Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-27@01:50:55 GMT

ارتباط سیگار الکترونیک با مرگ‌های ناگهانی

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۶۶۱۲

رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هشدار نسبت به روش‌های غیراستاندارد ترک اعتیاد و دخانیات در کشور، گفت: روش‌های ترک سیگار موجود در شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ها، دروغ تبلیغاتی است و توصیه می‌شود افراد از این طریق خود را دچار گرفتاری نکنند.

به گزارش «جنوب نیوز»؛ دکتر حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روش‌های مختلف درمانی ترک اعتیاد و دخانیات، گفت: درمان‌های استاندارد و مشخصی از سوی مجامع علمی دنیا و دانشگاهی و همچنین سازمان بهداشت جهانی جهت ترک دخانیات توصیه شده که ترکیبی از آموزش، رفتاردرمانی و تجویز داروست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به داروهای ترک دخانیات جایگزین نیکوتین، ادامه داد: این داروها به شکل قرص و آدامس در کشور ما نیز تولید شده و در دسترس قرار دارد. بخش دیگر، داروهای غیرنیکوتینی هستند که دو نوع قرص آن در کشور تولید شده که مشابه مدل خارجی آن است.
روش‌های استاندارد ترک دخانیات
رییس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با تاکید بر اینکه غیر از این دو روش مذکور، سایر روش‌ها، داروها و توصیه‌ها بر اساس استانداردهای جهانی نیست، اظهار کرد: روش‌های ترک سیگار موجود در شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ها، دروغ تبلیغاتی است و توصیه می‌شود افراد از این طریق خود را دچار گرفتاری نکنند.
وی با بیان اینکه روش‌های استاندارد ترک دخانیات از طریق مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی اطلاع رسانی می‌شوند، اظهار کرد: افراد می‌توانند ضمن مراجعه به مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و یا تماس با تلفن گویای ترک دخانیات مرکز به شماره ۲۷۱۲۲۰۵۰-۰۲۱ و نرم‌افزار هوشمند آن، به صورت ۲۴ ساعته از خدمات رایگان مرکز بهره‌مند شوند.
مضرات سیگار الکترونیک
حیدری در ادامه با بیان اینکه سیگار الکترونیک چندسالی است که در دنیا مطرح شده، گفت:‌ پشت پرده تولید این وسیله، صنایع دخانیاتی قرار دارد که هدف آنها نیز جایگزین کردن این وسیله با سیگار معمولی است.
وی با بیان اینکه تا به امروز بی‌ضرربودن سیگار الکترونیک توسط مستندات علمی تایید نشده است، گفت: البته بررسی‌ مستندات و عوارض ناشی از مصرف سیگار الکترونیک به گذشت زمان بیشتری نیاز دارد. با این حال برخی مستندات علمی نشان دهنده بیماری‌زایی و سرطان‌زایی مواد تشکیل دهنده این وسیله الکترونیکی مثل نیتروزامین، آلدیئن‌ها و فرمالئیدها موجود در دود این وسیله و عطر یا اسانس‌های مختلف آن است.
وی با بیان اینکه بر اساس نتایج تحقیقات، برخی مرگ‌های بدون علت در دنیا به مصرف سیگار الکترونیک مرتبط شده است، اظهار کرد: این مرگ ها در افرادی رخ داده که هیچ زمینه بیماری دیگری غیر از مصرف سیگار الکترونیک در آنان گزارش نشده است.
دکتر حیدری استفاده از سیگار الکترونیک به عنوان جایگزین و درمان ترک دخانیات را یک اشتباه بزرگ دانست و ادامه داد: هنوز آمار دقیقی در رابطه با مصرف سیگار الکترونیک در ایران نداریم، با این حال مطالعات محدود نشان می‌دهد حدود ۶ تا ۷ درصد جامعه سیگاری در کشور از سیگار الکترونیک استفاده می‌کنند که به نظر می‌رسد این آمار رو به افزایش است.
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه ممنوعیت فروش سیگار الکترونیک توسط وزارت بهداشت اعلام شده است، گفت:‌ البته تحقق آن نیازمند نظارت کامل و کافی برای اجرای این مصوبه است.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در آئین تجلیل از فعالان ورزشی حوزه محیط زیست که در نمایشگاه سلامت شهر بوستان لاله برگزار شد با تبریک روز و هفته ملی زمین پاک و هفته سلامت با اشاره به اینکه در کنار حفظ محیط زیست نیازمند توجه عمومی هستیم بیان داشت: مشارکت مردم برای نجات زمین از پلاستیک را مدنظر قرار دادیم و با این شعار به دنبال این بودیم که مردم را در این مسیر مشارکت دهیم.

وی اضافه کرد: پلاستیک ۴۰۰ سال طول می‌کشد که در زمین تجزیه شود و هریک مترمربع از خاک ۱۰۰ سال طول می‌کشد که تولید شود و این سخت است که خاک حاصلخیز و زمین حفاظت شده با پلاستیک آلوده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر روند طولانی تجزیه پلاستیک در طبیعت، این تجزیه برای خاک و زمین نیز عوارض جبران ناپذیری در پی دارد، گفت: میکروپلاست‌ها در طبیعت باقی می‌مانند. جانوران نیز از این میکرو پلاست‌ها استفاده کرده و ما نیز از همین جانورانی که چنین موادی را در تغذیه خود داشته‌اند استفاده می‌کنیم. این موضوع سلامت انسان را تهدید می‌کند و عامل مهمی در به خطر افتادن سلامت بدن افراد است.

مدیرکل توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به اینکه هفته سلامت فرصت مغتنمی است که به سلامت جسم و در کنار آن روان توجه شود، اظهار داشت: یافته‌های علمی نشان می‌دهد میکرو پلاستیک‌ها ارتباط مستقیم در ابتلای افراد به سرطان دارد. کاهش استفاده از پلاستیک و انتشار میکرو پلاستیک‌ها در طبیعت هم به حفظ محیط زیست وهم به سلامت عمومی جامعه کمک می‌کند و امیدواریم این با کاهش استفاده از محصولات پلاستیکی بتوانیم جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در استفاده نکردن از کیسه‌های پلاستیکی مجلس قوانینی را برای کاهش و جلوگیری از استفاده این نوع محصول به تصویب رسانده است، ادامه داد: استفاده کمتر از پلاستیک‌هایی که زیست تخریب‌پذیر نیستند. در سال ۱۴۰۲ تدوین استانداردی برای تعیین این نوع کیسه‌ها در دستورکار قرار گرفته است و از این پس تنها پلاستیک‌هایی که نشان استاندارد زیست تخریب‌پذیر داشته باشند در زمره محصولاتی قرار خواهند گرفت که امکان استفاده از آن باید بیشتر از گذشته در مراکز فروشگاهی و اصناف استفاده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر تهدید پلاستیک برای طبیعت و زمین، توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت چالش‌های و خطرات دیگری را برای زمین ایجاد کرده است توضیح داد: ته سیگار چالش جدید حوزه سلامت و محیط زیست است. ته سیگارها دارای انبوهی از سمی‌ترین فلزات سنگین به نام آرسنیک است که تمام حاصلخیزی و قدرت رشد زمین را از بین می‌برد. یکی از دلایل خشک شدن بسیاری از درختان در معابر عمومی است که ناشی از ته سیگارها به خاک و درختان منتقل می‌شود.

وی گفت: ۶۰ درصد از آلایندگی زمین مربوط به مواد شیمیایی و فلزات سنگین ناشی از آرسنیک است و به این دلیل ضرورت دارد با مشارکت مردم تلاش کنیم تا علاوه بر کاهش مصرف پلاستیک به موضوع فیلترهای سیگار و خودداری از رها کردن آن در فضای عمومی توجه بیشتری کنیم.

کد خبر 6087931

دیگر خبرها

  • مهار آتش سوزی فروشگاه دخانیات در شهرکرد
  • گزارش وزارت بهداشت درباره سرطان‌زایی سیگار‌های الکترونیک؛ زیر بار صدور مجوز نمی‌رویم
  • کشف ۷۲ هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد 
  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • کشف ۳۱ هزار و ۹۲۰ نخ سیگار قاچاق در کرمان
  • استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
  • استعفای ناگهانی فرمانده یگان ویژه «اشباح» از ارتش رژیم صهیونیستی
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)