Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@20:21:51 GMT

سرانه فضای سبز شهر تهران ١٦برابر شده است

تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۹۸۹۹

سرانه فضای سبز شهر تهران ١٦برابر شده است

به گزارش اقتصادآنلاین، علی ‌محمد مختاری رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران عصر امروز در همایش آب فضای سبز و مدیریت شهری گفت: اولا باید دید که ما کجا بوده ایم و امروز در حوزه فضای سبز کجا هستیم.

وی ادامه داد: قبل از انقلاب ما ۳.۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم که ۷۵ پارک محله ای و منطقه ای و فرامنطقه ای داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران افزود: البته سه پارک خارج از محدوده هم داشته ایم که لویزان، چیتگر و سرخه حصار بوده است.

مختاری گفت: امروز ۸ میلیون نفر در تهران ساکن هستند در حالی که به طور شناور این عدد به ۱۲ میلیون نفر است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته و پیش از انقلاب سرانه فضای سبز زیر یک متر بود و مجموع مساحت آن پارکها ۳۴۲۰ هکتار بوده است.

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: این تعداد ۷۵ در سال ۶۵ به عدد بیش از ۱۳۰ پارک رسید اما امروز ۲۲۶۸ پارک داریم در کل تهران.

مختاری افز‌ود: سعی کردیم پارکهای محله ای را افزایش بدهیم تا نیازی به سفرهای درون شهری برای سپری کردن اوقات فراغت نباشد.

وی گفت: در کنار این موضوع آمده ایم پارکهای موضوعی و موضعی هم ساخته ایم مثل پارک مرضیه دباغ حدیده چی که مربوط به زنان و بانوان است.

رئیس سازمان پارکها گفت: در حاشیه بزرگراه ها در سال ۶۵ هیچ توسعه ای در فضای سبز نداشتیم و فقط ۱۴ کیلومتر فضای سبز داشتیم اما امروز در کنار همه بزرگراه ها فضای سبز توسعه پیدا کرده است.

مختاری تصریح کرد: ۲ میلیون وسیله دودزا داریم و این درحالی است که ما تعداد زیادی از صنایع آلاینده را هم در اطراف تهران شاهدیم.

وی اضافه کرد: در این شهر فرهنگ‌ها و سلیقه های مختلف وجود دارد و همین امر باعث میشود تا نسخه ای که در شهر قرار است اجرا شود بسیار سخت پیچیده شود.

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: ما ۲۵۲ هکتار رود دره در تهران وجود دارد که طراحی فضای سبز آن بر عهده ما نبوده است بلکه فقط طرح تصویب شده را ما اجرا کرده ایم.

مختاری افز‌ود: سرانه فضای سبزی که در قبل انقلاب یک متر بود امروز به ۱۶.۵ متر رسیده است و در بخش برون شهری این عدد حتی ۲۴ متر است.

وی گفت: براساس طرح جامع قرار بود این عدد حدود ۱۰ متر باشد که ما الان این میزان را رد کرده ایم البته در برخی مناطق بافت فرسوده و فشرده داریم متاسفانه سرانه فضای سبز نام کمتر است.

رئیس سازمان پارکها گفت: در این مناطق زمین بسیار گران است و ساخت فضای سبز بسیار سخت تر از آن است که فکرش را بکنید.

مختاری تصریح کرد: البته ما مصوباتی داشته ایم که از طریق درآمد ناشی از عوارض فضای سبز در نقاط دارای نیاز ساخته شود.

وی گفت: ما ۳۵۲ محله داریم که از این تعداد ۱۷ محله هیچ پارک و بوستانی نداریم البته با دستورات خانم نوری و آقای یزدانی در سال جاری ۵ محله صاحب پارک شدند.

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: ۵۵ بوستان در سال ۹۷ ساخته شد و به دست مردم سپرده شد و این در حالی است ۱۲۵۰ هکتار هم جنگل کاری شده است.

مختاری افز‌ود: ما طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران را در سال ۷۶ به هیات دولت بردیم و البته منتظر نبودیم که آنها موافقت کنند و این طرح اجرا شد و امروز ۴۱ هزار هکتار از کمربند سبز پیرامون شهر تهران اجرا شده است.

وی گفت: سیلابهایی که در ابتدای امسال در برخی شهرها خسارت به همراه داشت به دلیل تخریبی بود کهدر جنگلها رخ داده بود وگرنه در تهران هم سیلابی در حال حرکت بود اما جنگل کاری در شمال شهر تهران باعث شد تا این سیلاب به راه نیافتاده و مشکلی ایجاد نشود.

رئیس سازمان پارک ها درخصوص منابع آبی شهر تهران گفت: در سال ۶۵ صد درصد آب فضای سبز از آب شرب بود اما امروز صد درصد آب مورد استفاده از آب غیر شرب است.

مختاری افزود: ۶۳ درصد از فضای سبز شهر تهران به وسیله آبیاری مکانیزه آبیاری می شود. ۱۳۳ میلیون متر مکعب از آب مورد استفاده برای آبیاری فضای سبز از آب چاه است.

وی تصریح کرد: با شرکت آب و فاضلاب توافق کرده ایم تا افق ۱۴۱۰ استفاده از آب چاه ها به عدد ۷۰ میلیون متر مکعب برسد.

رئیس سازمان پارکها گفت: قرار است تا افق ۱۴۱۰ شرکت آب و فاضلاب به شهرداری تهران ۲۰۰ میلیون متر مکعب پساب بدهد تا شهرداری به طور کامل از پسآب استفاده کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شهرداری تهران فضای سبز سرانه فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۹۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید

به گزارش خبرنگار مهر، مگس سفید یا سفیدبالک حشراتی در خانواده سفیدبالکان هستند که بیش از ۱۵۵۰ گونه از این خانواده توصیف شده‌است. سفیدبالک‌ها حشرات ریزی هستند که در چند سال اخیر طی فصول گرم در تهران دیده می‌شوند.

مگس ها سفید یا همان سفید بالک‌ها حشره‌های کوچکی هستند که با حضور انبوه و ناخوانده خود علاوه بر خسارتی که می‌تواند به عنوان یک حشره گیاه‌خوار به فضای سبز شهر وارد کند، نوعی مزاحمت فیزیکی را در معابر، بوستان‌ها و سایر مکان‌های عمومی و خصوصی برای شهروندان به همراه داشته است.

به گفته کارشناسان خسارتی که این حشرات به گیاه وارد می‌کنند، به دو روش است؛ در روش اول که خسارت مستقیم است، آن‌ها با تغذیه از شیره گیاه باعث ضعف گیاه میزبان می‌شوند. در روش دوم سفیدبالک‌ها به طور غیرمستقیم نیز به گیاه میزبان صدمه وارد می‌کنند. این حشرات عسلک چسبنده‌ای ترشح می‌کنند که محیط مناسبی برای رشد قارچ‌های دوده یا فوماژین(Capnodium spp) فراهم می‌کند که به نوبه خود سبب اختلال در پدیده فتوسنتز می‌شود علاوه براین، سفیدبالک‌ها با انتقال بیماری‌های ویروسی به گیاه میزبان خسارت وارد می‌کنند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط محققان هیچکدام از سفیدبالک‌های شناسایی و گزارش شده در دنیا ناقل بیماری به انسان نیستند و یا بیماری را از انسانی به انسان دیگر منتقل نمی‌کنند. لذا از این نظر صدمه ای متوجه انسان نیست. تنها در صورت افزایش بیش از حد جمعیت حشرات کامل و پرواز آن‌ها در هوا، مزاحمت‌هایی را برای شهروندان ایجاد خواهد کرد و در صورت ورود آن‌ها به دستگاه تنفسی، ممکن است برخی تحریکات تنفسی ایجاد شود.

این نوع حشره در سال‌های گذشته درختان تهران به ویژه درختان توت را مورد هدف قرار دادند و گلایه شهروندان را به همراه داشته اند.

حالا با گرم‌شدن هوا به تهران و نزدیک شدن به میانه بهار علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، می گوید شهرداری تمهیدات لازم را در نظر گرفته است. وی در این زمینه بیان داشت: افزایش شهرنشینی و رشد جمعیت در کلان شهرهایی نظیر تهران و وجود آلودگی‌های زیست محیطی در این کلان شهرها، نیاز به فضای سبز و گسترش آن را به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها مطرح می کند.

از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز تا خسارات جبران ناپذیر آفات

وی افزود: آفات و بیماری‌ها یکی از عوامل خسارت برای فضای سبز شهری هستند که در صورت عدم کنترل می توانند سالانه خسارت جبران ناپذیری را وارد سازند. از این رو یکی از مسائل پر اهمیت در حوزه نگهداری و حفظ فضای سبز شهری حفاظت از گیاهان در برابر خسارت آفات و بیماریها است که یکی از چالش های حائز اهمیت برای دست اندرکاران فضای سبز شهری است. سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران در راستای حفاظت از محیط زیست و درختان در برابر آفات و بیماریهای موجود ، اقدام به انجام مدیریت تلفیقی با آفات و بیماریها (IPM) کرده که مقابله با آفات و بیماری‌ها تنها از طریق مبارزه تلفیقی و مکانیکی و بیولوژیکی انجام می پذیرد و در موارد حساس از سموم گیاهی استفاده می‌شود که برای عموم شهروندان و محیط زیست مضر نباشد.

۳ دلیل ایجاد بیماری در درختان

وی با تاکید بر اینکه سال های اخیر به دلیل افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی‌ها، گرم شدن کره زمین، نبود زمستان های سرد تا حد زیادی بیماری های موجود در فضای سبز را افزایش داده است، ادامه داد: بیماری‌های مهمی همچون سفیدک ها، شانکرها و آفاتی همانند سفید بالک، سوسک برگ خوار نارون پسیل، زیتون سوسک چوبخوار و پوستخوار، شته و.... در این کلان شهر شیوع یافته اند که با انجام اقدامات تلفیقی مهار و تحت کنترل قرار می‌گیرند.

مختاری در ادامه برخی از آفات و بیماریهای شایع در فضای سبز شهر تهران را معرفی کرد و گفت: سفید بالک ها علائمی در زیر برگها و اطراف رگبرگها گیاه میزبان (توت زیتون) هستند و از شیره گیاه مکیده و از خود ماده چسبناک عسلک بجا می گذارند.

اقداماتی که برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار لازم است

وی درخصوص روش‌های مبارزه با سفید بالک‌ها هم تصریح کرد: این کار دو روش دارد؛ مکانیکی و زراعی و از طریق پایش مستمر با نصب کارت و نوارهای زرد، آبشویی مستمر و منظم، روغن پاشی بهاره، حذف و امحاء پاجوش‌ها و تنه جوش ها و سرشاخه های آلوده، تغذیه و کوددهی و مواردی از این دست انجام می‌شود.

از سال ۹۳ جمعیت سفید بالک یا مگس‌های سفید در سطح شهر تهران افزایش و طغیان پیدا کرد و شهرداری در دوره‌های مختلف تمهیدات گوناگونی با اثر بخشی کم یا زیاد را در نظر گرفت و اکنون باید دید وضعیت تهران از میانه بهار و کل تابستان برای مقابله با این بیماری فضای سبز چگونه خواهد بود.

کد خبر 6093790 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • آغاز تبلیغات نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس در استان تهران
  • ۶۰ هکتار به سرانه فضای سبز شهر سنندج افزوده می‌شود
  • آغاز تبلیغ نامزد‌های دور دوم انتخابات مجلس
  • کاشت بیش از ۳ هزار درختچه در بلوار آیت الله خامنه‌ای قزوین
  • سرانه فضای‌ورزشی مهاباد ۳۵ سانتی‌مترمربع است
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • اقدامات سازمان بوستان‌ها برای مبارزه با سفیدبالک‌ها در فصل بهار