Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان رییس دیوان عالی کشور با بیان اینکه بصیرت مردم از خیلی مدیران بیشتر است اظهار کرد: بصیرت به سواد دانشگاهی نیست. باید بدنه نظام را اصلاح کنیم و اینجاست که باید نیروهای بسیجی وارد شوند و این کارشکنی‌ها که از سوی عده ای عده ای خواسته و ناخواسته صورت می گیرد، را کنار بگذارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین"سیداحمد مرتضوی‌مقدم" شامگاه ششم آذرماه در گردهمایی حقوقدانان بسیجی استان کرمان به مناسبت هفته بسیج در تالار حافظ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گفت: ۶ سال در استان کرمان مهمان و خدمتگذار مردم کرمان بودم و خاطرات خوبی از این استان دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تبریک هفته بسیج به ملت ایران به تعاریف بسیج اشاره و اظهار کرد: بسیج یعنی شور و شعور، بسیج یعنی آگاهی و بصیرت، بسیج یعنی نشاط و تلاش، بسیج یعنی مبارزه و مقاومت و اینها شاخص‌های اصلی بسیج است.

رییس دیوان عالی کشور به علت تشکیل بسیج از سوی امام راحل پرداخت و بیان کرد: امروز قطعا این احساس را با همه وجود می‌کنیم که بسیج چه وظیفه‌ و چه نقشی در جامعه ایرانی دارد اما شاید ۴۰ سال پیش این حضور و علت این تشکیل را ما درک نمی‌کردیم، اما امام راحل به خوبی به این موضوع اشراف داشتند که دستور تشکیل بسیج را دادند. امروز بسیج در تمام شئون کشور نقش ویژه ای دارد و امام راحل نگاهی ویژه ای به بسیج داشتند که حتی می فرمودند «من خودم یک بسیجی هستم.»

مرتضوی مقدم با بیان اینکه شور همراه با عقل کارساز است و تلاش باید همراه با مقاومت باشد اظهار کرد: شجاعت، جسارت و مقاومت سه موردی است که امروز کشور به آن نیاز دارد. شجاعت یعنی نترسیدن از دشمن لذا بسیجی شجاع است و وحشتی از دشمن ندارد و تزلزل در او ایجاد نمی‌شود. بسیجی جسارت دارد و با فتنه و ظلم و ... حال زهرکه باشد، مقابله می‌کند. بسیجی ملاحظه کار نیست و همین امر باعث شده کشور ما تا امروز براساس همین شجاعت‌ها و جسارت‌ها روی پای خود بایستد.

وی مقاومت و صبر را از دیگر ویژگی‌های بسیجی برشمرد و بیان کرد: دنیای غرب هنوز جمهوری اسلامی را نشناخته است. خط مبارزه ایران با استکبار جهانی بوده و هست و هرگز این اصل تعطیل نمی شود و همه دنیا باید بداند زمانی که بین حق و باطل صلح ایجاد شد بین ایران و استکبار نیز مصالحت ایجاد خواهد شد که این موضوع نیز غیرممکن است.

رییس دیوان عالی کشور به اتفاقات اخیر کشور اشاره کرد و گفت: امروز نارضایتی های زیادی در بدنه‌های دولتی و کشور می‌بینیم اما حضور بسیج می‌تواند کمبودهایی که در بدنه نظام وجود را جبران کند. ما نارضایتی در دستگاه‌های دولتی زیاد داریم زیرا مدیران ناشایست در بخش های مدیریتی داریم و باید با روحیه بسیجی بتوانیم این نارضایتی ها را کاهش دهیم.

مرتضوی مقدم با تاکید بر اینکه مردم برای خود خط قرمزهایی تعریف کرده‌اند و خط قرمز مردم حفظ نظام است افزود: مردم با همه نارضایتی‌ها و کمبودها، آنجایی که احساس کنند، نظام در خطر است به صحنه می‌آیند زیرا مردم خط قرمز دارند اما متاسفانه در سوی مقابل مشاهده می کنیم که برخی مسئولین این خط قرمزها را ندارند. این ما مسئولین هستیم که برای مردم مشکلات ایجاد می‌کنیم. باید به داد مردم برسیم و کار مردم را راه بندازیم. کارتان را درست انجام دهید. این موارد باید خط قرمز مدیران باشد که متاسفانه همه این موارد رعایت نمی شود.

وی با بیان اینکه بصیرت مردم از خیلی مدیران بیشتر است اظهار کرد: بصیرت به سواد دانشگاهی نیست. باید بدنه نظام را اصلاح کنیم و اینجاست که باید نیروهای بسیجی وارد شوند و این کارشکنی‌ها که از سوی عده ای عده ای خواسته و ناخواسته صورت می گیرد، را کنار بگذارند.

رییس دیوان عالی کشور با اشاره به عبور کشور از روزهای پر فراز و نشیب و سختی‌ها گفت: متاسفانه گاهی نیز خودمان شرایط بدی را برای ملت ایران ایجاد می کنیم اما اگر این بصیرت ها وجود نداشت نظام جمهوری اسلامی نیز تاکنون نبود و در تاریخ می بینیم و می خوانیم که خیلی از کشورها با کمترین مشکلات از هم پاشیده شدند و هر فتنه‌ای کافی است خدشه‌ای به نظام وارد کند.

مرتضوی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود، دخالت در امر حقوقی را یک وظیفه‌ای برای خود ترسیم کرده که آگاهی دادن و حمایت از مظلوم از دیگر کارهای بسیج دانست و بیان کرد: وکیل بسیجی مساله اولش باید دفاع از حق مظلوم باشد و اجر خود را از خدا بگیرد و بداند در خدمت مردم بودن برای انسان عزت آور است.

وی ادامه داد: کارشناس بسیجی فقط حق جلوی چشمش است، چون می‌داند نظر او مبنای حکم قضایی قرار می‌گیرد و استاد بسیجی نیز سعی می‌کند نیروی فعال و کاری بسازد و فکرها را در راستای حق قرار دهد.

رییس دیوان عالی کشور اظهار کرد: وکیل قدرت دستش نیست اما قاضی قدرت دارد و از این قدرت باید در جهت احقاق حق استفاده کند. قضات باید از این توانشان استفاده بهینه کنند و اگر یک حکم عادلانه صادر شود همانند این است که ۴۰ شبانه روز باران رحمت ببارد و یک حکم ناحق برای دستگاه قضا زیاد است و زود دیده می‌شود لذا باید احکام را براساس حق صادر شود.

مرتضوی مقدم بیان کرد: امروز یک فرصت استثنایی برای قضا ایجاد شده است. حامی خوبی در دستگاه قضا سرکار آمده است و دنبال اجرای عدالت و قسط است و رییس دستگاه قضا این فرصت را ایجاد کرده و همه ارکان جامعه باید از این فرصت طلایی استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه قضا سخت و بی رحمانه با فساد مبارزه می کند بیان کرد: هیچ ملاحظه‌ای در مبارزه با فساد وجود ندارد و از طرف دیگر حامی استواری برای کسانی که در راستای حق گام برمی‌دارند در کشور به وجود آمده است و در این راستا نیز دیوان عالی کشور در جهت رسالت قانونی خود تلاش جدیدی را آغاز کرده است.

انتهای پیام

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی رییس دیوان عالی کشور بسيج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۷۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس و استاد علوم سیاسی در گفتگو با هم‌میهن به تشریح و بررسی تأخیر در ایجاد گشت ارشاد واقعی مسئولان پرداخت.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید؛

* یکی از وعده‌های ابراهیم رئیسی تشکیل گشت ارشاد مسئولان بوده است؛ نظرتان درباره عملکرد دولت در رابطه با ایجاد گشت ارشاد مسئولان چیست؟

مقایسه دو گشت ارشاد حاکی از آن است که دو بار این طرح شکست خورده است و هر دو شکست جزو موضوعات منفی کارنامه دولت است. گشت ارشاد عفاف و حجاب بدون قانون، کار خود را انجام می‌دهد. وقتی قانون وجود ندارد مردم در بلاتکلیفی دچار ظلم می‌شوند. متاسفانه اصرار جدی نیز در این رابطه صورت گرفته درحالی‌که هنوز لایحه حجاب و عفاف تعیین‌تکلیف نشده عده‌ای بدون پشتوانه قانونی در حال وارد آوردن فشار بر مردم هستند.

گشت دوم مربوط به فساد و سوءاستفاده‌های اقتصادی است که در سکوت دچار شکست شده است. چند پرونده عمده مانند پرونده معروف به باغ گیلاس در اُزگُل است. پرونده دیگر چای دبش است که رئیس قوه قضائیه اعلام کرد کسی در این رابطه به دستگاه عدلیه معرفی نشده است درحالی‌که قبل از آن اعلام شد احتمالاً ۶۰ نفر در این پرونده دچار اهمال شده باشند.

اما به نظر می‎آید هیچ پیگیری‌ای صورت نگرفت و مسائل دیگر نیز در این رابطه مطرح شد. بنابراین در زمینه گشت ارشاد مدیران نیز کارنامه موفقی وجود ندارد، یا آن‌گونه که تبلیغات گسترده‌ای در بحث گشت ارشاد حجاب صورت گرفته، شفافیت اعتمادسازی در مورد گشت ارشاد مدیران انجام نشده و آنچه می‌بینیم نوعی لاپوشانی است. به هر حال در مواردی که تخلف وجود دارد، خلاف‌واقع‌هایی صورت گرفته و از اسامی مقدس سوءاستفاده شده است؛ از استفاده اسامی چهارده معصوم در چای دبش گرفته تا عناوین مذهبی در موضوع باغ اُزگُل.

* دولت دستگیری برخی از مدیران میانی و رده پایین را در راستای گشت ارشاد مسئولان گزارش کرده است. این گزارش‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شاهد آن هستیم که نه‌تنها گشت ارشاد کارکرد نداشته و گزارش شفافی ارائه نشد، بلکه لاپوشانی هم صورت گرفته است. واقعیت این است که مردم این موارد را درک می‌کنند و مواردی که مسائل ایضایی بدون محفل قانونی صورت می‌گیرد اما در مواردی که به حقوق ملت مربوط است برخورد شفاف، جدی و قانونی صورت نمی‌گیرد. معتقدم بسیاری از وظایف قانونی دولت در پرداختنِ حقوق مردم، تحت‌الشعاع شرایطی قرار دارد که ارشاد غیرقانونی صورت می‌گیرد. بزرگترین ضربه به اعتماد و امنیت یک کشور زمانی زده می‌شود که قوانین یک کشور فقط برای مردم نوشته شود. متاسفانه شاهدیم که در برخی موارد که قانون هم وجود دارد، زور قانون به صاحبان قدرت نمی‌رسد اما برای بخشی از مردم، برخوردکنندگان خود را از قانون بالاتر می‌بینند.

* به نظر شما اگر قرار باشد گشت ارشاد مسئولان به صورت واقعی راه‌اندازی شود چه موضوعاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟

مفهوم ارشاد، وجه جدی روشنگری و شفاف‌سازی است. ارشاد نوعی برخورد است که همزمان منجر به نوعی تعلیم و تربیت عمومی می‌شود. اگر گشت ارشاد مقابله با فساد صورت گرفته پس باید با ارائه گزارش آشکارِ آن به مردم جلب اعتماد مردم انجام شود و از سوی دیگر نقش پیشگیرانه در مقابل فسادهای بیشتر را داشته باشد. ولی متاسفانه هنوز گزارش مشخص و روشنی در این رابطه وجود ندارد و در مواردی نیز خارج از گشت ارشاد حکومتی توسط برخی از رسانه‌ها خبر از فساد داده می‌شود.

در این موارد متاسفانه دولت نه‌تنها به وظیفه ارشادی خود عمل نمی‌کند بلکه دستگاه‌های مختلف به سمت لاپوشانی حرکت کرده و این پرونده‌ها را مشمول قاعده زمان می‌کنند. مشمول قاعده زمان شدن این پرونده‌ها دو وجه دارد؛ بخشی از آن شامل مسائل حقوقی شده و اگر پرونده بعد از زمان مشخص بررسی نشود، عملاً امکان پیگرد قضایی برای بررسی آن وجود ندارد. ولی مد نظر من؛ مشمول قاعده زمانی از نظر فراموش کردن نزد اذهان عمومی است.

عده‌ای بر این عقیده‌اند که اگر موضوعی مطرح نشده و از دستور اخبار خارج شود، از محل توجه مردم نیز دور می‌شود درحالی‌که انباشته شدن پرونده‌های فساد در حال بررسی یا غیرشفاف، به افکار عمومی در جامعه ضربه می‌زند.

* حکومت ما برای شروع این گشت ارشاد باید از کدام نهاد شروع کند؟

هر پرونده فسادی سه ضلع اصلی دارد؛ اول کسانی که سوءاستفاده مالی می‌کنند و در رأس هرم قرار دارند. گروه دوم لابی‌گر یا دلال این افراد هستند و این افراد سوءاستفاده‌گر را به امتیازات موجود به‌ویژه رانت‌های دولتی وصل می‌کنند. دسته سوم، افراد نزدیک به قدرت هستند که از طریق دلال‌ها به مختلسین ربط پیدا می‌کنند. اگر نگاهی به مجموعه پرونده‌های بزرگ ایران داشته باشیم که جمع آنها به ده‌ها میلیارد دلار براساس نرخ روز می‌رسد، این سه ضلع در آن وجود دارد.

متاسفانه در گذشته به‌طور عمده رأس هرم (اختلاس‌گران) مورد مجازات قرار گرفتند و مجازات لابی‌ها یا افراد قدرتمند که اُلیگارشی قدرت را شکل داده‌اند، شفاف نبوده است. اما مهم این است که سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده هم مشخص نشده است. مبلغ برخی از پول‌های اختلاس‌شده (از دهه ۷۰ به بعد) بیش از بودجه اعتبارات عمرانی آن سال بوده است اما سرنوشت این پول‌ها مشخص نشده است.

باید با سه ضلع مثلث برخورد شود. گاهی اسامی خاصی مطرح می‌شود که یا آنها مجازات می‌شوند یا مجازات‌شان در گذر زمان محو می‌شود. اما نتیجه عدم برخورد با فساد شکل‌گیری اُلیگارشی قدرت و ثروت است؛ اُلیگارشی‌ای که صاحبان قدرت و ثروت شکل می‌دهند و می‌بینیم که عملاً این موضوع فساد و مثلث فاسد را بیمه می‌کند.

* یک سال دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری است و راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران یکی از وعده‌های آقای رئیسی بوده است. عدم به نتیجه رسیدن و حتی مشخص و شفاف نشدن ابعاد پیگیری آن در کشور، چه تاثیری بر جامعه دارد و چه نتیجه‌ای برای این دولت و آقای رئیسی رقم می‎زند؟

دولتمردان فکر نکنند که مردم این وعده‌ها را فراموش می‌کنند، مردم هیچ وعده‌ای را فراموش نمی‌کنند؛ به‌ویژه وعده‌های مقابله با فساد. تجربه نشان داده که بخش اعظم فسادخیزی‌ها در کشور ناشی از اصرار دولت‌ها بر حفظ شرایط است. به‌طور مشخص چندنرخی بودن ارز در کشور یکی از عوامل فساد است.

در سال ۱۴۰۲ میزان ارزی که با رقم غیرآزاد توزیع شده، حدود ۶۹ میلیارد دلار است. در حقیقت ۶۹ میلیارد دلار را دولت در ردیف‌های مختلف توزیع کرده است که کل این رقم‌ها پایین‌تر از نرخ ارز آزاد در بازار است. در حال حاضر دلار ۲۸۸۰۰ تا ۴۲۰۰۰ تومان وجود دارد اما نرخ ارز در بازار آزاد فراتر از این ارقام است. این اصرار بر چندنرخی بودن ارز، بیشترین سود را به رانت‌خواران بخشیده است. تاکید می‌کنم این به معنای گزارش یک فساد نیست بلکه گزارش زمینه فساد است.

* آیا دولت سیزدهم توانایی راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران را دارد؟

معتقدم که دولت رئیسی برخلاف ادعاهای اولیه زودتر از دولت‌های گذشته در مقابل اُلیگارشی قدرت و ثروت دچار ناکارآمدی شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900042

دیگر خبرها

  • نقش روحیه بسیجی و استکبارستیزی در صدور انقلاب اسلامی
  • «گشت ارشاد مدیران»؛ یک وعده شبه احمدی نژادی دیگر در دولت رئیسی /فسادها و تخلفات در سکوت فراموش می‌شوند؟
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • مبارزه جدی برای مقابله با فساد
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مقابله با هجمه‌های دشمن در گرو بصیرت‌افزایی است