Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام پرستاری جزئیات ارائه خدمات به بیماران ۵ نوع بیماری را در منزل توسط مراکز هوم کر اعلام کرد. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یکی از مشکلات موجود در سیستم درمانی بستری شدن برخی بیماران به دلیل خدمات معمولی در بیمارستانهاست؛ به شکلی که دریافت چنین خدماتی توسط بیمار هزینه‌های زیادی مانند ایاب و ذهاب، تلف شدن زمان زیاد و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. به دنبال دارد. یکی از طرح‌هایی که در دست اجراست، ارائه خدمات هوم کر (مراقبت از بیمار در منزل) توسط مراکز هوم کر در کشور است.

محمد میرزابیگی، رئیس سازمان نظام پرستاری درباره «بیمه تعرفه خدمات پرستاری در خانه»، اظهار داشت: موضوع هوم‌کر (مراقبت بیمار در منزل) دو عرصه دارد؛ یکی خدماتی است که فرد مجوز لازم را می‌گیرد و خدماتی را در قالب هموم کر ارائه می‌دهند.

*ارائه خدمات به بیماران مبتلا به ۵ بیماری در منزل

وی ادامه داد: نکته‌ای که اکنون برای اولین بار در کشور اتفاق می‌افتاد، اختصاصاً برای بیماری‌های سکته مغزی، بیمار آی سی یو با شرایط پایدار؛ یعنی فردی که چند روز در آی سی یو بستری می‌شود و شرایط پایداری پیدا می‌کند، بیماران سرطانی، نارسایی قلبی، زردی نوزادان غیرواگیر و بیماران صعب‌العلاج است.

رئیس سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: این بیماران به کرات در بیمارستان بستری شده و معمولا در آنجا مراقبت می‌شوند؛ در حالی که خدمات خاص درمانی نیز دریافت نمی‌کنند؛ در نتیجه این بستری شدن هزینه‌هایی در بردارد؛ مانند ایاب و ذهاب، از کار افتادگی، عفونت بیمارستانی و ... و این افراد را دچار مشکل می‌کند.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: در دنیا نیز این روش خدمتی ارائه می‌شود. قرار است بسته‌های خدمتی این بیماری‌ها نوشته شودو قیمت خدمات ارائه شده در شبانه روز به این بیماران نیز نوشته شده است.

وی اضافه کرد: یکی از اتفاقاتی که در این طرح می‌افتد این است که مثلا یک بیمار «ای سی یو» در یک خانواده‌ای به یک مرکز هموم کر داده می‌شود. این مرکز هوم کر نباید بیشتر از یک ماه به این بیمار خدمت ارائه دهد؛ معنای آن این است که بعد از یک ماه باید یکی از اعضای خانواده را برای دادن خدمات حداقلی توانمند کرده و آموزش‌های ابتدایی را به آن فرد ارائه دهد.

رئیس سازمان نظام پرستاری یادآور شد: وقتی بیمار به منزل می‌رود، ۱۰ روز اول یک پرستار متخصص، ده روز دوم یک پرستار عمومی و ۱۰ روز سوم یکی از اعضای خانواده با یک نفر از پرستاران، بیمار را در منزل بررسی می‌کنند.

میرزابیگی با اشاره به چگونگی واگذاری مراقبت از بیمار در منزل، متذکر شد: مدیر پرستاری، پرستار مراقب و پزشک مراقب بیمارستان را بررسی می‌کنند تا ببینند چند نمونه از بیماران بستری در بیمارستان می‌توانند در خانه خدمات لازم را دریافت کنند.

وی ابراز داشت: مراکز هوم کر نیز از قبل با بیمارستان‌ها قرارداد قانونی بستند و در هر بیمارستان نیز یک هوم کر یونیتی که مسئول برقراری ارتباط بیمارستان با مراکز هوم‌کر است، موجود است. این مرکز بیماران را شناسایی می‌کند و به مراکز هموم کری که دارای مجوز و قرار داد با بیمارستان هستند، می‌سپارند و این مرکز نیز در منزل بیمار را در طول شبانه روز و براساس راهنمای بالینی که دارد، تحت پوشش قرار می‌دهد.

رئیس سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه این طرح اکنون در یزد، کرمان، همدان و برخی نقاط تهران به صورت آزمایشی اجرا شده و نتیجه آن خوب بوده است، خاطرنشان کرد: اکنون منتظر تصویب نهایی در شورای عالی بیمه هستیم تا این خدمات تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرد. البته اکنون مردم می‌توانند بیمار خود را تحت پوشش مراکز هوم کر قرار دهند، اما این خدمات تحت پوشش بیمه نیست.

*پوشش بیمه خدمات مراقبت در منزل در دستور کار شورای عالی بیمه

میرزابیگی ادامه داد: برای اینکه این خدمات تحت بیمه پوشش قرار گیرد، اکنون در دستور کار دبیرخانه شورای عالی بیمه است. اگر این خدمات تحت پوشش بیمه قرار گیرد، باعث کاهش هزینه‌ها برای مردم از جمله هزینه اقامت بیمار در بیمارستان، انجام مشاوره‌ها، آزمایشات و داور‌های غیر ضروری می‌شود.

وی تصریح کرد: طبق ارزیابی که داشتیم این کار بین یک سوم تا یک پنجم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. بین ۳۵ تا ۵۰ درصد بیماران مبتلا به انواع بیماری‌هایی که در بیمارستان‌ها بستری هستند را می‌توان به این مراکز هوم کر سپرد.

رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: حدود هزار مرکز هوم کر در کشور و ۱۳۰ هزار تحت بیمارستان داریم که اگر این روال نگهداری در منزل راه افتد، می‌تواند همدیگر را پوشش دهند تا مردم با هزینه کمتر و کیفیت بهتری خدمات درمانی لازم را دریافت کنند. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مراقبت از بیماران در منزل رئیس سازمان نظام پرستاری خدمات درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است

بمباران و تهاجم ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، سیستم مراقبت‌های بهداشتی این منطقه تحت محاصره را به گونه‌ای نابود کرده است که گروه‌های امدادی و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای آن را «سیستماتیک» می‌نامند.

به گزارش ایسنا، قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه در اکتبر ۲۰۲۳، دکتر «محمود الرقب» در یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های سرزمین فلسطین کار می‌کرد. او یک کلینیک خصوصی داشت که مراقبت‌های حین بارداری به زنان ارائه می‌کرد.

اکنون او در یک چادر پلاستیکی در رفح، یک شهر مرزی فلسطینی که تقریبا نیمی از جمعیت غزه در آن پناه گرفته‌اند، زندگی می‌کند و بیماران را بدون پرداخت هزینه در چادر دیگری درمان می‌کند. زنان باردار که تحت بمباران اسرائیل زندگی می‌کنند، با کمبود غذا و آب تمیز، برای یافتن امنیت و تغذیه اولیه تلاش می‌کنند، چه رسد به مراقبت‌های دوران بارداری.

از زمانی که ارتش رژیم صهیونیستی شش ماه پیش پس از حمله ۷ اکتبر به رهبری مقاومت حماس، بمباران غزه را آغاز کرد، نیروهای این رژیم کل بیمارستان‌ها را ویران کردند، آمبولانس‌ها را مورد حمله قرار دادند و صدها تن از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را کشته یا بازداشت کرده‌اند. به گفته گروه‌های امدادی، محدودیت‌های اسرائیل برای ورود کالاها به غزه مانع از رسیدن تجهیزات پزشکی نجات‌دهنده به بیماران شده است. و کمبود سوخت، آب و غذا، ارائه خدمات اولیه را برای کارکنان پزشکی دشوار کرده است.

بیمارستان الشفا پس از خروج صهیونیست‌ها

به گزارش نیویورک‌تایمز، نتیجه آن، فروپاشی تقریبا کامل سیستم مراقبت بهداشتی غزه بود که زمانی به جمعیت بیش از دو میلیون نفری آن خدمت می‌کرد. به گفته سازمان بهداشت جهانی، در اواخر ماه مارس، از ۳۶ بیمارستان بزرگ در سراسر غزه، تنها ۱۰ بیمارستان فعال بودند، آن هم با کمترین کارکرد.

مقامات رژیم صهیونیستی به بهانه حضور نیروهای مقاومت در این ساختمان‌ها، یورش‌های مرگبار خود را توجیه می‌کند. با این حال حماس و کارکنان پزشکی این اتهامات را رد می‌کنند. گروه‌های امدادی، محققان و نهادهای بین‌المللی به طور فزاینده‌ای از بین بردن ظرفیت پزشکی غزه توسط رژیم صهیونیستی را «سیستماتیک» نامیده‌اند.

وضعیت بیماران در بیمارستانی در رفح

«سیاران دانلی» معاون ارشد کمیته نجات بین‌المللی، یک گروه امدادی که در غزه فعالیت می‌کند، به روزنامه «نیویورک‌تایمز» گفت: «اگر شما تخریب یک سیستم مراقبت بهداشتی را مهندسی می‌کردید، بله دقیقا به جایی می‌رسید که ما امروز هستیم.»

دانلی گفت او به مدت دو دهه در بخش کمک‌های بشردوستانه کار کرده است و نمی‌تواند به جنگ دیگری فکر کند که در آن سیستم پزشکی به این سرعت کاملا در هم شکسته شده باشد.

ارتش رژیم صهیونیستی در مورد اکثر مراکز درمانی که هدف حملات قرار می‌دهد، حتی زحمت ارائه شواهد و مدارک را هم به خود نمی‌دهد.

بیمارستان ناصر

مرکز قدیمی دکتر الرقب - بیمارستان ناصر - در ماه فوریه مورد حمله نظامیان رژیم صهیونیستی قرار گرفت. هنگامی که او به شغل جدید خود رفت و در بیمارستانی با بودجه امارات مشغول به کار شد که یکی از مراکزی در غزه است که هنوز خدمات تخصصی زنان و زایمان را ارائه می‌دهد، متوجه شد که او یکی از کمتر از ۱۰ پزشک است که روزانه ۵۰۰ بیمار را با «فقدان شدید لوازم، کمبود نیرو و تجهیزات و کمبود دارو» درمان می‌کند.

دکتر الرقب ۳۳ ساله، در یک مصاحبه تلفنی گفت: «وقتی متوجه شدم که سیستم پزشکی چقدر آسیب دیده است، بسیار شوکه شدم. به طور کامل ویران شده است.»

بیمارستان ناصر

در ماه نوامبر، دیده‌بان حقوق بشر خواستار بررسی حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی و پرسنل، به‌عنوان جنایات جنگی شد. پزشکانی که تایمز با آنها مصاحبه کرد، در آن زمان گفتند که به دلیل کمبود آب شیرین و ید، بدون بیهوشی و با زخم‌های کثیف آلوده به حشره‌ها، عمل‌های جراحی انجام می‌دادند. پایگاه سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۸۰۰ مورد حمله به مراقبت‌های بهداشتی در غزه و کرانه باختری را ثبت کرده است.

ویرانی نظام پزشکی در سراسر غزه موج می‌زند. بیماران سرطانی مجبور شده‌اند شیمی درمانی را متوقف کنند. افراد مبتلا به نارسایی کلیه دسترسی به دیالیز نجات‌دهنده را از دست داده‌اند. زنان باردار دیگر تحت نظر نیستند تا وضعیت‌های تهدیدکننده‌ای مانند «پره اکلامپسی» شناسایی شود. اگر این بیماری دوره بارداری تحت کنترل نباشد، برای مادر و نوزاد عواقب وخیمی در پی دارد.

دکتر «زکی زکزوک» انکولوژیست که زمانی یکی از پزشکان برجسته سرطان غزه بود و اکنون با خانواده‌اش در خان یونس در چادری زندگی می‌کند، گفت: «گاهی اوقات گریه می‌کنم. من اعدام شدن بیمارانم را به آرامی و به تدریج تماشا می‌کنم.»

دکتر زکزوک از زمانی که جنگ باعث بسته شدن بیمارستان سرطانی شده که در آن کار می‌کرد، نتوانسته است کاری برای بیمارانش انجام دهد. او گفت اکنون بیماران را در بیمارستانی در جنوب غزه می‌بیند، اما دیگر به آنها شیمی درمانی توصیه نمی‌کند، زیرا می‌ترسد انجام این کار باعث تضعیف سیستم ایمنی آنها در زمانی شود که سیستم پزشکی قادر به مقابله با عفونت نیست. در عوض، او مراقبت‌های تسکینی مانند مسکن‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

او گفت: «سعی می‌کنم بهترین کار را انجام دهم، دیگران نیز همین کار را می‌کنند، اما ما چه کار می‌توانیم بکنیم؟»

در ماه فوریه، نیروهای رژیم صهیونیستی به بیمارستان ناصر، یک مرکز بزرگ در خان یونس یورش بردند. به گفته پزشکان بدون مرز، یک گروه امدادی که کارکنان آن شاهد حمله بودند، آنها بخش ارتوپدی بیمارستان را گلوله‌باران کردند و ده‌ها کارمند مراقبت‌های بهداشتی را بازداشت کردند. این سازمان نوشت: شواهدی که در اختیار ما قرار دارد حاکی از حملات عمدی و مکرر نیروهای اسرائیلی علیه بیمارستان ناصر، بیماران و کادر پزشکی آن است.

در ماه مارس، ارتش رژیم صهیونیستی برای دومین بار به بیمارستان الشفا حمله کرد و نزدیک به ۲۰۰ تن را کشت. سربازان اسرائیلی پس از درگیری‌های طولانی مدت با نیروهای مقاومت در داخل و اطراف مجتمع، ویرانی گسترده‌ای بر جای گذاشتند. این سازمان گفته است که نیروهایش از سوی افراد مسلح در داخل و اطراف یکی از ساختمان‌های بیمارستان مورد تیراندازی قرار گرفته‌اند. مقامات غزه گفتند که ۲۰۰ غیرنظامی در این حمله کشته شده‌اند.

به گفته سازمان بهداشت جهانی که تیمی را در این ماه برای ارزیابی وضعیت بیمارستان الشفا هدایت کرد، پس از حمله، محوطه بیمارستان مملو از اجساد و گورهای کم‌عمق بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید، در بیانیه‌ای گفت این بیمارستان «یک پوسته خالی» بود و هیچ بیماری نداشت و بیشتر تجهیزات آن «غیرقابل استفاده یا خاکستر شده‌اند.»

دکتر تانیا حاج حسن، پزشک آمریکایی مراقبت‌های ویژه کودکان می‌گوید، کل غزه «احساس می‌کند که توسط یک بمب هسته‌ای مورد اصابت قرار گرفته است.»

مقامات فلسطینی در غزه روز پنجشنبه تعداد اجساد کشف شده در یک گور دسته‌جمعی در محوطه بیمارستان ناصر را از ۲۸۳ به ۳۹۲ نفر افزایش دادند، در حالی که گزارش‌های متناقض از سمت صهیونیست‌ها و مقامات غزه در مورد چگونگی و زمان دفن برخی از اجساد مطرح شده است.

محمود بصل، سخنگوی دفاع مدنی غزه - بخش جستجو و نجات در اداره تحت کنترل حماس- روز پنجشنبه قبل از درخواست برای تحقیقات بین‌المللی گفت: «این بزرگ‌ترین گور دسته‌جمعی از آغاز جنگ است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • مراجعه بیش از ۱۰۰۰ بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • آغاز عملیات توسعه بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) خاش
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است