Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران ژاپنی اخیرا اظهار کرده‌اند هزاران سیاره زمین‌سان عظیم می‌توانند در حال چرخش به دور سیاهچاله‌های عظیم باشند دقیقا به همان روشی که کره زمین به دور خورشید می‌چرخد.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، تئوری‌های فعلی شکل‌گیری سیارات نشان می‌دهد که آنها از قطعات گرد و غبار کرکی(پَر مانند) در قرص مواد اطراف یک ستاره جوان تشکیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ستاره‌های جوان تنها اجرامی نیستند که دارای قرص‌های گرد و غبار هستند آنها همچنین در اطراف سیاه چاله‌های عظیم نیز دیده می‌شوند.

پژوهشگران اخیرا اظهار کرده‌اند هزاران سیاره زمین‌سان عظیم می‌توانند در حال چرخش به دور سیاهچاله‌های عظیم باشند دقیقا به همان روشی که کره زمین به دور خورشید می‌چرخد.

سیاره زمین‌سان یا سیاره سنگی یا سیاره زمینی(Terrestrial planet) سیاره‌ای است که بیشتر از سنگ‌های سیلیکاتی یا فلزها ساخته شده‌ است. این سیاره‌ها ساختار صُلب و صخره‌ای مانند زمین دارند.

پژوهشگران ژاپنی اخیرا روی این قرص‌های سنگین مواد متمرکز شده و به این نتیجه رسیده‌اند که سیارات می‌توانند از گرد و غبار کرکی موجود در قرص‌های سیاهچاله تشکیل شوند.

دانشمندان "دانشگاه کاگوشیما"(Kagoshima University) ژاپن گفتند: این مطالعه می‌تواند زمینه جدیدی از نجوم را به روی دانشمندان بگشاید.

یک سیاه‌چاله فوق‌العاده عظیم مانند کمان ای*(Sagittarius A*) در مرکز کهکشان راه شیری - احتمالاً در اثر انفجار یک ستاره فوق‌العاده عظیم در سال‌های اولیه جهان شکل گرفته است.

کمان ای* یک منبع قوی امواج رادیویی بسیار فشرده و پرجرم در مرکز کهکشان راه‌شیری است. تصور می‌رود که این جرم یک سیاه‌چاله عظیم پرجرم باشد.

برخی از سیاهچاله‌های فوق‌العاده عظیم دارای مقادیر زیادی ماده در اطراف خود به شکل قرص سنگین و متراکم هستند. یکی از این قرص‌ها می‌تواند به اندازه ۱۰۰ هزار برابر جرم خورشید یا یک میلیارد برابر جرم گرد و غبار قرص گرد و غبار در اطراف یک ستاره جوان باشد.

پروفسور "کیچی وادا"(Keiichi Wada) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یک قرص گرد و غبار در اطراف یک سیاهچاله به اندازه‌ای متراکم است که تابش شدید از منطقه مرکزی مسدود شده و مناطق با دمای پایین تشکیل می‌شود.

محققان این تئوری را در مورد چگونگی شکل‌گیری سیارات در اطراف یک ستاره عادی به قرص‌های غول‌پیکر در اطراف سیاه‌چاله اعمال کردند و دریافتند که سیارات می‌توانند در مناطق کم دما طی چند صد میلیون سال تشکیل شوند.

"ایچیرو کوکوبو"(Eiichiro Kokubo) استاد "رصدخانه ملی نجوم ژاپن" گفت: محاسبات ما نشان می‌دهد که دهها هزار سیاره با ۱۰ برابر جرم زمین می‌تواند در حدود ۱۰ سال نوری از یک سیاه‌چاله تشکیل شود. در اطراف سیاه‌چاله‌ها ممکن است سیستم‌های سیاره‌ای از مقیاس حیرت آور وجود داشته باشد.

محققان در انتها افزودند همه اینها در حال حاضر تئوری است زیرا هیچ راهی برای شناسایی سیستم‌های سیاره‌ای در اطراف یک سیاه‌چاله وجود ندارد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Astrophysical Journal" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیاهچاله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۶۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنگ بهنمیر و سالوادور در اطراف اهواز! (عکس)

به گزارش "ورزش سه"، فولاد خوزستان و تراکتور تبریز در هفته بیست و ششم لیگ برتر در اهواز مقابل یکدیگر به میدان رفتند که این بازی با برتری دو بر صفر تراکتور خاتمه یافت. در این مسابقه بازیکنان باتجربه زیادی به میدان رفتند که شاهد تقابل های جذابی نیز میان آنها بودیم.

یکی از تقابل های جالب میان شجاع خلیل‌زاده و لوسیانو پریرا دو بازیکن باتجربه لیگ برتر رخ داد؛ مهاجم برزیلی که سال‌ها است در ایران توپ می‌بزند بارها سعی کرد به دروازه حریف نزدیک شود اما شجاع خلیل‌زاده مانع از این امر شد.

خلیل‌زاده که در فرم ایده‌آل بدنی قرار دارد، در جریان بازی با فولاد یک گل زیبا را نیز با قیچی به ثمر رساند و البته در خط دفاع بسیار موثر بود. او روی زمین و هوا بارها از مهاجمان فولاد و به خصوص شیمبا توپ گیری کرد و عملکرد خوبی داشت.

خلیل زاده که متولد بهنمیر مازندران است در تقابل با پریرا که در سالوادور برزیل موفق شده، بسیار موفق عمل کرد و کار به جایی رسید که عبدالله ویسی سرمربی فولادی‌ها اقدام به تعویض شیمبا و حضور دیگر بازیکن خارجی تیمش در زمین کرد. هرچند که ابراهیم حصار هم نتوانست سد دفاعی محکم تراکتوری ها را بشکند.

عکاس: محمدحسن عامری

دیگر خبرها

  • تایم‌لپس زیبا از چرخش زمین در فضا (فیلم)
  • آغاز ساخت یک شهرک مسکونی ۵۵۵ هکتاری در اطراف قم
  • جنگ بهنمیر و سالوادور در اطراف اهواز! (عکس)
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • کشف سرنخ‌های جدیدی درباره شکل‌گیری اولین سیاه‌چاله‌های جهان
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟