Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:19:28 GMT

بارش باران چهره ایلام را پاییزی کرد

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۳۴۹۹

بارش باران چهره ایلام را پاییزی کرد

استان ایلام در ماه های مهر و آبان، پاییز خشکی را همچون سال های گذشته (به استثنای پارسال ) پشت سرگذاشت و در این ۲ ماه کمترین بارش نزولات جوی رخ داد و بیشتر روز و شب های پاییز در ماه های مهر و آبان بدون بارش باران سپری شد.

طبق اعلام هواشناسی، پاییز امسال استان ایلام با افت محسوس بارش و دریافت نزولات جوی همراه بود و این روند بر اساس الگوهای ماهواره ای تا پایان دی ماه ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه آسمان ایلام بیش از ۲ ماه است از در خساست و کم میلی در بارش باران وارد شده است اما از دیروز باری دیگر همچون دایه ای مهربان استان ایلام را مورد لطف خود قرار داد و مردمان و سایر زیستمندان این دیار را مهمان خوان گسترده بارانش کرده است.

می توان گفت میزان بارش های دیشب و دیروز تا حدودی کسری ریزش های هفته های اخیر را جبران کرد و باید امیدوار بود که این اینگونه بارش ها در ماه های باقیمانده سال ادامه یابد هرچند پیش بینی های هواشناسی گویای ریزش های جوی مطلوب در بهمن، اسفند و بهار خواهد بود.

بارش های آذرماه ایلام نرمال است

مدیرکل هواشناسی ایلام گفت: میزان بارش باران این استان در آذرماه جاری در حد نرمال و کمتر از نرمال پیش بینی می شود.

ناصر ملکی اظهار داشت: بارش باران در دی ماه نیز کمتر از حد نرمال خواهد بود و در کل انتظار بارش چشمگیر از ماه های آذر و دی وجود ندارد.

وی افزود: این ۲ ماه نیز همچون ماه های مهر و آبان با میزان بارش اندک سپری می شود هرچند در آبان ماه یک مورد بارش موثر و چشمگیر در استان ایلام رخ داد.

ملکی در مورد افت دمای هوا هم یادآور شد: کاهش دمای هوای استان ایلام نیز در این مدت نرمال و کمتر از حدنرمال خواهد بود.

بارش باران تا روز سه شنبه ادامه دارد

کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی ایلام در باره این بارش هم گفت: هوای استان از اواخر وقت یکشنبه دهم آذرماه به علت ورود سامانه بارشی بارانی و ناپایدار می شود.

ساسان رستمی اظهار داشت: این سامانه باران زا فعالیت ریزشی خود را آغاز کرده است و این بارش ها تا ساعاتی از روز سه شنبه ادامه دارد و اوج بارش ها در روز دوشنبه بود.

وی درباره گستره فعالیت این سامانه تاکید کرد: دامنه ریزش های این سیستم کل استان ایلام را در بر می گیرد هرچند میزان بارش ها در مناطق شمالی و کوهستانی بیشتر از سایر نواحی است.

کارشناس پیس بینی هواشناسی ایلام یادآور شد: وزش باد به نسبت شدید، رگبار، رعد و برق، صاعقه، مه گرفتگی در مسیرهای کوهستانی و گردنه ها از دیگر پیامدهای جوی این سامانه است.

رستمی اضافه کرد: احتمال بروز آبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها، اختلال و کندی در تردد به علت ریزش های موثر این سامانه نیز دور از ذهن نیست.

وی گفت: با خروج این سامانه از آسمان استان در روز سه شنبه احتمال ورود یک سیستم جدید بارشی با هسته سرد در اواخر هفته جاری به استان وجود دارد که اطلاعات تکمیلی درباره این سامانه روزهای آتی اعلام خواهد شد.

هیچگونه خسارتی ناشی از وقوع بارش باران در استان ایلام گزارش نشده است

هرچند این بارش های متناوب نقاط مختلف استان ایلام را در برگرفته اما خوشبختانه  هیچ گونه خسارت و آسیبی را به زیرساخت ها، مزارع، دام ها و خانه ها وارد نکرده و هیچ گزارشی از ریزش و رانش کوه مخابره نشده است.

مدیرکل بحران استانداری ایلام در این باره گفت: در طی تماس های مکرر با فرمانداران شهرستان های ۱۰ گانه استان هیچ گزارشی مبنی بر بروز خسارت و آسیب ناشی از بارش باران در استان مشاهده و گزارش نشده است.

سعید کریمیان افزود: هشدارها و اطلاعیه های متناسب با این سیستم بارشی قبل از شروع فعالیت آن به مسوولان، عشایر، کشاورزان، ساکنان حاشیه مسیل ها و رودخانه ها از طریق رسانه های جمعی داده شد.

وی با بیان اینکه ورود آب باران به خانه های دارای ساخت و ساز غیرمجاز که در حاشیه یا مسیر رودخانه و مسیل ها ساخته شده اند، اجتناب ناپذیر است، یادآور شد: برخی خانه های واقع در یکی از نواحی حاشیه شهر ایلام که در مسیر مسیل ساخته شده دچارآبگرفتگی شده است که با توجه به ساختار و محل ساخت این خانه ها ورود آب به این منازل عجیب و دور از انتظار نیست.

اخطارهای لازم به عشایر بومی و مهمان در مورد بارش شدید باران داده شده است

مدیرکل امورعشایر استان ایلام هم گفت: همه عشایر استان ایلام از اوایل آذرماه با توجه به سردی هوا به مناطق گرمسیری کوچ کرده اند و هشدارهای لازم در مورد بارش های پاییزه به آنها داده شده است.

علی سلیمی افزود: به عشایر مهمان که از استان های همجوار همه ساله در فصل زمستان به منطق گرمسیری استان ایلام کوچ می کنند نیز در طول مسیر اخطارهای لازم ابلاغ شده است تا از بروز هرگونه خسارت جانی و مالی برای عشایر جلوگیری شود.

رئیس پلیس راه ایلام: رانندگان از تردد غیرضروری خودداری کنند

رئیس پلیس راه ایلام به رانندگان توصیه کرد: بدلیل شرایط جوی نامناسب، بارش باران و لغزندگی جاده‌ها از تردد غیرضروری در محورهای مواصلاتی استان خودداری کنند.

سرهنگ رضا همتی‌زاده هم با اعلام اینکه تمام جاده‌های استان به علت ریزش باران لغزنده است از رانندگان خواست: با احتیاط در این جاده‌ها رانندگی کنند.

وی با بیان اینکه رانندگان باید با سرعت مطمئنه و احتیاط کامل رانندگی کنند، یادآور شد: باتوجه به شدت بارش‌ها احتمال آبگرفتگی در برخی جاده‌ها و یا ریزش کوه در مسیرهای کوهستانی وجود دارد.

همتی‌زاده با تاکید بر اینکه باید از سفرهای غیرضروری اجتناب کرد، افزود: رانندگی که قصد تردد در جاده‌های برون شهری را دارند باید از سالم بودن سیستم‌ گرمایشی، چراغ‌ها و برف پاکن خودرو اطمینان حاصل کنند.

رئیس پلیس راه ایلام با بیان اینکه در چنین شرایط جوی رعایت فاصله طولی ضروری است، تاکید کرد: در شرایطی که جاده‌ها لغزنده است، سرعت بالا و ترمزهای ناگهانی می‌تواند حادثه آفرین باشد.

سرهنگ همتی زاده همچنین به احتمال وقوع پدیده مه‌گرفتگی در برخی از محورهای استان خبر داد و گفت: در صورت قرار گرفتن در مه با سرعت کم و چراغ‌های روشن رانندگی کنید و نکات ایمنی را در نظر بگیرید.

  بر اساس مطالعه نقشه‌های ماهواره‌ای بارش باران در سال زراعی ۹۸ - ۹۹ در مقایسه با سال زراعی گذشته که پربارش بود، کمتر است.

 استان ایلام در سال زراعی گذشته شاهد بارش‌های موثر و بی‌سابقه ای بود که رتبه دوم دریافت نزولات جوی بعد از لرستان را از آن خود کرد.

برچسب‌ها ایلام هواشناسی پلیس راه مدیریت بحران بارش باران اداره کل امور عشایر استان ایلام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام هواشناسی پلیس راه مدیریت بحران بارش باران ایلام هواشناسی پلیس راه مدیریت بحران بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۳۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟

استان سیستان و بلوچستان در سال‌های گذشته با تنش آبی مواجه بود، از طرفی کاهش بارش در این استان و از طرف دیگر بدعهدی افغان‌ها در عدم تخصیص حق‌آبه هیرمند شرایط سختی را برای این استان رقم زد اما در روزهای اخیر با بارش باران ورق بی آبی دست کم در جنوب این استان برگشت و آنطور که سخنگوی صنعت آب اعلام کرده در سال‌های آتی خبری از تنش آبی در این منطقه نخواهد بود.

به‌گزارش ایسنا، طبق اعلام، میانگین بارش در استان سیستان و بلوچستان در یک سال ۱۰۱ میلیمتر بوده اما در پی فعالیت سامانه بارشی، در کمتر ۲۴ ساعت در شهرهای  زرآباد ۲۷۰ میلی متر، کنارک ۲۳۰ میلی متر و چابهار ۱۳۱ میلی متر باران باریده است. طی اسفندماه سال گذشته نیز میزان بارش‌ها به صورت میانگین در دو هفته، به ۲۳۰ میلی متر رسید اما  تنها در شهر  زرآباد، طی ۲۴ ساعت، ۲۷۰ میلی متر بارش به ثبت رسیده که نشانه وسعت سیلاب است.

در حال حاضر، سه برابر میزان بارش یک سال استان سیستان و بلوچستان ظرف کمتر از ۲۴ ساعت رخ داده است که نشان می‌دهد این بارش‌ها بی سابقه بوده اند. بارش‌های اخیر حدود ۱۲۰۰ روستا را تحت تاثیر قرار داد، هرچند این سیلاب خسارتی را به دنبال داشت اما از بعد تامین منابع آبی نتایج مثبتی را در پی داشته است.

آب سیستان و بلوچستان چگونه تامین می‌شود؟

عیسی بزرگ‌زاده - سخنگوی صنعت آب در این رابطه به ایسنا گفت: استان سیستان و بلوچستان، استان پهناور و بسیار مهم و دارای اقلیم‌های متنوعی است، در بخش جنوب استان، منابع آبی عمدتا از منابع آب سطحی مانند رودخانه‌های باهوکلات و سرباز، کهیر و زیردان بوده و البته از منابع آب زیرزمینی و دریا نیز استفاده خواهیم کرد که شامل مناطقی مانند چابهار و کنارک نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه در بخش های میانی استان مانند خاش و سراوان از منابع آبی دریا کمتر استفاده می‌کنیم ولی منابع آب سطحی و زیرزمینی مورد استفاده قرار می‌گیرید، گفت: سد ماشکید در آن منطقه واقع شده است، در بخش بالای استان که عمدتا شامل زاهدان و پنج شهرستان سیستان می شود، از منابع آب زیرزمینی و منابع آبی که از محل معاهده هیرمند در چاه‌نیمه‌ها تامین می‌شود استفاده می‌کنیم.

به گفته سخنگوی صنعت آب سه سبک در تامین آب وجود دارد، در شمال استان بیشتر از منابع آب حاصل از حق‌آبه هیرمند، در مناطق میانی از آب‌های سطحی و زیرزمینی و در مناطق جنوبی استان، از منابع آب سطحی، زیرزمینی و دریا استفاده می‌کنیم.

مناطق جنوبی و میانی استان با کمترین میزان تنش آبی

بزرگ‌زاده با بیان اینکه بارش‌های اخیر بیشتر نواحی جنوبی استان را تحت پوشش قرار داد و ما می‌توانیم اعلام کنیم که مناطق جنوبی و میانی استان در سالیان آینده با کمترین میزان تنش آبی مواجه خواهند بود چراکه سدها آبگیری شدند، ادامه داد: تا افق‌های چندساله تامین آبی در برخی از مناطق جنوبی استان داریم.

وی با تاکید بر اینکه سدها پر و آماده خدمت هستند، گفت: در مناطق شمالی استان حق آبه به میزانی که در معاهده آمده دریافت نشده و ما تامین آب کشاورزی را از کشور همسایه توقع داریم که منطبق بر معاهده تامین کند اما درمورد شرب باتوجه به تمهیداتی که وزارت نیرو درنظر گرفته و طرح‌های اضطراری کوتاه مدت از طریق حفر چاه‌ها، شیرین‌سازی درون سرزمینی از حدود چاه‌های ۱۲۰ گانه منطقه حرمک، هامون هیرمند و مناطق سیستان و نیز طرح‌های میان مدت، تامین آب مناطق زاهدان و سیستان از آبخوان شرقی و تامین آب شرب و صنعت مردم از طرح‌های انتقال آب از دریا در دستور کار قرار دارد.

در تامین نیاز آب شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد

سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه مردم نگران تامین آب شرب نباشند، وزارت نیرو با تمام توان در راستای تحقق برنامه‌ها گام بر می‌دارد، نه تنها آب شرب و بهداشتی بلکه آب مورد نیاز بخش خدمات و صنعت را نیز تامین خواهیم کرد، گفت: هیچ کدام از این کارها جایگزین حق‌آبه نیست، حق‌آبه حق مردم سیستان و بلوچستان است و برای دریافت آن نیز اقدام کرده‌ایم و انتظار داریم که همسایه ما نیز به معاهده پایبند باشد چراکه نیازهای‌های کشاورزی می‌باید از این طریق تامین شود.

به گفته بزرگ‌زاده در تامین نیاز شرب، بهداشت، خدمات و صنعت نگرانی وجود ندارد و تامین نیاز آب برای بخش های میانی و جنوب استان نیز سیلاب‌ها نوید بخش افق خوبی است و در مورد شمال استان نیز باید همسایه به معاهده خود پایبند باشد.

بارش‌های اخیر استان سیستان و بلوچستان ضمن تامین منابع آبی خوب اما تاثیرات منفی را نیز دربرداشت که اگر مدیریت درستی صورت می‌گرفت، ساکنان این استان تا این میزان درگیر سیلاب نمی‌شدند اما با این حال می‌توان جنبه‌های مثبت آن را نیز مشاهده کرد و انتظار می‌رود که وزارت نیرو نیز با مدیت درست منابع آبی فعلی تنش آبی را به‌طور کامل از این استان دور کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز بارش باران از چهارشنبه در استان همدان
  • باران چگونه تنش آبی سیستان و بلوچستان را شست؟
  • ببینید | تصاویری از سرریز شدن سد سنگی ملاتی پس از بارش باران
  • فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران
  • عملیات وعده صادق سیلی محکمی بر چهره رژیم صهیونیستی بود
  • بارش شدید باران در بردسکن 
  • عملیات وعده صادق سیلی محکم مظلومان جهان بر چهره صهیونیست بود
  • فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران
  • فیلم/ بارش شدید باران و تگرگ در زاهدان
  • بارش شدید باران در حرم شاهچراغ(ع)