Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@16:00:29 GMT

مسمومیت در هواپیما چیست؟ چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۰۹۹۹۷

مسمومیت در هواپیما چیست؟ چه باید کرد؟

صراط:

برای برخی پیش می‌آید که پیش از آغاز پروار دچار مسمومیت غذایی شوند، اگر شما جز این دسته از افرادید شانس این را دارید که پروازتان را تغییر دهید، ولی اگر در هواپیما دچار مسمومیت شدید و یا نتوانستید پرواز جایگزینی پیدا کنید سفر سختی در پیش دارید ولی روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید خود را تسکین دهید و تا پایان سفر که امکان مراجعه به پزشک وجود دارد صبر کنید، در تمامی طول سفر از مهمانداران کمک بگیرید، علائم خود را به‌طور واضح بیان کنید، درخواست‌هایتان را مطرح کنید و اگر به کیسه تهوع یا پتوی گرم نیاز دارید یا مایلید با پزشکی مشورت کنید این موضوع را به مهمانداران بگویید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی پیدا کردن جایگزینی برای بلیط هواپیما ممکن نیست و مجبور هستید این شرایط را تحمل‌کنید، برخی داروها، نوشیدن آب و استفاده از لوازم مخصوص به شما کمک می‌کند راحت‌تر سفر را به پایان ببرید. هنگام خرید بلیط هواپیما از علی بابا این امکان به شما داده می‌شود که در صورت نیاز بلیط را پس دهید ولی در صورتی‌که سفر شما ضروری است و باید در همان زمان انجام شود ادامه این مطلب به شما کمک خواهد کرد.

نشانه‌های مسمومیت غذایی

در زمان خرید بلیط هواپیما اطلاعی از وضعیت فیزیکی و جسمی خود در روز پرواز ندارید، ممکن است غذایی شما را مسموم کرده باشد، یا ماده شیمیایی تنفس کرده و دچار مسمومیت باشید و تا زمان پرواز از علائم آن خبری نباشد، مسمومیت غذایی به علت مصرف غذاها یا نوشیدنی‌های حاوی باکتری‌های مضر، ویروس و انگل رخ می‌دهد بنابراین با توجه به علت مسمومیت نشانه‌ها و شدت آن متفاوت است. چه علائمی نشان می‌دهد مسموم شده‌اید؟ این 100 علامت را به خاطر بسپارید، این موارد نشانه‌هایی از مسموم شدن فرد است و با مشاهده آن لازم است اقداماتی را در جهت درمان انجام دهید.

1. درد و گرفتگی شکمی

درد شکمی در قسمت میانی بدن و در ناحیه زیر دنده‌ها و بالای لگن احساس می‌شود. در مسمومیت غذایی، میکروارگانیسم‌ها سمومی ایجاد می‌کنند که باعث تحریک بافت (پوشش) معده و روده می‌شوند. همین مسئله موجب التهاب و درد در ناحیه شکم خواهد شد. افرادی که مسمومیت غذایی می‌گیرند، ممکن است کرامپ شکمی (گرفتگی عضلات شکم) را نیز تجربه کنند. در این وضعیت عضلات شکمی به علت سرعت بخشیدن به حرکات طبیعی روده برای خارج کردن میکروارگانیسم‌ها مضر، دچار گرفتگی می‌شوند.

 2. تب

تب هنگامی به وجود می‌آید که درجه حرارت بدن شما از محدوده طبیعی بالاتر برود. تب در بسیاری از انواع بیماری‌ها شایع است و به‌عنوان بخشی از فرایند تقابل سیستم دفاعی بدن با عفونت‌ها به شمار می‌رود. ازاین‌رو در مسمومیت غذایی نیز احتمال افزایش درجه حرارت بدن وجود دارد.

3. لرز

لرز معمولاً همراه با تب است و یکی از علائم و نشانه‌های مسمومیت غذایی نیز محسوب می‌شود. لرز در این مواقع به دلیل انقباض و شل شدن عضلات در مدت‌زمانی کوتاه، اتفاق می‌افتد. در این حالت معمولاً شما احساس سرما می‌کنید.

4. اسهال

اسهال یکی دیگر از نشانه‌های مسمومیت غذایی است. بزرگ‌ترین خطری که اسهال به همراه دارد، ایجاد کم‌آبی در بدن است. به همین دلیل در صورت بروز اسهال، مصرف مایعات کافی را از یاد نبرید.

5. استفراغ

استفراغ کردن در افراد مبتلا به مسمومیت غذایی امری طبیعی به شمار می‌رود. زمانی که عضلات و دیافراگم شکمی به‌شدت منقبض می‌شوند، شما را مجبور به خارج کردن محتویات معده از طریق دهان می‌کند.

6. درد عضلانی

وقتی‌که عفونت‌هایی مانند مسمومیت غذایی را تجربه می‌کنید، عضلات بدنتان ممکن است دچار درد یا به‌اصطلاح تیر کشیدن شوند. طی فرایندی که براثر ایجاد عفونت و فعال شدن سیستم ایمنی بدن اتفاق می‌افتد، احتمالاً در عضلاتتان احساس درد خواهید کرد.

7. احساس ناخوشایند

مسمومیت غذایی معمولاً باعث کاهش اشتها و مشکلات دیگری می‌شود که نتیجه آن خستگی و کوفتگی در تمام بدن است. این مسئله به علت مبارزه سیستم ایمنی بدن با ویروس رخ می‌دهد.

 8. ضعف و خستگی

در برخی از مسمومیت‌های غذایی فرد احساس ضعف و خستگی خواهد داشت. این علائم حاصل انتشار پیام‌هایی شیمیایی به نام سیتوکین (Cytokine) است. علاوه بر آن از دست دادن اشتها و خوردن غذای کمتر، می‌تواند منجر به ایجاد خستگی شود.

9. سردرد

سردرد مشکل شایعی است که بر اساس عوامل بسیاری نظیر استرس، خستگی، کم‌آبی و ... رخ می‌دهد. ازآنجایی‌که مسمومیت غذایی ممکن است منجر به خستگی و کم‌آبی در بدن شود، سردرد را نیز به همراه دارد. وقتی مسمومیت غذایی سبب اسهال شود، احتمال وقوع سردرد نیز افزایش می‌یابد.

10. تهوع

احساس ناخوشایند تهوع به شما می‌گوید که احتمالاً در معرض استفراغ کردن هستید. هرچند که شاید اصلاً این کار را انجام ندهید. البته تهوع به دلایل مختلفی ازجمله میگرن، غذا خوردن بیش‌ازحد و ... نیز ایجاد می‌شود. تهوع مرتبط با مسمومیت غذایی، معمولاً یک تا هشت ساعت پس از خوردن غذا رخ می‌دهد.

چه باید کرد؟

 احتمال اینکه تمامی علائم در فرد مسموم دیده شود کم است ولی به احتمال زیاد مسمومیت چند نشانه از موارد ذکر شده را به همراه دارد، در هواپیما دسترسی شما به امکانات، بیمارستان و حتی اتاق خانه خودتان که بتوانید به راحتی در آن استراحت کنید وجود ندارد، مشکل مسمومیت در چنین وضعیتی بیشتر خود را نشان می‌دهد ولی با چند روش می‌توانید تا رسیدن به مقصد خود را آرام کرده و درد کمتری حس کنید.

خرید بلیط هواپیما برای نوزادان و کودکان

اگر احساس تب داشتید و بدنتان داغ بود از مهمانداران یخ درخواست کنید، یخ می‌تواند دمای بدن شما را کاهش دهد درصورتی‌که احساس سرما داشتید از مهمانداران پتوی گرم بخواهید، آن‌ها به شما کمک می‌کنند در شرایطی قرار گیرید که سرمای کمتری وجود داشته باشد بهترین درمان برای ضعف و خستگی این است که به بدنتان استراحت بدهید، چشم‌های خود را ببندید و با هر روشی مانند گوش دادن به موزیک بدنتان را ریلکس کنید. زمانی که مسموم شده‌اید و در هواپیما هستید شرایط سختی دارید ولی نگران نباشید بسیاری از مسمومیت‌های غذایی جدی نبوده و عوارض آن پس از چند روز برطرف خواهند شد. برای رفع حالت تهوع از مهماندار آب‌لیمو و آب گرم بخواهید، این مایع گرم معده شما را آرام می‌کند و حالت تهوع را از بین می‌برد گاهی قرص هیوسین برای کاهش التهاب‌های روده مفید است و باعث تسکین آن خواهد شد، برای مصرف دارو با پزشک مشورت کنید، ممکن است پزشکی همان بلیط هواپیمایی را خریداری کرده باشد که شما دریافت کردید و مهمانداران بتوانند او را پیدا کنند. مهمانداران را در جریان وضعیت خود قرار دهید تا برای دستشویی رفتن به شما اولویت دهند و مراقبتان باشند، از دست آن‌ها کار زیادی برنمی‌آید ولی همدلی و همراهی آن‌ها و کمک‌های کوچکشان باعث می‌شود مسیر را با راحتی بیشتری طی کنید اگر اسهال دارید آب بنوشید، به مقدار زیادی آب بنوشید زیرا بدن شما دهیدراته شده و به آب نیاز دارد. اگر نمی‌توانید کمی یخ از مهماندار درخواست کرده و آن را بمکید. مایعات به شما کمک می‌کند وضعیت بهتری داشته باشید

در پرواز با هواپیما چه بخوریم، چه نخوریم؟

مسمومیت غذایی غافلگیرکننده است و به‌یک‌باره متوجه آن می‌شوید با خرید بلیط هواپیما از علی بابا می‌توانید بلیط خود را پس داده و برای زمانی دیگر بلیط بخرید، به این طریق شرایط سخت حضور در هواپیما با مسمومیت را تحمل نمی‌کنید. در هنگام خرید بلیط هواپیما این نکته را در نظر بگیرید که ممکن است در چنین شرایطی قرار بگیرید و بهتر است یک قرص ضد تهوع و ضد اسهال همراه خود داشته باشید.

 

 

           

 

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۰۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد

اگر تا به حال سفر هوایی داشته‌اید، احتمالاً می‌دانید که در سفرهای هوایی، پیش از سوار شدن بر روی هواپیما، باید نکاتی را رعایت کنید تا به مشکل برنخورید. این مراحل بیشتر برای سفرهای هوایی بین‌المللی اهمیت دارند. در ادامه به تمام کارهایی که قبل از سوار شدن به هواپیما و در مراحل حضور در فرودگاه باید انجام دهید، اشاره می‌کنیم.

روز قبل از سفر

همانطور که می‌دانید، در سفرهای هوایی ممکن است زمان پرواز تاخیر داشته باشد. برای مثال، اگر بلیط هواپیما پته را خریداری کرده‌اید، می‌توانید مبداء و مقصد و نام فرودگاه را بر روی آن ببینید. برای اطمینان بیشتر، بهتر است روز قبل از سفر با چک کردن مشخصات فردی و زمان پرواز، خیال خود را راحت کنید. همچنین، با تماس با کارشناسان آژانس، از عدم تاخیر یا تغییر زمان پرواز مطمئن شوید.

حضور در فرودگاه

نکته قابل توجه اینکه، قبل از حضور در فرودگاه تهیه ارز مسافرتی برای سفر خارجی را فراموش نکنید چرا که در کاهش هزینه های سفر شما تاثیر شگرفی خواهد داشت. اما برای سفرهای داخلی، نیاز است که حداقل یک و نیم ساعت قبل از پرواز در فرودگاه حاضر شوید. این زمان برای پروازهای خارجی دو برابر می‌شود و بهتر است سه ساعت قبل از پرواز، برای طی کردن مراحل پرواز وارد فرودگاه شوید. هنگام ورود به فرودگاه، با یک سالن بزرگ که در هر گوشه گیت‌های مخصوص ایرلاین‌ها قرار دارد، روبرو می‌شوید. در این مرحله، ماموران امنیت فرودگاه یک بازرسی کلی از شما انجام می‌دهند که ممکن است کمی زمان شما را بگیرد.

گرفتن کارت پرواز یا check in

پس از ورود به ایرلاین مورد نظر، با چندین باجه مختلف روبه‌رو خواهید شد که باید با پرسش و پاسخ اطلاعات ایرلاین مربوطه را شناسایی کرده و در صف دریافت کارت پرواز قرار بگیرید. در این مرحله، هنگام نوبت شما، بازرسی مجددی بر روی چمدان‌ها و وسایل بار انجام می‌شود. در صورت مواجه شدن با اضافه بار یا بسته بندی نامناسب وسایل، باید از صف خارج شده و مشکل را حل کنید. اگر با اضافه بار روبه‌رو شدید، می‌توانید از باجه بانکی که در فرودگاه قرار دارد، جریمه اضافه بار را پرداخت کنید. همچنین، ایرلاین‌ها قسمتی را برای بسته بندی وسایل بار قرار داده اند که با مراجعه به این قسمت لوازم شما ایمن و محکم بسته بندی می شود تا در طول پرواز ضربه و خسارتی نبیند. نگران از دست دادن وقت نباشید، زیرا هنوز زمان کافی برای سوار شدن باقی‌مانده است. پس از رفع ایرادات، با چک کردن مدارک، کارت پرواز به شما تحویل داده می‌شود و وسایل شما به بخش بار هواپیما برده می‌شود.

سالن انتظار

پس از دریافت کارت پرواز، به محل انتظار پرواز هدایت می‌شوید. در سالن‌های پرواز، معمولاً کافه‌ها و فروشگاه‌هایی وجود دارند که می‌توانید برای رفع گرسنگی و گذراندن زمان در آن‌ها بنشینید و منتظر اعلام پرواز خود باشید. بهتر است زمان انتظار را در نزدیکی گیت پرواز سپری کنید تا بلافاصله پس از اعلام پرواز، جزء نخستین افراد در صف باشید و وقت اضافی را صرف انتظار در صف نکنید.

گیت خروجی پرواز

پس از اعلام شماره پرواز، باید گیت خروجی پرواز را شناسایی کرده و به سمت آن بروید. در این مرحله، آخرین بازرسی بدنی از شما صورت می‌گیرد تا مامور ایرلاین از عدم حمل وسایل ممنوعه پرواز در داخل کابین هواپیما اطمینان حاصل کند. سپس، کارت پرواز شما چک می‌شود و یک قسمت از آن جدا می‌شود. در نگهداری قسمت دیگر کارت پرواز دقت کنید، زیرا با استفاده از آن می‌توانید وسایل و چمدان‌های خود را در مقصد دریافت کنید.

ورود به کابین هواپیما

در آخرین مرحله، توسط اتوبوس‌هایی به هواپیما منتقل می‌شوید و توسط مهمانداران به کابین هواپیما هدایت می‌شوید. پس از قرار دادن وسایل همراه خود در محفظه بالای سر و نشستن روی صندلی، تنها کافیست منتظر فرود هواپیما در مقصد باشید و کاری برای انجام نخواهید داشت.

گرفتن کارت پرواز در سفرهای خارجی

در سفرهای خارجی، مراحل کمی بیشتر از سفرهای داخلی هستند. در مرحله گرفتن کارت پرواز، علاوه بر بلیط هواپیما و مدارک شناسایی، نیاز به ارائه پاسپورت و پرداخت عوارض خروج از کشور دارید. همچنین، برخی ایرلاین‌ها مقررات و جریمه‌های سنگینی را برای اضافه بار در نظر می‌گیرند، بنابراین بهتر است بیش از حد مجاز بار را با خود حمل نکنید. بیشتر مراحل با سفرهای داخلی یکسان است، اما باید از وسایل ممنوعه هر کشور آگاه باشید. قوانین و مقررات خاصی در هر کشور وجود دارد و ورود برخی لوازم به آنها ممنوع است، به عنوان مثال، فرودگاه دبی از ورود قرص‌های سرماخوردگی به کشور امارات جلوگیری می‌کند، بنابراین با مطالعه این موارد می‌توانید از بروز مشکلات در فرودگاه مقصد جلوگیری کنید.

جمع‌بندی

سفر هوایی سریع‌ترین و ایمن‌ترین نوع سفر است. به همین دلیل، مراحل بیشتر و با دقت بالاتری را برای سوار شدن هواپیما طی می‌کنید. در روزی که به پرواز می‌روید، بهتر است غذاهای چرب و حاوی کافئین را نخورید تا در طول انجام مراحل پیش از پرواز و حین پرواز از استرس و مشکلات معده جلوگیری کنید.

کد خبر 848100

دیگر خبرها

  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • (ویدیو) وحید شمسایی: دم بچه‌ها گرم که اسرائیلی‌ها را زدند
  • روایت جالب وحید شمسایی از روز پاسخ ایران به اسراییل + فیلم
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • تمساح سرگردان در فرودگاه/ عکس
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • بازداشت ۳ نفر در پرونده فوت یک پزشک در شیراز
  • دستگیری ۳ نفر برای مسمومیت الکلی و فوت یک پزشک
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز | یک پزشک زن فوت کرد و یک پزشک دیگر در کما
  • مسمومیت ۲۹ پزشک با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز