Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@02:44:17 GMT

پارلمان عراق به دنبال نخست وزیر غیر شیعه

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۰۴۰۱

پارلمان عراق به دنبال نخست وزیر غیر شیعه

«هیبت الحلبوسی» نماینده ائتلاف «القوی العراقیة»، تاکید کرد که نخست‌وزیر آتی عراق باید خارج از چارچوب سیاسی کشور باشد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «بغداد الیوم»، اظهار داشت: فراکسیون‌های سیاسی و به طور مشخص ائتلاف القوی العراقیة، مصمم هستند که نخست‌وزیر آتی کشور باید از قلب عراق و تظاهرات‌های جاری در کشور انتخاب شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرد باید در خارج از چارچوب گروه‌های سیاسی باشد زیرا چهره‌های [سیاسی] قدیمی؛ مردود هستند.

این نماینده  عضو ائتلاف سنی القوی العراقیه که «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق ریاست آن را برعهده دارد، گفت: بر اساس قانون اساسی، فراکسیون بزرگتر باید نامزد جدید برای انتخاب نخست‌وزیر را معرفی کند وبر اساس نتایج انتخابات اخیر، ائتلاف سائرون فراکسیون بزرگتر پارلمان محسوب می‌شود. این ائتلاف نیز از حق خود گذشته است لذا باید تظاهرات‌کنندگان نامزد پیشنهادی خود را معرفی کنند.

دوشنبه (دیروز دوم دسامبر) نیز «رعد الدهلکی» دیگر نماینده ائتلاف القوی العراقیه به ریاست رئیس پارلمان عراق، در اظهاراتی عجیب، خواستار نامزدی فردی غیر شیعی برای تصدی پست نخست‌وزیری شده بود.

وی طی بیانیه‌ای گفته بود طرف‌هایی که شعار مخالفت با سهم‌خواهی سیاسی سر می‌دهند، باید این شعار را عملی کنند و شخصیتی غیرشیعی برای نخست‌وزیری معرفی کنند. 

این اظهارات جنجالی الدهلکی، با واکنش منفی  حزب «حرکة عطاء» به ریاست «فالح الفیاض» مواجه شد و «حیدر الفوادی» رئیس فراکسیون پارلمانی این حزب طی بیانیه‌ای گفت: شیوه طرح رد سهم‌خواهی سیاسی از طریق نامزد کردن شخصی غیرشیعی برای تصدی پست نخست‌وزیری عراق، بسیار عجیب بود. آیا واقعا شیعیان نمی‌توانند شخصیت‌هایی شایسته و مستقل را برای این پست نامزد کنند؟

وی با رد این پیشنهاد نماینده ائتلاف القوی العراقیة، گفت: این شعارها جعلی هستند و مشکلی از مشکلات مردم را حل نمی‌کنند. برخی افراد می‌خواهند از فرصت ایجاد شده برای دستیابی به پستهایی مشخص سوء استفاده کنند.

 از سوی دیگر، «عالیه نصیف» نماینده ائتلاف الفتح عراق نیز با این پیشنهاد ائتلاف الحلبوسی مخالفت کرد و گفت: عقب‌نشینی ائتلاف سائرون از حقش در پیشنهاد برای نخست‌وزیر آتی کشور، به این معنی نیست که شیعیان بایداز پست نخست‌وزیری  صرف‌نظر کنند. 

وی افزود: گروه‌های سیاسی عراق در حال مناقشه برای انتخاب شخصیت‌های سیاسی مستقل برای معرفی به عنوان نامزد نخست‌وزیری هستند و تاکید آنها بر این است که فرود انتخابی باید مورد تایید تظاهرات‌کنندگان و مرجعیت دینی باشد. 

پارلمان عراق، یکشنبه پیش، با استعفای «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر موافقت کرد و در پی آن، ائتلاف سائرون نیز ضمن استقبال از این استعفاء اعلام کرد که در هیچ یک از نشست‌های فراکسیون‌های سیاسی برای انتخاب جانشین او شرکت نخواهد کرد زیرا این مسئله به مردم و تظاهرات‌کنندگان مربوط است و آنها باید جانشین نخست‌وزیر مستعفی را انتخاب کنند.

در حالی که کمیسیون حقوقی پارلمان در واکنش به زمزمه‌های برگزاری همه‌پرسی برای انتخاب نخست‌وزیر جدید اعلام می‌کند که برگزاری همه‌پرسی برای انتخاب نخست‌وزیر پس از پذیرش استعفای عادل عبدالمهدی در پارلمان غیرقانونی است، برخی طرف‌های سیاسی همچنان بر این امر تاکید دارند.

«سلیم همزه» عضو این کمیسیون در گفت‌وگو با المعلومة اظهار داشت: نظام سیاسی کشور، ریاست جمهوری نیست و هیچ گروه سیاسی حق برگزاری همه‌پرسی برای انتخاب نخست‌وزیر را ندارد. لذا برگزاری همه‌پرسی امری مخالف قانون اساسی کشور است و قابل اجرا نیست.

310 310

کد خبر 1327277

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عراق محمد الحلبوسی پارلمان عراق استان البرز ایالات متحده آمریکا انتخابات مجلس یازدهم باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال علیرضا بیرانوند بازیگران سینما و تلویزیون ایران آنفلوانزا سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۰۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند

سمیه گلپور چمر کوهی، کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در حوزه تهران با اشاره به وضعیت لیست مربوط به شانا یا امنا در مرحله دوم انتخابات، گفت: ما در شرایط سیاسی و اجتماعی قرار گرفتیم که فارغ از اینکه همگرایی‌ها در مواضع در کاندیداها ایجاد شده، منجر به این می‌شود که احزاب مختلف، آرایش‌های سیاسی مختلف داشته باشند و به نوعی این کنشگری سیاسی را در سطح ملی بتوانند داشته باشند و فعالانه در عرصه سیاست ورود کنند.

وی افزود: فارغ از از اینکه اتفاق بسیار خوبی می‌تواند در عرصه سیاست مخصوصاً سیاست‌های ملی باشد، شاهد این هم هستیم که جدا از همه این جریان‌ها، بلوغ سیاسی و رشد فکری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم به گونه‌ای است که علی رغم اینکه احزاب فعال هستند خودشان به تجزیه و تحلیل تک تک نامزدها می‌پردازند و در کنار فعالیت احزاب این مردم هستند که به انتخاب نمایندگان اصلح خود مبادرت می‌کنند. هر چند در خصوص لیست‌ها هم بالاخره کنشگران سیاسی فعال هستند تا بتوانند کاندیداهای اصلح را انتخاب کرده و به مردم معرفی کنند.

گلپور در رابطه با پیش بینی تقسیم بندی‌های سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: فکر می‌کنم این سوال را باید از مردم پرسید چون آن‌ها هستند که با تصمیمی که گرفته و رأیی که می‌دهند، موجب قرار دادن نمایندگان خود در کرسی‌های مجلس می‌شوند و مشخص می‌کنند که تقسیم بندی‌های آنان به چه شکلی باشد.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: امیدوارم که در نهایت نمایندگان منتخب با حفظ تقوای سیاسی، حفظ رویکردهای مردمی و فارغ از هرگونه جناح‌بازی یا خدایی نکرده با سیاسی‌بازی بتوانند هم هیأت رئیسه و هم در جریان انتخاب کمیسیون‌ها کمک دهند تا خروجی کار منجر به بهتر شدن وضع زندگی و معیشتی مردم، وضع اشتغال حوزه جهش تولید، ایجاد انگیزه برای کار بیشتر و بهتر شود.

خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود

این نامزد دور دوم انتخابات مجلس در رابطه با مهم‌ترین اولویت مجلس دوازدهم، گفت: با توجه به حوزه تخصصی بنده که بحث کار و تولید است، لذا در فضایی که ما از مشارکت حداکثری مردم در حوزه جهش تولید صحبت می‌کنیم مسلماً باید مردم از امنیت، سلامت، امنیت شغلی، امنیت زندگی برخوردار باشند و خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود که باید این خلأ جبران و مرتفع شود.

وی ادامه داد: با توجه به مسائل زیادی که جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند و همین‌طور فرایندهای دیگر که در مجلس است و به مباحثی مثل فراکسیون‌های مختلف که مرتبط با جامعه است، مثل فراکسیون کارگری، نیاز است تا افراد به صورت تخصصی در آن ورود کنند و بتوانند در راستای بهتر شدن وضعیت حرفه‌های مختلف تلاش کنند.

این استاد دانشگاه اذعان کرد: معتقدم سالیان متمادی است که مجلس از داشتن نماینده واقعی کارگری محروم بوده و صدای این جامعه را متأسفانه کمتر کسی از مجلس می‌شنود، چراکه در همین قانون برنامه هفتم توسعه مصوبات نشان می‌دهد که قاطبه نمایندگان، مصوبات را از نگاه کارگری بررسی نکردند.

اولویت بنده عضویت در کمیسیون اجتماعی است

وی مهم‌ترین اولویت خود را حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد و افزود: فارغ از کمیسیون اجتماعی مجلس که باید در آن حضور جدی داشت، اولویتم حضور در هر کمیسیونی است که به نوعی بتوان در آن مطالبه‌گری جدی برای حقوق ضایع شده جامعه و مردم عزیزمان داشته باشیم.

پویش مهر در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری شده است

این داوطلب دور دوم انتخابات مجلس از تهران در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم، تاکید کرد: در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم باید گفت رسالت رسانه شما در حوزه کمک به مردم عزیزمان در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری و نشانه گیری شده و با همه ظرفیتی که خبرگزاری مهر در این حوزه داشته وارد شده و آن را در فضای رسانه‌ای متبلور کرده و از این ظرفیت رسانه‌ای استفاده کرده است.

وی ادامه داد: به نوبه خودم به عنوان یکی از نامزدهای انتخاباتی دور دوم مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری مهر صمیمانه تشکر می‌کنم که این رسالت را با این شفافیت و به این خوبی توانسته است برعهده بگیرد و انجام دهد.

کد خبر 6095085

دیگر خبرها

  • «با مردم»، نماهنگ جدید مهدی رسولی منتشر شد + دانلود
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • تجمع حامیان و مخالفان قانون ماموران خارجی در تفلیس