Web Analytics Made Easy - Statcounter

چالش‌های پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی استان‌های البرز، کرمان و فارس با حضور مدیران آموزش‌وپرورش و پژوهش‌سراهای این استان‌ها برگزار شد تا با رفع مشکلات شاهد رونق و توسعه دانش سلول‌های بنیادی میان دانش‌آموزان باشیم.

به گزارش ایسنا، امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست که با حضور علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، رشد کشور در حوزه سلول‌های بنیادی در ۱۵ سال اخیر در سطح بین‌المللی را مناسب دانست و گفت: اگر کشوری خواهان مقام نخست علمی در حوزه‌ای است باید صنعت آن را نیز داشته باشد و در برخی از حوزه‌ها مانند خودروسازی ما ادعای داشتن صنعت را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در صورتی که تنها خط تولید راه انداخته‌ایم و مواد اولیه را وارد و محصول تولید می‌کنیم. مشکل اقتصاد نیز همین است. تا زمانی که واردکننده باشیم، به جایی نخواهیم رسید.

حمیدیه ادامه داد: در حال حاضر حوزه‌های فناوری نانو، هسته‌ای و سلول‌های بنیادی و پیشرفت در آن مورد تایید تمام مسئولان کشور است. ستاد نیز برای پیشرفت در این حوزه برنامه‌ریزی طولانی مدت برای ۱۰ سال کرده است. توجه ما آموزش از سنین پایین است. در همین راستا نیز پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی را در کشور راه‌اندازی کرده‌ایم. البته برگزاری المپیادهای دانش‌آموزی با همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز بخش دیگری از برنامه‌های ما در این راستا است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همچنین گفت: دنیا به سمتی در حال حرکت است که استارتاپ‌هایی با حضور افراد جوان ۱۶ و ۱۷ ساله شکل می‌گیرد. سلول‌های بنیادی هم علم آینده است و تا سال ۲۰۳۰ پیش‌بینی بازار ۱۷۰ میلیارد دلاری برای آن می‌شود. با توجه به توانمندی‌هایمان در این حوزه می‌توانیم به خوبی با حضور جوانانمان در این حوزه حرکت کنیم و علم و فناوری را همراه خلق ثروت ایجاد کنیم.

به گفته وی، در پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی تنها همکاری دانش‌آموزان گروه علوم تجربی مطرح نیست، بلکه دانش‌آموزان از رشته‌های ریاضی و فیزیک هم حضور دارند. این اتفاق را در شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه نیز شاهد هستیم. علاوه بر این در این شرکت‌ها متخصصان حوزه علوم انسانی نیز حضور دارند تا مدیریت فناوری را انجام دهند.

همچنین در ادامه محمدجواد محسنی، مدیر بخش دانش آموزی ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی حضور دانش‌آموزان در سومین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را باعث رشد و ارتقای سطح علمی آنها در این حوزه دانست و گفت: پژوهش‌سرای دانش‌آموزی سلول‌های بنیادی استان کرمان می‌تواند تبدیل به قطب این حوزه شود. شیراز نیز با توجه به پراکندگی و گسترش پژوهش‌سراهای فعال در این استان تعداد قابل توجهی دانش‌آموز را در این حوزه آموزش داده است. همچنین این استان ظرفیت‌های بالایی در حوزه دانش‌آموزی دارد، به گونه‌ای که جوان‌ترین پژوهشگر کشور در این حوزه مربوط به این استان است.

گسترش دانش سلول‌های بنیادی میان دانش‌آموزان

علیرضا کمرئی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در این نشست با بیان اینکه راه‌اندازی پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی فرهنگ‌سازی برای حرکت سریع‌تر در این حوزه را به دنبال دارد، گفت: با این اقدام ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی، بخش دانش‌آموزی فعال شده است تا در آینده نزدیک ذخایر علمی غنی برای جامعه در این حوزه داشته باشیم. دانش‌آموزان در پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی با علم سلول بنیادی و پزشکی بازساختی آشنا می‌شوند و می‌آموزند تا پژوهش‌های کاربردی در این حوزه انجام دهند.

کمرئی ادامه داد: حرکت برای توسعه علوم و فناوری‌های جدید به سرعت در حال شتاب است و غفلت کشورمان از این حوزه‌ها و تغییرات باعث عقب ماندمان می‌شود. سلول‌های بنیادی یکی از این حوزه‌های جدید است. البته در سند سلول‌های بنیادی گسترش و فرهنگ‌سازی این حوزه هدف‌گذاری شده است. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی نیز اهداف این سند را دنبال می‌کند و در راستای پیشبرد آن اقدامات اساسی انجام داده است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی ارتباط میان حوزه‌های علمی و آموزشی معنادار شده و فرصتی برای آشنایی بیشتر بخش عظیمی از دانش‌آموزان با این حوزه فراهم شده است. وزارت آموزش و پرورش نیز در این زمینه آماده همکاری با ستاد برای گسترش سیاست‌های توسعه‌ای است.

بر اساس اعلام معاونت علمی، همچنین معاونان آموزش متوسطه و مدیران پژوهش‌سراهای سه استان حاضر در جلسه درباره اقدامات انجام شده و چالش‌های موجود خود توضیحاتی را ارائه دادند. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سلول بنيادي پژوهش سرا معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان گفت: راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای، وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول رکنی زاده امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت روز استاد و معلم با اشاره به اینکه درگیر موضوعی تحت عنوان دین‌گریزی در نسل جوان هستیم، اظهار کرد: دین‌گریزی در جهان امروز به نوع حکمرانی‌ها ارتباطی ندارد و مسئله جدا شدن از دین در سراسر جهان دیده می‌شود.

وی با تاکید بر نقش آموزش در آینده کشورها و با بیان اینکه به طور کلی دور شدن نسل انسان از آنچه که تحت عنوان تفکر دینی شناخته می‌شود، محصول نظام آموزشی کشورها است، افزود: امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه تعصب و پافشاری را بر پناه دادن به انسان بی‌پناه، وفای به عهد، طاعت کردن از نیکی‌ها، معصیت در برابر تکبر و عصیان در مقابل کبر و متکبر، بخشندگی، دوری از تجاوز به حقوق دیگران و فساد کردن در زمین جایز دانسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان تصریح کرد: فناوری به دانش و پژوهش‌های علمی وابسته است و در عصر حاضر طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته تمام کشورها به نحوی به پژوهش مدرن دست پیدا کردند، فناوری به چیزی بیش از دانش و پژوهش‌ها وابسته است که از جمله این موارد می‌توان به تحقیق، ایده‌ها و اطلاعات اشاره کرد.‌

رکنی زاده ادامه داد: فناوری محصول دانش نیست و از مهارت ژرف برمی‌خیزد که این مهارت نیز مجموعه‌ای از دانش‌ها است و در هر جامعه‌ای مسئله‌ای برای نو آفریدن و نوآوری وجود دارد، توسعه فناوری یک رخداد استثنایی است، اما تغییر نوآوری نیست.

وی گفت: نیازمند سرمایه‌گذاری روی پژوهش هستیم، راه نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

کد خبر 749486

دیگر خبرها

  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • معلمان تربیت کنندگان آینده سازان کشورند
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم