Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدامین معتمدی راد کارشناس روانشناسی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،گفت:کتک زدن کودکان یک حرکت آنی است  که به شدت در روح و روان کودک تاثیر گذار و آثار بلند مدتی را به دنبال دارد.   او ادامه داد: اینکه والدین فرزندان خود را تحت شرایط فشار عصبی کتک میزنند، این رفتار اشتباه را توجیه نمیکند و هیچ سودی ندارد و تبعات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  کارشناس روانشناسی با تاکید بر اینکه تربیت فرزند در سنین سه تا ۷ سال از سال های حیاتی برای تربیت فرزند محسوب می شود، گفت: طبق تجربیات روانشناسان غالب  ۷۰ تا ۷۵ درصد مردم عواقب این کار را نمی‌دانند و آگاهی ندارند.

معتمدی راد ضمن تشریح اثرات منفی کتک زدن فرزندان،  افزود:
۱-اعتماد به نفس فرزند ازبین میرود.
۲-احساس گناه میکند و هر کاری که انجام میدهد فکر میکند که اشتباه است.
۳-باعث دور شدن فرزند از خانواده و در نهایت پناه بردن به دوستان می شود.
۳-رفتاری که والدین انجام می‌دهند، ازجمله:پرخاشگری، کتک زدن، بچه همان کار را در جامعه یا مدرسه از خود نشان می‌دهد.
۴-باعث افسردگی در فرزندان می‌شود.
۵-افرادی که در چنین خانواده‌هایی رشد میکنند بر این باورند که خانواده دوستشان ندارد و در سنین بزرگسالی با عواقب جبران ناپذیر از جمله اعتیاد رو به رو خواهند شد.
۶-فرزندان ترسو بار می‌آیند.    راهکار‌های جایگزین کتک زدن فرزندان   کارشناس روانشناسی گفت: والدین می توانند به هنگام عصبانیت راهکارهای جایگزین را برای تربیت فرزندان در پیش گیرند.     ۱-تغافل (غفلت زدن) او تصریح کرد: والدین به جای اینکه به رفتار غلط فرزندشان خشونت نشان بدهند، می‌توانند با روش‌های مختلف مثل نادیده گرفتن برخی رفتار‌های غلط کوچک فرزند که موثرتر از عکس العمل نشان دادن است و برخی برخی مواقع واکنش در برابر این رفتار‌ها موجب تشدید آن‌ها خواهد شد، البته این بدین معنا نیست که شما نباید در قبال رفتار‌های خطرناک فرزندتان عکس العمل نشان ندهید، اما لازم نیست که به هر رفتاری که فرزندتان برای جلب توجه انجام می‌دهد توجه کنید.
۲-پاداش دادن معتمدی راد افزود: به جای اینکه فرزندتان را به خاطر یک رفتار بد کتک بزنید، به او برای رفتار‌های خوب، پاداش دهید. تقویت رفتار‌های خوب، رفتار‌های بد را سریع‌تر ازبین می‌برد و می‌توانید هر از گاهی فرزندتان را با پاداش دادن غافلگیر کنید تا بدین وسیله انگیزه او در اصلاح رفتار هایش افزایش یابد.
او ادامه داد: پاداش باعث می‌شود فرزند بر رفتار‌هایی که باید انجام دهد تمرکز کند نه رفتاری که موجب کتک زدن او می‌شود.

۳- استفاده از دستورات کوتاه، روشن و شفاف به جای انواع دستورات سخت و مبهم   کارشناس روانشناسی گفت: والدین گاهی اوقات به فرزند دستوری میدهند که زمان مناسبی نیست به عنوان مثال: بچه در حال تماشای تلویزیون است و عملا مخالفت از خود نشان میدهد و والدین در همان لحظه پافشاری میکنند و با داد و فریاد و کتک زدن مواجه خواهند شد. شرایط درخواست صحیح به اینگونه است که: ۱- همیشه دستور را به صورت واضح بیان کنید. به طور مثال جملاتی از قبیل دختر خوبی باش یا عزیزم کار بد نکن هیچ مفهومی برای فرزندتان ندارد. به جای این‌ها منظورتان را کوتاه بیان کنید. مثلا: در مهمانی بدون اجازه به وسیله کسی دست نزن.
۲- از جملات کوتاه و کلمات کمتر برای دستور دادن استفاده کنید.
۳-هیچ توضیح اضافه‌ای را به دلیل اینکه ممکن است جنبه سرزنش پیدا کند، در دستور دادن به کار نبرید.
۴-هنگام دستور دادن، چون تمرکز روی رفتار است، نه روی اشخاص، اسم کودک را هنگام دستور دادن صدا نزنید. مثلا بگویید عزیزم وسایلت را جمع کن.
۵- قبل از دستور دادن کار‌های خوب و مثبت کودکتان را به او بگویید و او را تشویق کنید سپس در انتها خواسته خودتان را بیان کنید.
۶- برای اجرای دستورهایتان صبور باشید. هر وقت احساس کردید که کودک ممکن است دستور شما را انجام ندهد، خواسته خود را بیان نکنید.     معتمدی راد افزود: والدین باید به این نکته توجه کنند که تنبیه و کتک زدن  نتیجه‌ای قطعا جز پرخشگری و ترسو بودن و... در فرزندان نخواهد داشت و یکی از دلایلی که فرزندان خوب تربیت نمی‌شوند یا ارتباط خوبی با والدین ندارند ناآگاهی والدین است، و سبب گسترده شدن روز به روز مشکلات خواهد شد.   او تصریح کرد: والدین باید اول از همه اطلاعات لازم را یاد بگیرند بعد فرزندشان را تربیت کنند همان طور که برای خرید یک وسیله مثلا تلویزیون اول به سراغ اطلاعات از کیفیت و قیمت می رویم و بعد خریداری می‌کنیم، که متاسفانه در تربیت فرزندان و روابط بین همسران این کاربا تعلل و ناآگاهی صورت می گیرد و در نهایت عدم آگاهی باعث این اتفاقات بسیاری خواهد شد.   انتهای پیام//ز.ق   روش های پیشگیری کتک زدن فرزندان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانواده تربیت فرزندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۲۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلفیق هنر و مفاهیم هنری برای افزایش سطح سواد سلامت جامعه اقدام ارزشمندی است که اداره سلامت شهرداری تهران آن را به شکل مطلوبی در سلامت شهر بوستان لاله اجرا کرده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، زهره الهیان، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حاشیه بازدید از نمایشگاه سلامت شهر که در بوستان لاله برپا شده است، با بیان اینکه پایتخت در هفته سلامت رنگ و بوی سلامتی به‌خود گرفته است اظهار داشت: اجرای بیش از ۱۶۰۰ برنامه سلامت محور در مناطق مختلف تهران و تسهیل در دسترسی مردم به خدمات سلامت محور از اقدامات ارزشمندی است که در این هفته انجام شده است و امیدواریم این روند بیش از گذشته ادامه پیدا کند.

الهیان با یادآوری اینکه نیازمند ارتقای سلامت در همه ابعاد آن در جامعه هستیم، ادامه داد: نباید سلامت را محدود و منحصر به سلامت جسم دانست. متاسفانه وزارت بهداشت سلامت را در این حوزه تعریف می‌کند و ما در مجلس به وزیر بهداشت درباره این موضوع و توجه بیشتر به ابعاد دیگر سلامت تذکر داده و خواستار آن هستیم که برای پیشگیری از بیماری‌ها به موضوع سلامت روان مانند جسم نیز توجه شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که رویکرد مجموعه‌مدیریت شهری در سه سال گذشته تا چه اندازه منطبق با نیاز‌های سلامت در ابعاد مختلف آن است، با تاکید بر اینکه شهرداری در حال پرکردن خلا فعالیت‌های مرتبط با سلامت روان شهروندان است گفت: خوشبختانه رویکرد مدیریت شهری و اداره کل سلامت شهرداری تهران در مسیر جبران خلا‌هایی است که در حوزه نشاط اجتماعی و پاسخ به مطالبات بر زمین مانده در حوزه سلامت روان و سلامت اجتماعی است. برگزاری رویداد‌هایی که اکنون‌در قالب سلامت شهر شاهد آن هستیم از جمله تلاش‌هایی است که در این مسیر شاهد آن هستیم.

وی با اشاره به تاکید مقام‌معظم رهبری درباره مردمی کردن امور، موضوع مردمی سازی سلامت و مشارکت مردم در این حوزه را دارای اهمیت دانست و گفت: هر زمان که مردم در موضوعات مختلف وارد صحنه شوند، مقدار اثرگذاری برنامه‌ها در جامعه افزایش می‌یابد. حضور توام با نشاط و شادابی مردم در این نمایشگاه نمونه عینی از مشارکت پذیری مردم در این حوزه است چرا که قادر می‌شوند با ارتقای سطح سواد سلامت خود هم از خویش و هم از دیگران بهتر مراقبت کنند.

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • کیفیت هوای امروز شیراز در وضعیت قابل قبول
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است