Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@12:28:04 GMT

سایه تنش های شبه قاره بر روابط پاکستان و سریلانکا

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۶۷۰۱

سایه تنش های شبه قاره بر روابط پاکستان و سریلانکا

به گزارش ایرنا، تنها با گذشت چهار روز از اولین سفر خارجی رئیس جمهوری جدید سریلانکا به هند، پاکستان نیز هیاتی به ریاست «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه این کشور را عازم کلمبو کرد.

شتاب سفرهای دیپلماتیک میان رقبای جنوب آسیا، حاکی از رقابتی جدید میان این دو همسایه برای توسعه روابط با سریلانکا از جهات مختلف برای هر دو کشور مهم تلقی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

، هر سه کشور از اعضای برجسته اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا موسوم به «سارک» هستند.

پیش‌تر سفر برنامه ریزی شده وزیر امور خارجه پاکستان به سریلانکا که اوایل اردیبهشت ماه امسال هدف حملات مرگبار تروریستی قرار گرفته بود، به دلیل نگرانی های امنیتی از سوی دولت کلمبو لغو شده بود.

قریشی وزیر امور خارجه پاکستان روز گذشته (دوشنبه) در شهر کلمبو علاوه بر نشست مفصل با همتای سریلانکایی با «گوتابایا راجاپاکس» رئیس جمهوری و «ماهیندا راجاپاکس» نخست وزیر جدید این کشور نیز دیدار کرد.

هیات پاکستانی علاوه بر آمادگی برای همکاری با دولت جدید سریلانکا و تاکید بر تعمیق روابط سیاسی، امنیتی، فرهنگی به ویژه پیشبرد دیپلماسی اقتصادی میان دو کشور، موضوع کشمیر را نیز با سران کلمبو مطرح کرد، موضوعی که هرگز برای طرف هندی که اخیرا میزبان رئیس جمهوری جدید سریلانکا نیز بودند، خوشایند نیست.

پاکستان و سریلانکا از روابطی نزدیک و دوستانه برخوردارند و روابط دیپلماتیک میان دو کشور از سال ۱۳۲۷ شمسی تا کنون، یعنی یک سال بعد از استقلال پاکستان، برقرار است.

پاکستان دومین شریک بزرگ تجاری سریلانکا در جنوب آسیا به شمار می‌رود، همچنین دولت کلمبو نیز اولین کشوری بود که توافقنامه تجارت ازاد (FTA) را با پاکستان امضا کرد. سطح تجارت دوجانبه بین پاکستان و سریلانکا با تمرکز بر امضای توافقنامه تجارت ازاد بین دو کشور، به میزان قابل توجهی افزایش یافت.

شایان ذکر است، دو کشور همکاری های جامع، متقابل و سودمندی را میان ارتش، نیروهای دریایی و هوایی یکدیگر نیز دارند. در طول زمان های گذشته، یک پیوند قوی دوستانه و تعهد درک متقابل بین نیروهای مسلح پاکستان و سریلانکا برقرار می باشد. از آن زمان پاکستان و سریلانکا، دو کشور به طور مداوم به حفظ روابط نزدیکی و صمیمی دوجانبه به ویژه حمایت مشترک در روابط دفاعی دوجانبه تلاش کرده اند.

تحول جدید در روابط اسلام آباد و کلمبو همزمان با سفر وزیر امور خارجه هند به سریلانکا و سفر چند روز پیش رئیس جمهوری جدید سریلانکا به دهلی نو به چشم می خورد و علاوه بر تکاپوی هند برای گسترش روابط با سریلانکا نیز ناشی از نگرانی آنان از نفوذ چین و پاکستان در سریلانکا است.

همان طور که انتظار می رود در جریان سفر وزیر امور خارجه پاکستان نیز بحث توسعه روابط کشورهای رقیب در جنوب آسیا با کلمبو نیز مطرح شد که در پاسخ به آن شاه محمود قریشی اعلام کرد: پاکستان، سریلانکا را یک کشور آزاد و مستقل می داند و این کشور حق دارد به طور آزادانه با هر کشوری دیگر روابط خود را توسعه دهد.

وی در عین حال تاکید کرد:روابط ما با سریلانکا مناسباتی نمونه است که هر دو کشور در زمان های دشوار در کنار یکدیگر ایستاده اند و ما معتقدیم که آینده پاکستان و سریلانکا به یکدیگر گره خورده است.

قریشی تاکید کرد: از نظر پاکستان روابط سریلانکا با هند موضوعی مربوط به امور داخلی سریلانکا است اما مناسبات اسلام آباد و کلمبو همواره عمیق و دیرینه می باشد.

در دهه ۷۰ میلادی زمانی که روابط سریلانکا و پاکستان بسیار به یکدیگر نزدیک بود، گوتابا راجاپاکس برای گذراندن یک دوره آموزشی به پاکستان رفت موضوعی که وزیر امور خارجه پاکستان در جریان سفر اخیر خود بی کلمبو آن را یک ویژگی منحصر بفرد برای تعمیق بیش از پیش روابط میان دو کشور عنوان کرد.

اسلام آباد و کلمبو از دیرباز تاکنون دارای روابط دیپلماتیک خوبی بوده اند و در طول جنگ های استقلال بنگلادش، این روابط بیش از پیش گسترده شد. ارتش پاکستان توانست با تامین تجهیزات نظامی برای سریلانکا برای غلبه بر درگیری های داخلی در دهه های گذشته، موقعیت خود به عنوان یک شریک قوی را فراهم کند.

برچسب‌ها هند پاکستان سریلانکا گوتابایا راجاپاکس شاه محمود قریشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند پاکستان سریلانکا شاه محمود قریشی هند پاکستان سریلانکا شاه محمود قریشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۶۷۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران

به گزارش همشهری آنلاین، «فداحسین مالکی» در گفت وگو با ایرنا، در تشریح دستاورد های سفر رئیس جمهور به پاکستان، این سفر را از دو بُعد روابط بین دو کشور و مسائل منطقه‌ای و بین المللی قابل تجزیه و تحلیل دانست و تصریح کرد: ایران و پاکستان دارای روابط عمیق و دیرینه هستند اما با توجه به مسائلی که اخیرا اتفاق افتاده این روابط نیاز به ترمیم داشت که در جریان سفر آیت‌الله رئیسی به پاکستان این مسائل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در بحث امنیت مرز دو کشور فعالیت اشرار باعث شد تا مشکلاتی در این حوزه به وجود آید که رفع این مشکلات در سفر آقای رئیس جمهور به پاکستان مطرح شد و توافقات لازم در این زمینه بین طرفین صورت گرفت.

مالکی با اشاره به هدف گذاری روابط ۱۰ میلیارد دلاری با پاکستان خاطرنشان کرد: در حوزه تجاری نیز قراردادهای بسیار خوبی در حوزه مسائل بازرگانی اقتصادی انرژی و غیره بین طرفین به امضا رسید و ما مبادلات اقتصادی تا سقف ۱۰ میلیارد دلار را برای و کشور ترسیم کرده‌ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: در جریان این سفر توافقاتی بین طرفین برای تامین نیازهای یکدیگر از جمله در حوزه کشاورزی انرژی و غیره صورت گرفت و طرفین بر راه‌اندازی شهرک‌های صنعتی مشترک تاکید کردند.

وی افزود: باتوجه به شرارت‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا در سطح منطقه نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر ایران و پاکستان از نظر منطقه‌ای و بین‌المللی نیز حائز اهمیت است و می‌تواند به ارتقاء امنیت منطقه کمک کند چرا که دو کشور ایران و پاکستان جز قدرت‌های منطقه‌ای محسوب می‌شوند.

مالکی خاطرنشان کرد: پس از عملیات وعده صادق، آمریکا پاکستان و دیگر کشورهای منطقه را تهدید کرد که اگر با ایران ارتباطات بیشتر برقرار کنند و یا توافقاتی با ایران داشته باشند آنها را تحریم خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: با وجود تهدید پاکستان به تحریم از سوی آمریکا به خاطر ارتباط با ایران و امضای توافق‌نامه‌ها ما دیدیم که دولت پاکستان بدون توجه به این تحریم تهدیدها بزرگترین توافقات اقتصادی تجاری و بازرگانی را با ایران به امضا رساند که این نشان دهنده اقتدار ایران در سطح منطقه است.

کد خبر 847249 منبع: ایرنا برچسب‌ها ایران و پاکستان خبر ویژه ایران و آمریکا پاکستان

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: روابط با آفریقا مبتنی بر احترام متقابل است
  • دست رد پاکستان به سینه آمریکا درباره رابطه با ایران
  • سفر رییس جمهور به پاکستان و سریلانکا با برکت بود
  • رئیس جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و کشور های آفریقایی در جهت توسعه روابط است
  • از شگفتی سفر به پاکستان و سریلانکا استقبال گروه‌های گوناگون از رئیس‌جمهور بود
  • دستاوردهای سفر رئیس جمهور به پاکستان و سریلانکا
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان