Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@16:02:02 GMT

روایت یک دفاع

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۸۹۰۵

روایت یک دفاع

به ابتکار امام خمینی(ره) درتقویم ایام، هفتم آذر «روز نیروی دریایی» نامیده شده تا ضمن یادآوری حماسه آفرینی‌های پرسنل جان برکف یکی از ارکان اقتدار ملی، ایثار و جانفشانی این قهرمانان عرصه رویارویی با متجاوزین به حریم امن کشورمان در پهنه آب‌های سرزمینی پاس داشته شود. نیروی دریایی در برقراری ثبات و امنیت درطول سال‌های دفاع مقدس و پس از آن نقش مؤثری داشته و امنیت آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان، مرهون رشادت و دلاوری‌های دریا دلان نیروی دریایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرجان قندی خبرنگار

دفاع شجاعانه تکاوران نیروی دریایی از آبادان و خرمشهر و حذف نیروی دریایی دشمن بعثی، درروزهای ابتدای جنگ تحمیلی، همچنین ایستادگی پرسنل شجاع ناوشکن‌های «سهند» و «سبلان» و ناوچه «جوشن» در یک مصاف نابرابر در مقابل نیروهای متجاوز امریکایی در روز 29 فروردین 1367، هنوز دریاد‌ها باقی است.
اما آنچه باعث شد تا هفتم آذر به‌عنوان روز نیروی دریایی نام گیرد، حماسه آفرینی پرسنل ناوچه موشک‌انداز «پیکان» است که همچون برگ زرین در دفتر افتخارات نیروی دریایی ارتش می‌درخشد. در این روز با وجود مراقبت کامل دشمن بعثی از پایانه‌های نفتی «البکر» و «الامیه» با بسیج کامل نیروی دریایی و هوایی خود، سپید جامگان نیروی دریایی به این سکوها تاختند و با همکاری تیزپروازان نیروی هوایی ارتش، ضمن وارد آوردن ضربات کوبنده بر پیکره نیروی دریایی و هوایی دشمن، بیش از دو سوم این پایانه‌ها را منهدم کردند و پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی ایران را بر مرتفع‌ترین دکل این پایانه‌ها به اهتزاز درآوردند. این اقدام بموقع اقتدار جمهوری اسلامی را بر خلیج فارس تثبیت کرد و موجب کوتاهی دست دشمن از این آبراهه شد.
دشمن بعثی برای جبران این شکست شب هفتم آذر 1359، با اعزام تعدادی شناور جنگی از طریق بندر نظامی «ام القصر» در خورعبدالله، سعی در
باز پس‌گیری پایانه‌ها کرد که در این مصاف، یک فروند از شناورهای عراقی غرق و 2 فروند صدمه دیده و بقیه از صحنه عملیات گریختند. در سپیده دم هفتم آذر 1359، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا با برخورداری از پشتیبانی لجستیکی و اطلاعاتی کشورهای منطقه و آواکس‌ها و ماهواره‌های کشورهای استکباری و یاری گرفتن از تأسیسات نظامی ساحلی کشورهای نزدیک صحنه عملیات، بار دیگر درصدد باز پس‌گیری این پایانه‌ها برآمد.
اما در یک مصاف نابرابر ناوچه پیکان به تنهایی توانست تعداد دیگری از کشتی‌ها و هواپیماهای عراقی را از صحنه عملیات خارج کند و صفحه زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی کشور افزوده شود. نتیجه این مصاف، انهدام بزرگ‌ترین پایانه‌های صدور نفت منطقه و از کار افتادن بیش از 50درصد از توان رزمی نیروی دریایی دشمن بود.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۸۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است
  • استثنایی‌ترین تصمیم نظام با حمله به اسرائیل به روایت فرمانده کل سپاه /این عملیات قابل تکرار است /رسما اعلام کردیم که می زنیم و همه می دانستند
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس
  • تداوم کمک‌رسانی نیروی دریایی ارتش به مناطق سیل‌زده در سیستان و بلوچستان
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود