Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:25:00 GMT

کیوی مازندران امسال به موقع برداشت می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۲۱۵۷۷

کیوی مازندران امسال به موقع برداشت می‌شود

ابراهیم کاویانی روز پنج شنبه در حاشیه افتتاح نخستین جشنواره تخصصی کیوی مازندران به میزبانی شهرستان تنکابن در گفت وگو با ایرنا ، افزود : سالانه حدود ۸۵ هزار تن کیوی در ۳ هزار و ۶۶۵ هکتار در این شهرستان تولید می شود و نزدیک به ۸ هزار بهره بردار نیز در این زمینه فعالیت می کنند.

وی زمان برداشت این محصول را ۱۵ آبان به بعد اعلام کرد و اظهار داشت : باید درصد قند کیوی به ۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ بریکس برسد تا از درخت چیده شود.

کاویانی برداشت های زودهنگام را به زیان این محصول و فعالان واقعی در این عرصه عنوان کرد و بیان داشت : خوشبختانه امسال با تمهیداتی که در نظر گرفته شد برداشت زودهنگام کیوی که عموما توسط دلالان صورت می گرفت به حداقل رسید و باغداران حاضر نشدند این محصول را پیش از موعد برداشت کنند.

وی نبود صنایع تبدیلی را یکی از مشکلات اساسی در این زمینه برشمرد و خاطرنشان کرد: صادرات کیوی در اولویت برنامه ها قرار دارد اما اگر به هر دلیلی این امر محقق نشد باید از طریق صنایع تبدیلی ، ارزش افزوده برای این محصول ایجاد شود تا فعالان این عرصه متضرر نشوند.

به گفته مدیر جهادکشاورزی تنکابن ، خرید تضمینی کیوی خسارت دیده ناشی از سرمازدگی برای نخستین بار در دولت یازدهم به منظور جبران خسارت باغداران مازندران مصوب شد و این موضوع تا پیش از این سابقه نداشت.

وی از باغداران خواست تا بیمه محصولات کشاورزی را جدی بگیرند و هر چه سریعتر اقدام نمایند.

کیوی گیاه بومی جنوب چین و میوه ملی جمهوری خلق چین است و میوه آن تخم مرغی شکل به اندازه یک تخم مرغ بزرگ و پوست آن قهوه‌ای رنگ و گوشت آن سبز کمرنگ است.

این گیاه سپس در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شد و در آنجا به صورت تجاری کشت شد اما نام آن از نام گونه‌ای پرنده زیبا که در نیوزیلند پرنده ملی بوده در دهه شصت میلادی به این میوه داده شده رایج گردیده ‌است.

در سال ۱۳۴۷ یک نهال نر و یک نهال ماده کیوی توسط مرحوم مهندس پناهی که تحصیل کرده فرانسه بود و به عنوان سوغات این مسافرت به ایران آورده شد و پس از بررسی‌های دقیق همه جانبه اعلام گردید که کیوی فروت فقط می‌تواند در شمال ایران از آستارا تا گرگان مورد کشت و بهره‌برداری قرار گیرد.

برچسب‌ها تنکابن معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تنکابن تنکابن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۱۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال برای نخستین‌بار ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع آبی و دیم شهرستان نهاوند برداشت می‌شود.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: برای نخستین‌بار ۳۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی آبی و دیم شهرستان نهاوند، امسال به کشت هفت نوع گیاه دارویی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد: بیش از ۳۲۰ تن انواع گیاهان دارویی در مزارع آبی و دیم این شهرستان برداشت می‌شود که همه این محصولات ارزش صادرات دارند و پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیون دلار ارزآوری به استان و شهرستان داشته باشد.

آبشناس اضافه کرد: به منظور جلوگیری از تعرض به عرصه‌های منابع طبیعی، مصرف بی‌رویه آب در بخش کشاورزی و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بر، امسال برای نخستین بار برخی از کشاورزان نهاوندی گیاهان دارویی کاشته‌اند.

وی در ادامه به افزایش ۱۰۰ درصدی کشت کلزا در شهرستان نهاوند اشاره کرد و گفت: کشت دانه‌های روغنی کلزا به عنوان گیاهی دارویی، کم‌آب‌بر و ضروری برای تولید روغن امسال در شهرستان نهاوند دو برابر شده است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند تأکید کرد: امسال ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به کشت کلزا اختصاص یافته که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی کم‌آب‌بر بودن، قرار گرفتن در تناوب با کشت گندم، داشتن قیمت تضمینی خرید از سوی دولت و مفید بودن برای تغذیه زنبورعسل را از جمله مزایای کشت کلزا عنوان کرد.

آبشناس با اشاره به اینکه محصول کلزا همه ساله در پاییز کشت و در خرداد برداشت می‌شود، یادآور شد: از سیاست‌های اصولی جهادکشاورزی ترویج کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیین شکرگزاری برداشت گل‌محمدی در سربیشه برگزار شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی کلزا در گلستان
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • ۵۱۰ هزار تن گندم به مراکز مسقف خوزستان انتقال داده شد
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان