Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- اعلام صدور کیفرخواست بنیامین نتانیاهو سرعت تحولات در اراضی اشغالی را شدت بخشیده و درگیری‌های سیاسی و جنگ قدرت را تشدید کرده است. تاریخ انتشار: 06:00 - 06 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۰۷۷۰ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ اعلام جرم «آویخای مندلبیت»، دادستان کل رژیم صهیونیستی، علیه «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم در روز پنجشنبه گذشته، سبب رقم خوردن تحولات جدیدی در عرصه سیاسی این رژیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پایه‌های لرزان موقعیت سیاسی نتانیاهو در پی صدور کیفرخواست در پرونده‌های سه گانه او از سوی مندلبیت در کنار ناکامی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تشکیل کابینه در پی ۲ دور انتخابات پارلمانی، در عرصه‌های سیاسی، افکار عمومی و حزبی سست‌تر شد.
درخواست مکرر سیاستمداران، مقام‎های رژیم و افکار عمومی اراضی اشغالی مبنی بر کناره گیری نتانیاهو از قدرت، با تلاش‌های بی حاصل او برای ترمیم موقعیتش در قالب برگزاری تجمعات حمایتی مواجه شد؛ تجمعاتی که حاشیه‌های زیادی را به همراه داشته است.
اعضای «لیکود»، حزب متبوع نتانیاهو که مذاکره برای انتخاب جانشین او را در دستور کار خود دارند، اعلام کردند دریافت نامه‌هایی با مضمون درخواست حضور در تجمع حمایت از نخست وزیر، آنان را خشمگین کرده است.
براساس گزارش‎ها، این درخواست از سوی دفتر ریاست حزب ارسال شده و از اعضا خواسته است تا به اعتراض و تجمع علیه تصمیم دادستان کل مبنی بر اعلام جرم علیه نتانیاهو به اتهام فساد اداری بپیوندند.
از سوی دیگر حزب لیکود اعلام کرد تا پیش از تاریخ انحلال کنست در ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر)، جانشین نتانیاهو را انتخاب می‌کند.
«گیدئون سار»، وزیر آموزش و پرورش پیشین رژیم صهیونیستی و عمده‌ترین رقیب نتانیاهو در حزب لیکود که سال‌ها مترصد چنین فرصتی بود، اعلام کرد در صورت انتخاب به ریاست حزب لیکود، بلافاصله کابینه فراگیری را با حزب «آبی و سفید» تشکیل می‌دهد. کمیته مرکزی حزب، پنجشنبه آینده مذاکرات برای انتخاب جانشین ریاست حزب را آغاز می‌کند.
       • بیشتر بخوانید:  درخواست گروهی از وکلا در اراضی اشغالی برای برکناری نتانیاهو ادامه بن بست سیاسی در اراضی اشغالی؛ لیکود به دنبال جانشین برای نتانیاهو
مهم‌ترین گزینه‌های جانشینی نتانیاهو برای ریاست حزب لیکود عبارتند از:
۱. گیدئون سار: سار نخستین فردی بود که ریاست نتانیاهو را به چالش کشید. در حالی که نتانیاهو برای حفظ مصونیت در برابر اتهام‌های ارتشاء، کلاهبرداری و نقض اعتماد عمومی به ادامه حضور در دفتر نخست وزیری نیاز دارد، سار با طرح پیشنهاد رای گیری فوری برای انتخاب جایگزین او، حمله مستقیمی را متوجه نتانیاهو کرد.
سار ۵۲ ساله مهم‌ترین رقیب حزبی نتانیاهو است که برخلاف «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی، «موشه فیگلین» و «موشه کالون» در پی بروز اختلافات لیکود را به منظور ایجاد حزبی جدید ترک نکرد. مخالفت با راه حل دو دولت برای مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین مهم‌ترین اظهارنظر او است. سار که در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ در انتخابات درون حزبی پس از نتانیاهو بالاترین رای را آورد، پس از ۵ سال دوری از سیاست به دلیل جلوگیری از اقدامات مخرب نتانیاهو علیه خودش، در انتخابات پارلمانی آوریل سال جاری رژیم صهیونیستی شرکت و به لطف محبوبیت همسر مجری و روزنامه نگارش موفقیت قابل توجهی به دست آورد.
۲. نیر برکات: عضو ۶۰ ساله حزب لیکود و شهردار «قدس اشغالی» در سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸، با وجود تمایل فراوان برای نشستن بر مسند ریاست حزب، اظهارات ملایمی را برای توجیه تلاش در این مسیر مطرح می‌کند. نگرانی از اقدامات تلافی جویانه نتانیاهو سبب شده تا برکات علت اعلام آمادگی خود را برای جانشینی نتانیاهو، "حمایت از ریاست او"، اعلام کند.
۳. گیلاد اردان: وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که فهرست بلند بالایی از وزارت‌ها را در کارنامه سیاسی خود دارد، برخلاف برکات و سار یکی از وفاداران دیرینه نتانیاهو است که فعالیت سیاسی خود را به عنوان مشاور نخست وزیر آغاز کرد.
۴. یسرائیل کاتز: مسن‌ترین مدعی ریاست حزب لیکود از سال ۱۹۹۸ وارد کنست شد. کاتز به دلیل نداشتن کاریزما و البته پرونده تقلب و نقض اعتماد عمومی در سال ۲۰۰۷ شانس اندکی برای دستیابی به این سمت دارد. قطع رابطه با سازمان‌های فلسطینی و حمایت از طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی مهم‌ترین موضع گیری‌های سیاسی او هستند.
۵. یولی ادلشتاین: طرح نام رئیس کنست در میان گزینه‌های جانشینی نتانیاهو، آن هم در حالی که وی سودای ریاست رژیم را در سر می‌پروراند، نشان دهنده استیصال رژیم برای خروج از بحران است. به این معنا که ادلشتاین نه گزینه‌ای مناسب برای ریاست حزب بلکه گزینه حداقلی و اجماعی است.
این احتمال وجود دارد که ادلشتاین تا پایان دوره ریاست «روون ریولین»، در سمت نخست وزیر حضور داشته و پس از آن به دفتر ریاست رژیم نقل مکان کند. در این صورت، رژیم صهیونیستی شاهد مورد بی سابقه‌ای در دفتر نخست وزیری خواهد بود؛ فردی که پدر و مادرش به مسیحیت گرویده و خودش نزد مادربزرگ مادری یهودش در اتحاد جماهیر شوروی سابق رشد یافت.
ادلشتاین مواضع سختی در برابر موضوع فلسطین و نوار غزه دارد. او سخنان اخیر «برنی سندرز»، سناتور «ورمونت» و نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا را در مورد نوار غزه و کمک‌های مالی نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی، پوچ خوانده بود.
بحران تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی پس از ناکامی نتانیاهو و «بنی گانتز»، رئیس حزب آبی و سفید در ایجاد ائتلاف برای دست یافتن به حد نصاب ۶۱ کرسی کنست به منظور تشکیل کابینه در پی برگزاری ۲ دور انتخابات پارلمانی، بحران سیاسی را رقم زد که سبب آشکار و عمیق‌تر شدن شکاف‌ها در اراضی اشغالی شد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو لیکود بنیامین نتانیاهو لیکود بنی گانتز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۷۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد

۲۰۰روز از جنگ غزه گذشت، نبرد ادامه دارد و هنوز افق روشنی برای پایان آن دیده نمی‌شود. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، علیرضا تقوی نیا در یادداشتی نوشت:‌ رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح مصمم شده و آن را حتمی می‌داند و ظاهراً آمریکا را نیز همراه کرده است. البته در اینجا این پرسش مهم نیز مطرح می‌شود که در حمله به مناطق دیگر نوار غزه چه چیزی عاید اسرائیل شد؟ آیا اسرا آزاد شدند؟ آیا توان نظامی حماس از بین رفت؟ آیا رهبران حماس نابود شدند؟ 

پاسخ همه پرسش‌ها خیر است. حتی دیروز شهرهای عسقلان و سدیروت هدف راکت‌های حماس قرار گرفتند تا همگان متوجه شوند ادعای نتانیاهو تا چه میزان با واقعیت مغایرت دارد. از سوی دیگر، اسرائیل درگیر نبرد با حزب‌الله در شمال است و مقاومت لبنان کیفیت حملات خود را به نحو محسوسی ارتقا داده و شهرهای عمقی‌تر را مورد اصابت قرار می‌دهد.

حال پرسش مهم اینجاست این جنگ تا کی ادامه دارد؟
با توجه به شرایط درونی رژیم صهیونیستی، نتانیاهو به استمرار بحران نیاز دارد و حتی پس از حمله به رفح نیز دور از ذهن به نظر می‌رسد که دست از تنش بکشد. اما در این میان، امکان وقوع اتفاقاتی وجود دارد که معادلات را عوض ‌کند؛ تنش با حزب‌الله هر لحظه می‌تواند به یک جنگ تمام‌عیار منتهی شود و یا فشارهای آمریکا پس از پایان عملیات در رفح شاید نتانیاهو را کنترل کند.

در این میان، جبهه درونی اسرائیل بیشترین فشار را متحمل می‌شود و بخش قابل توجهی از صهیونیست‌ها خواهان پایان جنگ هستند. نتانیاهو ممکن است پس از جنگ در رفح دست به قمار خطرناکی بزند و به بهانه تأمین امنیت شمال و ضرورت عقب راندن حزب‌الله از مرز، جنگی گسترده را با لبنان آغاز کند.

اما هر چه هست و شاید بشود، این نکته را نمی‌توان از نظر دور داشت که اسرائیل در یک بن‌بست راهبردی است، زیرا حتی حمله به رفح نمی‌تواند خواسته‌های این رژیم را برآورده کند و نتانیاهو نیز تمایل به پایان جنگ ندارد تا به یک دستاورد برسد.

نباید از یاد برد جبهه درونی اسرائیل تحمل جنگ فرسایشی را ندارد و ارتش آن نیز اوضاعش مطلوب نیست؛ حمله ایران ضربه شدیدی علیه اعتماد به نفس صهیونیست‌ها بود و برعکس، انگیزه و جسارت محور مقاومت را بالا برد. 

در پایان خاطرنشان می‌شود حمایت نکردن آمریکا، بروز اتفاقی در داخل سرزمین‌های اشغالی یا گسترده شدن جنگ با لبنان می‌تواند روند تحولات را به کلی تغییر دهد. نتانیاهو به استمرار جنگ نیاز دارد اما اسرائیل تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد. اینکه اسرائیل کجا متوقف می‌شود سؤال بزرگی است.

منبع: قدس

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتانیاهو مانع از انعقاد توافق درباره جنگ غزه می‌شود
  • اردوغان : نتانیاهو قصاب غزه است
  • حماس: اسرائیل راهی جز مذاکره ندارد
  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • عربده کشی نتانیاهو برای دادگاه لاهه
  • دو عضو کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • نتانیاهو از پیگرد قضایی و سیاسی پس از جنگ می‌ترسد
  • اردوغان: نباید اجازه مخفی کاری اسراییل در جنایات غزه را داد
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد