Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهیه جهیزیه امروزه به چالش بزرگی برای خانواده ها به خصوص خانواده های بی بضاعت تبدیل شده است اما هنوز کسانی در جامعه با وجود مشکلات اقتصادی دست به دست هم می دهند و جهیزیه دختران بی بضاعت را تهیه می کنند و باعث پیچیدن بوی مهربانی در جامعه می شوند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: جهیزیه یا جهاز به دارایی و مالی گفته می‌شود که در برخی از فرهنگ‌های جهان، عروس در هنگام ازدواج به خانهٔ مشترک می‌برد و در حالت کلی جهیزیه می‌تواند شامل پول، جنس یا مِلک باشد؛ اما در برخی از جوامع، جهیزیه بیشتر شامل اسباب و لوازم خانه‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ایران نیز رسم تهیه جهاز یا جهیزیه از قدمت بسیار زیادی برخوردار است و در هر شهری و حتی بعضی از روستاهای یک شهر، قوانین متفاوتی برای تهیه جهیزیه عروس وجود دارد و تهیه جهیزیه عروس تنها بخش هیجان انگیزی از ازدواج است که باعث ذوق خانواده ها می شود اما متاسفانه امروزه با توجه به شرایط اقتصادی فعلی باعث نگرانی خانواده ها و دختران دم بخت شده است.

 

دست رد دختران بی بضاعت به سینه خواستگاران به دلیل عدم قدرت تهیه جهیزیه

بالا بودن هزینه‌های تهیه جهیزیه در کشور به دلیل جهش دلار و شد سطح عمومی قیمت‌ها به یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروزی برای خانوادههایی است که دختران دم بخت دارند و قدرت تهیه جهیزیه امروزه برای خانواده ها به خصوص خانوادههای بی بضاعت بسیار کاهش یافته است.

 

دختران دم بخت بسیاری در جامعه وجود دارند که به خاطر بی بضاعتی و عدم قدرت مالی خانواده دست رد به سینه خواستگاران خود می زنند و آرزوی پوشیدن لباس سفید عروسی را به فراموشی می سپارند و نمی گذارند که بار سنگین تهیه جهیزیه بر روی خانواده اثر بگذارد.

 

اما هنوز کسانی در جامعه هستند که با وجود مشکلات مالی و اقتصادی دست به تهیه جهیزیه برای دختران بی بضاعت می زنند و کمک حالی برای خانواده های آنان می شوند تا این دختران بی بضاعت با خاطری آسوده و دلی خوش راهی زندگی مشترک شوند و باید دست این افراد را بوسید چرا که باعث خوشحالی خداوند و چندین خانواده می شود.

 

قدم برداشتن برای تهیه جهیزیه دختران بی بضاعت

کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند از سال 97 با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور تصمیم گرفت تا کمکی برای خانواده های بی بضاعت شود تا بتوانند جهیزیه دختران دم بخت خود را تهیه و آنان را راهی زندگی مشترک کنند و اهالی محمدیه با تمام مشکلات مالی دست به دست هم دادند تا باری از دوش این خانواده ها بردارند.

 

به سمت کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند رفتیم جایی که قرار بود چهارمین کمک هزینه تهیه جهیزیه به ارزش یکصد میلیون ریال به خانواده نوعروس اهدا شود و مشاهده کردیم که اهالی این محله دست به تهیه بهترین جهیزیه برای نوعروس زده بودند هر چند که خودشان با مشکلات مواجه بودند.

 

 

کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند در راستای احیای مفاهیم ارزشمند دینی انسان‌دوستی و تبیین نقش فرهنگی و اجتماعی مساجد به عنوان اصلی‌ترین پایگاه فعالیت‌های متنوع مردم محور، طرح کمک جهیزیه دختران دارای خانواده‌های کم بضاعتی که پدران خود را از دست داده‌اند و یا اینکه مریض احوال‌ هستند را در سال ۹۷ مطرح کرد و در این زمینه پا پیش نهاد.

 

اهدای چهارمین جهیزیه ۱۰۰ میلیون ریالی به خانواده نوعروس بیرجندی

«علیرضا چاجی» مدیرکانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند در این خصوص اظهار داشت: طرح اهدای جهیزیه در شورای هیات امناء مسجد محمدیه خیابان حکیم نزاری بیرجند، کانون فرهنگی هنری ثارالله و پایگاه بسیج خواهران این مسجد مصوب شد و از آذرماه سال گذشته همزمان با ولادت حضرت محمد(ص) کلید خورد و نخستین کمک جهیزیه به ارزش ۷۵ میلیون ریال در اختیار خانواده‌ای مستحق قرار گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه طرح کمک هزینه نوعروسان کانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند به صورت دوماهه با همکاری نمازگزاران مسجد و خیرین مردمی تهیه می‌شود، افزود: در سال ۹۷ سه سری کمک هزینه به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال تهیه و در اعیاد اسلامی مذهبی به خانواده‌های شناسایی شده اهداء شده است.

 

مدیرکانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند با بیان اینکه از ابتدای سال ۹۸ نیز سه سری کمک جهیزیه نوعروسان به ارزش ۳۷۲ میلیون ریال تهیه شده است، ادامه داد: این کمک ها با حضور مسئولان فرهنگی و مذهبی خراسان‌جنوبی به صورت گمنام و بدون رسانه‌ای شدن در اختیار خانواده دختران نیازمند قرار گرفته است.

 

چاجی در ادامه گفت: شب گذشته به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج چهارمین کمک جهیزیه نوعروسان به ارزش ۱۰۰ میلیون ریال با حضور حجت‌الاسلام سبزه‌کار مدیر ستاد کانون‌های مساجد خراسان‌جنوبی، حجت‌الاسلام جوادیان امام جماعت مسجد، هیات‌امناء و مسوولان کانون فرهنگی و پایگاه بسیج خواهران مسجد تحویل خانواده نوعروس شد.

 

وی بیان کرد: به منظور رعایت شان نوعروسان، حرمت خانواده‌های نیازمند و عدم سوء برداشت بستگان و آشنایان این کمک جهیزیه‌های بسته‌بندی شده شبانه، بدون اطلاع قبلی و مراسم ویژه حتی با حضور نداشتن بستگان طراز اول آن‌خانواده، کمک جهیزیه تحویل می‌شود.

 

مدیرکانون فرهنگی و هنری ثارالله مسجد محمدیه بیرجند با بیان اینکه شناسایی دختران نوعروس یتیم و نیازمند محله‌های مختلف شهر بیرجند به صورت محرمانه صورت می‌گیرد، افزود: زمانی که در جمع نمازگزاران مسجد محمدیه برای جمع آوری کمک جهیزیه اطلاع رسانی می کنیم هیچ‌گونه نامی از خانواده‌های نیازمند برده نمی‌شود و با اطمینانی که به هیات امناء و مسئولان کانون فرهنگی هنری ثارالله و پایگاه بسیج مسجد دارند، کمک‌های نقدی و اقلامی خود را اهداء می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه مسجد محمدیه بیرجند در بافت قدیمی مرکز شهر بیرجند قرار گرفته است، ادامه داد: ساکنین این منطقه خود از تمکن مالی آن‌چنانی برخودار نیستند ولی همت والا و احساس همدردی که دارند در عین نداری کمک‌حال نیازمندانی هستند که توان تهیه حداقل جهیزیه دختران در آستانه ازدواج را ندارند.

 

 

مسجد باید بتواند گره ای از مشکلات نمازگزاران باز کند

حجت‌الاسلام «ابراهیم سبزه‌کار» مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان‌جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: از زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) تاکنون می بینیم که مساجد به مسائل مختلف جامعه از جمله ازدواج و جنگ توجه بسیاری دارند و به این نوع موضوعات در زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) در داخل مسجد پرداخته می شد.

 

وی به مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و گفت: مسجد طراز اسلامی به این معنا است که به دغدغه های نماز گزاران بپردازد و برای حل مشکلات موجود در بین آنان قدم هایی بردارد.

 

مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خراسان‌جنوبی بیان کرد: مسجد محمدیه بیرجند نیز شیوه مسجدالنبی زمان پیامبر گرامی اسلام (ص) را در پیش گرفته است و این کار بسیار ارزش دارد و مسجد به معنای واقعی باید بتواند گره ای از مشکلات نمازگزاران را باز کند.

 

حجت الاسلام سبزه کار گفت: این نوع کارهای خیر باید به رهبری امام جماعت هر مسجد انجام شود و همه دست اندرکاران مسجد باید دست به دست هم دهند تا این نوع کارهای ارزشمند در جامعه رواج یابد و افرادی که گره ای از کارشان توسط مسجد باز می شود خود را مدیون مسجد می دانند.

 

سخن آخر؛

گفتنی است تهیه جهیزه نیازمندان یکی از کارهای خیری است که می توان از آن به عنوان باقیات صالحات یاد کرد و امیدواریم با وجود شرایط اقتصادی به وجود آمده در کشور همه ما دست به دست هم دهیم تا بتوانیم گره ای از مشکلات خانواده های بی بضاعت دارای دختر دم بخت را باز کنیم.

 

 

پایان پیام/573

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد مسجد بسیج بسیج هفته بسیج کانون های فرهنگی هنری مساجد مسجد هفته بسیج هفته بسیج اهدای جهیزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۲۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گشایش بزرگترین نمایشگاه ملی قرآن کریم در افغانستان
  • (ویدیو) فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی
  • نخستین دیدار خانواده شهید رنجنوش با پیکر مطهر بعد از ۳۸ سال
  • مسجد و مدارس در روز شهادت امام صادق (ع) به هم می‌پیوندند
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • تحلیف سربازان مرکز آموزشی امام رضای بیرجند و مراسم گرامیداشت روز معلم
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • اهمیت توجه به خودشفقتی در چیست؟
  • آشکار شدن فریبکاری غرب در پیچیدن نسخه‌ آزادی‌خواهی برای دیگران
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است