Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@20:36:42 GMT

وقتی قیمت‌ها واقعی نیست‌

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۲۲۳۹۱

وقتی قیمت‌ها واقعی نیست‌

از نظر اقتصادی ما معتقد به اصل بازار هستیم. براساس این اصل واقعی نبودن قیمت هر کالایی باعث می‌شود رشد اقتصادی و توسعه کشور، استارتاپ‌ها و نوآوری از بین برود. در همه کشورهای دنیا که قیمت‌ها واقعی است می‌بینیم که هم وضع مردم بهتر است و هم رشد اقتصادی بهتری دارند. جمشید عدالتیان شهریاری

در کشور ما مشکل اصلی این است که اقتصاد حاکم اقتصاد بازار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این شرایط وقتی فقط قیمت یک کالا را واقعی کنیم باعث دردسر می‌شود ولی وقتی همه قیمت‌ها واقعی شود حقوق‌ها هم واقعی می‌شود و به افرادی که کم درآمد یا بدون درآمد هستند با یک سیستم حمایتی کمک می‌شود و آنها مشکلی پیدا نمی‌کنند. ضرر سیستمی که بر مبنای قیمت واقعی نیست برای همه مردم است. 

اگر سیستم واقعی داشتیم ضرر نمی‌کردیم. در هیچ کشوری ما نمی‌بینیم که به‌طور مثال وقتی سه روز تعطیل است مردم به سفرهای طولانی بروند و از تهران به‌شمال بروند. حتی اگر با بنزین لیتری 3 هزار تومان حساب کنیم در این مسیر 200 کیلومتری 20 لیتر بنزین مصرف می‌شود که قیمتش 60 هزار تومان می‌شود. اگر در ماشین 5 نفر سوار شده باشند سهم هر نفر 12 هزار تومان می‌شود. در واقع نفری
1 دلار می‌دهند و می‌روند دریا. در کشورهایی مانند آلمان امکان ندارد شهروندان بتوانند 200 کیلومتر را راحت رانندگی کنند. برای همین از وسایلی مثل دوچرخه استفاده می‌کنند.

در مسأله‌ای مثل افزایش قیمت بنزین نیازمند تغییر رفتار مصرف‌کننده و تولید‌کننده هستیم. یعنی غیر از اصلاح رفتار مردم در استفاده از خودروها این راه حل وجود دارد که بگوییم مصرف بنزین ماشین‌ها پایین بیاید. چرا باید ماشین کوچکی مانند پراید 10، 12 لیتر بنزین بسوزاند؟ باید این قانون باشد که اگر این مشکل را اصلاح نکنند ماشین‌ها نمره نشوند. در واقع به تولیدکننده‌ها فشار بیاورند که امکان این کار هم وجود دارد و امکانات علمی اش را هم داریم تا این سیستم را اصلاح کنیم. ولی این اتفاق‌ها نمی‌افتد و تنها اتفاقی که افتاده این است که بنزین گران شده است و به‌همین دلیل مردم احساس می‌کنند زندگی روزمره‌ شان به‌خطر افتاده است. هرچند که باز هم این قیمت، قیمت واقعی بنزین نیست.

در افغانستان بنزین لیتری 10 هزار تومان و در پاکستان یک دلار و 14 سنت است و درآمد مردم این کشورها هم از ما هم بیشتر نیست. حتی در آلمان که حداقل حقوق یک نفر 1500 یورو است کسی نمی‌تواند ماهی 500 لیتر بنزین مصرف کند چون هزینه‌اش 1000 یورو می‌شود و با 500 یوروی باقی مانده نمی‌تواند زندگی کند. یک تصور غلط عمومی وجود دارد و همه می‌گویند چون بنزین گران شده همه چیز باید گران شود. این تصور غلط را خیلی‌ها تسری می‌دهند ولی واقعیت این نیست. طبق محاسبات اقتصاددان‌ها گرانی بنزین 2 تا 4 درصد روی قیمت اجناس تأثیر می‌گذارد ولی بیشتر از آن غیر منطقی است.

آن هم فقط برای یک بار. در صورتی که ما سال گذشته و بدون اینکه بنزین گران شده باشد 40 درصد تورم داشتیم. تأثیری که افزایش قیمت دلار بر گرانی گذاشت و هنوز هم اثرگذار است خیلی بیشتر است و حتی اگر بنزین هم گران نمی‌شد تورم 30 درصد بود. دلیلش هم بالا رفتن قیمت ارز و بی‌ارزش شدن پول است. چیزی که دارد اتفاق می‌افتد بهانه‌ای است برای گران کردن کالاها که فضا را ملتهب می‌کند. چیزی که حاصل جو روانی و سوءاستفاده برخی است و یک عده قدرتش را دارند که به این علت اجناس را گران کنند این کار را انجام می‌دهند.

گوشت و مرغ از سال گذشته افزایش قیمت بسیار زیادی داشته و آنها زندگی روزمره مردم را بیشتر تحت تأثیر قرار داده‌اند. از طرفی هیچ کدام از مقامات و رسانه‌ها با مردم واضح صحبت نمی‌کنند و این تصور غلط را از بین نمی‌برند که مردم بدانند این تصورات اشتباه است و واقعی نیست و این جو روانی اصلاح شود. ضمن اینکه باید تأکید کنم واقعی کردن قیمت‌ها باید برای تمام اجناس باشد و اگر فقط یک بخش یا یک کالا گران شود این تصور اشتباه تقویت می‌شود.‌/ایران جمعه

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۲۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید کیهان را شاکی کرد /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند

به گزارش خبرگزارش خبرآنلاین، روزنامه کیهان نوشت:

درحالی‌که این روزها یکی از افراد نزدیک به عبدالحمید همراه با خانواده خود در یکی از هتل‌های گران‌قیمت تهران اقامت داشته و علاوه‌بر استفاده از امکانات لاکچری در مراکز خرید سوپر لوکس پرسه می‌زند ارسال کمک‌های مردمی به‌حساب مولوی پرحاشیه شهر زاهدان غیرقابل‌قبول بوده و نشان از بی‌درایتی مسئولان برگزاری مسابقه(گلریزان) و متولیان آن است.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902893

دیگر خبرها

  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۷ اردیبهشت؛ سکه یک میلیون تومان گران شد
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت واقعی است؟
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • ارسال کمک های مردمی به حساب مولانا عبدالحمید کیهان را شاکی کرد /یکی از افراد نزدیک به او و خانواده اش در هتل های گران‌قیمت تهران اقامت داشتند
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود