Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@11:57:10 GMT

چه کنیم آنفلوآنزا نگیریم؟ ‌

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۱۹۱۶۸

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: هسته اولیه انتشار این بیماری کودکان در سنین مدرسه هستند و این امر می‌تواند زنگ خطری برای همه‌گیری این بیماری باشد بنابراین اگر این افراد این ویروس را گرفتند نباید به مدرسه بروند. ناطقان: مجید شایسته اظهار کرد: آنفلوآنزا یک بیماری حاد ویروسی است که دستگاه تنفس را درگیر می‌کند و گاهی با عوارض مرگ و میر همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: شروع این بیماری با تب ناگهانی بالای 38 درجه، سردرد، بدن درد، سرفه و گلورد و در کودکان با بروز علائم گوارشی مانند اسهال، تهوع و استفراغ است.

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به درد مفاصل و درد عضلات چشمی در برخی افراد، افزود: بعد از چند روز از بروز علائم عمومی، سرفه‌های خشک در فرد آغاز می‌شود.

شایسته با اشاره به راه‌های انتقال این بیماری، اظهار کرد: مهم‌ترین راه انتقال آنفلوآنزا، ترشحات حلق و بینی بیماران است که قطرات خارج شده در هنگام سرفه و عطسه برای مدتی روی سطوح باقی می‌مانند و باعث انتشار آلودگی می‌گردند.

وی با اشاره به اینکه در محیط‌های سربسته و پرجمعیت انتقال از طریق هوا است، تصریح کرد: هسته اولیه انتشار این بیماری کودکان در سنین مدرسه هستند و این امر می‌تواند زنگ خطری برای آلوده شدن والدین به ویروس و سپس همه‌گیری این بیماری باشد.

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه نوع حیوانی این بیماری نیز قابل سرایت به انسان بوده که مشهورترین آن آنفلوآنزای پرندگان است، افزود: تاکنون آنفلوآنزای پرندگان در استان مشاهده نشده است.

شایسته ادامه داد: نکته‌ای که در مورد بیماری آنفلوآنزا قابل توجه است این است که این بیماری به سرعت همه‌گیر شده و به خصوص افراد پرخطر یعنی افراد دارای بیماری قلبی، ریوی و دیابتی و دو طیف سنی سالمندان و کودکان به سرعت به این بیماری دچار می‌شوند.

وی با اشاره به واکسینه شدن در برابر این بیماری، افزود: واکسن‌های آنفلوآنزا از عوارض شدید بیماری جلوگیری می کند و زمان مناسب برای تزریق از شهریور تا نیمه مهرماه است و دو هفته طول می‌کشد تا ایمنی در بدن ایجاد شود.

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: به علت اینکه ویروس تغییر می‌یابد واکسن نیز هرسال تغییر می‌کند و این واکسن تاثیری روی ویروس‌های مشابه ندارد و به طور مثال نمی‌تواند از درمان سرماخوردگی جلوگیری کند.

شایسته ادامه داد: گروه‌های پرخطر، افرادی که بیماری‌های مزمن داشته، سالمندان و کودکانی که به هر دلیل آسپرین مصرف می‌کنند در اولویت دریافت این واکسن هستند.

وی اظهار کرد: بانوان بارداری که سه ماهه دوم بارداریشان در فصل شیوع آنفلوآنزا قرار دارد و پرسنل درمانی از دیگر گروه‌های هدف تزریق این واکسن هستند.

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه تولید واکسن محدود است و بهتر است ابتدا گروه‌های پرخطر این واکسن را دریافت کنند، ادامه داد: مهم‌ترین مسئله این است که افراد مبتلا در هنگام سرفه و عطسه از ماسک و دستمال استفاده کرده و سپس آن به طور صحیح معدوم کنند.

شایسته با اشاره به اینکه افراد باید به شست و شوی دست‌ها توجه کافی داشته باشند، افزود: دست‌ها می‌توانند ویروس‌ها را منتقل کنند.

وی به افراد توصیه کرد از مسافرت‌ها غیرضرور در این فصل خودداری کنند، تصریح کرد: در صورت ابتلا مهم‌ترین مسئله استراحت و نوشیدن مایعات فراوان است.

مدیر مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: دانش‌آموزان در صورت ابتلا باید به مدت چند روز در خانه استراحت کنند و به مدرسه نروند تا این بیماری فراگیر نشود.

شایسته یادآور شد: باتوجه به اینکه پاییز فصل شیوع آنفلوآنزا است، این بیماری در همه جای کشور شیوع پیدا می‌کند و خراسان جنوبی نیز از این امر مستثنی نیست. منبع: ایسنا برچسب ها: آنفلوانزا ، بیماری ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: آنفلوانزا بیماری کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۹۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور