Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:49:16 GMT

۵ معضل فرهنگی استان قزوین چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۴۷۱۹۴

۵ معضل فرهنگی استان قزوین چیست؟

ایسنا/قزوین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح معضلات مهم فرهنگی استان قزوین پرداخت و توجه به حل این مشکلات را جزو اولویت‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین دانست. 

محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح اولویت‌های حوزه فرهنگی استان قزوین اظهار کرد: ظرفیت‌های فرهنگی استان قزوین بالقوه است و همه دستگاه‌های فرهنگی می‌توانند در این زمینه نقش مؤثری ایفا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از معضلات فرهنگی استان قزوین موازی کاری‌هایی است که توسط دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی استان صورت می‌گیرد و نیاز به چاره‌اندیشی در این حوزه احساس می‌شود.

اسماعیلی ادامه داد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان می‌تواند نقش مرجعیت و شورای فرهنگ عمومی قزوین نقش هماهنگ‌کننده فعالیت‌های حوزه فرهنگ استان را داشته باشد.

وی با بیان اینکه اولویت بعدی حوزه فرهنگی استان نبودن سند توسعه فرهنگی و استراتژی بلندمدت در این زمینه است، گفت: شورای فرهنگ عمومی می‌تواند با تدوین سند توسعه فرهنگی این خلأ برطرف کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به معضل سوم حوزه فرهنگ استان قزوین بیان کرد: در سطح استان با وجود ظرفیت‌های عظیم در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی مشکلات عدیده‌ای وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه سرانه فرهنگی استان قزوین بسیار ضعیف است، اضافه کرد: سرانه ضعیف مشکل بعدی است و این امر موجب شده تا بستری برای برگزاری و اجرای فعالیت‌های فرهنگی چون تئاتر، موسیقی، نمایش‌های فرهنگی و هنری در استان وجود نداشته باشد که این معضل بسیار بزرگی است.

 این مسئول یادآور شد: اعتبارات فرهنگی استان به دلیل موازی کاری‌ها و عملکرد جزیره‌ای دچار مشکلاتی است و انجمن‌ها و مؤسسات فرهنگی و هنری و ادبی با کمبود اعتبارات فرهنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی تأکید کرد: مشکل دیگری که وجود دارد عدم معرفی درست و شایسته ظرفیت‌های فرهنگی استان در کشور از دیگر معضلات فرهنگی استان قزوین است، بسیاری با سفر به قزوین وقتی ظرفیت‌ها را می‌بینند دچار شگفتی می‌شوند و تأکید می‌کنند چرا تا به حال این ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف تاریخی، میراثی، هنری، فرهنگی معرفی نشده است.

اسماعیلی در پایان با اعلام اینکه می‌توان با ایجاد یک هم‌افزایی در حوزه فعالیت‌های فرهنگی این معضلات را حل کنیم، خاطرنشان کرد: می‌توان با برگزاری جشنواره‌های در سطح ملی این خلأ را برطرف کرد و امیدواریم با همکاری همه مسئولان استان این اتفاق هر چه زودتر رخ دهد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی مشکلات فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۷۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز،‌ جشنواره فرهنگی هنری روز ملی خلیج فارس صبح امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرشهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ، شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ، سیدمجید پوراحمد مدیرعامل صندوق هنر، محمد خراسانی‌زاده مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی و جمعی از هنرمندان در محل برج آزادی تهران برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی در این مراسم گفت: برج آزادی مظهر استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است؛ این برج روزهای بزرگی را دیده است؛ از راهپیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورا ۱۳۵۷، دوازده بهمن ۱۳۵۷، حضور امام در تهران و عبور از این مسیر تا راهپیمایی‌های ۲۲ بهمن که در این سالها برگزار شده است همه و همه گذشته پرافتخار ما را روایت می‌کند.

وی افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند در موضوع خلیج فارس اختلاف قومی و تاریخی داریم؛ در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از حضور بیش از یکصد سال در خلیج فارس اخراج کرده است؛ روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی های استعمارگر از پهنه خلیج فارس است. ما به خلیج فارس تنها به عنوان بخشی از سرزمینمان نگاه نمی کنیم بلکه خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ماست.

وزیر ارشاد با بیان این مطلب که در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم گفت:‌ علاوه بر آن آبراه بی‌نظیر بین‌المللی در آن قرار دارد و همه اینها مهم است ولی بالاتر از آن این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.

وی افزود: در هیچ بخشی از خلیج فارس از شمال تا جنوب چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم. مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، آن کشور چند موزه مهم داشت که به حسب دعوت میزبان از آن‌ها بازدید کردم، هرچه برادران عزیزمان توضیح می‌دادند جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

اسماعیلی تصریح کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متاثر از ایران فرهنگی ماست، ایران فرهنگی اساساً نمی‌تواند در مرزهای جغرافیایی محصور باشد. یک سمت ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده است، همه هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز شمالی و جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر گرفته است وقتی از خلیج فارس نام می بریم از تاریخی چند هزار ساله یاد می‌کنیم.

به گفته وزیر ارشاد ما به داشته‌های هویت‌آفرین خلیج فارس افتخار می‌کنیم؛ خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست. در حاشیه خلیج فارس مردان و زنان بزرگی در تاریخ داشتیم و افتخارات بزرگی را برای صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن در این مرز و بوم تجربه کردیم. در هفت آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در خلیج فارس شهید مهدوی را داریم که غیور مردانه در برابر آمریکایی‌ها ایستاد و به شهادت رسید و ده ها نقطه افتخار آمیز دیگر که آخرین آن سال گذشته رخ داد که در جریان آن غیور مردان نیروی دریایی ارتش توانستند افتخاری بزرگ خلق کنند و دور کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی مبتنی بر دانش و دلاوری ایرانی طی کنند. نسل جوان باید با گذشته پرافتخار ما آشنا شود؛ به جوانان توصیه می‌کنم کتاب مرحوم ایرج افشار سیستانی در مورد خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته های تاریخی پرافتخار خلیج فارس آشنا شوند.

وزیر ارشاد تصریح کرد: با هیچ کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم چراکه موضوع روشن است، خلیج فارس تا ابد خلیج فارس خواهد بود و انشاالله به عنوان بخش جدا ناپذیر از تاریخ فرهنگ و هنر برای ایران خواهد درخشید.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228916 برچسب‌ها خلیج فارس

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • خلیج فارس یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی ماست/ نسل جوان باید با گذشته پرافتخارمان آشنا شود
  • خلیج فارس تا ابدخلیج فارس خواهد بود/یکی ازمهم‌ترین حوزه‌های تمدنی
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است