Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران انگلیسی در بررسی جدیدی نشان دادند که می‌توان با اتصال برچسب الکترونیکی به جانداران دریایی، اقیانوس‌ها را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، شاید کوسه‌ها، پنگوئن‌ها، لاک‌پشت‌ها و دیگر جانداران دریایی بتوانند به انسان ها در بررسی اثقبانوس کمک کنند. پژوهشگران قصد دارند با متصل کردن برچسب‌های الکترونیکی به این جانداران، داده‌های مربوط به اقیانوس را به دست بیاورند و آنها را بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون هزاران موجود دریایی برای اهداف پژوهشی گوناگون برچسب‌گذاری شده‌اند اما در حال حاضر اطلاعات گردآوری شده، به صورت گسترده برای ردیابی تغییرات اقلیمی و تغییرات دیگر اقیانوس‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

چنین بررسی‌هایی، بیشتر با کمک کشتی‌های پژوهشی، ابزارهای زیردریایی‌ و حسگرهای شناور صورت می‌گیرند اما حتی با وجود این ابزار نیز بخش‌های گسترده‌ای از اقیانوس هنوز ناشناخته مانده اند یا اطلاعات کمی در مورد آنها وجود دارد.

بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه اکستر" (University of Exeter) انگلستان نشان می‌دهد حیواناتی که حامل حسگر هستند، می‌توانند بسیاری از این کمبودها را جبران کنند زیرا این حیوانات می‌توانند در محیط‌های گوناگون از جمله زیر یخ دریا شنا کنند و حرکت خود را با توجه به جریان آب ادامه دهند.

دکتر "دیوید مارچ" (David March)، نویسنده ارشد این پروژه گفت: ما قصد داریم از ظرفیت قابل توجه حسگرهای متصل به حیوانات استفاده کنیم تا اطلاعات لازم را در مورد اقیانوس‌ها به دست بیاوریم.

وی افزود: این بررسی‌ها معمولا در مقیاس محدودی صورت می‌گیرند اما قابلیت انجام شدن در مقیاس‌های بزرگتر را هم دارند. ما در این پروژه، 183 گونه جاندار از جمله ماهی تن، کوسه، پرتوماهی، نهنگ و مرغان دریایی را به همراه محیط زندگی آنها مورد بررسی قرار دادیم.

پروفسور "برندن گادلی" (Brendan Godley)، سرپرست این پژوهش گفت: مطالعه پژوهش‌های پیشین نشان داد که برخی از قسمت‌های اقیانوس، کمتر شناخته شده‌اند و نمونه‌های کمتری از آنها در دسترس قرار دارد. ما در اکتشافات جدید خود، این مشکلات را مورد بررسی قرار دادیم و تلاش کردیم با کمک مجموعه‌ای از حسگرها، آنها را برطرف کنیم.

پژوهشگران در این پروژه توانستند به داده‌های بسیاری دسترسی پیدا کنند که با کمک لاک‌پشت‌ها و کوسه‌ها گردآوری شده بود. آنها با کمک این داده‌ها توانستند نواحی دورافتاده و مهمی را بررسی کنند که پیش از این به درستی مورد بررسی قرار نگرفته بودند.

این گروه پژوهشی قصد دارند پروژه خود را با همکاری متخصصان محیط شناسی و اقیانوس شناسی به صورت گسترده‌تر ادامه دهند.

این پژوهش، در مجله " Global Change Biology" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسگر برچسب الکترونیکی اقیانوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۲۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند

به گزارش صدای ایران از ایسنا، سردار سید تیمور حسینی در حاشیه جلسه دیدار مردمی که با حضور شماری از فرماندهان پلیس راهور فراجا در مرکز ۱۹۷ برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: امروز فرصتی دست داد تا با مردم بدون واسطه دیدار و گفتگو داشته باشیم و بنده و همکارانم تلاش کردیم تا جای ممکن و تا جایی که قوانین و مقررات اجازه می‌دهد به مشکلات و مطالبات مردم رسیدگی کنیم. در مجموع حدود ۱۵۰ نفر به شکل حضوری و حدود همین تعداد نیز به شکل تلفنی مشکلات خود را مطرح کردند. همچنین تعدادی نیز پیشنهاد یا تشکر داشتند. 

وی در خصوص بیشترین مطالبات مطرح شده از سوی مردم در این جلسه گفت: بیشترین مشکلات بیان شده از سمت مردم، مربوط به حوزه شماره گذاری خودرو‌ها و همچنین تخلفات آموزشگاه‌های رانندگی بود. اعتراض به فرآیند پیگیری تصادفات و جریمه رانندگی نیز از دیگر موارد مطرح شده بود. اما نکته مهم در مورد جریمه‌ها این بود که هیچ کدام جریمه اشتباهی نبود، بلکه درخواست بخشش بود.

نور استاندارد چراغ خودرو چگونه است؟

رئیس پلیس راهور فراجا درپاسخ به پرسشی در مورد نور چراغ خودرو‌ها نیز گفت: نور چراغ‌ها باید تلفیقی از رنگ زرد و سفید باشد و چراغ فابریک خودرو‌ها از شرایط استاندارد برخوردار است. استفاده از چراغ با نور مطلقا سفید هم ممنوع است و باید از همان چراغ‌های استاندارد استفاده شود. البته رنگ چراغ ترمز باید قرمز باشد. همچنین استفاده از چراغ زنون برای خودرو‌ها مطلقا ممنوع است و اگر مشاهده شود ماموران پلیس نسبت به جریمه آن اقدام خواهند کرد. چراغ زنون خطرآفرین است و می‌تواند برای دید دیگر رانندگان به خصوص رانندگان مسیر مقابل خطر ایجاد کند. البته چراغ‌های فابریک خودرو‌ها مشمول جریمه نخواهد شد.

تغییر در ارکان خودرو غیرقانونی است

حسینی با تاکید بر اینکه هرگونه تغییر در ارکان خودرو غیرقانونی است، گفت: در مورد خودرو‌های آفرودی هم لازم است که این خودرو‌ها نیز باید تابع قوانین باشد و به هیچ عنوان تغییری در ساختار خودرو ایجاد نکنند. با تمامی خودرو‌هایی که در ارکان اصلی همچون چرخ، چراغ، ارتفاع و مواردی از این دست تغییر ایجاد می‌کنند برخورد خواهد شد و مشمول جریمه می‌شوند. همچنین باید تغییرات ایجاد شده را رفع کرده و خودرو را به حالت اولیه و استاندارد دربیاورند.

وی در خصوص کنار نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو‌ها نیز گفت: نصب هر گونه نوشتار، استیکر، برچسب و ... بر روی شیشه‌ها و بدنه خودرو ممنوعیت دارد و تنها استثنا برای خودرو‌هایی است که مربوط به بخش‌های تجاری و اقتصادی و یا امدادی هستند که آنها هم باید مجوز مربوطه را دریافت و ضوابط در مورد نصب برچسب را رعایت کنند. در این ضوابط ابعاد برچسب و ... مشخص است. در غیر این صورت هرگونه تصویر و نوشته تزئینی و ... روی خودرو، دودی کردن شیشه و ... ممنوعیت دارد و مشمول جریمه خواهد شد.


دیگر خبرها

  • یوتیوب از سازندگان ویدیوها می‌خواهد که محتوای تولید شده با هوش مصنوعی را فاش کنند
  • فروش نان بدون برچسب تولید و قیمت جریمه به دنبال دارد
  • با ارزانترین لیبل ایران آشنا شوید
  • نصب برچسب و چراغ زنون : ممنوع
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • تغییر ارکان خودرو، نصب برچسب و استفاده از چراغ زنون ممنوع است/ خودرو‌های آف‌رود تابع قوانین باشند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان