Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از سال 2000 تا امروز به طور میانگین سالی پنج طوفان حاره ای در شمال اقیانوس هند تشکیل شده که تقریبا یکی از این طوفان‌ها در محدوده تأثیرگذار بر سواحل استان شکل گرفته است.

به گزارش ایسنا، محسن حیدری افزود: این پدیده یکی از مخرب ترین پدیده های هواشناسی به شمار می رود که قدرت تخریب بسیار بالایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تا آبان امسال حدود پنج طوفان حاره ای در شمال اقیانوس هند تشکیل شده است که سه مورد از آنها تا محدوده عرض 20 درجه شمالی پیشروی و سواحل استان را درگیر کرده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: بیشترین تأثیر طوفان های امسال مربوط به طوفان کیار است که سبب شد دریای عمان به شدت مواج شود و ارتفاع موج در بندر چابهار به حدود 3.5 متر برسد. این امواج موجب بروز خسارت به برخی تأسیسات ساحلی استان شد به طوریکه مسئولان محلی میزان این خسارات را 50 میلیارد ریال برآورد کرده‌اند.

حیدری ادامه داد: در سال های گذشته نیز طوفان های «گونو و فت» موجب بروز خسارت های زیادی به تأسیسات جنوب استان شدند که  در این میان هواشناسی نیز ساختمان ایستگاه سینوپتیک بندر گواتر را از دست داد. همچنین به ساختمان هواشناسی چابهار نیز خساراتی وارد شد.

وی خاطرنشان کرد: همین تأثیر مخرب طوفان های حاره ای بر سواحل جنوب کشور سبب شد تا پیگیری های سازمان هواشناسی برای عضویت ایران در کمیته طوفان کشورهای حاشیه اقیانوس هند به نتیجه برسد و ما هم عضو این کمیته شویم.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان افزود: نخستین فایده ای که این عضویت برای کشور دارد، انتخاب نام های ایرانی برای طوفان های شمال غرب اقیانوس هند است که 213 نام پیشنهادی ایرانی نیز پذیرفته شده است.

حیدری در ادامه گفت: تعدادی از این اسامی نظیر «سواس، گاندو و هامون» بومی سیستان و بلوچستان است که به پیشنهاد اداره هواشناسی دریایی چابهار ارسال شده و انتظار می رود از سال آینده بتدریج اسامی پیشنهادی ایران برای نامگذاری طوفان ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی تصریح کرد: به طور کلی برای نامگذاری طوفان های حاره ای، اسامی پیشنهادی بطور مشترک در کمیته های طوفان کشورهای حاشیه اقیانوس های دنیا و کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد موسوم به ESCAP بررسی وتعیین می شود.

بنا بر اعلام  روابط عمومی هواشناسی سیستان و بلوچستان، چند ماه پیش ایران توانست برای نخستین بار در 15 سال اخیر به عضویت شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی درآید تا در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های این نهاد بین المللی ایفای نقش کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طوفان حاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۳۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) روستای پزم تیاب سیستان و بلوچستان بعد از سیل

(تصاویر) روستای پزم تیاب سیستان و بلوچستان بعد از سیل

دیگر خبرها

  • (تصاویر) روستای پزم تیاب سیستان و بلوچستان بعد از سیل
  • مسیر فرعی مهرستان - ایرانشهر براثر بارندگی بسته شد
  • روند سرمایه‌گذاری در سیستان‌وبلوچستان تسهیل شود
  • رگبار باران و وزش باد شدید در برخی استان ها
  • احتمال سیلابی‌شدن مناطق مختلف در سیستان و بلوچستان
  • بسته شدن مسیر فرعی مهرستان به ایرانشهر
  • آخرین جزئیات سیل در یزد | بارش بی سابقه باران در تفت ‌؛ آخرین شرایط در یزد چگونه است؟
  • طوفان حاره‌ای چیست؟
  • هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • هشدار هواشناسی؛ تشدید بارندگی در این استان‌ها