Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فوربس، برای سال‌ها باور عمومی این بود که مسافران دو ردیف کناری یک مسافر سرماخورده بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا هستند اما پژوهش‌های تازه به ویژه مطالعه سال ۲۰۱۸ دانشمندان دانشگاه اموری روی بیش از ۱۵۰۰ مسافر ۱۰ پرواز بین‌قاره‌ای در آمریکا نشان داد محدوده عفونی در هواپیما بسیار کوچک‌تر از آن است که پیش‌تر تصور می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که ذره‌های آب ناشی از عطسه و سرفه فرد بیمار چندان دور نمی‌روند، بسیاری از مسافران یک پرواز از قرار گرفتن کنار همسفر خود تنها سه درصد امکان بیمار شدن دارند. البته اگر شما تنها سه قدم با فرد سرماخورده و مبتلا به آنفلوانزا فاصله داشته باشید، این درصد ناگهان به ۸۰ درصد جهش می‌کند. این سه قدم فاصله یعنی درست صندلی‌های چپ و راست فرد بیمار یا صندلی‌های جلو و پشت او.

از این نظر، صندلی کنار پنجره می‌تواند امن‌ترین مکان برای جلوگیری از ابتلا به بیماری و بسیار بهتر از صندلی‌های کنار راهرو باشد. پژوهش دانشگاه اموری نشان می‌دهد هر مسافر نشسته در صندلی کنار راهرو در هر پرواز میانگین دست‌کم ۶۴ برخورد را تجربه می‌کند. این آمار برای مسافر صندلی وسطی ۵۸ برخورد و برای مسافران کنار پنجره فقط ۱۲ برخورد در هر پرواز است؛ ۸۱ درصد کمتر از تعداد برخوردهای مسافران کنار راهرو.

نکته آخر اینکه در ساک دستی خود حتما مایع ضدعفونی‌کننده دست و دستمال‌های ضدباکتری همراه داشته باشید و از آن استفاده کنید. سال‌ها پیش یک میکروب‌شناس چهار پرواز را در پنج فرودگاه آمریکا مطالعه کرد تا از میزان آلودگی مکان‌های مختلف هواپیما آگاه شود. نتیجه شگفت‌انگیز بود؛ آلوده‌ترین بخش هر هواپیما میز غذاخوری و تعداد باکتری‌های موجود روی آن ۱۰ برابر باکتری‌های روی دکمه تخلیه آب سرویس فرنگی است!

پس بلادرنگ پس از نشستن روی صندلی خودتان در هواپیما، مایع ضدعفونی‌کننده و دستمال ضدباکتری را بیرون بیاورید و میز غذاخوری را حسابی تمیز کنید. کمربند ایمنی و خروجی تهویه هوا هم دیگر مکان‌های آلوده صندلی شماست. پیش از استفاده از دستشویی هواپیما هم همه چیز را با دستمال و مایع ضدعفونی‌کننده تمیز کنید.

چند توصیه برای کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا

واکسن زدن بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس آنفلوانزا در این روزهاست اما شستن دست‌ها را با آب و صابون فراموش نکنید. اگر آب و صابون در دسترس نیست، مایع‌های الکل‌پایه هم می‌تواند مناسب باشد. از دست کشیدن به چشم‌ها، دهان و بینی خود بپرهیزید. میکروب و باکتری با این کارها زودتر و آسان‌تر منتقل می‌شوند. مکان‌ها و اشیایی را که ممکن است به ویروس آلوده شده باشند، حسابی تمیز و ضدعفونی کنید. کد خبر 466250 برچسب‌ها بیماری - آنفلوآنزا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بیماری آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۴۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۷ هزار درخواست مردم استان قم در سامانه سامد ثبت شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد صالحی شامگاه چهارشنبه با حضور در سیمای مرکز نور گفت: همزمان با سفر دور دوم رئیس جمهور به قم مرکز الکترونیک ارتباط مردمی دولت در استان قم فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی گفت: مرکز ارتباطات مردمی با دریافت انتقادات، ایده‌ها و نظرات، درخواست‌ها، شکایات و گزارش‌های مردمی می‌کوشد تا با برقراری ارتباط پویا میان مردم و دولت و همچنین افزایش سطح دسترسی به مسئولان و کارگزاران دولت، با رویکرد حل مشکل و همفکری در برنامه ریزی‌ها زمینه مشارکت تمامی اقشار جامعه را عملی سازد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری گفت: در دلت سیزدهم و در سفرهای استانی مردم نیازی ندارند برای دادن نامه‌های خود حضور فیزیکی داشته باشند و می‌توانند از طریق سامانه سامد درخواست خود را ثبت کنند.

صالحی بیان کرد: معاونان وزیران در ۳۰ میز خدمت برپا شده در ادارت و دستگاه‌های اجرایی استان آماده خدمت رسانی به مردم شهر مقدس قم هستند و دیدارهای چهره به چهره نمایندگان وزارتخانه‌ها و معاونین وزرا به چهره در این ستادها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: در مراجعات مردمی به ستادهای ارتباطات مردمی برای درخواست‌ها دستور اقدام داده می‌شود و اگر برای درخواستی نمی‌توان اقدام قانونی انجام داد، به شهروندان اطلاع رسانی می‌شود.

وی عنوان کرد: مردم با ثبت درخواست‌های خود در سامانه سامد می‌توانند با دریافت کد رهگیری فرایند رسیدگی به درخواست خود را دنبال کنند.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: تنها جایی که می‌شود نامه‌های مکتوب مردمی را دریافت کرد در برنامه دیدار مردمی رئیس جمهور با مردم و در مراسم استقبال است که کارشناسان مرکز سامد در مسیر استقبال و اطراف حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها مستقر خواهند شد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری گفت: از صبح نخستین روز از فعالیت سامانه سامد بیش از ۷ هزار درخواست تا کنون ثبت شده و ۲۸۰۰ ملاقات چهره به چهره مسؤولان با مردم صورت گرفته است و این مرکز تا روز جمعه به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

وی بیان کرد: مردم از دو طریق سامانه تلفنی ۱۱۱ و سایت 111.ir می‌توانند درخواست‌های خود را ثبت کنند.

وی بیان کرد: شعار مردمی مرکز ارتباطات مردمی دولت اقدام و یا اقناع مردم نسبت به درخواست‌های آنان است.

صالحی بیان کرد: غیر از سه سفر اول دولت سیزدهم در تمامی سفرهای دور نخست و دور دوم که بالغ بر ۵۰ سفر بوده، این مرکز در استان‌ها راه اندازی شده است.

وی اضافه کرد: تلاش شده تا موضوعات و دغدغه‌های نمایندگان اقشار مختلف و همه کسانی که دغدغه اقتصادی دارند در این سفر در دیدارهای حضوری شنیده شود و موضوعات مطرح شده مورد پیگیری قرار گیرد.

وی افزود: ۹۴ هزار درخواست سفرهای استانی دور اول مورد رسیدگی کامل قرار گرفته و پرونده آنان بسته شده است و در دور دوم سفرهای رئیس جمهور نیز نیز این برنامه ادامه دارد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: دولت مردمی تلاش دارد تا با نگاه امامین انقلاب در راستای جذب حداکثری اقدام کند و ما حتی برای اقلیت‌های مذهبی نیز برنامه‌های میز خدمت داشته ایم و اعتقاد داریم که باید به همه ایرانی‌ها خدمت رسانی کنیم.

کد خبر 6100994

دیگر خبرها

  • بیش از ۷ هزار درخواست مردم استان قم در سامانه سامد ثبت شد
  • با ویژگی‌های جت جنگنده نسل هفتم آشنا شوید
  • بوئینگ ۷۶۷ بدون چرخ جلو با دماغه در فرودگاه استانبول نشست!+ فیلم
  • ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی پروازهای داخلی و خارجی
  • فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد
  • این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • هزینه یک جت شخصی چقدر است؟
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟