Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@06:46:23 GMT

طلبه اگر اهل تحقیق و پژوهش نباشد اسلام شناس نمی شود

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۹۶۰۶

طلبه اگر اهل تحقیق و پژوهش نباشد اسلام شناس نمی شود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدباقر تحریری، در جلسه درس اخلاق که در مدرسه علمیه مروی برگزار شد، اظهار داشت: امامان معصوم(ع) از روی دلسوزی دیگران را تعلیم می دادند تا سایرین نیز متعلم شوند.

وی با تاکید بر اینکه طلاب باید براساس معارف قرآن و عترت حرکت کنند، ادامه داد: طلبه باید بر به حق بودن این معارف یقین داشته و همواره از ابتدای رسالت طلبگی با التجا به درگاه الهی و ائمه اطهار(ع) خواستار کسب این معارف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیت مدرسه علمیه مروی معارف قرآن و عترت را محور حرکت طلاب دانست و ابراز کرد: تا زمانی که انسان به قرآن و عترت تمسک بجوید منحرف نمی شود و کار طلاب در این مورد بسیار دشوارتر از دیگران است.

آیت الله تحریری ادامه داد: تمسک طلاب به قرآن و سنت نیازمند تدبر و تحقیق مستمر است، طلبه نباید با یک کتاب خواندن تصور کند اسلام را شناخته و دست از تحقیق و پژوهش بردارد؛ ائمه اطهار(ع) فرمودند: همانگونه که قرآن کریم آیات محکم، متشابه، مطلق، ناسخ و منسوخ دارد کلام ما اهل بیت(ع) نیز چنین است؛ بنابراین درک آیات الهی و کلام اهل بیت(ع) نیازمند تمرین و ممارست مستمر دارد.

وی با تاکید بر اینکه طلبه نباید فکر کند با ده سال تحصیل در حوزه علمیه اسلام شناس و فقیه شده است، گفت: درک معارف الهی نیازمند تلاش مستمر همراه با میزان و پختگی علمی است.

تولیت مدرسه علمیه مروی ادامه داد: اینکه انسان بخشی از قرآن را بخواند و نسبت به بخش دیگر بی توجه باشد و به اظهار نظر بپردازد نه تنها خود بلکه دیگران را نیز به انحراف سوق می دهد؛ هرگز چنین انسانی نمی تواند کلام امام المسلمین را درک کند.

آیت الله تحریری با بیان اینکه طلبگی جایگاه بسیار مهمی است، گفت: این جایگاه علاوه بر جنبه هدایتی می تواند جایگاه انحراف و اضلال باشد بنابراین طلبه باید اعتقادات خود را بر محور امام معصوم(ع) تنظیم کند تا بتواند در مسیر هدایت گام بردارد.

وی افزود: اهل بیت(ع) آن شاگردانی را که به تلاش علمی مجهز بودند بسیار تجلیل می کردند و می فرمودند: اگر زراره نبود دین مندرس می شد؛ طلاب نیز باید چنین وراثتی را از آن بزرگان داشته باشند و سخنان و کلام اهل بیت(ع) و قرآن کریم را با جان دل دریافت کنند، متنبه شوند و به خداوند اطمینان داشته باشند.

کد خبر 4782229

منبع: مهر

کلیدواژه: طلاب مدرسه علمیه مروی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه ها سازمان سنجش تکمیل ظرفیت دانشگاه های علوم پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه تهران آزمون کارشناسی ارشد آزمون استخدامی دانشگاه پیام نور دانشجویان مرکز سنجش آموزش پزشکی حسین توکلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنگونه که عصرایران روایت کرده، تصاویر منتشره از تجمع طلاب و روحانیون در قم در حمایت از برخوردهای انتظامی در مقولۀ حجاب از این منظر مورد توجه قرار گرفته که روحانیون حاضر لباس نظامی پوشیده‌اند. به این بهانه چند نکته را می‌توان طرح کرد:

۱. سابقه داشته که افرادی کفن بپوشند یا روحانیون بلندمرتبه در جبهه لباس نظامی بر تن کنند و مشهورترین تصاویر مورد اخیر مربوط به دهه ۶۰ و حضور آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع و بعد رییس این شورا به اقتضای ریاست جمهوری و مرحوم هاشمی رفسنجانی به عنوان جانشین فرمانده کل قوا در جبهه‌هاست اما این شکل سابقه ندارد. خاصه این‌که به جای عبا لباس نظامی پوشیده‌اند. به عنوان رزمنده البته پیشینه داشته اما به منظور تأکید بر تلفیق رزمندگی و تبلیغ بوده یا سلاح و صلاح با هم. در این فقره اما آن حس منتقل نمی‌شود. همچنین می‌دانیم پوشیدن لباس نظامی نیاز به اجازه و هماهنگی دارد. در جبهه حاوی پیام ایثار و از جان گذشتگی بود و اینجا وجه زور و اجبار آن می چربد.


۲. لباس نظامی یعنی آمادۀ جنگ‌ایم. اما جنگ با که؟ با زنان و و دختران این سرزمین که به هر دلیل پوشش و سبک زندگی دیگری دارند و الزاما انگیزه سیاسی هم ندارند؟ آن هم در حالی که شخص سردار رادان فرمانده کل نیروی انتظامی به صراحت گفته است این طرح جنبه امنیتی و نظامی ندارد و بیشتر فرهنگی است و حتی مایل نیست صرفا انتظامی معرفی شود؟ از این منظر نقض غرض نیست؟

۳. اگر طرح، طرح نور است و برگرفته از آیه سورۀ نور که قاعدتا باید از نماد نور استفاده شود و اگر «نور» نیست و «زور» است دیگر چرا از قرآن و نور مایه می گذارند؟

۴. اگر منظور روحانیون محترم این است که از نیروهای پلیس حمایت می‌کنند چرا لباس کامل آنها را نپوشیده‌اند؟ آیا تصور نمی‌کنند تلفیق لباس نظامی با عمامه در تاریخ شیعه سابقه نداشته باشد؟ حتی شهید محراب آیت‌الله اشرافی اصفهانی با آن سن و سال وقتی در جبهه جنگ با صدام حسین لباس سپاه پوشید کامل پوشید از کلاه استفاده کرد نه عمامه.

۵. هر صنفی باید با زبان خود آن و در مواردی با لباس خاص خود آن شناخته شود. این که طلاب که غالبا به خدمت سربازی نرفته اند یا نمی روند لباس نظامی بپوشند آن هم نه برای مقابله با اسراییل که در حمایت از برخورد با زنان و دخترانی که پوشش مطلوب آنان را رعایت نمی‌کنند چه تصویری از آنان در ذهن شماری از مردم خاصه زنان و دختران مورد نظر در این «جنگ»! ترسیم می‌کند؟

۶. این نکته البته قابل درک است که بعد از آن که جمعیت قابل توجهی در حمایت از طرح نور در تهران گرد نیامد چون بسیاری از خانم‌های چادری مثل سابق مایل نیستند در حمایت از برخوردهای پلیسی تجمع کنند جای دیگر این تجمع را شکل دادند و نه با محوریت خانم ها بلکه با روحانیون لباس نظامی پوشیده که طبعا وجه صنفی و طبقه ای‌ دارد و قاعدتا در موضوع مرتبط با زنان اگر خانم‌ها حمایت کنند موثرتر است تا مردان آن هم با تلفیق لباس نظامی و روحانیت.

۷. برداشت نویسنده این است که طرح جاری تنها برای آن است که تلقی مخالفت علنی با حکومت درنگیرد و در این حد رعایت کنند کفایت می کند تا جایی که به لطیفه گفته می شود اگر می توانستند عکس مهسای طفلک را به عنوان حجاب کنونی مقبول منتشر می‌کردند به همین خاطر فرماندهی کل نیروهای انتظامی اصرار دارد موضوع نظامی و انتظامی و پلیسی نیست و فرهنگی است و آن وقت وسط این معرکه طلاب آمده‌اند و لباس نظامی پوشیده‌اند!

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900067

دیگر خبرها

  • رد رشوه از سوی مامور وظیفه شناس فراجا در ریگان
  • هدیه سپاهان به مورایس؛ مهر، تسبیح و قرآن (+عکس)
  • به روز رسانی| پائز: حضور ستاره‌ها مهم نیست/ اگر بازیکنی به عشق برای تیم ملی باور ندارد بهتر است در تیم ملی نباشد
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)