Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیروی از قوانین مکانیک کوانتومی در نقاط کوانتومی و مزیت کوچک بودن این نانوذرات موجب شده تا دانشمندان از این نقاط به‌عنوان کاتالیزور برای تولید مولکول‌های پیچیده با کاربرد دارویی استفاده کنند. به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مولکول‌ها روی سطح نانوذرات نیمه‌هادی با شکل هندسی خاصی جذب می‌شوند. این نانوذرات از انرژی تابشی نور استفاده کرده و مولکول را فعال می‌کنند تا به مولکول بزرگ‌تر متصل شوند و در نهایت، کاربرد زیستی ویژه‌ای به‌دست آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان دانشگاه نورث‌وسترن از نانوذرات و نور مرئی برای تولید سریع و ساده مولکول‌ها استفاده کردند تا با این روش بتوانند ترکیباتی برای استفاده در دارو‌ها تولید کنند.

نانوذرات نیمه‌هادی به‌عنوان نقاط کوانتومی شناخته می‌شوند، این نقاط به قدری کوچک هستند که تنها چند نانومتر قطر دارند. با این حال، این نقاط برهم‌کنش نوری و الکترونیکی خوبی دارند.

امیلی وایس از محققان این پروژه می‌گوید: «نقاط کوانتومی بیشتر به مولکول‌های آلی شبیه‌تر هستند تا نانوذرات فلزی. الکترون‌ها در فضای کوچکی فشرده شده که این کار موجب می‌شود تا از قوانین مکانیک کوانتومی پیروی کنند؛ بنابراین ما می‌توانیم از مزیت کوچک بودن به همراه خواص کوانتومی نقاط کوانتومی استفاده کنیم.»

در این پروژه محققان از سطح نانوذرات به‌عنوان الگویی برای یک واکنش نور محور به نام حلقه‌زایی استفاده کردند. این فرآیند برای تولید ترکیبات پیچیده فعال زیستی قابل استفاده است.

ویس می‌گوید: «ما از کاتالیزور‌های نانوذرات برای دستیابی به دسته مطلوبی از مولکول‌ها به نام سیکلوبوتان استفاده کردیم که دارای گروه‌های عاملی هستند. این کار از طریق واکنش ساده و یک مرحله‌ای انجام شد. با این روش نه تنها می‌توان مولکول‌ها را با بازده بالا انجام داد بلکه به چیدمانی از اتم‌ها، مناسب برای توسعه دارو رسید. تولید این مولکول با روش‌های دیگر بسیار دشوار است.»

کاتالیزور‌های نانوذرات از انرژی نور مرئی برای فعال کردن مولکول‌های روی سطح خود استفاده کرده و این مولکول‌ها را با هم ترکیب می‌کنند تا مولکول‌هایی بزرگ‌تر با پیکربندی مفید ایجاد شوند. محصولات نهایی دارای کاربرد‌های زیستی است.

این گروه برای انجام این کار از نقاط کوانتومی به ابعاد سه نانومتر از جنس مواد نیمه‌هادی کادمیم سلنید استفاده کردند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نقاط کوانتومی فناوری نانو نانوذرات کاتالیزور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۱۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، دولت فدرال استرالیا و دولت ایالت کویینزلند حدود یک میلیارد دلار استرالیایی (۶۰۰ میلیون دلار آمریکایی) در یک استارت آپ رایانش کوانتومی به نام PsiQuantum سرمایه گذاری کرده اند تا نخستین رایانه کوانتومی مفید و کاربردی جهان را بسازند.

رایانش کوانتومی تاکنون به طور کلی فعالیتی مخصوص بخش خصوصی بوده که شرکت های بزرگ فناوری مانند گوگل، آی بی ام، مایکروسافت میلیون ها دلار در توسعه آن سرمایه گذاری کرده اند. جرمی اوبراین و تری رودلف محققان استرالیایی PsiQuantum را تاسیس کرده اند.

هرچند شرکت های درگیر ساخت رایانه های کوانتومی معتقدند نسل جدید این فناوری می تواند به سرعت مشکلات را حل کند اما تلاش های اولیه آنها برای نشان دادن عملکرد آن کاملاً با مشکلات دنیای واقعی فاصله دارد.

کتی فولی محقق ارشد این پروژه در این باره می گوید: رایانه های کوانتومی به زودی می توانند به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شوند و شیوه حل مشکلات مانند یافتن مسیرهای حمل ونقل، سازماندهی بنادر یا کنترل لجستیک برای المپیک ۲۰۳۲ بریزبن را دگرگون کند.

PsiQuantum اعلام کرده نخستین رایانه کوانتومی خطاپذیر جهان را می سازد که بدون خطا و برخلاف رایانه های کوانتومی فعلی است. این امر سبب می شود رایانه های کوانتومی برای مقاصد تحقیقات دفاعی و صنعتی کارآمد باشد.

PsiQuantum به جای استفاده از ابررساناها برای ساخت رایانه های کوانتومی، از روش همجوشی محور استفاده می کند که در آن فوتون ها به عنوان کیوبیت عمل می کنند و مانند رایانه های امروزی، روی تراشه های نیمه رسانا پردازش می شوند.

قرار است نخستین رایانه کوانتومی در مقیاس کاربردی یک میلیون کیوبیت فیزیکی داشته باشد و با استفاده از یک خنک کننده برودتی عمل می کند.

یکی از بنیانگذاران این استارت آپ اعلام کرد محققان کویینزلند از ۲۵ سال قبل روی درک فرایندهای فیزیکی رایانش کوانتومی تمرکز کرده اند. اما در دهه قبل این مشکلات قابل حل شدند.

کد خبر 6094041 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • طرح فجرانه کالابرگ تمدید می‌شود؟
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز