Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی قزلی دبیر اجرایی جایزه ادبی جلال از افت بیش از ۵۰ درصدی تعداد آثار استخراج شده از آمار خانه کتاب برای داوری در این دوره نسبت به دوره قبل خبر داد. ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۶ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال‌ آل احمد با حضور مهدی قزلی دبیر اجرایی و محمدرضا شرفی‌خبوشان دبیر علمی این جایزه صبح امروز در محل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی میانگین سنی نامزدهای جایزه امسال را 46 سال عنوان کرد و گفت: 23 عنوان کتاب در این دوره از 26 نویسنده نامزد شده‌اند، چون برخی کتاب‌ها دو نویسنده‌ای‌اند.

قزلی گفت: در 5 دوره اخیر جایزه جلال 22 ناشر جایزه گرفته‌اند، از بین آنها "نشر چشمه" چهار بار موفق به دریافت جایزه شده‌ است که بیشترین تعداد جایزه کسب شده از سوی یک ناشر در این جایزه است. در این دوره هم "چشمه" و "سوره مهر" بیشترین نامزدها را دارند.

وی به حضور پنج نویسنده اثر اولی در بین نویسندگان نامزد جایزه اشاره کرد و افزود: چهار نشر هم برای اولین‌بار میان نامزدها هستند. مبلغ جایزه مطابق با مبلغ جایزه کتاب سال است.

دبیر اجرایی جایزه جلال افزود: برای دوازدهمین دوره جایزه جلال فهرست حدود یک‌هزار و 200 عنوان کتاب در 4 بخش از خانه کتاب استخراج شد که بعد از بررسی، فاقدین شرایط دبیرخانه‌ای از فهرست حذف و 545 عنوان کتاب وارد مرحله داوری شدند.

وی به افت بیش از 50 درصدی تعداد آثار استخراج شده از آمار خانه کتاب برای داوری در جایزه جلال نسبت به دوره قبل اشاره کرد و گفت: گویا بحران کاغذ اثر خود را در جایزه جلال هم  نشان داده‌ است.

قزلی همچنین با اشاره به شبهات ایجاد شده درباره حضور مرتضی سرهنگی در هیأت داوران و از پیش مشخص بودن سلیقه وی در انتخاب آثار نیز گفت: آقای سرهنگی امسال منت بر سر ماگذاشتند و برای دومین نوبت داوری جایزه را پذیرفتند. در دوره قبلی که ایشان داور بودند هیچکدام از نامزدها متعلق به انتشارات سوره مهر و حوزه هنری نبوند و تنها دو اثر صبغه و محتوای جنگی داشت. در این دوره نیز دو اثر از پنج اثر منتشر شده در سوره مهر است که از میان آنها تنها یکی موضوعش دفاع مقدس است.

در ادامه سؤالی درباره اظهارات دبیر علمی جایزه مبنی بر انتخاب اثر برگزیده بر مبنای بازخوردهایی که از مخاطبان دریافت کرده‌است پرسیده شد که شرفی خبوشان در این زمنیه گفت: ما در داوری‌ها سعی داریم به این مسئله که یک کتاب پس از انتشار چه بازخوردهایی داشته و چه قشری با آن سروکار داشته‌اند توجه نشان دهیم. اینکه داوران ما نگاه علمی و ادبی‌شان چیست جای خودش اما اگر فقط با این معیارها اثری انتخاب شود اتفاق خوبی رخ نمی‌دهد. باید ببینیم نگاه جامعه، مطبوعات و دانشگاهیان به اثر چیست و با دیدی فراگیر و با اتکا به فرم و ساختار دست به انتخاب اثر برگزیده بزنیم.

بر اساس فراخوان دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، آثار از میان کتاب‌هایی که در سال 1397 برای نخستین‌بار در یکی از حوزه‌های رمان و داستان بلند، مستندنگاری، نقد ادبی و مجموعه داستان کوتاه در ایران منتشر شده‌اند، داوری شده‌اند.

نامزدهای بخش های مختلف با نظر هیأت داوران:

الف) مجموعه داستان کوتاه

افتاده بودیم در گردنه‌ حیران/ حسین لعل بذری/ نیماژقم رو بیشتر دوست داری یا نیویورک؟/ راضیه مهدی­زاده/ هیلا قنادی ادوارد/ آرش صادق­بیگی/ مرکزگرنوشته / مسعود سلطانی / سوره مهرمشت خالی گل یا پوچ/ ماندانا جعفری/ یوشاهفت گنبد/ محمد طلوعی/ افق

ب) داستان بلند و رمان

بی­کرانگی / مهدی ابراهیمی لامع / نیماژدور زدن در خیابان یکطرفه / محمدرضا مرزوقی / ثالثروزها و رویاها / پیام یزدانجو / چشمهفوران / قباد آذرآیین / هیلاما را با برف نوشته‌اند / نسیم توسلی / آگهوضعیت بی‌عاری / حامد جلالی / شهرستان ادب

ج) بخش نقد ادبی

بومی­‌سازی رئالیسم جادویی در ایران / محمد حنیف، محسن حنیف / انتشارات علمی و فرهنگیتحلیل سوژه در ادبیات داستانی پسامدرن ایران / فرزاد کریمی / انتشارات روزنهدرباره مانایی و میرایی، مجموعه نقد ادبیات داستانی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس/ احمد شاکری/ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامیدوره­‌بندی در تاریخ ادبی / ناصرقلی سارلی / نشر خاموشرمان اسطوره­ای، نقد و تحلیل جریان اسطوره­‌گرایی در رمان فارسی / سیدعلی قاسم­زاده، سعید بزرگ بیگدلی/ نشر چشمهنظریه و نقد ادبی (درسنامه‌­ای میان رشته­‌ای)/ حسین پاینده / انتشارات سمت

د) نامزدهای بخش مستندنگاری

اردوگاه اطفال / احمد یوسف‌زاده / انتشارات سوره مهردست نیافتنی / علی‌رضا حیدری، طاها صفری / نشر گلگشتسرزمین خارج از نقشه / علی نورآبادی / مؤسسه انتشارات قدیانیقطارباز، ماجرای یک خط / احسان نوروزی/ نشر چشمهنقاشی قهوه‌خانه؛ خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس/ محسن کاظمی/ انتشارات سوره مهر

جایزه ادبی جلال آل‌احمد جایزه‌ ادبی دولتی است که به منظور معرفی آثار برگزیده ادبیات داستانی در ایران پایه‌گذاری شده‌ است و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 نخستین دوره خود را در سال‌روز تولد آل‌احمد آغاز کرد. این جایزه هر سال همزمان با سالروز تولد جلال آل احمد، با انتخاب آثار برگزیده به کار خود پایان می‌دهد.

دوازدهمین دوره جایزه جلال آل احمد روز شنبه 23 آذرماه از ساعت 15 در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزیدگانش را معرفی می‌کند.

یادداشت|سؤالاتی که متولیان برگزاری جایزه جلال بی‌جواب گذاشته‌انددفاع از حضور منتقدان مطبوعاتی در داوری‌های جایزه جلال/ حرکت رو به جلوی ادبیات

انتهای پیام/

نشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمدنشست خبری دوازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد R1386/P/S4,35/CT11 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات خانه کتاب دفاع مقدس سوره مهر جایزه جلال آل احمد

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات خانه کتاب دفاع مقدس سوره مهر جایزه جلال آل احمد کتاب و ادبیات خانه کتاب دفاع مقدس سوره مهر جایزه جلال آل احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۴۸۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کمیته جوایز پولیتزر ۲۰۲۴ جایزه بخش روزنامه‌نگاری و گزارش بین‌الملل را به روزنامه نیویورک تایمز اعطا کرد. این روزنامه به دلیل «پوشش گسترده و روشنگرانه» حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و «پاسخ مرگبار ارتش اسرائیل» به این حمله، برنده جایزه پولیتزر در بخش «گزارش بین‌المللی» شد.

به گزارش صبا، همچنین آژانس خبری رویترز، جایزه عکاسی خبری را بابت پوشش «دست اول و فوری» حمله هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و واکنش اسرائیل، به دست آورد و همچنین به عنوان یک منبع مورد استناد ویژه برای «خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای که جنگ در غزه را پوشش می‌دهند» معرفی شد.

همچنین ولادیمیر کارا مورزا، سیاستمدار اپوزیسیون روسی زندانی و روزنامه واشنگتن پست نیز مشترکا جایزه پولیتزر را دریافت کردند. این جایزه به دلیل «انتشار یادداشت‌های این سیاستمدار روس در داخل زندان باوجود همه مخاطرات و عواقب مخالفت با ولادیمیر پوتین و اصرار بر آینده‌ای دموکراتیک برای کشورش»، به او اهدا شد. کارا مورزا در حال تحمل ۲۵ سال محکومیت خود به اتهام «خیانت» به روسیه است. این طولانی‌ترین حکم زندان برای منتقدان پوتین به شمار می‌رود.

برمبنای گزارش آسوشیتدپرس، پولیتزر از شماری از خبرنگاران آمریکایی نیز بابت گزارش‌هایشان در مورد کار کودکان مهاجر، تبعیض نژادی در سیستم قضایی و خشونت با اسلحه تجلیل کرد.

جین آن فیلیپس برای نگارش رمان «نگهبان شب» که داستان یک مادر و دختر در طول و بعد از جنگ داخلی آمریکا است، برنده جایزه بهترین رمان شد.

جایزه پولیتزر، جایزه‌ای در روزنامه‌نگاری، ادبیات و موسیقی است که هر ساله با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران، نویسندگان، شاعران و موسیقی‌دانان داده می‌شود. این جایزه به‌نام بنیان‌گذار آن جوزف پولیتزر، روزنامه‌نگار مجاری‌تبار آمریکایی، در سده نوزدهم نام‌گذاری شده‌است.

آقای پولیتزر به‌دلیل عشق و علاقه‌اش به روزنامه‌نگاری، مدرسه‌ای را در ایالت کلمبیا تأسیس کرد که هنوز هم یکی از معتبرترین مراکز آموزش روزنامه‌نگاری در سراسر جهان محسوب می‌شود و بسیاری از روزنامه نگاران برجسته در این محل آموزش می‌بینند. پس از راه اندازی این دانشگاه، جایزه‌ای به مبلغ ۲۵۰ هزار دلار و و همچنین بورس تحصیلی برای یک مسابقه گزارش نویسی درنظر گرفته شد. همچنین هر ساله بنیاد پولیتزر جایزه نیم‌میلیون دلاری خود را به بهترین عکس‌های خبری می‌دهد که در میان عکس‌های خبری جهان، بهترین عکس خبری افشاگرانه و جسورانه معرفی می‌شوند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904041

دیگر خبرها

  • اسامی ۲۲ حوزه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
  • اسامی نامزد های مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد
  • کتاب «آینده می‌افتد زمین» رونمایی می‌شود
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • اطلاعیه|زمان تبلیغات انتخابات مجلس ۸ صبح فردا پایان می‌یابد
  • مبارزترین فرهنگ ادبی بین‌المللی فرهنگ فلسطینی است
  • گزارش جنگ غزه نیویورک تایمز برنده پولیتزر ۲۰۲۴ شد
  • کسب رتبه سوم گلستانی ها در مشارکت/ وجود۷۰۰ ناظر در انتخابات گنبد