Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، مهدیه رحمانیان به تشریح تاثیر آپارتمان نشینی بر روح و روان مردم پرداخت و افزود:‌ اکنون آپارتمان نشینی به عنوان یکی از مهمترین سبک های زندگی شهری، اثرات متعددی برروح و روان مردم داشته و نبود احساس امنیت به دلیل فقدان رعایت حریم خصوصی در ساختار آپارتمان‌ها، یکی از اساسی ترین تبعات مخرب این سبک از زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عایق‌های صوتی در سازه‌ها آپارتمانی به کار گرفته نمی شود، از این رو گاهی در آپارتمان مردم از گفت وگو درمورد مباحث شخصی نیز احساس امنیت نمی کنند.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: از منظر علم روانشناختی این احساس (به جهت رشد سیستم سمپاتیک ) سببب تقویت اضطراب و تنش در انسان می شود و در درازمدت خطر ابتلا به افسردگی را نیز تشدید می کند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: سرکوب هیجانات نیز از دیگر تبعات مخرب این سبک از زندگی به شمار می رود. در فرهنگ آپارتمان نشینی بروز عواطف و احساسات به دلیل ایجاد مزاحمت برای همسایگان با دشواری همراه است و این محدودیت آدمی را به جهت خشونت و پرخاشگری سوق می دهد.

به گفته رحمانیان، بروز خشونت و پرخاشگری نیز در درازمدت انسان ها  به برای ابتلا به افسردگی مستعد می سازد.

این مشاور و روانشناس همچنین گفت: بشر از نظر فطری نیازمند به احساس استقلال و ثبات است و این نیاز در فرهنگ آپارتمان نشینی محقق نمی شود؛ به عنوان مثال تزئین ساختار آپارتمان باید با موافقت هر یک از ساکنان ساختمان انجام پذیرد و نظرات شخصی در این خصوص اعمال نمی شود.

به گفته رحمانیان، این احساس اجبار نیز نوعی سرکوب عواطف و احساسات است که انسان را به خشونت می کشاند.

وی افزود: بر اساس تحقیقات روانشناسی پردازش رنگ و نور و نوع معماری و ساخت آپارتمان نیز بر سیستم عصبی تاثیرگذار است و فقدان نور کافی موجب عدم تنظیم هیجان، اضطراب و افسردگی می شود.

رحمانیان خاطرنشان کرد: فقر تحرکی نیز از دیگر آثار مخرب این سبک از زندگی است که محدودیت فضا از اصلی ترین علل آن به شمار می رود.

آپارتمان نشینی ارتباط با طبیعت را سلب می کند

این روانشناس بالینی با تاکید بر ضرورت ارتباط آدمی با طبیعت اظهار داشت: یکی دیگر از مهم ترین تبعات آپارتمان نشینی قطع ارتباط با طبیعت است. اصوات طبیعی نیز در ساختار آپارتمان از زندگی انسان ها حذف و این امر نیز به طور حتم بر سیستم عصبی تاثیرگذار است.  

به گفته وی، نگهداری از گیاهان در آپارتمان یکی از راه‌های جبران این خلا ارتباطی با طبیعت است.

رحمانیان همچنین با تاکید بر ارتباطات اجتماعی عنوان کرد: آدمی از منظر روانشناختی نیازمند ارتباطات اجتماعی است و آپارتمان نشینی به دلیل محدودیت فضا و همچنین حفظ آسایش همسایگان این ارتباط را محدود می کند.

وی ادامه داد: محدودیت فضا همچنین تحرک و نشاط را از کودکان سلب می کند. امروزه عواطف کودکان سرکوب می شود و به منظور سرگرمی به تکنولوژی پناه می برند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به عبارت دیگر بازی های دیجیتالی و رایانه ای جایگزین بازی های فیزیکی شده، امری که بی شک در درازمدت سبب افسردگی و آسیب های روحی - روانی می شود.

رحمانیان گفت: آپارتمان نشینی اما به دلیل انجام برخی اقدامات نظیر حفظ سکوت و صیانت از آرامش خاطر ساکنان «مسئولیت پذیری» را افزایش می دهد و این اتفاق از معدود تبعات مثبت این سبک از زندگی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: افسردگی روانشناسی آپارتمان آپارتمان نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۲۹۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترسناک‌ترین فیلم جهان که کشته داده!

سینمای ترسناک و فیلم‌های ترسناک همیشه جزء جدایی ناپذیر بخش سرگرمی برای سینه فیل‌ها و عموم مردم محسوب می‌شوند. فیلم‌های ترسناکی مثل «جن گیر»، «احضار» و «حلقه» ثابت کرده‌اند که ترس می‌تواند هر لحظه و هر آن در کمین شما باشد و یک شب پر استرس را برایتان خلق کند. اگر شما هم عاشق تماشای فیلم ترسناک هستید دوست دارید چراغ‌های خانه را خاموش کنید و زیر پتو جلوی کاناپه از ترس به خود بلرزید این ۱۰ فیلم را از دست ندهید! در ادامه به معرفی ۱۰ تا از ترسناک‌ترین فیلم‌های جهان خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.

معرفی ترسناک‌ترین فیلم‌های جهان

در ادامه قراره به سراغ معرفی ترسناک‌ترین فیلم جهان که کشته داده بریم:

ژانر ترسناک همواره یکی از مورد علاقه‌ترین ژانر‌های سینمایی محسوب می‌شود که علاقه‌مندان زیادی در سرتاسر جهان را به خود جذب کرده است. پس از اکران نوسفراتو (Nosferatu) به عنوان اولین فیلم ترسناک جهان، در دهه ۲۰ میلادی، فیلم‌های ترسناک یکی پس از دیگری به روی پرده سینما آمدند.

انتخاب ترسناک‌ترین فیلم سینمایی جهان، کار بسیار سختی است و شاید این فهرست نتواند همه آثار شاخص را در این مطلب کنار هم قرار دهد، اما به هر طریق قرار است به سراغ معرفی و تحلیل ده فیلم ترسناک برتر جهان برویم؛ پس در ادامه همراه ما باشید تا با بهترین و جذاب‌ترین آثار هارور به انتخاب مخاطبان اشنا شویم.

۱. فیلم اره (Saw)

 سال انتشار: از ۲۰۰۴ تا ۲۰۲۳
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۷.۶ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۷۹ از ۱۰۰

فیلم اره (Saw) که در سال ۲۰۰۴ منتشر شد، یک فیلم ترسناک روان‌شناختی استرالیایی-آمریکایی به کارگردانی جیمز وان و نویسندگی لی ونل است. این فیلم اولین قسمت از مجموعه فیلم‌های اره محسوب می‌شود و داستان دو مرد به نام‌های دکتر لارنس گوردون و آدم استراحت را روایت می‌کند که به هوش می‌آیند و خود را در یک حمام زنجیر شده می‌بینند. آنها به زودی متوجه می‌شوند که بخشی از یک بازی مرگبار هستند که توسط یک قاتل سریالی ملقب به "جیگساو" طراحی شده است.

اره به خاطر صحنه‌های خشونت‌آمیز و شکنجه‌های گرافیکی‌اش شناخته می‌شود، اما همچنین به خاطر داستان پیچیده و مضامین فلسفی‌اش مورد تحسین قرار گرفته است. این فیلم با بودجه ناچیز ۱.۲ میلیون دلاری ساخته شد، اما در نهایت در سراسر جهان بیش از ۱۰۳ میلیون دلار فروش داشت و به یک فرنچایز پرفروش تبدیل شد. تاکنون در مجموع ۱۰ فیلم از مجموعه اره منتشر شده است.

۲. فیلم جن‌گیر ۱ و ۲ (The Exorcist)

 سال انتشار: از ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۳
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۸.۱ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۷۸ از ۱۰۰

فیلم‌های جن‌گیر (The Exorcist) به کارگردانی ویلیام فریدکین، دو فیلم ترسناک کلاسیک آمریکایی محصول سال‌های ۱۹۷۳ و ۱۹۷۷ هستند که بر اساس رمانی به همین نام نوشته ویلیام پیتر بلاتی ساخته شده‌اند. این فیلم‌ها داستان دختر ۱۲ ساله‌ای به نام ریگن مک‌نیل را روایت می‌کنند که توسط یک شیطان تسخیر شده است. دو کشیش کاتولیک به نام‌های پدر مِرین و پدر کارراس برای نجات ریگن از شر شیطان، مراسم جن‌گیری را انجام می‌دهند.

فیلم‌های جن‌گیر به خاطر جلوه‌های ویژه پیشگامانه، فضاسازی وهم‌آور و اجرای قدرتمند بازیگرانشان مورد تحسین قرار گرفته‌اند. این فیلم‌ها در زمان اکرانشان موفقیت‌های تجاری و انتقادی زیادی کسب کردند و به عنوان یکی از ترسناک‌ترین فیلم‌های تمام دوران شناخته می‌شوند. جن‌گیر نامزد دریافت ده جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد و در نهایت دو جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین صداگذاری را کسب کرد. جن‌گیر ۲ نیز نامزد شش جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن برای لیندا بلر شد. تاثیر این فیلم‌ها بر فرهنگ عامه بسیار زیاد بوده است و به طور گسترده‌ای در فیلم‌ها، برنامه‌های تلویزیونی و سایر رسانه‌ها به آنها اشاره شده است.

۳. فیلم سجین ۳ (Siccin

 سال انتشار: از ۲۰۱۶
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۶.۱ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: —

سجین (Siccin) مجموعه‌ای از فیلم‌های ترسناک ترکیه‌ای است که اولین قسمت آن در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این مجموعه فیلم‌ها توسط آلپر ساری‌گل کارگردانی شده‌اند و به خاطر فضاسازی وهم‌آور، داستان‌های پیچیده و عناصر ماوراءالطبیعه‌شان شناخته می‌شوند. تاکنون هفت فیلم از مجموعه سجین ساخته شده است که عبارتند از:

 سجین (۲۰۱۴)
 سجین ۲ (۲۰۱۵)
 سجین ۳ (۲۰۱۶)
 سجین ۴ (۲۰۱۷)
 سجین ۵ (۲۰۱۸)
 سجین ۶ (۲۰۱۹)
 سجین ۷ (۲۰۲۲)

داستان فیلم‌ها حول محور خانواده‌ای می‌چرخد که توسط یک جن به نام آزور مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. اعضای این خانواده برای خلاص شدن از شر آزور، مجبور به کمک گرفتن از متخصصان ماوراءالطبیعه و انجام مراسم‌های جن‌گیری می‌شوند. فیلم‌های سجین در ترکیه و کشور‌های دیگر به محبوبیت زیادی دست یافته‌اند و به عنوان یکی از پرفروش‌ترین مجموعه فیلم‌های ترسناک ترکیه شناخته می‌شوند. اگر به دنبال فیلم‌های ترسناک با فضایی وهم‌آور و داستانی پرمخاطره هستید، تماشای مجموعه فیلم‌های سجین را به شما پیشنهاد می‌کنم.

۴. فیلم کینه (The Grudge)

 سال انتشار: از ۲۰۰۹
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۴.۶ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۲۷ از ۱۰۰

کینه (The Grudge) یک مجموعه فیلم ترسناک آمریکایی-ژاپنی است که بر اساس فیلم ژاپنی جو-آن (Ju-on) ساخته شده است. این مجموعه تاکنون شامل چهار فیلم اصلی و دو فیلم فرعی شده است. اولین فیلم این مجموعه در سال ۲۰۰۴ به کارگردانی تاکاشی شیمیزو منتشر شد و بازسازی فیلم جو-آن محسوب می‌شود. داستان این فیلم حول محور زنی به نام کارن دیویس می‌چرخد که به همراه پسرش به خانه‌ای جدید در توکیو نقل مکان می‌کند. این خانه محل وقوع یک قتل وحشتناک بوده و روح زنی به نام کایاکو سائکی که به طرز وحشیانه‌ای به قتل رسیده است، در آن پرسه می‌زند. کایاکو و خشم او به دنبال هر کسی که وارد خانه می‌شود می‌روند و آنها را به وحشت می‌اندازند.

فیلم‌های کینه به خاطر فضاسازی وهم‌آور، استفاده از جامپ اسکر و داستان‌های غم‌انگیز و آزاردهنده‌شان شناخته می‌شوند. این فیلم‌ها در گیشه موفقیت‌های زیادی کسب کرده‌اند و به یکی از محبوب‌ترین مجموعه فیلم‌های ترسناک در سراسر جهان تبدیل شده‌اند. علاوه بر فیلم‌های اصلی، دو فیلم فرعی با نام‌های کینه: نفرین (The Grudge: The Curse) و کینه: آغاز (The Grudge: Beginning) نیز در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ منتشر شده‌اند. این فیلم‌ها داستان‌های پیش‌درآمدی را روایت می‌کنند که به وقایع فیلم‌های اصلی می‌پردازند.

۵. سری فیلم‌های احضار (The Conjuring)

سال انتشار: از ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۷.۵ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۸۶ از ۱۰۰

مجموعه فیلم‌های احضار (The Conjuring Universe) یک فرنچایز فیلم ترسناک آمریکایی است که بر اساس پرونده‌های واقعی زوج محققان ماوراء الطبیعه، اد و لورین وارن ساخته شده است. این مجموعه تاکنون شامل هشت فیلم می‌شود که اولین فیلم آن با عنوان احضار (The Conjuring) در سال ۲۰۱۳ منتشر شد.

فیلم‌های این مجموعه داستان‌های مختلفی را روایت می‌کنند که همگی به نوعی با فعالیت‌های ماوراء الطبیعه و شیاطین مرتبط هستند. در هر فیلم، اد و لورین وارن به کمک خانواده‌هایی می‌روند که توسط ارواح خبیث یا موجودات شیطانی مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. این مجموعه فیلم‌ها به خاطر فضاسازی ترسناک، داستان‌های هیجان‌انگیز و جلوه‌های ویژه کار شده‌شان مورد تحسین قرار گرفته‌اند. آنها همچنین از نظر تجاری بسیار موفق بوده‌اند و در مجموع بیش از ۲ میلیارد دلار در سراسر جهان فروش داشته‌اند.

علاوه بر فیلم‌های اصلی، مجموعه احضار شامل چندین فیلم اسپین‌آف نیز می‌شود، از جمله آنابل (Annabelle) و راهبه (The Nun). اگر به دنبال فیلم‌های ترسناک هیجان‌انگیز و سرگرم‌کننده هستید، مجموعه فیلم‌های احضار را حتما تماشا کنید.

۶. فیلم یک مکان ساکت ۱ و ۲ (A Quiet Place I & II)

 سال انتشار: ۲۰۱۸
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۷.۵ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۸۶ از ۱۰۰

فیلم‌های یک مکان ساکت (A Quiet Place) به نویسندگی و کارگردانی جان کرازینسکی، مجموعه فیلم‌های ترسناک علمی تخیلی آمریکایی هستند که در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ منتشر شدند. این فیلم‌ها داستان خانواده‌ای را روایت می‌کنند که در دنیایی پسا آخرالزمانی زندگی می‌کنند که موجوداتی مرگبار با شنوایی فوق‌العاده در آن پرسه می‌زنند. اعضای این خانواده مجبورند برای زنده ماندن در سکوت کامل زندگی کنند و با استفاده از زبان اشاره و ابتکار عمل، راه‌هایی برای ارتباط با یکدیگر، شکار غذا و در نهایت مقابله با این موجودات بی رحم پیدا کنند.

به دنبال موفقیت قسمت اول، دنباله‌ای با عنوان یک مکان ساکت ۲ در سال ۲۰۲۱ منتشر شد. این فیلم که به کارگردانی کرازینسکی و با بازی بازیگران اصلی قسمت اول ساخته شده بود، داستان خانواده ابوت را در ادامه ماجراجویی‌هایشان برای زنده ماندن در دنیای خطرناک جدید روایت می‌کند.

یک مکان ساکت ۲ نیز مورد استقبال منتقدان و تماشاگران قرار گرفت و در نهایت در سراسر جهان بیش از ۲۹۰ میلیون دلار فروش داشت. مجموعه فیلم‌های یک مکان ساکت به خاطر ترکیب ژانر‌های ترسناک، علمی تخیلی و درام خانوادگی مورد تحسین قرار گرفته‌اند و به عنوان یکی از بهترین فیلم‌های ترسناک دهه ۲۰۱۰ شناخته می‌شوند.

۷. سری فیلم‌های آنابل (Annabelle)

 سال انتشار: ۲۰۱۴
 امتیاز در IMDB: امتیاز ۵.۴ از ۱۰
 امتیاز در راتن تومیتوز: امتیاز ۲۸ از ۱۰۰

سری فیلم‌های آنابل، مجموعه فیلم‌های ترسناک آمریکایی ابرقهرمانی است که بر اساس شخصیت عروسک آنابل در مجموعه فیلم‌های احضار ساخته شده است. این مجموعه تاکنون شامل سه فیلم بلند و دو فیلم کوتاه است. اولین فیلم با عنوان آنابل در سال ۲۰۱۴ منتشر شد و به پیش‌درآمدی برای وقایع احضار تبدیل شد. این فیلم داستان زوج جوانی به نام جان و میا فرم را روایت می‌کند که یک عروسک عتیقه را به عنوان هدیه به خانه می‌آورند، اما به زودی متوجه می‌شوند که این عروسک توسط روح یک دختر بچه به نام آنابل هاوارد تسخیر شده است.

فیلم دوم با عنوان آنابل: آفرینش در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و به عنوان پیش‌درآمدی برای آنابل و احضار ۲ عمل می‌کند. این فیلم داستان سازندگان عروسک آنابل، سام و مابل موریس را روایت می‌کند که پس از مرگ دختر ۱۰ ساله‌شان، روح او را به داخل یکی از عروسک‌هایشان احضار می‌کنند.

فیلم سوم با عنوان آنابل به خانه می‌آید در سال ۲۰۱۹ منتشر شد و وقایع آن درست پس از احضار ۲ رخ می‌دهد. در این فیلم، عروسک آنابل از اتاق موزه احضار می‌شود و به خانه اد و لوری وارن، زوج محققان ماوراء الطبیعه، منتقل می‌شود و وحشت و ویرانی را به همراه می‌آورد.

منبع: ایماژ

tags # فیلم ترسناک سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه
  • ترسناک‌ترین فیلم جهان که کشته داده!
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  •  کاهش استرس با قلیان جنبه تلقینی دارد
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • ببینید | لحظه ترسناک انفجار و آتش‌سوزی یک مغازه مقابل لنز دوربین مداربسته!
  • جدل جالب المیرا شریفی‌مقدم با روانشناس بر سر کار کردن عروس در خانه مادرشوهر + ویدئو
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • عقب‌نشینی تل‌آویو از شروط خود در توافق پیشنهادی با مقاومت فلسطین