Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@16:15:16 GMT

از دیابت بارداری چه می دانیم؟

تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۶۸۱۳

دیابت حاملگی نوعی دیابت است که زنان حامله به آن مبتلا می شوند. این بیماری یکی از شایعترین عوارض حاملگی است. ناطقان: بارداری یک دوران چالش بر انگیز است، هم از لحاظ احساسی و هم از لحاظ فیزیولوژیکی. حفظ سطح قند خون مطلوب در دوران بارداری باعث جلوگیری از مشکلات جدی مادر و فرزند می شود.

دیابت حاملگی نوعی دیابت است که زنان حامله به آن مبتلا می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری یکی از شایعترین عوارض حاملگی است.سیستم گوارش بیشتر غذای خورده شده را به نوعی قند به نام گلوکز می شکند. گلوکز وارد خون شده و با کمک انسولین (هورمونی که از لوزالمعده یا پانکراس ترشح می شود) سوخت لازم برای سلول های بدن را فراهم می کند.

در دیابت حاملگی هم نظیر دیابت های نوع یک و دو (که در افراد غیر حامله بروز می کند)، گلوکز به جای رفتن به درون سلول ها و تبدیل شدن به انرژی در داخل خون باقی می ماند.

سبک زندگی ماشینی زنگ خطری جدی در افزایش ابتلا به دیابت است

رویا کبودمهری متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ و نازایی با اشاره به علل ابتلا مادران به دیابت اظهار کرد: چاقی شدید، سابقه خانوادگی دیابت نوع دو، وجود سابقه قبلی دیابت، سن بالای مادر، وزن بالای مادر قبل از بارداری و ... از علل ابتلا مادران به دیابت در دوران بارداری است.

وی کنترل قند خون را یکی از مهم ترین عوامل در دوران بارداری دانست و گفت: در هفته های ۲۴ – ۲۸ حاملگی تست تحریکی با گلوکز خوراکی انجام می شود، در صورتی که قند خون بیمار بین ۹۳ تا ۱۲۵ باشد بیمار به عنوان پره دیابتی (مرحله قبل از دیابت) تلقی می شود و برای وی توصیه های تغذیه ای و ورزشی پیش بینی می شود.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ و نازایی، توجه و رعایت نکات تغذیه‌ای در دوران بارداری برای پیشگیری از دیابت را مهم برشمرد و افزود: برای ارزیابی خطر ابتلا به دیابت و مراقبت از سطح قند خون در حد طبیعی، مراقبت های اولیه و مداوم در دوران بارداری بسیار مهم است.

کبودمهری سبک زندگی ماشینی را زنگ خطری جدی در افزایش ابتلا به دیابت بیان کرد و گفت: رعایت نکردن رژیم مناسب غذایی و انجام ندادن ورزش باعث ایجاد سیر فزاینده در این بیماری شده است.

وی با اشاره به شیوع بی رویه چاقی و رژیم نامناسب غذایی بدلیل استفاده از غذاهای آماده، غذاهای پرچرب و پرگلوگز، استفاده از غذاهای حاوی نگهدارنده، افزود: استفاده از میوه و سبزیجات به مادران باردار توصیه می شود.

متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ و نازایی خاطرنشان کرد: در صورتیکه مادر قبل از حاملگی مبتلا به دیابت باشد و در صورت عدم کنترل مناسب قندخون اقدام به باردار شدن کند بنابراین در طی بارداری احتمال عوارض جنینی مانند سقط جنین، زایمان زودرس، ناهنجاری های مادرزادی، اختلالات رشد جنین، اختلالات قلبی و تکاملی و ... در نوزادان افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه کنترل قند خون، خطر عوارض در حال رشد برای مادر و نوزاد را کاهش می دهد، افزود: به افراد مبتلا به دیابت قبل از بارداری توصیه می شود میزان قند خون خود را قبل و در طول بارداری، بسیار خوب کنترل کنند.

دیابت بارداری، در ۴ درصد از بارداری‌ها بروز می‌کند

رخ شاد مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه دیابت به چهار نوع دیابت نوع یک، نوع دو، بارداری و انواع اختصاصی تر دیابت تقسیم می شوند، اظهار کرد: در دیابت نوع یک، بدن نمی‌تواند انسولین تولید کند و یا بسیار کم تولید می‌کند، به همین دلیل در این نوع دیابت، حتما باید انسولین تزریق شود تا نیاز بدن تامین شود.

وی در خصوص دیابت نوع دو گفت: در این نوع بیماری، بدن به مقدار کم انسولین تولید می‌کند و یا بدن نمی‌تواند به طور کامل از انسولین تولید شده استفاده کند (مقاومت به انسولین). در اغلب این بیماران نیاز به مصرف قرص‌های پایین آورنده‌ی قندخون و در تعدادی از آن‌ها نیز نیاز به مصرف انسولین وجود دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به دیابت بارداری ادامه داد: دیابت بارداری به شرایطی گفته می‌شود که افزایش قند خون برای اولین بار، در طی دوران بارداری دیده شود. دیابت بارداری، تقریباً در چهار درصد از بارداری‌ها بروز می‌کند.

رخ  شاد با بیان اینکه انواع اختصاصی تر دیابت از دیگر انواع دیابت است، گفت: این نوع دیابت به علت بیماری های دیگر مثل اختلالات ژنتیکی، بیماری اگزوکرین پانکراس، آندوکرینوپاتی ها، مصرف برخی داروها، عفونت ها یا اختلالات سیستم ایمنی ایجاد می شود.

وی در پایان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد گیلانی مبتلا به دیابت نوع دو هستند خاطرنشان کرد: بیشترین نوع ابتلا در همه جای دنیا از جمله گیلان دیابت نوع دو است. منبع: ایسنا برچسب ها: دیابت ، بارداری ، بیماری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دیابت بارداری بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان

به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله زمانی با بیان اینکه تاکنون ۶ واحد تولید نان کامل شروع کار کرده است، گفت: تولید نان کامل در ۸ واحد نانوایی سطح شهر زنجان و ۷ واحد دیگر در شهرستان‌های استان راه اندازی خواهد شد و به ۱۵ واحد نانوایی افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه قیمت نان کامل فعلاً همان قیمت اولیه نان می‌باشد و تغییری نیافته است، افزود: تولید نان‌های فعلی که بر اساس استانداردهای سازمان ملی استاندارد تهیه می‌شود به قوت خود باقی خواهد بود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: تولید نان کامل برای همه افراد جامعه ب خصوص بیمارانی که دارای فشار خون، دیابت، مشکلات گواراشی، افراد مبتلا به چاقی و … هستند مفید است.

زمانی با اشاره به اینکه در آرد کامل نه سبوس و نه جوانه گندم حذف نخواهد شد، گفت: مزایای بالایی برای استفاده از آرد کامل و نان کامل وجود دارد چراکه جوانه گندم منبع غنی از انواع ویتامین‌ها از جمله B و E است و سبوس نیز منبع غنی از فیبر بوده و برای افراد با بیماری دیابت، گوارشی و مادران باردار توصیه می‌شود.

کد خبر 6091511

دیگر خبرها

  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • از «جهانبخش امینی» چه می‌دانیم؟
  • از «مصطفی سعیدی سیرائی» چه می‌دانیم؟مدیری اجرایی با سوابق شهرداری
  • از «سید محمد مولوی» چه می‌دانیم/از آموزش و پرورش تا بهارستان
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • از «غلامحسین رضوانی» چه می‌دانیم
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند