Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-30@01:10:39 GMT

توانایی‌ها، امانتی الهی برای خدمت به دیگران است

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۶۵۰۸

توانایی‌ها، امانتی الهی برای خدمت به دیگران است

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، مولوی سیدعبدالصمد ساداتی، امام جمعه اهل سنت سراوان صبح امروز، ۱۲ آذرماه در جمع طلاب دارالعلوم زنگیان این شهرستان، گفت: خداوند در وجود انسان‌ها، استعدادها و توانایی‌های بی‌شماری قرار داده و این نمونه لطف خداست که باید قدردان و شکرگزار باشیم.

وی ادامه داد: برخورداری انسان از مال، ثروت، علم، قدرت و حکومت، همه از عنایت الله متعال است و نباید سبب تکبر و فراموشی آخرت شود؛ ما باید به چشم «امانت‌های الهی» به آن‌ها نگاه کنیم و بدانیم که ممکن است روزی از ما گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



امام جمعه اهل سنت سراوان بیان کرد: استعدادها و توانایی‌های بشر چه از نظر مالی، چه علمی و چه قدرت، امانتی الهی برای خدمت است؛ اگر این استعدادها را در راه خدمت به جامعه به‌کار بگیریم، برای ما ماندگار می‌شود و حتی پس از مرگ نیز آثار آن باقی خواهد بود.

وی افزود: چنانچه از این قدرت و ثروت، جهت منافع شخصی بهره بگیریم و در راه صحیح آن استفاده نکنیم، دیر یا زود از ما صلب می‌شود و حاصلی جز اندوه و ندامت نخواهد داشت.

ساداتی اظهار کرد: در تاریخ، داستان‌های واقعی بسیاری نقل شده از مردان قدرتمند و ثروتمندی که قدر این نعمت الهی را ندانسته و گرفتار عذاب شدند؛ از جمله فرعون، که ثروتمند بود و با صحت و سلامتی هم عمر طولانی کرد، اما کبر و غرورش به جایی رسید که گفت «من خدای برترم»؛ هنگام موت و غرق شدن با حقارت و ذلت فهمید که خدایی هم هست؛ این‌ها برای سرگرمی نیست بلکه درس عبرت است.

وی ادامه داد: نباید از آن ذاتی که این همه استعداد و توانایی‌ها را داده غافل شد؛ همان‌طور که الله تعالی نیکی کرده، انسان به دیگران نیکی کند و در فکر دنیای آخرت باشد؛ مال و دنیا زیباست و ارزشمند است، برای کسانی‌که حق مال را ادا کنند، آن را عطای پروردگار بدانند و اهل تقوا باشند.

این عالم اهل سنت در ادامه با اشاره به وجود برخی محرومیت‌ها در استان، افزود: استان سیستان‌وبلوچستان دارای کودکان و نوجوانان مستعدی است که اگر شرایط برای شکوفایی این استعدادها و تبدیل شدن از حالت بالقوه به بالفعل فراهم شود، جامعه می‌تواند از آن‌ها بهره بسیار ببرد، اما متأسفانه محرومیت‌ها مانع شکوفایی استعدادها شده است.

امام جمعه اهل سنت سراوان گفت: کسانی‌که توانایی دارند جهت کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت در امر آموزش و پرورش دریغ نکنند؛ توجه به این امر انسانی و اسلامی از افضل اعمال صالح است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)

بسیاری از موجودات آب‌های جهان را نورانی می‌کنند. از میکرواوگانیسم‌هایی گرفته که خطوط ساحلی را در تاریکی شب به رنگ آبی برقدار در می‌آورند تا قلابچه‌ماهی‌های اعماق دریا که از فریب‌دهنده‌های درخشان‌شان برای اغوا کردن طعمه استفاده می‌کنند، طیف وسیعی از مخلوقات دریایی از طریق پدیده‌ای طبیعی با عنوان بیولومینانس یا زیست‌تابی از خودشان نور ساطع می‌کنند.

به گزارش راهنماتو، اکنون نتایج یک مطالعه تازه از اولین نمونه‌های زیست‌تاب‌ها در روی سیاره زمین پرده برداشته و تاریخ حضور آن‌ها به روی زمین را تا زمان آغاز نخستین روزهای حیات حیوانات به عقب کشیده است. بر اساس این مطالعه در حدود 540میلیون سال قبل، حیوانات نرم و شاخه‌داری با عنوان اوکتوکورال‌ها شروع به نورانی کردن اقیانوس‌ها کردند.

نتایج این مطالعه که در نشریه Proceedings of the Royal Society  منتشر شده است، از رابطه اوکتوکورال‌های اقیانوس‌های مدرن ما استفاده کرده تا به سمت عقب حرکت کند و مشخص کند این زیست‌تاب‌های ورقه-مانند چه زمانی پا به قلمرو حیوانات گذاشتند.

در دریاهای امروزی، اوکتوکورال‌ها انواعی از فرم‌ها مانند قلم‌های دریایی، پنکه‌های دریایی و مرجان‌های نرم را دارند. دانیل دلئو، زیست‌شناسی که این مقاله را برای موزه تاریخ طبیعی آمریکا نوشته است، می‌گوید:

 «اوکتوکورال‌ها مرجان‌های نرم‌تنی به شکل درخت هستند. نام‌شان را از قرینگی بدن‌شان که هشت قسمت دارد، گرفته‌اند. اوکتوکورال‌ها اغلب باغ‌های مرجانی و جنگل‌های حیوانی در اقیانوس، به خصوص در اعماق آب، درست می‌کنند که می‌تواند خانه و پرورشگاهی برای طیفی از حیوانات باشد.»

در این مطالعه محققان به این دلیل روی اوکتوکورال‌ها تمرکز کردند که اغلب آن‌ها زیست‌تاب هستند. درست مثل همه ارگانیسم‌های زیست‌تاب، در اوکتوکورال‌ها هم آنیزمی با عنوان لیوسفراس با ترکیب لوسیفرین واکنش نشان می‌دهد و نور تولید می‌کند.

جانورشناسان تاکنون توانسته‌اند تخمین بزنند که توانایی نورتابی حدودا 100بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. اما اینکه این موجودات زنده دقیقه از چه زمانی به قابلیت نورتابی مجهز شدند، مشخص نبود.

تا قبل از مطالعه اخیر، قدیمی‌ترین نمونه شناخته‌شده زیست‌تابی به سخت‌پوستان 267میلیون ساله نسبت داده شده بود. دلئو و همکاران نویسنده‌اش انتظار داشتند که این توانایی بسیار قدیمی‌تر باشد. اوکتوکورال‌ها با گونه‌های نورانی متعددشان، به نظر می‌رسید که گروه خوبی برای گردآوری شواهد باشند.

دلئو می‌گوید:

«اوکتوکورال‌ها به دلیل بدن‌های نرم‌شان مثل مرجان‌های استخوانی و سنگی فسیل نمی‌شوند.»

بعضی وقت‌ها تنها ماده‌ای که در اختیار کارشناسان است، بخش‌های کوچک و سخت سازه‌های مرجانی به نام اسکلریت است. واکنش زیست‌شیمیایی حیاتی را هم نمی‌توان مستقیما در فسیل‌ها مشاهده کرد، بنابراین کارشناسان می‌بایست به خطوط دیگری از شواهد برای رسیدن به خواستگاه زیست‌تاب‌ها تکیه می‌کردند.

دلئو و همکارانش برای پاسخ به این پرسش به درخت خانوادگی اوکتوکورال‌ها پرداختند. آن‌ها برای آنکه فرگشت زیست‌تابی در اوکتوکورال‌ها را دنبال کنند، به شباهت‌های ژنتیکی در میان اوکتوکورال‌ها و خویشاوندان‌شان پرداختند. حدودا 3500 یا تعداد بیش‌تری از اوکتوکورال‌ها به گروهی بزرگ‌تر به نام آنتوزوآ تعلق دارند که مرجان‌ها و شقایق‌های دریایی را در بر می‌گیرد.

جانورشناسان به دنبال گونه‌هایی بودند که توانایی زیست‌تابی داشتند تا بتوانند تعیین کنند که این توانایی چند بار در میان این حیوانات فرگشت یافته است. علاوه بر آن محققان عمقی که اوکتوکورال‌ها در آن زندگی می‌کنند را بررسی کردند تا ببیند آیا نورتابی در عمق و سطح دچار فرگشت شده یا خیر.

با همه این ارزیابی‌ها آن‌ها تخمین زدند که اجداد اوکتوکورال‌ها چه شکلی بودند و از کی در دریاها پدیدار شدند.

محققان پیشنهاد می‌دهند که توانایی زیست‌تابی در اوکتوکورال‌هایی با مکانیزم‌های زیستی مشترک آن‌چنان شایع است که آخرین جد مشترک این گروه احتمالا زیست‌تاب بوده است.

این جد در آغاز دوره کامبرین در حدود 542 میلیون سال قبل، زمانی که جهان در بسیاری از ابعاد در حال شکوفایی بوده و اشکال تازه حیوانات به سرعت در حال تنوع‌یافتن بودند، زندگی می‌کرده است. آن‌ها همچنین تخمین زده‌اند که نخستین زیست‌تاب‌ها احتمالا در آب‌های کم‌عمق به وجود آمده‌اند و بعدها به آب‌های عمیق راه یافته‌اند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود
  • بانک دی استخدام می کند (+جزئیات)
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!
  • ۸ نکته درباره‌ افکار و خطاهای شناختی/ چطور خشم خود را کنترل کنیم؟
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد در لرستان
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند
  • پایان تورنمنت زیر ۱۲ سال فوتبال تهران برای شناسایی استعدادها