Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-27@13:41:02 GMT

جدیدترین تصمیمات درباره سهمیه سوخت

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۳۹۳۴

صراط:

سخنگوی ستاد تنظیم بازار از واریز سهمیه بنزین تاکسی‌های اینترنی خبر داد و گفت: با جمع‌آوری اطلاعات آژانس‌های تلفنی سهمیه آنها هم واریز خواهد شد و سهمیه پیک‌های موتوی از ۱۰ لیتر به ۲۵ لیتر افزایش یافته است.

به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، محمدرضا کلامی، سخنگوی ستاد تنظیم بازار امروز در نهمین نشست ویژه ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار تلاش می‌کند اثرات غیر واقعی و تورمی و روانی اصلاح قیمت بنزین را برنرخ کالا و خدمات در کشور کنترل کند، گفت: باید بپذیریم وقتی که بنزین افزایش قیمت دارد، خواه ناخواه بر قیمت بخشی از کالا ها و خدمات تاثیرگذار است، اما نکته مهم این است که دولت پذیرفته است در بخشی که بنزین اثر مستقیم بر حمل کالا و مسافر دارد، با تخصیص سهمیه بنزین آن را مدیریت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: مهمترین اولویت که باید بر آن تاکید کرد این است که وزارت کشور به عنوان مجری و وزارت نفت به عنوان مسئول اجرایی، باید سهمیه مرتبط با بخش هایی که به آنها توسط ستاد تنظیم بازار تکلیف شده است را تامین کنند و مطابق مصوبه تنظیم بازار سهمیه ها آنها را اصلاح کنند.

سخنگوی ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه هر چه قدر زمان ارائه سهمیه ها در نظر گرفته شده برای اقشار مختلف با تاخیر انجام شود، باعث افزایش قیمت غیر متعارف خواهد شد گفت: مصوبات ستاد تنظیم بازار لازم الاجرا است و ستاد به دنبال اجرایی شدن سریع مصوبات خود در تعامل با دیگر دستگاه ها است.

سهمیه بنزین تاکسی‌های اینترنتی امروز واریز می‌شود

کلامی با اشاره اینکه سهمیه بنزین آژانس های اینترنتی که براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار براساس پیمایش خواهد بود، امروز به کارت های سوخت آنها واریز خواهد شد گفت: اتحادیه آژانس های تلفنی به سازمان های استانی صنعت و معدن و اتاق های اصناف مراجعه کنند و فهرست خودروهای تحت پوشش را به مرکز ارسال کنند تا وزارت کشور و وزارت نفت نسبت به واریز سهمیه سوخت آنها نیز اقدام کنند.

۲ میلیون وانت بار سهمیه خود را دریافت خواهند کرد

وی با بیان اینکه تاکنون اطلاعات ۲ میلیون وانت بار شناسایی شده است، اظهار کرد: سهمیه اختصاصی برای این تعداد از وانت بارها به زودی واریز خواهد شد و ما فرض را بر این می گذاریم که این تعداد محق به دریافت سهمیه هستند و پس از تکمیل اطلاعات خود از وانت بارهایی که محق به دریافت سهمیه نیستند، سهمیه اختصاص یافته حذف خواهد شد.

افزایش سهمیه بنزین برای پیک‌های موتوری

سخنگوی ستاد تنظیم بازار گفت: براساس مصوبه جدید ستاد تنظیم بازار سهمیه پیک های موتوی از ۱۰ لیتر به ۲۵ لیتر افزایش یافته است و ما پیگیر افزایش این سهمیه هستیم چرا که بعضی از آنها هم حمل بار و حمل مسافر انجام می دهند ولی نیاز به بررسی کارشناسی بیشتری در این زمینه وجود دارد.

افزایش قیمت گوجه فصلی است

کلامی با اشاره به مصوبات نهمین جلسه ویژه تنظیم بازار تاکید کرد: خبرهای موردی که از استان ها درباره افزایش قیمت کالاها منعکس شده است، صحت ندارد و کالا به اندازه کافی در تمام کشو وجود دارد.

او درباره افزایش قیمت گوجه فرنگی در کشور گفت: افزایش قیمت گوجه فرنگی ربطی به اصلاح قیمت بنزین ندارد و همیشه با تغییر فصل این مشکل پیش خواهد آمد، گوجه فرنگی کالایی است که به صورت گلخانه ای کشت می شود و زمان کشت آن هم متفاوت است.

وی ادامه داد: در فاصله بین آذر ماه و ابتدای دی ماه دچار این وقفه هستیم و زمانی که شهرهای جنوبی گوجه فرنگی تولید شده آنها به بازار عرضه می شود قیمت کاهش می یابد.

کلامی بیان کرد: از مهرماه تا پایان آبان ماه بیش از ۲۷۰ هزار تن گوجه فرنگی مازاد بازار برای حمایت از کشاورز از بازار جمع آوری شده است.

صادرات گوجه‌فرنگی از اول دی ماه با عوارض خواهد بود

وی با اشاره به اینکه اولویت با مصرف داخل است و در فصلی از برداشت که عرضه کم است و افزایش تولید نداریم، صادرات کنترل و هدایت می شود، افزود: در نشست امروز ستاد تنظیم بازار به کمیته تعیین مقررات و صادرات ابلاغ شد که از اول دی ماه صادرات گوجه فرنگی با عوارض خواهد بود و این ابلاغیه از اول دی ماه قابل اجرا است.

با رکود کالا در بخش لوازم خانگی مواجهیم

کلامی با بیان اینکه تمامی انجمن ها و تولید کنندگان لوازم خانگی اعلام کرده اند که کالا به اندازه کافی در کشور وجود دارد و در حال حاضر با رکود کالا در بخش لوازم و خانگی مواجه ایم و فروش نداریم، گفت: اگر در سطح کشور واحدی صنفی تحت هر عنوانی عدم عرضه یا افزایش نرخ دارد، به سامانه ۱۲۴ و دیگر سامانه هایی که اعلام شکایت می پذیرند گزارش تا رسیدگی شود.

افزایش ۲۰درصدی تخصیص گاز مایع

سخنگوی ستاد تنظیم بازار با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی تخصیص گاز مایع گفت: مصوب شد تا شرکت ها گاز مایع را در بخش خانوار توزیع کنند و برای کاهش فشار تقاضای افزایش بنزین که ممکن است در این بخش هم اثرگذار باشد، وزارت نفت را مکلف کرده ایم که ۲۰درصد سهمیه گاز مایع را در سطح کشور افزایش بدهد و وزارت نفت هم اعلام کرده است که این کار انجام شده است.

وی گفت: شرکت های مبدع گاز مایع اگر تخلف در عرضه یا ارائه به قیمت مصوب نداشته باشند با آنها برخورد خواهد شد.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۳۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند

تردد بیش از ۱۳ میلیون خودروی فرسوده در کشور که در روز بیش از ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند یکی از چالش‌های بزرگ حوزه انرژی است که در شرایط ناترازی بنزین، خسارات شدیدی به بدنه اقتصاد کشور وارد می‌کند.

به گزارش برنا، فرسودگی خودرو به تنهایی می‌تواند مصرف سوخت آن را بالا ببرد و البته که خودرو‌های تولید داخل در صورتی که فرسوده هم نباشند، ۲ برابر استاندارد جهانی سوخت مصرف می‌کنند.

در حال حاضر که مسأله ناترازی بنزین به یک معضل بزرگ تبدیل شده و ایران را در جایگاه کشور واردکننده بنزین قرار داده، بد نیست نگاهی به آمار و ارقام خودرو‌های فرسوده بیندازیم:

براساس تازه‌ترین آمار، ۹۰ درصد از موتورسیکلت‌ها، ۴۸ درصد تاکسی‌ها، ۸۶ درصد مینی‌بوس‌ها، ۸۲ درصد اتوبوس‌های درون شهری و بیش از ۵۲ درصد از خودرو‌های برون شهری کشور فرسوده هستند.

در حالی که کشور با چالش ناترازی بنزین دست و پنجه نرم می‌کند، همچنان شاهد تردد خودرو‌های فرسوده‌ای هستیم که عملاً بنزین را هدر و هوا را آلوده می‌کنند؛ بر اساس محاسبات سازمان نوسازی ناوگان حمل و نقل، خودرو‌های فرسوده اعم از سواری، تاکسی، کامیون و کامیونت به ترتیب روزانه، ۱۲.۵، ۲۱، ۱۵ لیتر بنزین و تجاری سنگین ۱۷۵ لیتر گازوئیل مصرف می‌کنند. همچنین موتورسیکلت‌های فرسوده ۲ برابر سایر موتورسیکلت‌ها بنزین مصرف می‌کنند.

همچنین مصرف سوخت در خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند سرسام آور است؛ تازه‌ترین آمار ستاد نوسازی حمل و نقل نشان می‌دهد که خودرو‌های تجاری سنگین که فرسوده شده اند در روز بیش از ۱۷۵ لیتر گازوییل مصرف می‌کنند و این در حالی است که خودرو‌های استاندارد ۹۰ لیتر در روز مصرف گازوییل دارند.

فرسودگی خودرو‌ها تنها به اقتصاد ضربه نمی‌زند بلکه نقشی اساسی در آلودگی هوا نیز ایفا می‌کنند به گونه‌ای که ۶۰ درصد آلودگی در تهران ناشی از ذرات معلق که حاصل سوخت غیراستاندارد و خودرو‌های فرسوده است. سهم خودرو‌ها در آلودگی هوا بین ۴۰ تا ۷۳ درصد است که در کنار آن، انتشار گاز‌های آلاینده را هم باید در نظر گرفت که سهمی ۸۲ تا ۸۳ درصدی در آلودگی هوا دارد.

از سوی دیگر نقش خودرو‌های فرسوده در تصادفات رانندگی را نیز نباید نادیده گرفت. همه این موضوعات نشان می‌دهد که اسقاط خودرو‌های فرسوده تا چه حد و از هر لحاظ می‌تواند به نفع کشور باشد.

خودرو‌های فرسوده به تنهایی ضربه سنگینی به اقتصاد کشور می‌زنند و این خسارت به اندازه‌ای بالاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت؛ اگر هر لیتر بنزین و گازوییل را با مبلغ ۷۰ سنت حساب کنیم، می‌بینیم که خودرو‌های فرسوده، به طور سالیانه، ۹ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کنند و بیش از ۱۳ میلیارد لیتر بنزینی را هدر می‌دهند که میتواند در شرایط مطلوب، برای کشور ارزآوری داشته باشد.

با یک نگاه کلی به این آمار و ارقام و صدمات خودرو‌های فرسوده، هیچ گونه توجیه منطقی برای عدم اسقاط خودرو‌های فرسوده وجود ندارد و این مسأله نیازمند یک اقدام جدی و ضربتی است تا خودرو‌های فرسوده از رده خارج شوند که این اتفاق می‌تواند تا حد بسیار بالایی در رفع ناترازی بنزین موثر باشد.

دیگر خبرها

  • جدیدترین قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ارز | افزایش قیمت ارزهای مبادله‌ای
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • قیمت جدید دام زنده؛ منتظر این تغییر در بازار گوشت باشید
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • توزیع بیش از ۲۴ تن اقلام اساسی طرح تنظیم بازار در سپیدان