Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@23:14:34 GMT

فقط شعار بهره وری را سر داده ایم

تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۵۷۸۵

فقط شعار بهره وری را سر داده ایم

به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی، در اولین همایش ملی بهره‌وری در مدیریت شهری با اشاره به این‌که بهره‌وری یک موضوع کشوری است و در تمام حوزه‌ها به این نگاه نیازمندیم، گفت: عادت داریم که همیشه به عقبه تاریخی‌مان ببالیم، که حق هم داریم، اما مدت‌هاست که دیگر هیچ تناسبی بین زندگی امروز و آن عقبه تاریخی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر به منطقه بیستون بروید، کتیبه‌ای می‌بینید در ١۵٠ خط و به ٣ زبان که حدود ۵٠٠ سال پیش از میلاد مسیح (ع) توسط داریوش به رشته تحریر در آمد. داریوش در این کتیبه دعا کرده است که خداوند این سرزمین را از خشکسالی و دروغ نجات دهد. خشکسالی سالیان سال است که سرزمین ما را درگیر کرده؛ عارضه بی‌آبی از قدیم در این سرزمین نمود داشته و در چنین وضعیتی شیوه مدیریت از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. به همین دلیل است که باید در مورد قنات‌ها به‌درستی مطالعه کنیم.

شهردار تهران گفت: در ایران قنات زارچ داریم با طول ١٠٠ کیلومتر که از زیر شهر یزد عبور می‌کند و از عجایب سرزمینی است. این قنات تا قبل از ثبت جهانی یزد وضعیت بسیار بدی داشت و محل انباشت فاضلاب و گنداب بود. واقعیت این است که ما با تاریخ و آموزه‌های تاریخی‌مان برخورد بدی داشته‌ایم.   

حناچی گفت: در ١۵ ژوئن ٢٠١۵ این مجموعه شبکه در جهان به عنوان بخشی از میراث تمدن جهانی ثبت شد، قنات دیگری در گناباد داریم با قدمت ٢ تا ٣ هزار سال. در کشور ما ٣۶ هزار و ۶٠٠ رشته قنات وجود دارد که ٢١ هزار و ۷۸۰ کیلومتر طول دارند. این به زمانی مربوط می‌شود که دستگاه حفاری و علم مدرن مهندسی وجود نداشت؛ طول میله‌های این قنات‌ها ١۵٨ هزار کیلومتر تخمین زده می‌شود. ما سرزمینی بودیم خشک و کم‌آب که از حداکثر ظرفیت‌هایمان برای مدیریت منابع استفاده می‌کردیم.

وی ادامه داد: وقتی در شورای‌عالی شهرسازی بودیم به گناباد رفتیم تا احداث یک کارخانه ذوب‌آهن را در آن‌جا بررسی کنیم. می‌خواستیم به‌خاطر تشنگی صنعت ذوب‌آهن به آب، جواب منفی بدهیم که متوجه شدیم غیر از آن مورد ۶ مجوز دیگر از قبل داده شده بود. حقیقت این است که تقریبا با تمام منابعمان همین‌طور برخورد می‌کنیم و با این اوصاف طبیعی است که با واکنش‌های طبیعی سختی مثل سیل مواجه شویم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه صرفه‌جویی در مصرف انرژی اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد، توضیح داد: ٣٣ درصد اتلاف انرژی در شهرها اتفاق می افتد که ارزش آن روزانه معادل ٣٠٠ هزار بشکه نفت است. این رقم بسیار بزرگی است که مدیریت شهری نقش مستقیم در مدیریت آن دارد.

حناچی گفت: اگر بپرسیم چقدر در زمینه بهره‌وری تلاش می‌کنیم، باید پاسخ دهیم که شعار زیاد می‌دهیم اما باید صادقانه از خود بپرسیم که چقدر در نظام مدیریتی‌مان دغدغه این مهم را داریم. در حال حاضر ٢ لایحه در مجلس مطرح است؛ نقطه هدف اولین لایحه به طور مستقیم نظام مدیریت شهری نیست اما در آن سهیم است چرا که در تمام دنیا بخشی از مالیات‌های محلی سهم مدیریت شهری است، اما دومین لایحه مشخصا با هدف حل مشکل مدیریت شهرها تدوین شده است. امیدوارم هر دو به شکل قابل دفاعی به تصویب برسند، اما در همین شرایط سخت که دولت راضی شد تا این لوایح را پس نگیرد، مثل سوزنی است که دولت زد؛ حالا نوبت جوالدوز است تا ما به خودمان بزنیم. باید اداره بهینه شهرهایمان را شروع کنیم. هر کاری که می‌کنیم باید به بهینه‌سازی نیز در آن بیاندیشیم.  

شهردار تهران اظهار داشت: ژاپنی‌ها سیاست ۳R را در پیش گرفته‌اند که reduce، reuse و recycle است؛ کاهش، مصرف دوباره و بازیافت. در هر تصمیم خود نیز این ٣ عنصر را لحاظ می‌کنند. آن‌ها موقع فروش جنس هزینه امحاء و پسماند را همان لحظه از مشتری می‌گیرند تا در صندوقی واریز شود که مختص موضوع پسماند است. واقعیت این است که کیفیت اتفاقی نیست؛ کیفیت نتیجه زمان و منابعی است که برای آن هزینه می‌کنیم.

وی گفت: میزان شدت خورشید در آلمان یک‌دهم ایران است اما بخش عمده انرژی ساختمان‌های عادی از طریق خورشید تامین می‌شود، یا روش‌های دیگری که در نظام مدیریت شهری جهان مرسوم است. وقتی زباله در سطل می‌اندازید، حجم واقعی سطل را پر نمی‌کند چون فشرده نیست؛ در دنیا از سطل‌های زباله‌ای استفاده می‌کنند که با انرژی خورشید زباله‌ها را فشرده‌سازی می‌کند تا ظرفیت سطل تا ١٠ برابر افزایش یابد.   

حناچی تاکید کرد: مزیت مهم کشور ما وجود جمعیت جوان و تحصیلکرده است و سیاست دولت مبنی بر حمایت از فعالیت‌های دانش‌بنیان امیدوارکننده است. همه باید این مسیر را تعقیب کنیم.

وی موضوع نیروی انسانی را نیز واجد اهمیت خواند و ادامه داد: همه شهرداری‌ها با موضوع نیروی انسانی دست‌ به‌گریبان اند. به یاد دارم که اواسط دهه ٨٠ شهرداری اهواز ٨ هزار نیرو داشت اما الان ١٨ هزار نیرو دارد؛ تهران در همان دوره حدود ٢۴ هزار نیرو داشت اما آمار رسمی، الان از وجود ۶۵ هزار نیروی انسانی در شهرداری تهران حکایت می‌کند. حالا اگر پرسیده شود که آیا خدمات ویژه‌تری نسبت به آن دوران ارایه می‌شود، بدون شک پاسخ منفی است.   

شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: اگر یک سوزن به دولت می‌زنیم، باید یک جوالدوز هم به خودمان بزنیم و شهرهایمان را بهینه مدیریت کنیم.

کد خبر 4782853 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: شهردار تهران پیروز حناچی شهر تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش بارش برف قوه قضاییه بنزین اغتشاشات ایران آتش نشانی شهر تهران آلودگی هوا محسن هاشمی سیدابراهیم رئیسی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۵۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها

به گزارش خبرآنلاین،حامد یزدی مهر، بعد از ظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش بینی شده است.

مهر در خبری نوشت:یزدی مهر در خصوص لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در تردد به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در خصوص هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه مذکور در آماده باش خواهد بود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903121

دیگر خبرها

  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • اتمام مرمت و لایروبی دو رشته قنات کشاورزی در ورزقان
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • برنامه امسال شهرداری تهران برای مترو چیست؟
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • هشدار مدیریت بحران برای تهرانی‌ها
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • شهرداری تهران هیچ قصدی برای باشگاه‌داری ندارد
  • شهرداری تهران هیچ قصد و برنامه‌ای برای باشگاه‌داری ندارد