Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:41:46 GMT

نرخ تشکیل سرمایه در صنعت کشور منفی است

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۸۶۶۸

نرخ تشکیل سرمایه در صنعت کشور منفی است

حسین سلاح ورزی چهارشنبه در همایش گرامی‌داشت هفته کارآفرینی که در محل سالن همایش‌های اتاق بازرگانی اهواز برگزار شد، اظهارداشت: سیاستگذاران و قانون‌گذاران طی 30 ساله گذشته 6 برنامه توسعه‌ای را در حوزه‌های اقتصادی تدوین کرده‌اند که برای هر دوره  از آن هدفگذاری‌هایی تعیین شد.

وی ادامه داد: در این هدفگداری‌ها رشد اقتصادی هشت درصدی دنبال می‌شود که در طول هر کدام از برنامه‌های توسعه، باید یک سوم از این رشد از محل افزایش بهره‌وری تامین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کشور در طول برنامه‌های توسعه تقریبا نتوانسته به میزان رشد تعیین شده و افزایش بهره‌وری دست پیدا کند، گفت:  قرار بود ایران تا سال 1400 به واسطه سند چشم‌انداز و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به قدرت اول منطقه تبدیل شود.

سلاح ورزی افزود: تقریباً در سال‌های اخیر علاوه بر موضوع اقتصاد مقاومتی، به بحث توسعه شرکت‌های دانش بنیان توجه ویژه‌ای شده است که این امر ناشی از تاکیدات مقام معظم رهبری است.

قائم مقام دبیر شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به دیدار هفته گذشته تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصاد با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: با توجه به تحریم‌ها و فشارهای بین المللی، ایشان موضوع تکمیل زنجیره ارزش را با اهمیت عنوان کردند و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان را ضروری دانستند.

سلاح ورزی با اشاره به تصحیح نگاه‌ها نسبت به موضوع کارآفرینی و کسب و کارهای مبتنی بر نوآوری، بیان داشت: اما واقعیت این است که هنوز نتوانسته‌ایم بستر، زیرساخت و شرایط لازم را برای رشد و توسعه کسب و کارهای این حوزه فراهم کنیم.

 وی ادامه داد: مجمع جهانی اقتصاد و شورای رقابت‌پذیری و همچنین مجمع جهانی مالکیت معنوی هر ساله میزان نوآوری کشورها را بر اساس شاخص های تعیین شده، رتبه بندی می‌کند و این درحالی است که ایران با وجود اینکه در طول 10 سال گذشته نتوانسته در زمینه‌های رقابت پذیری و سهولت کسب و کار دستاورد خوبی داشته باشد، اما در حوزه نوآوری جایگاه خود را بهبود بخشیده است.

قائم مقام دبیر شورای ملی گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به جایگاه 129 ایران در زمینه شاخص‌های نوآوری طی سال های گذشته اشاره کرد و گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی توانسته جایگاه 61 دنیا را در حوزه شاخص های نوآوری کسب کند.

سلاح‌ورزی ادامه داد: در حالی ایران توانسته این جایگاه را کسب کند که کشورهای منطقه مانند امارات، کویت، ترکیه و قطر از جمهوری اسلامی جلوتر هستند.

وی با بیان اینکه شاخص‌های جهانی نوآوری دارای زیر شاخه‌هایی است، گفت: در شاخص‌های جهانی نوآوری ایران در بخش نهادها و مقررات جایگاه 116 را به خود اختصاص داده که جایگاه مناسبی نیست؛ با این تفاوت که از نظر تولید و تشکیل شرکت‌های استارتاپی و نوآوری توانسته جایگاه خوبی داشته باشیم.

تمرکز خوزستان بر روز تقویت اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی

رئیس سازمان ملی کارآفرینی در بخش دیگری از این همایش به ظرفیت‌های خوب استان به منظور تقویت اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی اشاره کرد و افزود: صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و کشاورزی حوزه‌هایی هستند که به صورت تخصصی می‌تواند زمینه این تقویت را فراهم کند.

 سلاح ورزی خاطرنشان کرد: برای ایجاد و توسعه زنجیره‌ ارزش اقتصادی، در این بخش‌ها نیاز است تا مجموعه‌ای از رویدادها در استان تعریف شوند.

وی تاکید کرد: سازمان ملی کارآفرینی آمادگی هرگونه حمایت از اقدامات و رویدادهایی که منجر به تقویت توسعه اکوسیستم کارآفرینی در استان شود را دارد.

مقدمات توسعه اکوسیستم کارآفرینی در خوزستان فراهم می شود

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان در بخش دیگری از همایش گرامی‌داشت هفته کارآفرینی، بیان داشت: با استفاده از ظرفیت پارلمان بخش خصوصی، تلاش می‌شود تا برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدتی را برای ارائه خدمات به کارآفرینان ارائه دهیم.

شهلا عموری به انجام مقدمات لازم برای فراهم آوردن زمینه توسعه اکوسیستم کارآفرینی در استان اشاره کرد و افزود: به همین منظور با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و کاربردی ، الگوی مناسبی برای صادرات محصولات دانش بنیان را در دستور کار قرار داده‌ایم.

وی به انجام مکاتبات انجام شده رئیس سازمان ملی کارآفرینی با استانداری های سراسر کشور برای تشکیل شورای سیاستگذاری کارآفرینی اشاره کرد و گفت: در صورتی که دبیرخانه این شورا تشکیل شود، برنامه ریزی‌های صحیحی به منظور حمایت از ایده‌های برتر کارآفرینان انجام خواهد شد.

عموری ادامه داد: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی بستر مناسبی است تا کارآفرینان با حضور خود به ارائه مشکلات و چالش خود بپردازند.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان خوزستان خاطرنشان کرد: این مشکلات به صورت مداوم مورد پیگیری قرار می‌گیرند تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع آنها اقدام شود.

برچسب‌ها مقام معظم رهبری ایرنا ایران کارآفرینی جمهوری اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مقام معظم رهبری ایرنا ایران کارآفرینی جمهوری اسلامی مقام معظم رهبری ایرنا ایران کارآفرینی جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۸۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه آزاد با ایجاد محیط‌های حمایتی
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • راهیابی ۱۰ ایده و طرح صنایع پایین‌دستی مس سرچشمه به مرحله سرمایه‌گذاری
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران