Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ همزمان با شروع جنگ تحمیلی، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، برای تأمین امنیت جزایر و سواحل خلیج فارس و دفاع از منافع کشور در یکم مهر ۱۳۵۹ خورشیدی نخستین اعلامیه دریایی خود را به شماره ۱۷.۵۹ صادر کرد که در آن آمده بود: با توجه به تجاوزات عراق به ایران اسلامی بدین وسیله کلیه مزرهای آبی نزدیک سواحل ایران منطقه جنگی اعلام و دولت ایران اجازه حمل کالا به بنادر عراق را به هیچ یک از کشتی‌ها نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نیروی دریایی که نقش بی‌بدیلی در حفظ سکوهای نفتی کشور در دوران جنگ ایفا می کرد در عملیات های مهم دوران دفاع مقدس نیز از جمله عملیات مروارید، عملیات آزادسازی خرمشهر و آبادان، عملیات والفجر ۸ و ... حضوری اثرگذار داشت. نقش دلاوران نیروی دریایی ارتش در پیروزی های جبهه‌های جنگ چنان تاثیرگذار بود که در هفتم آذر ۱۳۵۹ خورشیدی و در پی رشادت نظامیان نیروی دریایی ارتش در برابر تهاجم دریایی و هوایی رژیم بعث عراق با تأیید امام خمینی(ره) این روز، روز نیروی دریایی لقب گرفت.

پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا همزمان با هفتم آذر سالروز آغاز عملیات مروارید در جنگ ایران و عراق و روز نیروی دریایی به بررسی مهم ترین و برجسته ترین موفقیت های نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس پرداخته است:

عملیات اسکورت کارون

همزمان با شروع جنگ تحمیلی، اروندرود مسدود و بندر خرمشهر نیز غیر قابل استفاده شد. از طرفی دیگر استفاده از بندرهای شهید باهنر و بوشهر نیز پاسخگوی نیاز کشور نبود. با توجه به حساسیت بندر امام خمینی(ره) و قابلیت پهلوگیری تعداد زیاد کشتی‌های تجاری در این بندر، همچنین نزدیکی این منطقه به خاک دشمن از ابتدای جنگ این بندر مورد حمله  قرار گرفت.

رژیم بعثی سعی کرد با به کارگیری هواپیماهای جنگنده و همچنین با استقرار موشک‌های ساحل به دریا در راس البیشه(شمال غربی خلیج فارس) و پرتاب آنها به سمت کشتی‌های در حال تردد در خورموسی، کشتی‌های تجاری را در خورموسی غرق کند تا با بسته شدن این کانال امکان تردد به بندر امام و بندر ماهشهر از میان برود.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تجمع اولیه یگان‌های اسکورت شونده در لنگرگاه بندرعباس و استقرار نفرات مخابراتی و هماهنگ کننده بر آنها و همچنین سازماندهی اولیه و حرکت به طرف لنگرگاه بوشهر به سازماندهی مجدد در منطقه کارون پرداخت و اجازه نداد، دشمن موفق به قطع خطوط مواصلاتی دریایی در ایران شود و با عملیات‌های پدافندی در خورموسی توانست امنیت را برای تردد کشتی‌ها فراهم آورد.

عملیات پدافند از سکوهای نفتی

اختصاص بخش عمده‌ای از بودجه کشور به نفت و همچنین قرار گرفتن بزرگترین پایانه نفتی صادرات نفت ایران در جزیره خارک، حساسیت دشمن را بر این منطقه دوچندان کرده بود از این رو رژیم بعثی از همان ابتدای جنگ در این منطقه تحرکاتی از خود نشان داد. با توجه به اهمیت حیاتی این منطقه و تأثیر آن بر ادامه جنگ، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر استقرار یگان‌های پدافندی خود در این منطقه، دفاع از این جزیره را در مقابل حملات دشمن برعهده گرفت.

نیروی دریایی توانست در عملیات پدافندی خود چندین فروند هواپیمای رژیم بعثی را که قصد تجاوز به این منطقه را داشتند منهدم کند و امنیت را در این منطقه برای بارگیری نفت‌کش‌ها برقرار سازد.

علاوه بر این در طول دوران جنگ تحمیلی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اسقرار تفنگداران و تکاوران دریایی در سکوهای نفتی و جزایر راهبردی ابوموسی، تنب، سیری، لاوان و... پدافند از آنها را بر عهده داشت و اجازه تعرض با این مناطق را به دشمن نداد. حفظ این منطقه از تجاوز رژیم بعثی باعث شد، رژیم بعثی نتواند با حمله به سکوهای نفتی به اقتصاد کشور ضربه وارد کند.

عملیات مروارید

اهمیت سکوهای البکر و الامیه در تأمین اقتصاد رژیم بعثی باعث شد که این سکوهای نفتی از همان ابتدا مورد حمله نیروهای دریایی ایران قرار بگیرد. در آبان ۱۳۵۹ خورشیدی نیروی دریایی با اجرای ۲ عملیات اشکان و شهید صفری علیه سکوهای البکر و الامیه که ترمینال‌های بزرگ نفتی دشمن برای صدور نفت آن کشور بودند، توانست این سکوها را منهدم کند و به این ترتیب دشمن از امکان صدور نفت از طریق این سکوها محروم و از نظر اقتصادی در تنگنا قرار گرفت.

عملیات مروارید و نابودی «البکر» و «الامیه»

پس از عملیات موفقیت‌آمیز شهید صفری، نیروی دریایی به منظور تخریب سکوهای نفتی دشمن در هفتم آذر ۱۳۵۹ خورشیدی در شمال خلیج فارس عملیات مروارید را به مرحله اجرا گذاشت. ناوسروان محمد رضا نجاری هدف از عملیات مروارید را اینگونه بیان می‌کند: هدف از اجرای عملیات مروارید ۲ مورد مهم بود؛ یکی تکمیل عملیات شهید صفری و دیگری به صحنه کشاندن یگان‌های شناور دشمن.

با این حال عملیات مروارید در منطقه‌ای به طول تقریبی ۴۰۰ کیلومتر و عرض ۵۰ کیلومتر (به مساحت ۲۰۰۰۰ کیلومتر مربع) که از شمالی‌ترین نقطه خلیج همیشه فارس تا محدوده عملیاتی نیروی رزمی ۴۲۱ در منطقه دوم دریایی بوشهر را دربرمی‌گرفت، اجرا شد. با انجام این عملیات، نیروی دریایی جمهوری اسلامی هفت ناوچه مدرن و اژدرافکن عراق موسوم به اوزا را در حوالی سکوهای نفتی البکر و الامیه که جنبه اقتصادی مهمی برای دولت عراق داشت، منهدم کرد و بدین ترتیب صدور نفت عراق از طریق دریا قطع شد.

در این عملیات تعداد ۱۲ فروند از یگان‌های شناور دشمن منهدم و غرق شدند که از این تعداد پنج فروند ناوچه موشک انداز اوزا بودند و به سه فروند دیگر از یگان‌های سطحی دشمن صدمات کلی وارد شد. همچنین تعداد ۱۱فروند هواپیمای جنگی عراق از انواع مختلف ساقط شدند.

در این عملیات بیش از نیمی از توان دریایی دشمن از میان رفت و تا پایان جنگ امکان جایگزینی یگان‌های منهدم شده در عملیات مروارید و بازسازی نیروی دریایی عراق میسر نشد و یگان‌های معدود باقیمانده آن کشور تا پایان جنگ، هرگز جرات نکردند در شرق این اسکله‌ها خودنمایی کنند یا توان تهدید داشته باشند.

عملیات مروارید از جمله  مهم ترین عملیات های موفق نیروی دریایی ارتش 

با انجام این عملیات به وسیله نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، هسته اصلی نیروی دریایی عراق منهدم و مابقی یگان‌های باقی مانده، در پایگاه ام القصر محبوس شدند. همچنین مهم‌ترین منبع اقتصادی رژیم بعث یعنی پایانه‌های نفتی البکر و الامیه از میان رفت و صادرات نفتی عراق از خلیج فارس به طور کلی قطع شد. این عملیات را می‌توان مهم‌ترین جنگ دریایی در پهنه خلیج فارس دانست.

برافراشتن پرچم جمهوری اسلامی ایران به وسیله تیم ویژه تصرف کننده اسکله البکر بر فراز یکی از بلندترین دکل‌های موجود در اسکله یکی دیگر از مهم‌ترین دستاوردهای این عملیات بود.

عملیات موفق مروارید و نامگذاری روز نیروی دریایی

نقش نیروی دریایی در شکست حصر آبادان

پس از عبور لشکر ۳ زرهی رژیم بعث در ۲۳ مهر ۱۳۵۹ خورشیدی از جاده آبادان- ماهشهر و اشغال سواحل شمالی بهمن شیر و قطع خطوط مواصلاتی زمینی خرمشهر و جزیره آبادان، این ۲ شهر در محاصره دشمن قرار گرفتند.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با به کارگیری اسکاداران هواناوهای سبک و سنگین، اسکادران بالگردهای دریایی و تحت امر حاضر در منطقه اقدام به ایجاد خطوط مواصلاتی هوایی و دریایی میان بندر امام و ایستگاه تاکتیکی هوادریا در منطقه چوئیبده آبادان کردند همچنین نداجا(نیروی دریایی ارتش) با انتقال رزمندگان تازه نفس و تأمین نیازمندی‌های منطقه عملیاتی و انتقال شهدا، مجروحان و مردم محلی، توانست از تصرف آبادان جلوگیری کند.

پس از این اقدام سرنوشت ساز و ایجاد آرامش نسبی در تأمین نیازمندی‌های منطقه عملیاتی آبادان و خرمشهر با انجام شناسایی‌هایی که به وسیله تیم‌های عملیات ویژه تکاوران در جنوب جاده آبادان-ماهشهر صورت گرفت، جاده وحدت احداث و دوباره ارتباط نسبی زمینی آبادان برقرار شد. از این زمان تا عملیات ثامن الائمه و شکسته شدن حصر آبادن در مهر ۱۳۶۰ خورشیدی نیازمندی‌های منطقه عملیات آبادان از طریق این جاده و خطوط ارتباطی هوایی و دریایی تأمین می شد.

نقش نیروی دریای در آزادسازی خرمشهر

در طرح عملیاتی بیت المقدس، ‌مأموریت پشتیبانی عبور نیروهای تحت کنترل قرارگاه‌های نصر و فتح از رودخانه کارون و همچنین مسوولیت پدافند از منطقه عملیاتی آبادان به نیروی دریای ارتش واگذار شد.

قرارگاه عملیاتی نداجا به منظور پشتیبانی یگان‌های هجومی و عبور نیروها از رودخانه کارون و کرخه‌کور در اردیبهشت ۱۳۶۱ خورشیدی و در لشکر ۹۲ زرهی اهواز تشکیل شد. این قرارگاه با سازماندهی ۳ گروهان شناور هجومی شامل ۳۰۰ فروند قایق که به وسیله تکاوران و تفنگداران دریایی و ملوانان نداجا هدایت می‌شد و یک دسته غواص مأموریت پشتیبانی قرارگاه‌های تحت فرماندهی قرارگاه عملیاتی کربلا را در عملیات عبور از رودخانه برعهده گرفت.

گروهان‌های شناور هجومی نداجا در مدت زمان کوتاهی توانستند، عناصر دریایی، ‌تجهیزات سبک و مهمات مربوط را از رودخانه عبور دهند و در مراحل بعدی عملیات، ‌در محل‌هایی که نصب پل شناور پی. ام. پی غیر ممکن بود، رده‌های متعاقب را به غرب رودخانه جابه جا کردند.

در مرحله سوم عملیات بیت المقدس و در محور دیگر منطقه عملیاتی، همزمان با ورود نیروهای خودی از مناطق شرقی و شمالی به داخل خرمشهر، ‌یگان‌های تکاور دریایی با استفاده از ۳۰۰ فروند جمینی(Gemini)، ‌یک یگان غواص و ۲ یگان تفنگدار دریایی با عبور از رودخانه کارون و درگیر شدن با یگان‌های دشمن در محله‌های جنوبی خرمشهر، آنان را از منطقه بیرون رانده و بخش ساحلی خرمشهر را پاکسازی و نیروهای به جا مانده دشمن را اسیر و به پشت منتقل کردند.

تکاوران نیروی دریایی در خرمشهر

علاوه بر این ‌از آنجایی که در پی حمله رژیم بعث به خرمشهر، بیشتر پزشکان غیرنظامی، بیمارستان‌های خرمشهر و اطراف را تخلیه کرده بودند، ‌سرپرستی بیمارستان‌های منطقه خرمشهر و آبادان به عهده نیروی دریایی گذاشته شد و ناخدا دکتر عظیمی دافچاهی مسوولیت بیمارستان‌های منطقه را عهده‌دار شد.

نقش نیروی دریایی در عملیات والفجر ۸

عملیات والفجر ۸ به منظور تصرف فاو و جلوگیری از دسترسی دشمن به شمال خلیج فارس و تهدید بصره از جنوب، انجام شد. در عملیات والفجر ۸ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بکارگیری چهار فروند هوانا ۷BH در سه مسیر، رودخانه بهمنشیر-نهر، قاسمیه- پوزه جنوبی و خور عبدالله در مرحله نخست و در مرحله دوم نیز بندر امام- نهرقاسمیه- پوزه جنوبی و خور عبدالله عملیات پشتیبانی را انجام داد. پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از ۲۳ بهمن ۱۳۶۴ خورشیدی تا ۲۵ اسفند همان سال با ۱۸۰ سورتی پرواز(رفت و برگشت) در ۵۰۰ ساعت انجام گرفت.

همچنین نیروی دریای ارتش جمهوری اسلامی ایران با  انجام تجسس و نجات در دهانه اروند رود، ‌خورموسی و شمال خلیج فارس ‌با استقرار سایت رادار و توپخانه سنگین دریایی در مجاورت کارخانه نمک، تحرکات دریایی دشمن در خور عبدالله را کنترل کرده و با اجرای آتش سنگین توپخانه دریایی از تحرکات و اجرای پاتک دشمن در این معابر جلوگیری و بدین ترتیب نقش مهمی را در این عملیات ایفا کرد.

منابع:

-آندره گاتری و ناتالینو رونزیتی، ترجمه حمیدرضا ملک محمدی؛ مؤسسه چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه، ۱۳۷۴، ص ۲۳

- طلیعه پیروزی، مجید منصوری. دفتر پژوهش‌های نظری و مطالعات راهبردی نداجا. ۱۳۸۹.ص ۱۴۲

- طلیعه پیروزی، مجید منصوری. دفتر پژوهش‌های نظری و مطالعات راهبردی نداجا. ۱۳۸۹. صص ۱۵۵-۱۵۷

- نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و هشت سال دفاع مقدس، دفتر پژوهش‌های نظری و مطالعات راهبردی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران. ۱۳۹۲. ص ۶۰

- خرمشهر و نیروی دریایی، علیرضا پور بزرگ، انتشارات دلارنگ. ۱۳۹۷. ص ۱۵

- ارتش در فاو (عملیات والفجر ۸)، هیبت الله اسدی، انتشارات ایران سبز، ‌۱۳۸۷.

برچسب‌ها عملیات ثامن الائمه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع مقدس روز نیروی دریایی عملیات بیت المقدس عملیات مروارید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عملیات ثامن الائمه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع مقدس روز نیروی دریایی عملیات بیت المقدس عملیات مروارید عملیات ثامن الائمه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع مقدس روز نیروی دریایی عملیات بیت المقدس عملیات مروارید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۹۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الحوثی: خیزش دانشجویان در آمریکا مقامات این کشور را رسوا کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از المیادین، «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنرانی امروز پنجشنبه خود تاکید کرد: ما امروزه شاهد کشف گور‌های دسته جمعی در نوار غزه هستیم. دست کم ۱۴۰ گور دسته جمعی توسط دشمن صهیونیستی به وجود آمده است.

آمریکا خواهان ادامه نسل‌کُشی در غزه است

وی اضافه کرد: دشمن صهیونیستی صد‌ها پیکر شهدای فلسطینی را نابود و آنها را در گور‌های دسته جمعی دفن کرد. این جنایت نسل‌کُشی در قبال بیماران و کادر درمان غزه نیز صورت گرفته است. در خصوص ایجاد بندر شناور در اراضی اشغالی باید بگویم که آمریکا به این بهانه به دنبال حضور نظامی برای خود و انگلیس در این منطقه است. این کشور می‌خواهد از طریق گذرگاه دریایی، کمک‌های ارسالی به مردم نوار غزه را تحت کنترل خود قرار دهد.

الحوثی تاکید کرد: کشور آمریکا با تحقق آتش بس مخالف بوده و می‌خواهد نسل‌کُشی در غزه ادامه پیدا کند. اما با این وجود شاهد خیزش و بیداری دانشجویان در آمریکا هستیم. از ۲ هفته قبل دانشجویان ۷۹ دانشگاه در آمریکا به پا خواسته و این خیزش به دانشگاه‌های دیگر نیز کشیده شده است.

خیزش دانشجویان سند رسوایی آمریکا است

وی بیان کرد: خیزش دانشجویان در حمایت از نوار غزه باعث دیوانگی نهاد‌های حامی دشمن صهیونیستی شده است به طوری که نتانیاهو این دانشجویان را نازی توصیف کرده است. این فعالیت‌های دانشجویی مسالمت آمیز، مقامات آمریکا را رسوا کرده است. جهانیان میزان اعمال خشونت در جریان بازداشت دانشجویان بی گناه در آمریکا و برخی اساتید را دیده اند. این عملیات بازداشت در دانشگاه‌های آمریکا بیشتر شبیه حمله نظامی علیه دانشجویان است.

رهبر جنبش انصارالله یمن تاکید کرد: در برخی دانشگاه‌ها شاهد استفاده از گلوله‌های ساچمه‌ای و پرواز هلی کوپتر‌ها بر فراز این دانشگاه‌ها با هدف ترساندن دانشجویان بودیم. سکوتی که بر اکثر کشور‌های عربی سایه افکنده شرم آور است و به هیچ وجه با ماهیت اسلام و مسئولیت‌های انسانی هماهنگ نیست.

وی اضافه کرد: نگرانی مقامات آمریکایی از خیزش دانشجویان و برخورد خشونت آمیز علیه آنها بیانگر میزان تاثیرگذاری این بیداری است.

رکود اقتصادی رژیم صهیونیستی در پی عملیات‌های مقاومت

عبدالملک الحوثی تاکید کرد: مقاومت فزاینده در غزه قطعا نتیجه بزرگی به دنبال خواهد داشت. این وعده الهی با وجود ذلت و خواری گسترده کشور‌های عربی و اسلامی محقق می‌شود. عملیات نیرو‌های حزب الله علیه مواضع دشمن صهیونیستی از لحاظ کمی و کیفی ادامه دارد. تاثیر این عملیات بر دشمن صهیونیستی بسیار زیاد و روزافزون است. عملیات نیرو‌های مقاومت در جبهه شمالی تاثیر به سزایی بر رکود اقتصادی و دیگر ابعاد در رژیم صهیونیستی گذاشته است.

وی اضافه کرد: در بندر ام الرشراش شاهد تاثیر آشکار عملیات نیرو‌های یمنی و عملیات در دریای سرخ هستیم. ما طی هفته جاری دست کم هشت عملیات در خلیج عدن و دریای عرب تا اقیانوس هند و جنوب اراضی اشغالی انجام دادیم. این هشت عملیات با شلیک ۳۳ موشک بالستیک و هدایت شونده و پهپاد انجام شد.

رهبر جنبش انصارالله یمن تاکید کرد: ما شش کشتی مرتبط با دشمن صهیونیستی، آمریکا و انگلیس را هدف قرار دادیم. تاکنون ۱۰۷ کشتی که با دشمنان در ارتباط بودند هدف قرار گرفته اند. یک پهپاد آمریکایی مسلح از نوع ام کیو ۹ در حریم هوایی صعده ساقط شد که سومین پهپاد طی این دوره به شمار می‌رود. آمار عملیات انجام شده از آغاز طوفان الاقصی تاکنون به ۱۵۶ عملیات در دریا و جنوب اراضی اشغالی می‌رسد.

تداوم عملیات‌های دریایی پیچیده علیه تل آویو

رهبر جنبش انصارالله یمن اضافه کرد: عملیات علیه کشتی‌های مذکور با استفاده از ۶۰۶ موشک بالستیک، هدایت شونده و پهپاد از آغاز طوفان الاقصی تاکنون انجام شده است. کارشناسان امر می‌دانند که عملیات دریایی نیرو‌های یمنی پیچیده و مهم و بر پایه توان پیشرفته است. این کارشناسان امروزه می‌پرسند چگونه یمن می‌تواند اهداف دریایی را رصد و این اهداف متحرک را بزند؟ این در حالی است که نیرو‌های یمنی ناوگان دریایی و یا ماهواره ندارند. دشمنان امروزه بعد از دیدن عملیات نیرو‌های یمنی به شدت نگران شده اند. خروج ناو‌های جنگی آمریکایی و انگلیسی از دریای سرخ بیانگر عمق این شکست و نگرانی است.

وی بیان کرد: آمریکا اذعان می‌کند که توقف تجاوز به نوار غزه آتش‌های دیگر در منطقه را خاموش می‌کند. این کشور با وجود تلاش‌هایی که داشته در ممانعت از شلیک موشک‌ها و استفاده از پهپاد‌ها علیه اهداف مورد نظر شکست خورده است. خسارت‌های وارده به آمریکا و انگلیس ادامه داشته و روز افزون است. این خسارت‌های اقتصادی بعد از مشکل به وجود آمده برای انگلیس و آمریکا در اقیانوس هند ۲ برابر می‌شود.

خود را برای تشدید حمله‌ها علیه اسرائیل آماده می‌کنیم

رهبر جنبش انصارالله یمن تصریح کرد: تجاوزات آمریکا و انگلیس علیه یمن به ۴۵۲ مورد حمله هوایی و دریایی رسیده است. تعداد شهدای یمنی در نبرد «فتح موعود و جهاد مقدس» به ۴۰ تن و ۳۵ زخمی رسیده است.

عبدالملک الحوثی اضافه کرد: موفقیت مذاکرات جاری میان دو طرف و دستیابی به توافق آتش بس به معنی پایان نبرد با دشمن صهیونیستی نیست بلکه به معنی پایان این دور از درگیری‌ها است. اگر صهیونیست‌ها به تجاوزات خود ادامه دهند ما نیز خود را برای افزایش حمله‌ها علیه مواضع دشمن آماده می‌کنیم. حمایت‌های ملت یمن از مردم مظلوم فلسطین ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • بازدید فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوب شرقی
  • عکس | بازدید فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوبی سیستان و بلوچستان
  • تصاویری از فرمانده بلندپایه سپاه در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • بازدید فرمانده نیروی زمینی سپاه از مرزهای جنوبی سیستان و بلوچستان
  • پیام تسلیت امام جمعه و استاندار کرمانشاه در پی شهادت شهید فرزین بلیان
  • الحوثی: خیزش دانشجویان در آمریکا مقامات این کشور را رسوا کرد
  • ارتش به خودکفایی در ساخت تجهیزات و ادوات رسیده است