Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل غرب آسیاگفت:اقدام مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر به عراق و درخواست از نخست وزیر این کشور برای دیدار با وی در پایگاه نظامی آمریکایی نشان دهنده آن است که ایالات متحده به دنبال تحمیل حاکمیت خود در عراق است.

سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر هفته گذشته مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا به عراق و درخواست از نخست وزیر این کشور برای دیدار با وی در پایگاه نظامی آمریکاییان در عراق گفت: آمریکایی‌ها در فضای عراق یک روند نزولی را طی می‌کنند واز سال ۲۰۰۳ حضور آن‌ها نشان دهنده این روند رو به افول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در تشریح این مسئله به سرنگونی دیکتاتور عراق یعنی صدام در سال ۲۰۰۳ اشاره کرد و گفت: پس از سرنگونی دیکتاتور عراق آمریکایی‌ها حاکمیت نظامی در این کشور را به عهده گرفتند و حاکم نظامی در این کشور مستقر کردند، اما مردم عراق این تصمیم را برنتابیدند و کم کم به جایی رسیدند که حاکمان نظامی آمریکا را از کشور خود اخراج کردند.

رضوی با اشاره به روند تحولات عراق در طی دو سال گذشته گفت: در طی دو سال اخیر گروهک تروریستی داعش که ساخته و پرداخته خود آمریکا بود و ابزار کمکی این کشور به حساب می‌آمد در عراق نابود شد، اما این پایان ماجرا نبود و آمریکایی‌ها سعی کردند در زمان تصدی حیدرالعبادی او را مجبور به تعامل با خود کنند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: خبر‌ها حکایت از آن دارد که ظاهرات توافقاتی نیز بین آن‌ها و العبادی حاصل شد، اما این تلاش با روی کار آمدن عادل عبدالمهدی نقش بر آب شد.

وی ادامه داد: سفیر آمریکا در عراق پس از این اتفاق تلاش کرد تا با جریان‌های سنی و جریان‌های مورد حمایت سعودی حاکمیت شیعه در عراق را ناکام بگذارد که اعتراضات اخیر در همین راستاست.

رضوی با تاکید بر اینکه همه این اقدامات در حقیقت دست و پا زدن آمریکا برای اعمال حاکمیت آن‌ها در عراق است، تصریح کرد: بر این اساس اقدامات مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا در کنار اقدام ترامپ در کریسمس گذشته و سفر به پایگاه نظامی آمریکا در عراق در حقیقت حکایت از این موضوع دارد که ایالات متحده به دنبال تحمیل حاکمیت خود بر عراق است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان با اشاره به مقاومت خوب مردم عراق در این عرصه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد استقامت مردم عراق  در این حوزه در صورتی که با همین روند ادامه یابد منجر به آن خواهد شد که مردم عراق، آمریکایی‌ها را به سادگی از این کشور بیرون کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رضوی عراق معاون وزیرخارجه آمریکا پایگاه نظامی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۸۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی 13 میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی 13 میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ های " ای 4 بی" E-4B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه 1970 برای سناریوهای مختلف یک جنگ هسته ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک 4 فروند از این هواپیماها که به "ای 4 بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

عکس آرشیوی از هواپیمای روز قیامت ای 4 بی/ رویترز

این هواپیماها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای 4 بی) دهه 1970 شود که به پایان خدمت خود نزدیک می شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می شود و انتظار می رود در سال 2036 تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را  لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجارهای هسته ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند. 

E-4B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-4B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان ها اداره می کند. 

این هواپیماها از ناوگان هواپیماهای جامبو جت بوئینگ 747-200 با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آنها به طور فزاینده ای دشوار و گران شده است.

انتظار می رود E-4B در اوایل دهه 2030 به پایان عمر مفید خود برسد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ساخت هواپیمای "روز قیامت" در روسیه دستور رئیس جمهور روسیه برای ساخت دو فروند هواپیمای "روز رستاخیز" هواپیمای روز قیامت چیست؟

دیگر خبرها

  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • آیا اعتراضات دانشجویی باعث تغییر سیاست آمریکا می‌شود؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری