Web Analytics Made Easy - Statcounter

در همایش گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار از فعالیتهای رسانه ایی روزنامه قدس و پایگاه خبری قدس آنلاین به عنوان رسانه های فعال در حوزه کتاب تقدیر شد.

به گزارش قدس آنلاین، مدیرکل  نهاد کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی  در آیین تکریم مقام کتابداران ، گرامیداشت روز کتاب، کتاب‌خوانی و کتاب‌دار که پیش از ظهر امروز  در هتل پردیسان  مشهد برگزار شد، با گرامیداشت هفته بسیج،  اظهار کرد: امروز  از زحمات یک ساله کتابداران استان تشکر ویژه دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اولین اتفاق مثبت را در بهمن ماه سال ۹۷ رقم زدند و موفق شدیم، بعد از ۲۳ سال، سرانجام کتابخانه مرکزی امام خمینی‌(ره) در مشهد را افتتاح کنیم، در حال حاضر این کتابخانه ۲۳ هزار نفر عضو دارد و در حال ارائه خدمات است.
حجت‌الاسلام سبزیان افزود: هشت پروژه نیمه تمام در استان افتتاح شد که اکنون در حال خدمات رسانی به مردم است. برای مثال کتابخانه سیاری که توسط خیرین افتتاح شد و در حال خدمات رسانی به حاشیه شهر مشهد است. مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان تصریح کرد: طی یک سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار رخداد فرهنگی با مشارکت نهاد کتابخانه‌های عمومی و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان انجام شد و طی هفته کتاب در سال جاری نیز هزار و ۵۰۰  نشست فرهنگی درکتابخانه‌های استان برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه در مراسم امروز کتابداران و کتاب‌خوانان،  روستاهای دور افتاده استان حضور دارند، بیان کرد: در همایش ملی هفته کتاب کشور که در یزد برگزار شد، استان خراسان رضوی رتبه برتر کتابخوانی کشور را کسب کرد. جعفر مروارید، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی  نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: در حال حاضر، زبان جهانی مردم دنیا کتاب است‌. ادبیات، شعر، تئاتر و دیگر امورات ادبی و فرهنگی همه در بستر کتاب قرار دارند. وی افزود: کتاب عرصه تضارب آرا است. حضرت علی می‌فرمایند: «آرا خود را با یکدیگر در میان گذارید تا تجارب درست ایجاد شود.» امروزه اینترنت، رقیب بزرگی برای کتاب به شمار می‌رود؛ با این وجود هنوز هم کتاب یک میراث فرهنگی برای گسترش نهضت روشن اندیشی است که مورد تأکید رهبری قرار دارد. مروارید تصریح کرد: امام رضا(ع) برای استان‌ یک منبع الهام بخش برای ایجاد فرهنگی پویا به شمار می‌رود. سیره ایشان، تأمل و تعهد را به نسل جوان آموزش می‌دهد و مشهد امروز قطب نشر دینی و معنویت در منطقه است. نخبگان فرهنگی و هنری استان ما، لایه‌های عمیق این فرهنگ قدسی را در عمل نشان می‌دهند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انتها بیان کرد: امیدوارم که سبد کالای فرهنگی در کنار سبد کالای اقتصادی جز زندگی مشهدی‌ها قرار گیرد. هرگاه کتاب در سبد فرهنگی ما قرارگرفت، می‌توانیم بگوییم آنچه از فرهنگ و معنویت مد نظر ائمه اطهار(ع) بود را محقق کرده ایم. شهردار مشهد نیز در این مراسم اظهار کرد: مدیرکل کتابخانه‌ها عمومی استان در حوزه کتاب به خوبی توانسته اند ظرفیت‌های موجود در شهر را شناسایی و رصد کند و از طریق شناسایی این ظرفیت‌ها و تقویت نقاط قوت، شهر مشهد را تبدیل به پایتخت کتاب کشور کرد. محمدرضا کلایی افزود: در مشهد به عنوان یک کلانشهر  با اقتصاد قوی و پشتوانه های مناسب باید جهش‌های بزرگی را در حوزه فرهنگ و کتاب شاهد بود. بنده پس از گذشت بیش از ۲۰ سال، با افتتاح کتابخانه مرکزی امام(ره)، منتظر اتفاقات بزرگی در مشهد بودم اما آنچه انتظار داشتم رخ نداد،  بخشی از این امر به کم‌کاری ما مسئولان برمی‌گردد. وی با بیان پیشنهادی پیرامون برداشتن دو گام کوتاه مدت و میان مدت در حوزه کتاب استان، ابراز کرد: در گام کوتاه مدت برنامه‌های مد نظر برای نوروز امسال را با همکاری مشترک شهرداری و نهاد کتابخانه‌های عمومی، کتاب و کتابخوانی، برای مشهدی ها و زائران قرار خواهیم داد. کلائی با اشاره به عدالت اجتماعی و امکان استفاده همه از کتاب، ابراز کرد: امروزه شاهد هستیم که امکان دسترسی  کتاب برای همه فراهم نیست و کتاب در سبد کالای خانواده‌ها جزء کالاهای لوکس محسوب می‌شود. وی در انتها بیان کرد: بنده تقاضا دارم به عنوان برنامه میان مدت ده ماهه در حوزه کتاب، مراکزی  برای ارائه کتاب به مردم حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار ایجاد شود. معاون فرهنگی اجتماعی سپاه امام رضا (ع) نیز در این همایش گفت: از نظر سرانه مصرف بنزین ۶ برابر، دارو سه برابر و آب ۲ برابر میانگین جهانی مصرف می‌کنیم اما در حوزه فرهنگی سرانه مطالعه در کشور ۷۵ دقیقه است که ۱۵ دقیقه آن کتابخوانی و مابقی قرائت قرآن و ادعیه و روزنامه می‌باشد لذا دغدغه مسوولان فرهنگی باید در حوزه سرانه مطالعه باشد، اگر سرانه مطالعه افزایش یابد سایر سرانه‌ها نیز اصلاح می‌شود.
سرهنگ محمد حسین زاده افزود: نوجوانان ما گرفتار انیمیشن، بازی‌های دیجیتال و سریال‌ها شده‌اند و از مفاخر عقب مانده‌اند.
در پایان این همایش از  کتابداران برتر استان، خیران کتابخانه ساز، کتابخوانان، رسانه‌های برتر  از جمله قدس و قدس آنلاین در حوزه کتاب و کتابخوانی و خانواده شهدای کتابدار خراسان رضوی قدردانی شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کتاب کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۳۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • قرنطینه‌شدن کتاب‌های مشکوک به آرسنیک در کتابخانه ملی فرانسه
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • اجرای طرح کتابخانه فرهنگی سیار برای اوقات فراغت زائران حج