Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:04:19 GMT

وقتی یک حسگر پوشیدنی جای آزمایش خون را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۲۳۱۶

وقتی یک حسگر پوشیدنی جای آزمایش خون را می‌گیرد

پژوهشگران آمریکایی، نوعی حسگر پوشیدنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به ارزیابی بدن و سطح بیماری کمک کند و جایگزینی برای آزمایش خون باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، مراجعه به پزشک معمولا با طی کردن مراحلی مانند هماهنگ کردن زمان ملاقات، صبر کردن در اتاق انتظار و قرار گرفتن در کنار بیمارانی که سرفه می‌کنند همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید یکی از مشکلات بررسی توسط پزشک برای بسیاری افراد، تحمل درد سوزن باشد. آزمایش خون، یک روش معمول برای ارزیابی وضعیت بدن است اما بسیاری از افراد به خاطر درد سوزن، آن را ناراحت‌کننده می‌دانند. دانشمندان "موسسه فناوری کالیفرنیا"(Caltech) سعی دارند تا این ناراحتی را از بین ببرند.

پژوهشگران موسسه فناوری کالیفرنیا به سرپرستی "وی گائو"(Wei Gao)، استادیار مهندسی پزشکی این دانشگاه، یک حسگر پوشیدنی ابداع کرده‌اند که می‌تواند سطح متابولیت‌ها و مواد مغذی موجود در خون افراد را با تحلیل عرق آنها بررسی کند. پیش از این نیز حسگرهایی برای ارزیابی عرق بدن ابداع شده‌اند اما این حسگرها معمولا ترکیباتی مانند الکترولیت‌ها، گلوکز و اسید لاکتیک را مورد بررسی قرار می‌دهند که در تراکم بالا ظاهر می‌شوند. حسگری که گائو و گروهش ابداع کرده‌اند، می‌تواند ترکیبات عرق بدن را که تراکم پایین‌تری دارند، بررسی کند.

ابداع چنین حسگرهایی، به پزشکان امکان می‌دهد تا وضعیت بدن افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی- عروقی، دیابت و یا کلیه را به طور پیوسته بررسی کنند زیرا در همه این بیماری‌ها، سطح غیرمعمولی از مواد مغذی یا متابولیت‌ها در جریان خون دیده می‌شود. پزشکان با کمک این حسگرها می‌توانند اطلاعات بهتری در مورد بیماری به دست بیاورند و نیازی به استفاده از روش‌های تهاجمی و دردناک نخواهند داشت.

گائو در این باره گفت: حسگرهای پوشیدنی که عرق بدن را بررسی می‌کنند می‌توانند تغییرات صورت گرفته در سلامت فرد را در سطح مولکولی مورد ارزیابی قرار دهند. شاید این حسگرها بتوانند به بررسی شخصی‌سازی شده بیماری، تشخیص زودهنگام و مداخله به موقع کمک کنند.

تمرکز این گروه پژوهشی، بر ابداع ابزاری بود که بر اساس ریزسیال‌ها ابداع شده‌اند. ریزسیال‌ها، روش ایده‌آلی برای استفاده در این روش بررسی هستند زیرا می‌توانند تاثیر و دقت بررسی را به بالاترین اندازه ممکن برسانند. با جریان یافتن عرق بدن، این حسگر می‌تواند بررسی دقیق‌تری روی آن انجام دهد و تغییرات صورت گرفته در ترکیبات آن را ارزیابی کند.

گائو و گروهش تا پیش از این باور داشتند که حسگرهای پوشیدنی مبتنی بر ریزسیال‌ها، به فرآیند ساخت پیچیده و پرهزینه‌ای نیاز دارند. آنها برای ساخت این حسگر جدید، از گرافین استفاده کردند و حسگر خود را طوری تنظیم کردند که بتواند سطح تنفس، ضربان قلب، اسید اوریک و تیروزین را بررسی کند.

پژوهشگران برای بررسی میزان دقت حسگر خود، از نمونه خون افراد مبتلا به نقرس و افراد سالم استفاده کردند و دریافتند که بررسی‌های حسگر، ارتباط بسیار نزدیکی با سطح ترکیبات موجود در خون دارد.

گائو باور دارد که حساسیت بالای این حسگر می‌تواند نهایتا به بیماران کمک کند تا سطح بیماری‌هایی مانند نقرس، دیابت و بیماری‌های قلبی- عروقی را در خانه مورد بررسی قرار دهند. شاید داشتن اطلاعات دقیق در مورد سلامتی بتواند به بیماران در تنظیم سطح مصرف دارو و رژیم غذایی کمک کند.

گائو اضافه کرد: گردش غیرمعمول مواد مغذی و متابولیت‌ها می‌تواند با بیماری‌های بسیاری مرتبط باشد. اطلاعات گردآوری شده با حسگرهای پوشیدنی در مورد این بیماری‌ها می‌توانند هم به پژوهش و هم به درمان بهتر آنها کمک کنند.

این پژوهش، در مجله "Nature Biotechnology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسگر پوشیدنی عرق مواد مغذی آزمايش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۲۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: «کلاً در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریباً تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متأسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزء پزشکان باشند، الکل هم همین‌طور است.»

به گزارش ایلنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

دیگر خبرها

  • ۴۰مبتلا به تب مالت در دیشموک/سه روستا دچار اپیدمی هستند
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد