Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی اصفهانی: در یک ۲۴ ساعت، دولت بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر را در کشور توزیع می‌کند. ۸ میلیون نفری که در دهک بالا هستند، هر کدام  ۳ لیتر بنزین در روز مصرف می‌کنند. گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: جواد صالحی اصفهانی، استاد اقتصاد در موسسه پلی تکنیک ویرجینیا، درباره میزان یارانه انرژی در ایران گفت:  ۹۰ درصد یارانه در ایران، یارانه انرژی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یارانه نان داریم که فوایدی داشته است از جمله این که توانسته مقداری تغذیه به طبقات پایین جامعه تزریق کند. توزیع بین دهک‌های جامعه هم تقریبا مساوی بوده است. اگر به آمار خانوار نگاه کنید می‌بینید که مقدار یارانه‌ای که دهک پایین و دهک بالا از طریق نان گرفته اند برابر است.   دهک بالا روزانه 3 لیتر بنزین مصرف می کنند
صالحی اصفهانی از تفاوت یارانه انرژی بین دهک بالا و پایین جامعه سخن گفت و اظهار داشت: یارانه انرژی به شدت نا مساوی است. یارانه انرژی ۳ مشکل خیلی مهم دارد که آن را با یارانه دارو و غذا متفاوت می‌کند. اولین مشکل این است که یارانه انرژی به شکل خیلی نامساوی تقسیم می‌شود. برای مثال در یک ۲۴ ساعت، دولت بین ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر را در کشور توزیع می‌کند. ۸ میلیون نفری که در دهک بالا هستند، هر کدام  ۳ لیتر بنزین در روز مصرف می‌کنند.   پولداران 10 برابر بیشتر یارانه بنزین می گیرند
وی افزود: هشت میلیون نفر دهک پاین هر کدام کمتر از ۱/۳ لیتر در روز مصرف می‌کنند. باید توجه کنیم که این ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر برای همه افراد جامعه است و چه جامعه‌ای تصمیم می‌گیرد که اینطور ناعادلانه این را تقسیم کند که پولدار ۱۰ برابر فقیر یارانه بنزین بگیرد؟ این را شاید کسی نمی‌داند، ولی هیچ نوع منطقی برای توزیع نا عادلانه ثروت ملی نیست.   سالانه 8 درصد افزایش تولید دی اکسید کربن داریم
این استاد اقتصاد دومین مشکل یارانه سوخت را آلودگی محیط زیست دانست و گفت: مشکل دوم این است که به محیط زیست به شدت آسیب می‌رساند. دنیا امروز به سمت کنترل دی اکسید کربن حرکت می‌کند، ولی ما سالانه رشد ۷ تا ۸ درصدی تولید دی اکسید کربن داریم. مشکل ترافیک تهران که وقت مردم را می‌گیرد به مقدار زیادی به یارانه بنزین مربوط می‌شود.   ضربه یارانه انرژی به اشتغال
سومین مشکل از نظر صالحی اصفهانی، ضربه به اشتغال در کشور است. وی در اینباره گفت: مشکل سوم یارانه انرژی ضربه‌ای است که به اشتغال می‌زند. انرژی مکمل سرمایه است. اگر کارخانه‌های ایران را نگاه کنید خیلی مکانیزه هستند. کارگر بیکار بیرون ایستاده و در کارخانه دستگاه‌های اتومات وسایل را جابه جا می‌کنند. بخشی از این مربوط به یارانه انرژی و بخشی به یارانه ارز مربوط می‌شود. اگر یارانه انرژی را کاهش دهیم مقداری به اشتغال کمک می‌کنیم. اقتصاد ایران نیازمند توجه بیشتر به اشتغال است.

وی در پاسخ به این سوال که مکانیسم اثر گذاری این کار چگونه است گفت: من در خاطر دارم که در مشهد یک آشنایی داشتیم که دوغ تولید می‌کرد. از او پرسیدم که تو که دوغ ساز نیستی چرا چنین کاری کردی؟ دو دلیل آورد. یکی این که زمین را خریدیم، فکر کردیم خیلی خوب است و بعد وام گرفتیم و گفتیم برق ارزان است کارخانه را می‌چرخانیم. به محض این که طرح آقای احمدی نژاد در سال ۸۹ اجرایی شد، این فرد به سمت ورشکستگی رفت. زیرا افزایش قیمت برق موازنه را به هم زد.   تولید با سوخت ارزان توجیه اقتصادی ندارد
این استاد اقتصاد در پایان گفت: می‌دانم بی رحمی است، ولی اقتصاددانان باید قبول کنند که اگر  یک تولیدی است که با بنزین و گاز خیلی ارزان کار می‌کند، توجیه اقتصادی ندارد. خوب است که قیمت انرژی بالا برود و او هم دستگاه را خاموش کند یا یک نفر نیروی کار استخدام کند. من با کارخانه‌های شهر نیشابور آشنا هستم، می‌بینم که هرسال دستگاه‌ها اتومات‌تر می‌شود و بیکاری در این شهر افزایش می‌یابد. کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

 

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GIN برچسب ها: جواد صالحی اصفهانی ، سهمیه بندی سوخت ، گران شدن بنزین

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سهمیه بندی سوخت گران شدن بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۱۹۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران

به گزارش مبلغ مستند«عشق و فلسفه»؛ پرتره‌ای درباره «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران است که پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ساعت ۱۹:۰۰ روی آنتن شبکه چهار سیما می رود.

این مستند، یازدهمین فیلم از مجموعه مستندهای «آئینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی حسن علیزاده فرد از قاب این شبکه تلویزیونی پخش می‌شود.

حسن علیزاده فرد کارگردان این فیلم با اشاره به بخش هایی از زندگی نامه «مفتونی» گفت: دکتر نادیا مفتونی پژوهشگر فلسفه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است که به نمایشنامه‌نویسی و نقاشی نیز به صورت حرفه ای می پردازد. او با رتبه دانشیاری به تدریس در دانشکده الهیات و معارف اسلامی اشتغال دارد و از معدود چهره‌های فلسفه معاصر ایران است که با فلاسفه جهانی تعامل مستقیم دارد.

او اضافه کرد: «مفتونی» در جامعه فلسفی ایران بیشتر به دلیل احیای فلسفه هنر فارابی، تبیین فلسفه علم حکمای مسلمان و استخراج مباحثی جدید از حکمت اشراق شهاب الدین سهروردی شناخته می شود.او پژوهشگر ارشد (Senior Research Scholar) در دانشکده حقوق دانشگاه ییل (Yale) و از اعضای بُرد مشاوران فصلنامه تاریخ فلسفه دانشگاه ایلینوی نیز هست.

کارگردان فیلم مستند«عشق و فلسفه» درباره مهمترین بخش پژوهش های نادیا مفتونی، اظهار کرد: نادیا مفتونی بیشتر با تمرکز او بر آثار ابونصر فارابی و بازخوانی ابعاد مختلف دیدگاه‌های او شناخته می‌شود. آثار اولیه او به استخراج، تحلیل و تبیین فلسفه هنر فارابی می‌پردازد. بخشی از این مطالب ناظر به جایگاه هنرمندان در مدینه فاضله و نقش کلیدی آن‌ها در ساختار اجتماعیِ آن است. بخش دیگر که به نوعی نسبت هنر با قوای خیالی انسان است متمرکز بر تأثیرپذیری عموم مردم از خیال و در نتیجه تأثیرپذیری ایشان از آثار هنری است. تا پیش از «مفتونی» توجه به فلسفه هنر نزد فلاسفه مسلمان به گونه‌ای بود که بیشتر به نکاتی از ابن سینا و غزالی در این زمینه اشاره می‌شد و نگاه قابل توجهی به فارابی وجود نداشت، اما مقالات و کتاب‌های مفتونی باب جدیدی از مطالعات فلسفه هنر اسلامی را با توجه به فارابی گشود.

علیزاده در ادامه با اشاره به ساختار این فیلم مستند گفت: در مستند«عشق و فلسفه» ضمن بررسی شخصیت و سلوک علمی و فرهنگی دکتر نادیا مفتونی روایتی جذاب از نحوه ازدواج او با استاد حسین نوری (جانباز و هنرمند نقاش و کارگردان سینما و تئاتر) به تصویر کشیده است. به نظر من مخاطب با دیدن این فیلم از شوق فراوان این استاد دانشگاه برای تحصیل، تحقیق و تدریس در کنار مصائب و مشکلاتی که در زندگی شخصی،گریبانگیر او بوده است؛ شگفت زده خواهد شد.

کارگردان مستند «عشق و فلسفه» تأکید کرد: در این فیلم، تعدادی از استادان فلسفه، الهیات و علوم قرآنی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران درباره جایگاه علمی دکتر مفتونی در ایران و جهان تفکر سخن گفته اند که در کنار روایت مفتونی از زندگی علمی و فرهنگی خود، درون مایهِ پژوهشی این فیلم را غنی و پربار کرده است.

بر اساس این گزارش، عوامل این مستند ۴۰ دقیقه ای عبارتند از: مجری طرح: محراب محمدزاده، مشاور رسانه‌ای: سیده الهام کاظمی، تحقیق و پژوهش: محمد آسیابانی و سیامک صدیقی، تدوین: مینا سیفی، دستیار تدوین: کارن درآینده، صداگذاری و انتخاب موسیقی: عرفان حسن زاده، صدابرداران: مجید نجاتی، سینا الله وردی پور و علی کرامت منش، تصویربردار:‌ حسن علیزاده فرد، دستیاران تصویر: مبینا سلمانی، محمدحسین سلطانی، میلاد محمدزاده، دستیار کارگردان: علی محمد صادق و مدیر تولید: علی هیهاوند.

«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹:۰۰ پخش و جمعه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ تکرار می شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899203

دیگر خبرها

  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • نیمی از چین در حال غرق شدن است
  • ۱۷ برابر شدن قرار داد‌های دانشگاه شاهد با صنعت
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید