Web Analytics Made Easy - Statcounter

راه‌ آهنی متروکه در شهر هلسینکی به مسیری زنده و سبز برای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی تبدیل شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در سال ۲۰۰۸ بندری در هلسینکی، پایتخت کشور فنلاند، که به حمل بار اختصاص داشت از غرب شهر به مکان جدید خود در شرق منتقل شد. در نتیجه این اقدام، خط راه‌آهنی که بندر سابق را به ایستگاه مرکزی وصل می‌کرد، بدون استفاده باقی ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 در مکان قدیمی بندر نیز توسعه یک منطقه مسکونی جدید طراحی شد که شهرک جدید نیازمند راه‌های ارتباطی مناسب با مرکز شهر هلسینکی بود. مسئولان به منظور ایجاد چنین ارتباطی، توسعه حمل‌ونقل، دوچرخه‌سواری و کاهش استفاده از خودروهای شخصی، خط راه‌آهن سابق را به مسیری برای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی تبدیل کردند. این مسیر جدید که Baana، معادل فنلاندی "خط راه‌آهن" نامیده شد، به مناسبت بزرگداشت روز هلسینکی به بهره‌برداری رسید.

احداث مسیر اختصاصی برای دوچرخه سواران و عابران پیاده

مسیر راه‌آهن Baana در زمانی که برای حمل بار به وسیله قطارها مورد استفاده قرار می‌گرفت، فضایی تاریک و نامساعد در اطراف دو منطقه مجاور به‌وجود آورده بود. زمانی که بندر حمل بار به مکان جدید خود منتقل شد و راه‌آهن بدون استفاده باقی ماند، گروه برنامه‌ریزی شهری کلانشهر هلسینکی مسیر کسل‌کننده را به مکانی برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری تبدیل کردند و برای این ‌کار تمام موانع را از میان برداشتند و امکان دسترسی به مناطق همسایه را افزایش دادند.

ایجاد امکانات ورزشی، فضاهای سبز زیبا و میزهای مخصوص تفریح و سرگرمی در مسیر جدید فضایی زنده ایجاد کرد و بنابراین باعث جذب بسیاری از مردم به پیاده‌روی و دوچرخه ‌سواری در این مسیر شد. از آن‌جا که جاده جدید پایین‌تر از سطح زمین قرار گرفته است، امکان دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی ایمن را برای کاربران فراهم آورده است و این افراد را به طور کامل از ترافیک خودروها حفظ می‌کند. استفاده دوباره از یک مکان متروکه برای ایجاد فضایی مفید نه تنها هیچ‌گونه مخالفتی را از سوی مسئولان شهری به دنبال نداشت بلکه با استقبال زیادی از سوی همگان روبرو شد.

پیامدهای مثبت تغییر راه آهن به خیابان دوچرخه

تبدیل خط راه‌آهن قدیمی هلسینکی به مسیری برای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی فواید زیادی برای شهر و مردم به دنبال داشت؛ دوچرخه‌سواران و عابران بدون هیچ‌گونه نگرانی از ماندن در ترافیک می‌توانند با سرعت زیاد خود را از مسیر جدید به مرکز پایتخت فنلاند و ایستگاه قطار مرکزی برسانند که همین امر به کاهش خطرات ناشی از تصادفات منجر شده است.

درست یک سال پس از افتتاح مسیر جدید دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی، بیش از ۶۰۰ هزار دوچرخه‌سوار از مسیر فوق در حال تردد بودند. هر ساله حدود ۱۰۰ هزار دوچرخه‌سوار به این تعداد اضافه می‌شد تا جایی که این تعداد در سال ۲۰۱۸ به حدود یک میلیون نفر رسید. از آن‌جا که شهرداری هلسینکی در فصل زمستان به پاکسازی و محافظت از مسیر می‌پردازد، در نتیجه این مسیر در فصل زمستان به میزان ۲۰ درصد بیش از سایر خطوط محافظت نشده کاربر دارد.

محبوبیت روزافزون Baana باعث شد مسئولان شهر تصمیمات جدیدی برای گسترش شبکه دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی از این مسیر به تمام نقاط شهر اتخاذ کنند. در سال ۲۰۱۷، شهرداری هلسینکی ۱۹ میلیون یورو صرف بهبود شرایط دوچرخه‌سواری در شهر کرد. در همان سال، مسیری جدید  به طول یک کیلومتر و ۵۰۰ متر در بخش شمالی Baana به بهره‌برداری رسید و پس از آن ساخت‌وساز برای احداث مسیرهای جدید ادامه یافت. شهردار پایتخت فنلاند قصد دارد به زودی شبکه مسیر دوچرخه‌سواری را در سراسر هلسینکی گسترش دهد.

ترویج دوچرخه سواری و پیاده روی در سراسر جهان

پروژه بازسازی خط راه‌آهن قدیمی و تبدیل آن به یک مسیر دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی پیامدهای مثبت زیادی را در برداشت که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ترویج دوچرخه‌سواری و کاهش استفاده از خودروهای شخصی اشاره کرد. ایجاد یک مسیر مخصوص دوچرخه‌سواری برای ترویج دوچرخه‌سواری ضروری است چرا که دوچرخه‌سواران با اطمینان بیشتری از سرعت و ایمنی خود به تردد می‌پردازند.

فعالیت شهردار و مسئولان پایتخت فنلاند برای توسعه بیشتر این مسیر و گسترش آن در سراسر شهر بسیاری از طراحان شهری در سایر شهرهای جهان، نظیر نیویورک و بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین، را به یادگیری رویکرد مترقی شهردار هلسینکی نسبت به دوچرخه‌سواری ترغیب کرده است.

کد خبر 398513

منبع: ایمنا

کلیدواژه: راه آهن هلسینکی دوچرخه سواری دوچرخه مسیر دوچرخه سواری پیاده روی پیاده رو عابر پياده کاهش ترافیک آلودگی فنلاند حمل و نقل شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۱۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دوچرخه‌هایی که در تهران در گذشته استفاده می‌شدند محو شده‌اند، گفت: صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر در حال از بین رفتن است و باید آن را احیا کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران امروز در جریان دویست وسی ودومین جلسه شورای شهر تهران گزارشی را از بازدید خود از محله جوادیه در صحن شورا ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه محله جوادیه 44 درصد بافت فرسوده دارد افزود: علیرغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری باری بازسازی بافت فرسوده در نظر گرفته اما به دلیل ریزدانگی تنها نزدیک به صد فقره صدور پروانه در این محله انجام شده است.

امانی تصریح کرد:‌ تعدادی از قالیشویی‌های موجود در محله به فضایی برای اتراق معتادان تبدیل شده است. همچنین با پیگیری‌های شهرداری منطقه تعدادی از این فضاها برای تبدیل به بوستان محلی تملک شده و مابقی نیز باید تملک شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به رسیدن مردم به ایستگاه مترو گفت: مردم این محله ناچار هستند دو کیلومتر مسیر را طی کنند همچنین پله‌های این پل مکانیزه نیست و افراد سالمند و بیمار نمی‌توانند به راحتی از این پل تردد کنند.

وی با اشاره به اینکه 3500 دستگاه دوچرخه در زیر باد و باران در فضایی در این محله رها شده است اظهار کرد: این فضا به قبرستانی از دوچرخه‌های طرح بیدود تبدیل شده است و برای این موضوع باید تدبیری صورت بگیرد.

امانی به بوی نامطبوع و تجمع حیوانات موذی در این محدوده اشاره کرد و افزود: این موارد نیز موجب نارضایتی ساکنان محله شده است و باید هر چه سریع‌تر پیگیری شود.

عضو کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر تهران همچنین به درخواست مردم جهت ساماندهی اتباع بیگانه جلوگیری از ورود آنها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریل راه‌آهن در این محله اشاره کرد و گفت: امیدواریم دولت در این بخش به وظایف خود عمل کند.

به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه امروز و پس از گزارش ناصر امانی، برخی از اعضای شورا،‌ صحبت‌هایی را در خصوص این محله مطرح کردند.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در خصوص نوسازی در بافت فرسوده جوادیه گفت: این مسئله باید به صورت انبوه‌سازی و تجمیعی انجام بشود. محله جوادیه یکی از محلات قدیمی پایتخت است و قدمت این محله به اندازه بازار نیست و باید به موارد و موضوعات در این محله توجه شود.

وی همچنین به رهاسازی دوچرخه‌ها در محله جوادیه اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید تدبیری صورت بگیرد تا از دوچرخه ها استفاده و پارکینگی برای نگهداری این دوچرخه‌ها پیش‌بینی شود.

احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز ضمن تشکر از گزارش امانی از محله جوادیه اظهار کرد: بنده پیشنهاد می‌دهم با توجه به آغاز به کار هیئت امنای محلات در فرآیند ارائه گزارش از محلات مختلف تهران، یکی از اعضای هیئت امنا حضور داشته باشد تا موارد را پیگیری و دنبال کند.

وی همچنین به کارگاه مترو در محله علی‌آباد اشاره کرد و افزود: این کارگاه چند سالی است که محصور شده و‌ آزادسازی آن می‌تواند تاثیر بسزایی را در افزایش سرانه‌های فرهنگی و ورزشی در محله و منطقه 16 داشته باشد.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به بازدید رئیس جمهور از مناطق 17  و 18 گفت: این کار بسیار ارزشمندی بود که امیدواریم این کار در سایر مناطق بویژه در منطقه 16 نیز انجام شود چرا که شهروندان این منطقه درخواست بازدید رئیس جمهور از منطقه خود دارند و ان‌شاءالله با حضور رئیس جمهور مواردی از جمله حریم راه‌آهن و چالش‌های دکل‌های فشار قوی در این منطقه حل و فصل شود.

وی افزود: گزارش خوبی توسط آقای امانی در صحن شورا ارائه شد وبنده پیشنهاد می‌کنم در ارتباط با حتی مسائلی که ارتباطی با شهرداری ندارد پیگیری از سوی دستگاه‌ها انجام بشود.

وی به نظافت منطقه 16 اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار وضعیت در این منطقه خوب است و انشاءالله این روند ادامه خواهد داشت.

پیرهادی به تملک زمین قالیشویی در محله علی آباد جنوبی اشاره کرد و گفت: 22 هزار متر مربع از این فضا تملک و انشاءالله در هفته محیط زیست در خردادماه کلنگ‌زنی احداث یک بوستان در این محدوده زده خواهد شد و انشاءالله طی یک سال یک بوستان مناسب در این محله و منطقه احداث خواهد شد.

وی همچنین از پروژه‌های صورت گرفته در منطقه 16 تقدیر و تشکر کرد.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز ضمن تشکر از گزارش امانی گفت: انشاءالله در ارتباط با نوسازی مدارس در این محله و سایر محلات از ظرفیت خیرین مدرسه‌ساز استفاده شود و این کار می‌تواند تاثیر بسزایی را در برنامه‌ها و اهداف مناطق و محلات داشته باشد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی یکی از اعضای شورا مبنی بر  درخواست شهروندان جهت بازدید از منطقه 16 گفت: انشاءالله این کار نیز در آینده نزدیک انجام خواهد شد.

وی به موضوع نوسازی مدارس فرسوده اشاره کرد و گفت:‌ این مسئله در روز پنجشنبه هفته گذشته و در دیدار رئیس جمهور مطرح شد و وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد هر کدام از مدارس نیاز به نوسازی دارند به وزارت آموزش و پرورش اعلام شود تا از طریق خیرین مدرسه ساز و وزارت آموزش و پرورش نوسازی شود.

میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به توجه مدیریت شهری به محله جوادیه گفت: قالیشویی بزرگی در این منطقه تملک و به بوستان تبدیل می‌شود.

وی افزود: ان‌شاءالله در همین بوستان سرویس بهداشتی مناسبی نیز ساخته خواهد شد ضمن اینکه در این دوره از مدیریت شهری اقدامات خوبی جهت توزیع آسفالت در سطح معابر اصلی و فرعی منطقه 16 صورت گرفته است.

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز با اشاره به موضوع نظافت انهار گفت: با توجه به اینکه در آستانه تابستان قرار داریم این مسئله بسیار مهم است و انتظار داریم شهرداران مناطق توجه ویژه‌ای را به این مسئله داشته باشند چرا که عدم نظافت انهار باعث جمع‌شدن زباله و در نهایت تجمیع حیوانات موذی خواهد شد.

وی ادامه داد متاسفانه در برخی از سرویس‌های بهداشتی که زیرمجموعه شهرداری تهران هستند شاهد نوشته هایی هستیم که این مسئله موجب نگرانی خانواده‌ها است که  شهرداری تهران باید برای این موضوع تدبیری را بیندشید.

وی افزود: یکی از موضوعات دیگر که مورد نقد شهروندان است این است که برخی سرویس‌های بهداشتی در ساعاتی خاص بسته می‌شوند که انتظار داریم شهرداری در این خصوص تدبیری داشته باشد.

حجت‌الاسلام آقامیری عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شهر تهران بیش از 300 کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری در سنوات گذشته احداث شده گفت: 80 کیلومتر از این مسیر در بوستان‌ها و پارک‌ها قرار دارد که متاسفانه بلااستفاده است.

وی به شهردار تهران پیشنهاد داد که تدبیری را انجام بدهد با توجه به اعتبار 45 میلیارد توامانی که برای نگهداری دوچرخه‌ها پیش‌بینی شده این رقم را هزینه واگذاری ده هزار دوچرخه به دبیرستان‌ها کند تا دانش‌آموزان بتوانند از آن استفاده کنند.

سید جعفر تشکری هاشمی پس از ارائه گزارش ناصر امانی، با اشاره به وضعیت دوچرخه های رها شده در محله جوادیه گفت: اینکه شهروندان به چه شکل و به چه نحوه‌ای از دوچرخه‌ها استفاده ‌کنند به انتخاب مردم خواهد بود، مهم این است که دوچرخه‌هایی که سرمایه این شهر بودند و اکنون بدون هیچ دلیل منطقی  محو شده‌اند  و صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر درحال از بین رفتن  است را احیاء کنیم.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم را دوباره به آنها برگرداند ، به راحتی می‌توان از  این دوچرخه‌ها در خیابان‌ها یا حد فاصل مراکز آموزشی و تجاری تا ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی استفاده کرد اما متاسفانه در حالی که این امکانات وجود دارد مردم را محروم کرده‌ایم و  حقشان  را از آنها سلب کرده‌ایم.

تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی به وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز  مشخص شده  اما با گرفتاری  در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از  امکان دوچرخه سواری  استفاده کنند بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم. وی افزود اخیرا با مدیرعامل محترم سازمان ترافیک جلسه ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع نمایند.

وی با اشاره به  پروژه در حال تکمیل اتصال بزرگراه شهید نواب به بزرگراه شهید تندگویان گفت: آنطور که متوجه شده‌ایم این پروژه مانع دسترسی به محله جوادیه خواهد شد و مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد می‌کند باید هرچه سریعتر جلساتی برگزار شود تا مشکلی برای ساکنین ایجاد نشود و اگر قرار است کاری برای مردم انجام دهیم مشکلی برای آنها ایجاد نکنیم و با افتتاح این پروژه  زحمتی برای مردم ایجاد نکنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یک مربی زن، رییس یک رشته پر مدال المپیکی شد!
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • زخم عمیقی به دوچرخه سواری زدند که به راحتی درست نمی‌شود
  • خودروی سواری در تصادف با میکسر مچاله شد
  • (ویدئو) آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی قدیمی؛ ۱۷ روز دیگر
  • ترافیک پرحجم و روان در معابر پایتخت
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • با رانندگان پر خطر و ماجراجو برخورد شود/ کنارگذرها به شهر دوم تبدیل شده است
  • برگزاری همایش "پیاده روی خانوادگی " در بوستان جنگلی سرخه حصار