Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد عظیم عراقی معاون تشخیص، پیشگیری، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه آیا همچنان بودجه این سازمان اعتبار برای کاشت حلزون و خرید ولیچر و تجهیزات برای کودکان معلول را دارد یا از این اعتبار کاسته شده، گفت: ما با افزایش قیمت در بسیاری از پروژه های خرید تجهیزات برای کودکان معلول روبرو بودیم اما خوشبختانه اعتبارات ما پرداخت شده و کاهش پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما پیش از این برای تهیه ویلچر ۸۰۰ هزار تومان پرداخت می کردیم و امسال یک میلیون تومان. همچنین برای خدمات دندانپزشکی که پیش از این یک میلیون تومان بود، امسال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می کنیم.

وی افزود: خوشبختانه در بخش کاشت حلزون، اعتبارات خود را داریم و امسال نیز همان حمایت ها را انجام می دهیم و ترمیم قطعات کاشت حلزون را هم انجام می دهیم. چرا که معتقدیم بچه هایی که کاشت حلزون را انجام می دهند و با گفتار درمانی و سایر حمایت ها شنوایی شان بهبود پیدا می کند اگر به هر دلیلی آسیبی در مرکز آن ایجاد شود و آن را درست نکنیم، آن بچه بسیار آسیب می بیند و از عرصه تعلیم و تربیت جدا می شود.

عظیم عراقی در پاسخ به این پرسش که گفته می شود تعداد بچه های اوتیسم در جامعه زیاد شده است آن را تأیید می کنید یا خیر؟ گفت: این بحث زیاد مطرح می شود اما به گمان ما واقعیت این است که امروزه تشخیص ها بهتر و بیشتر شده است و این لزوما به معنای این نیست که اوتیسم در جامعه زیاد شده باشد. از طرف دیگر پذیرش خانواده ها نیز بالا رفته است و فرزندان دارای اوتیسم خود را به سیستم آموزشی وارد می کنند.

معاون تشخیص، پیشگیری، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی همچنین در درباره بحث تلفیق و آموزش فراگیر برای کودکان استثنایی که از رویکردهای سازمان است نیز اظهار داشت عموما وقتی بچه های طیف استثنایی وقتی به مدارس عادی ارجاع داده می شوند که هوشبهر آنها در طیف عادی باشد. ضمن اینکه در بحث فراگیر سازی باید شرایط مدرسه را نیز در نظر بگیریم. ممکن است ما یک دانش آموزی را که از ویلچر استفاده می کند به مدرسه عادی بفرستیم که در آنجا والدین بچه های عادی این را نپذیرند. این مسئله کمکی به ما نخواهد کرد. پس باید بیش از گذشته روی فرهنگ سازی خانواده های بچه های فاقد مشکلات کار کنیم.

وی بیان کرد: در بحث فراگیر سازی این موضوع مدنظر است که چرا ما باید مدرسه ای برای نابینایان بسازیم در حالی که شهری برای نابینایان نداریم و حتی دانشگاهی برای تحصیل دانشگاه نابینایان نداریم پس بهتر است آنها در مدارس عادی درس بخوانند تا به راحتی از همان ابتدا وارد روابط اجتماعی شوند و بعد بتوانند کار پیدا کنند. قطعا برای اینکه جامعه پذیرای چنین فرهنگی باشد کار بسیار سختی در پیش داریم. ما چند کتاب تهیه کرده ایم که والدین عادی را با کودکان استثنایی آشنا می کند.

عظیم عراقی درباره طرح سنجش پیش از دبستان نیز که به عهده این سازمان است، و اینکه از یک طرف هرچه سن سنجش پائین تر بیاید، مداخلات و درمان بهتر جواب می دهد اما درعین حال ممکن است به خاطر شرایط کودکان در سنین پائین تشخیص گذاری ها اشتباه شود، بیان کرد: ما برای طرح سنجش کودکان پیش از ورود به مدرسه استانداردهایی داریم که مدام آنها را به روز می کنیم. به طور مثال ۴ سال است که دیگر در سامانه طرح سنجش والدین نوبت می گیرند و این باعث می شود که بچه پیش از آغاز سنجش، زمانی را در انتظار نگذراند. اگر شما ۵ سال پیش به یکی از این مراکز مراجعه می کردید آنجا را بسیار  شلوغ می دیدید اما در حال حاضر در پایگاه های سنجش ما این اتفاق نمی افتد.

معاون تشخیص، پیشگیری، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش کودکان استثنایی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های ما که با سامانه سنجش پیش رفتیم همین بود که فردی که ساعت ۸ وقت دارد و ساعت ۱۱ از آن بچه سنجش بگیریم نتیجه آن قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: برای سنجش در سن کمتر نیز فعالیت هایی انجام داده ایم. به سنجش در مقطع پیش دبستانی نیز ورود کرده ایم و  امسال در این گروه روی ۳۸۰ هزار نفر طرح سنجش را انجام دادیم. این سنجش زودتر کمک می کند مداخلات بهتر و اثربخش تر باشد و در شرایط آموزشی بچه ها اثرگذار است اما در سنین پائین تر متأسفانه ما نمی توانیم سنجشی سراسری داشته باشیم چرا که قبل از رفتن بچه ها به پیش دبستانی، ما گلوگاهی برای شناسایی نداریم.

وی در ادامه درباره برخی اشتباهاتی که در سنجش اتفاق می افتد و والدین را دچار نارضایتی می کند نیز بیان کرد: ببینید ممکن است وقتی سنجش وقتی صورت می گیرد که بچه در شرایط آموزشی قرار نگرفته، سنجش صحیحی نباشد. مثلا برای بیش فعالی والدین می گویند بچه ما دچار این مشکل نیست و راست هم می گویند چون تا پیش از آن قرار نبوده بچه در شرایط آموزشی قرار بگیرد که مشکلاتی برایش ایجاد شود و این موضوع عیان شود. یا حتی ما بچه هایی داریم که تشخیص کم شنوایی می گیرند و مادر می گوید فرزند من مشکلی نداشته و علتش این است که بچه ها با محیط خود را تطابق می دهند و ممکن است بقیه بلندتر حرف بزنند یا بچه لب خوانی یاد بگیرد ولی به مهد که می رود مربی می گوید بچه خوب نمی شوند.

عظیم عراقی درابهر میزان ارجاع بچه ها در طرح سنجش به مراکز تخصصی نیز گفت: بله اگر بچه ای در غربالگری به بحث های تخصصی نیاز داشته باشد، به مراکز تخصصی ما ارجاع داده می شود. معلمولا ۱۰ درصد بچه ها برای تست های هوش و آمادگی تحصیلی ارجاع می شوند. 

کد خبر 4787221 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش کودکان استثنایی شهرداری تهران آلودگی هوا شورای شهر تهران شهر تهران اغتشاشات ایران وزارت آموزش و پرورش محسن هاشمی آتش نشانی قوه قضاییه نیروی انتظامی سیدابراهیم رئیسی کمیته امداد امام خمینی محمد علی نجفی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان

رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان گفت: از آغاز اجرای برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی (۲۳ آبان۱۴۰۲) تا کنون ۲۴ هزار و ۱۰۷ نوآموز کردستانی بدو ورود به دبستان اقدام به نوبت‌گیری کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، طالب محمدی ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به سنجش نوآموزان اظهار داشت:از آغاز اجرای برنامه سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی (23 آبان1402) تاکنون 24 هزار و 107 نوآموز بدو ورود به دبستان در استان اقدام به نوبت‌گیری کرده که از این تعداد 23 هزار و 604 نوآموز ارزیابی شدند.

وی سازمان آموزش و پرورش استثنایی را متولی و مجری اجرای برنامه سنجش دانست و افزود: 20 پایگاه در مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی ومداخله به‌هنگام رشدی- تربیتی در شهرستان‌ها و مناطق تابعه استان برای اجرای برنامه سنجش اختصاص یافته است.

رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کردستان عنوان کرد: اولیاء می‌توانند تا اواخر اردیبهشت ماه جاری با مراجعه به آدرس اینترنتی https://my.medu.ir نسبت به ثبت‌نام نوآموزان در پایگاه های سنجش محل زندگی خود اقدام کنند.

وی گفت: تعرفه عادی سنجش 600 هزار ریال و تعرفه عشایر، افاغنه و دانش‌آموزان بی‌بضاعت رایگان (از طریق شناسایی کد ملی واتصال به درگاه الکترونیک سازمان ملی هدفمندی یارانه‌ها) و پرداخت از طریق درگاه الکترونیکی است.

محمدی عنوان کرد: پیش بینی می‌شود امسال بیش از 30هزار نوآموز چهار و پنج ساله با مراجعه به مراکز جامع از لحاظ بینایی، شنوایی، جسمی و هوش ارزیابی شوند. استفاده از مراکز جامع سنجش به عنوان پایگاه سنجش، بهره‌گیری از نیروهای توانمند این مراکز، تغییر نوع و درجه پایگاه‌ها و اجرای برنامه سنجش در طول سال تحصیلی چهار ویژگی سنجش با رویکرد جدید است.

وی هدف برنامه سنجش را شناسایی به موقع مشکلات نوآموزان و تهیه بانک اطلاعات جامعی از نارسایی‌ها و نقاط ممتاز در ابعاد مختلف جسمانی، ذهنی، عاطفی واجتماعی کلیه کودکان ورود به مدرسه به منظور مداخلات به هنگام آموزشی وتوان بخشی جهت انجام برنامه‌ریزی آموزشی و درسی مناسب وجایدهی درست آنان برشمرد.

دبیر اجرایی ستاد سنجش استان کردستان ادامه داد: این اطلاعات و خصوصیات با هدف برنامه‌ریزی آموزشی و درسی مناسب متناسب با توانمندی و نیازهای نوآموزان، جایدهی مناسب، جلوگیری از هدررفت سرمایه‌های مادی و معنوی کشور، ارتقای وضعیت و حرکت در راستای استانداردهای آموزشی بین‌المللی، بهره‌برداری‌های مدیریتی و مداخلات بهنگام آموزشی و توانبخشی در اختیار متولیان آموزش وپرورش قرار می‌گیرد.

محمدی یادآور شد: یکی از گلوگاه‌های بسیار بنیادین در کیفیت بخشی نظام آموزشی، اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی، ذهنی، عاطفی، اجتماعی وآمادگی تحصیلی نوآموزان است.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • ۲۱ هزار نوآموز اردبیلی مورد سنجش قرار می‌گیرند
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • سنجش قند خون با گلکسی واچ 7
  • سنجش ۲۴هزار نوآموز در کردستان
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر می‌شود
  • سالرنیتانا به سری بی سقوط کرد
  • نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی در شهر جدید سهند افتتاح شد