Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیر در ایران که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در حال برگزاری است، گفت: در سه تا چهار دهه گذشته، نظام سلامت کشور موفق شده که با یک رویکرد بسیار جامع و موثر، بیماری‌های واگیردار را در کشور کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افشین استوار رویکرد اساسی نظام سلامت را رویکرد نظام شبکه عنوان کرد و افزود: به این ترتیب در دورترین نقاط کشور، دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی برای همه مردم فراهم شده است.

وی با اشاره به احداث یک خانه بهداشت در هر روستای بالای پانصد نفر جمعیت و انتخاب یک بهورز به عنوان نیروی ارایه دهنده خدمات تخصصی بهداشتی ادامه داد: با اقدامات بسیار ساده‌ای که بهورز انجام می‌دهد، بیماری‌های واگیردار در کشور کنترل شده است، از سویی دیگر روند توسعه در کشور باعث شده جمعیت رو به سالمندی پیش رود، امید به زندگی و میانگین عمر نیز افزایش یافته است.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت مهمترین مسئله‌ای که سلامت مردم را تهدید می‌کند، بیماری‌های غیرواگیر عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۸۲ درصد موارد مرگ و میر در کشور، به دلیل بیماری‌های غیرواگیر اتفاق می‌افتد و تنها ۱۸ درصد به دلیل بیماری‌های واگیردار و دگیر علت‌ها اتفاق می‌افتد، پس اولویت اساسی در کشور پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر است.

به گفته این مقام مسوول در وزارت بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان ها، دیابت و بیماری‌های مزمن تنفسی، مهم‌ترین بیماری‌های غیرواگیر به شمار می‌روند که در مجموع این چهار بیماری، ۷۵ درصد از ۸۲ درصد مرگ را به خود اختصاص می‌دهند.

وی، عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر را به دو دسته رفتاری و بیولوژیک تقسیم کرد و گفت: عوامل خطر رفتاری مانند مصرف سیگار و الکل، تغذیه ناسالم و کم تحرکی است، بر اساس آمار به دست آمده، بیش از ۵۵ درصد مردم کشور، ۱۵۰ دقیقه تحرک در هفته ندارند و ۱۵درصد از مردم کشور نیز دخانیات مصرف می‌کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه چاقی و فشارخون بالا از عوامل خطر بیولوژیک در بیماری‌های غیرواگیر هستند، اضافه کرد: بیش از ۶۵ درصد مردم کشور، چاق هستند یا اضافه وزن دارند، حدود ۳۰ درصد جمعیت بزرگسال کشور فشارخون بالا دارند، ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت بزرگسال کشور، قندخون بالا دارند و حدود ۲۵ درصد جمعیت چربی خون دارند که باید پیشگیری شود.

استوار ادامه داد: لازم است عوامل خطر رفتاری و بیولوژیک در بیماری‌های غیرواگیر کاهش یابد تا بیماری‌های غیرواگیر در کشور کمتر شود، همچنین تلاش مسوولان سلامت در کشور بر این است که در مرحله نخست، آگاهی به مردم و در مرحله دوم اجرای پویش‌های انسانی مانند بسیج ملی کنترل فشارخون صورت پذیرد، البته باید خدمات کنترل و پیشگیری بیماری‌های غیرواگیر در کشور توسعه یابد.

وی تاکید کرد: ممنوعیت تبلیغات کالا‌های آسیب رسان که از سوی وزارت بهداشت اعلام شده است، در کشور به صورت یک قانون در آمده است که از اقدامات مهم پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر محسوب می‌شود و لازم است برای افزایش آگاهی مردم نسبت به عوامل پیشگیرانه بیماری‌های غیرواگیر، از رسانه ها، جامعه مدنی، سازمان‌های مردم نهاد و ائمه جماعات کمک گرفت.

کارگاه آموزش تقویت نظام مراقبت بیماری‌های غیرواگیر در ایران صبح امروز پنجم آذر، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز شد و به مدت سه روز ادامه دارد.

 

منبع:روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: چاقی سلامت بیماری قلبی وزارت بهداشت فشارخون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۸۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، فاتحی نیا در نشست خبری با اصحاب رسانه مهریز گفت: در سال گذشته با کاهش ۳۰ درصدی بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مواجه بودیم که ناشی از اقدامات پیشگیرانه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بود.

وی افزود: سال گذشته برای پیشگیری از بیماری هاری به عنوان بیماری مشترک بین انسان و حیوان بیش از هشت هزار قلاده سگ صاحب دار واکسینه شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بیماری تب کریمه کنگو را یکی از بیماری‌های بسیار خطرناک دانست و بر مصرف گوشت لیبل دار و خرید از فروشگاه‌ها و قصابی‌های مجاز تاکید کرد.

فاتحی نیا همچنین از افتتاح و بهره برداری ساختمان جدید شبکه دامپزشکی مهریز در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ساختمان دامپزشکی مهریز با تلاش دو ساله به مراحل پایانی ساخت رسیده و با زیربنای ۲۸۰ متر تا هفته دولت به بهره برداری می‌رسد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت