Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:18:52 GMT

طرح کاداستر اراضی ملی البرز تکمیل می شود

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۲۱۰۷۴

طرح کاداستر اراضی ملی البرز تکمیل می شود

حامد فرضی روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی دهیاران که در اجرای طرح توانمندسازی جوامع محلی و تشکل ها از محل صندوق توسعه ملی در مرکز آموزشی جوانشیر کرج برگزار شد، افزود: با اجرای طرح کاداستر و حدنگاری، محدوده اراضی ملی و اشخاص در سامانه کاداستر ثبت، شناخته و درج می شود و  دیگر نیازی به استعلام از منابع طبیعی نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: سامانه کاداستر بین المللی بوده و در استعلام وضعیت اراضی از طریق ثبت اسناد گره گشای دهیاران و شوراهای اسلامی از لحاظ تغییر کاربری و تصرف اراضی است .

فرضی گفت:‌ حدود ۳۰ درصد پرونده های قضایی در بخش تصرف اراضی  ناشی از عدم آگاهی افراد نسبت به اراضی همجوار است و عملیات کاداستر می تواند بسیاری از این  مشکلات را به حداقل برساند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز افزود: مقرر شد تا نقشه  محدوده هایی که به عنوان پرخطر و قرمز از لحاظ تصرف غیرقانونی است  در اختیار شوراها و دهیاران استان البرز قرار گیرد.

فرضی ادامه داد:  در روستاها اجرای برنامه های حفاظتی و احیاء اراضی ملی و مرتعی  بدون مشارکت و همراهی شوراها و دهیاران راه به جایی نخواهد برد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز تاکید کرد: باید شرایط را به گونه ای تدوین کرد که مهاجرت معکوس  در روستاها شکل بگیرد و برهمین اساس در طول ۲ سال اخیر از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری اعتبار اختصاص یافت که یکی از راهکارها برای رونق و توسعه گردشگری و کشاورزی در روستاها به شمارمی رود.

وی افزود: سال گذشته با اختصاص ۱۹ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به البرز طرح های خوبی در حوضه های آبخیز استان  انجام شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز ادامه داد: این طرح ها در مناطقی که بیشترین چالش را از لحاظ سیل، کاهش شدید سفره های زیرزمینی، کاهش خاک و کاهش پوشش گیاهی داشتند به اجرا درآمد.

استان البرز ۲۵ هزار همیار طبیعت دارد

فرضی  با بیان اینکه یکی از افتخارات البرز داشتن ۲۵ هزار همیار طبیعت است که در اجرای طرح ها بسیار اثربخش است، گفت: تمام اقدامات در حوزه منابع طبیعی بر محور و مشارکت مردم بوده زیرا اعتقاد داریم که بدون مشارکت و همراهی مردم  اثربخشی لازم را نخواهد داشت.

فرضی، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی در اجرای طرح های منابع طبیعی را بسیار کلیدی دانست و افزود: اطلاع رسانی در جذب مشارکت های مردمی تاثیر بسزایی دارد.

وی تصریح کرد: همچنین در سال جاری حدود ۳۷ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری در نظر گرفته شد که در حدود ۶۰ هزار هکتار از مناطق بحرانی استان این طرح ها اجرا می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز اضافه کرد: اجرای این طرح ها بالغ بر ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که اینزکار هم با مشارکت مردم است و امیدواریم که اثربخشی این کار را در بحث تقویت سفره های آب زیرزمینی، چشمه ها، قنوات و جلوگیری از سیل و تقویت بخش کشاورزی و توسعه بخش کشاورزی صورت بگیرد.

وی اظهار امیدواری کرد که مردم هم بتوانند علاقه مند بشوند تا به جای تغییر کاربری عرصه های کشاورزی در بحث تولید از آن استفاده کنند.

فرضی در ادامه بر اجرای بند «ب» ماده ۲۹ قانون احکام دایمی توسعه کشور اشاره کرد و گفت: اجرای این ماده قانونی یک اتفاق خوب در سازمان جنگل ها است که نقش و حضور مردم را در اجرای طرح های منابع طبیعی اجرایی و عملیاتی می کند.

وی یکی دیگر از برنامه های شاخص منابع طبیعی البرز را اجرای طرح تعادل چرای دام و مرتع دانست و اظهار داشت: این طرح که به صورت جدی از سال ۱۳۹۴ در استان اجرا شد که با این طرح ظرفیت حضور دام در مراتع به حدقابل قبولی رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان البرز گفت: پیش از آن ۲ تا سه برابر ظرفیت مراتع شاهد حضور دام بودیم به طوریکه در یک استان ۵۰۰ هزار هکتاری با مرتعی حدود ۳۷۳ هزار هکتار بالغ بر ۳۰۰ هزار راس دام را داشتیم.

وی افزود: حضور دام ها بیشتر در اراضی ملی مرتعی طالقان و آسارا که از بهترین اراضی مرتعی کشور هستند را شاهد بودیم که به شدت این مراتع را با تخریب روبرو کرد و خاک مستعد فرسایش شد که نمونه بارز آن سیل سیجان بود.

فرضی با بیان اینکه شرایط ما در حوضه های آبخیز بسیار بغرنج و خطرناک است، افزود: در این بخش سالانه حدود ۱۳.۵ تن فرسایش خاک داریم  و در بالادست سدهای طالقان و کرج پوشش گیاهی از بین رفته است.

استان البرز ۵۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که حدود ۴۳۰ هزار هکتار آن را اراضی ملی و منابع طبیعی و از این میزان نیز ۳۷۳ هزار هکتار را عرصه های مرتعی تشکیل می دهد.

برچسب‌ها صندوق توسعه ملی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز صندوق توسعه ملی منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۱۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود

ایسنا/کرمانشاه دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. 

حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه های غیرمجاز در استان، اظهارکرد: باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه ای باید تلاش های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفرچاه های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه هایی خواهد بود که احتمال برداشت های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستانها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • رفع تصرف ۱۲۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رضوانشهر
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • رفع تصرف اراضی ملی در رضوانشهر
  • تشدید برخورد با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت