Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@19:43:12 GMT

عروس 12 ساله افغان شوهرش را که دید لال شد

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۹۱۳۳

عروس 12 ساله افغان شوهرش را که دید لال شد

دختر 12 ساله افغانی که به زور به مردی بزرگسال و پیر شوهر داده شده بود با دیدن شوهرش لال شد.

پزشکان هرات می‌گویند تعداد کسانی که دچار بیماری روانی هستند، تقریبا چهار برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است

مسئولان بیمارستانی در شهر هرات افغانستان سعی کردند دختری دوازده ساله را مداوا کنند که وادار به عروسی با مردی بزرگسال شد و به محض دیدن شوهر توان تکلم خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانواده این دختر نگفته‌اند که شوهر او چند سال داشته است.

به گفته آنان در یک سال اخیر در هرات موارد مراجعه زنان دارای ناراحتی‌های روانی به بیمارستان چهار برابر افزایش یافته است. بیش از نیمی از آنان را خشونت‌های خانوادگی، روانه بیمارستان کرده است.

این مسئولان می‎گویند شمار زنانی که به علت ابتلا به امراض ناشی از خشونت‌های خانوادگی در شش ماه اول امسال به این بخش مراجعه کرده‌اند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریبا چهار برابر افزایش یافته است.

سرگذشت فاطمه (نام مستعار) دوازده ساله، یکی از تازه‌ترین واقعات شوک منجر شده به اختلال شدید روانی در هرات در غرب افغانستان است.

او حالا در بخش صحت روانی شفاخانه حوزوی هرات بستری شده است. خودش نمی‌تواند حرف بزند و دکتران می‌گویند آنان هم نتوانستند با او رابطه کلامی ایجاد کنند.

دکتر نصیر احمد علوی از کارمندان بخش صحت روانی می‌گوید این دختر دوازده ساله که در "نکاح بدل" به مردی بزرگسال داده شده بود، در نخستین دیدار با شوهرش شدیدا شوکه شده و حالا حرف نمی‌زند.

نکاح بدل، به معنای مبادله دختران بین دو خانواده است.

او می‌گوید: "وقتی این طفلک مرد بزرگسال را می‌بیند دچار شوک و اختلالاتی می‌شود که در نهایت خانواده‌اش مجبور می‌شوند او را به شفاخانه منتقل کنند."

داستان فاطمه در هرات تنها یکی از صدها مورد خشونت‌ علیه زنان است که منجر به بیماری‌ها و آسیب‌های جدی روانی می‌شود.

 بخش روانپزشکی در شفاخانه/بیمارستان هرات بیست بستر دارد اما تعداد بیماران واجد بستری شدن همواره بیشتر بوده است

مسئولان بخش صحت روانی در شفاخانه هرات می‎گویند شمار زنانی که به علت ابتلا به امراض ناشی از خشونت‌های خانوادگی در شش ماه اول امسال به این بخش مراجعه کرده‌اند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریبا چهار برابر افزایش یافته است.

مسئولان این بخش می‌گویند هنوز روشن نیست که خشونت‌ها افزایش یافته یا فرهنگ مراجعه و ثبت موارد خشونت‌ها بهتر شده است.

هرچند هرات از شهرهای پرجمعیت افغانستان است اما تعداد مراجعه کنندگان به بخش روانپزشکی در بیمارستان این شهر به صورت کلی افزایش یافته است.

به گفته مسئولان بخش روانی بیمارستان، در شش ماه اول سال گذشته بیش از هفتصد زن برای مداوا به این بخش مراجعه کردند که تقریبا نیمی از آنان از بیماری‌های ناشی از خشونت خانگی رنج می‌بردند.

دکتر قدیم محمدی، مسئول این بخش می‌گوید امسال این رقم چهار برابر افزایش یافته و در شش ماه اول سال جاری بیشتر از هزار و ۷۰۰ زن به این بخش مراجعه کرده و بیش از هزار و ۲۰۰ نفر آنان مشکلات روانی ناشی از خشونت خانوادگی داشته‌اند.

او گفت: "شاید درست نباشد که بگویم خشونت روز به روز افزایش می‌یابد اما شمار مراجعین این شفاخانه و ثبت این موارد روز به روز افزایش می‌یابد."

زنان قربانی خشونت‌های شدید لفظی یا آنهایی که مدام لت و کوب شده‌اند و یا هم اقدام به خودکشی کرده‌اند، مراجعه کنندگان اصلی این بخش در بیمارستان هرات هستند.

شگوفه ظاهر، از مسئولان موسسه "حمایت از جامعه مدنی افغانستان" آگاهی نداشتن مردان از حقوق زنان را علت اصلی این خشونت‌ها می‌داند.

 در کنار افزایش بیماران بخش روانی در ولایت هرات، امکانات صحی برای رسیدگی به آنان نیز کافی نیست

او می‌گوید: "آگاهی مردان نسبت به حقوق همسران شان پایین است. همین باعث می‌شود زنان مورد خشونت قرار بگیرند و به حقوق خود نرسند."

مراجعه بیماران به بخش روانی بیمارستان هرات افزایش یافته، اما امکانات و وسایل بیمارستانی در همان حد پیشین باقی مانده است.

این بخش بیست بستر دارد. دکتر محمد عارف جلالی، سرطبیب شفاخانه (رئیس بیمارستان) هرات می‌گوید برای رسیدگی درست و ارائه خدمات موثر نیاز به امکانات بیشتری دارند.

هرات در غرب افغانستان ولایتی است که همیشه واقعات خشونت علیه زنان در آن خبرساز بوده است./بی بی سی

 

بیشتر بخوانید/لایحه کودک همسری دوباره به صحن می آید

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • اعتراض پناهجویان افغان به سرگردانی چندین ساله در اندونزی
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • جنایت مرد نقاش | او همسر و پسر ۱۱ ساله خود را آتش زد!
  • عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • بازداشت بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی در ترکیه
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • سقوط مرگبار مادر ۱۹ ساله در ارتفاعات ماغر