Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@09:10:11 GMT

علت لرزش دست‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۰۷۰۵

علت لرزش دست‌ها چیست؟

چرا دست‌های شما مثل ژله می‌لرزند؟ علت رعشه و لرزش دست‌ها چیست؟ تا به حال برای شما پیش آمده است که مادربزرگ یا حتی مادرتان از شما بخواهد سوزن خیاطی را نخ کنید، فقط به این دلیل که دست‌هایش بیش از حد می‌لرزند یا چشمانش شکاف ریز و باریک سوزن را نمی‌بیند؟ البته این بیماری پیر و جوان نمی‌شناسد.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، علت لرزش دست‌ها چیست؟ جالب است بدانید که بدن شما ازجمله دست‌‌ها،  لرزشی طبیعی و عادی دارند که به نام «لرزش فیزیولوژیک» شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر فرد می‌تواند مقداری از این لرزش را تجربه کند اما معمولا این لرزش آنقدر کم است که گاهی اوقات اصلا متوجه آن نخواهید شد؛ بیماری‌های مختلف می‌توانند بر سیستم بدن شما تأثیر مخرب بگذارند و باعث تشدید لرزش دست شوند.

لرزش دست به‌دلیل هیجان زیاد

احساسات مثبت و منفی و هیجانات شدید روحی می‌توانند باعث لرزش دست شما شوند. این احساسات، سیستم عصبی خودمختار بدن را تحریک می‌کنند تا لرزش‌‌های فیزیولوژیک را افزایش دهند. در این شرایط قلب شما تند‌تر می‌زند، ترشح هورمون‌های شما به هم می‌ریزد و ممکن است مشکل فشار خون یا گشاد شدن مردمک چشم پیدا کنید. در این حالت است که سیستم عصبی شما تحریک می‌شود و ممکن است بدن تعریق بیشتری پیدا کند و با لرزش دست مواجه شوید؛ البته این منبع تحریک می‌تواند ترس، اضطراب درونی، خشونت، استرس محیطی و کاری یا هیجانات مثبت باشد.

قند خون و رعشه

مغز احساس ثبات و پایداری را کنترل می‌کند. از این رو، زمانی که مغز شما به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نمی‌کند، ممکن است لرزش بدن یا رعشه بگیرید. همچنین این اندام توانایی تولید قند را برای خود ندارد، بنابراین بسیار زودتر از اندام‌های دیگر تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. زمانی که قند خون شما پایین است، هر بخش از مغز در نوع عملکرد خودش با اختلال مواجه شود، پس بهتر است به موقع غذا بخورید تا افت قند خون پیدا نکنید. در غیر این صورت، منتظر لرزش دست‌های‌تان باشید.

بی‌خوابی

اگر کم بخوابید، قطعا نخستین ضربه‌ها به مغز و عملکرد آن وارد می‌شود. درواقع، بدن از خواب برای تنظیم مجدد و بازسازی سلول‌ها استفاده می‌کند. از این رو، استراحت ناکافی بدن را مجبور به فعالیت در موقعیت استرس‌زا می‌کند و اینگونه تولید آدرنالین در بدن زیاد می‌شود و در نتیجه شما دچار لرزش اندام به‌خصوص در ناحیه دست‌ها خواهید شد.

غده تیروئید و لرزش دست

تیروئید یکی از غدد مهم بدن است که تمام عملکرد اندام‌های حیاتی ازجمله سوخت‌وساز بدن به این غده مربوط می‌شود. اگر غده تیروئید شما پرکار است و بیش از حد هورمون ترشح می‌کند، احتمال بروز لرزش در دست‌های شما وجود دارد. البته اگر دوز مصرفی دارویی در بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید هم درست نباشد، این مشکل به وجود خواهد آمد.

مصرف بیش از حد کافئین

مصرف بیش از حد کافئین می‌تواند بر سیستم عصبی بدن تأثیر منفی بگذارد و باعث لرزش دست‌ها شود البته در کنار کافئین مصرف بیش از حد الکل و مواد‌مخدر هم می‌تواند این مسئله را تحریک کند و به مخچه آسیب بزند.

افسردگی و لرزش دست

این نوع از لرزش معمولاً در افرادی که از یک اختلال روانی مانند افسردگی یا اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند، ظاهر می‌شود. لرزش روان‌زاد به واسطه محرک‌‌های ناخودآگاه شکل می‌گیرد و پزشکان قادر به اظهارنظر کلی درباره چگونگی ظهور آن در فرد نیستند.

پارکینسون 

بیماری پارکینسون اختلالی پیش‌رونده است که مرگ برخی سلول‌‌های مغز را که مسئول حرکت و تعادل بدن هستند، کنترل می‌کند. لرزش ناشی از بیماری پارکینسون به نام لرزش استراحت هم شناخته می‌شود؛ زیرا دست‌‌های شما بدون اینکه کار خاصی انجام دهید، می‌لرزند. البته سفتی عضلات و تغییر در گفتار هم از تبعات این بیماری است.

ام اس و لرزش دست

ام اس بیماری‌ای است که سیستم عصبی شما را نشانه می‌گیرد؛ بیماری ‌ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس، بیماری‌ای خودایمنی است که به پوشش محافظ الیاف عصبی بدن حمله می‌کند؛ اگر این حملات در فرد شدید شود، تبعات و نشانه‌های زیادی خواهد داشت که یکی از آنها لرزش دست‌هاست.

درمان لرزش دست

چگونه می‌توان لرزش دست‌ها را کنترل کرد؟ شما به هر دلیلی لرزش دست دارید، استرس، بی‌خوابی، اختلال تیروئید یا ... بهترین راه‌حل برای درمانتان تغییر در سبک زندگی است. می‌پرسید چگونه؟ احساسات آنی و زودگذر خود را کنترل کنید. به اندازه کافی بخوابید. مصرف قهوه و نوشیدنی‌های کافئین‌دار را به حداقل برسانید. افسردگی، خشم و استرس خود را مدیریت کنید. چکاپ ماهانه و سالانه برای بیماری‌ها فراموش نشود. باز هم فکر می‌کنید، لرزش دست فقط بیماری مخصوص سالمندان است؟ البته امیدوار هستیم که این مطلب پزشکی را بدون ترس و لرز و در سلامت کامل خوانده باشید.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قند خون بیخوابی لرزش دست رعشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۰۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟

تب و لرز نوعی واکنش دفاعی بدن بوده و به درگیری سیستم ایمنی با بیماری و عفونت اشاره می‌کند اما گاهی لرز با تب همراه نیست و زمانی ایجاد می شود که فرد هیچ نشانه ای از تب ندارد. لرز و بدن درد بدون تب دلایل مختلفی چون عفونت، التهاب، آلرژی و یا مشکلات سیستم ایمنی و... دارند، اگر شما هم به این علائم دچار هستید و لرز بدون تب دارید، این بخش را مطالعه نمایید.

هوای سرد

به گزارش نمناک، قرار گرفتن درمعرض هوای سرد یا مکرراً با مواد و وسایل سرد کار کردن سبب لرز می شود.در صورتیکه شب در اتاق سرد بخوابید و یا بر روی تن خود به اندازه‌ی کافی پتو و پوشش نیندازید، همچنین اگر لباس گرم کافی نپوشید، ممکن است احساس سرما و لرزش بدن پیدا کنید.

استرس یا اضطراب

استرس یا اضطراب و ترشح آدرنالین ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود. آدرنالین پایانه‎های عصبی شما را تحریک می‏کند، جریان خون را به ماهیچه‏ های بازوها و پاهای شما افزایش می‏دهد. همه این عوامل باعث می‏ شوند که شما به‏ صورت غیرارادی دچار لرزش شوید.

عفونتهای باکتریایی

عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و پنومونی سبب بدن‌درد و لرز با تب یا بدون تب می‌شود. لرز زمانی روی می‌دهد که بدن سعی می‌کند دمایش را بالا ببرد و باکتری‌ها را نابود کند.

کمبود خواب

کمبود خواب و التهاب و اختلالات ناشی از آن موجب لرز در بدن می شود، کمبود خواب با علائم فیزیکی چون خستگی، ضعف، تنش عضلانی، عدم تعادل هورمونی و... همراه بوده و منجر به التهاب در بدن یا تشدید واکنش‌های التهابی می شود.

کم آب شدن بدن

بدن برای بیشتر عملکردهایش به آب نیاز دارد و آب یک مؤلفه بسیار مهم و حیاتی برای بافت عضله است. کم آب شدن بدن به دلیل مصرف ناکافی مایعات یا دفع زیاد آن به دلیل اسهال و استفراغ و... می‌تواند علائم ناخوشایندی چون لرز و بدن درد ایجاد کند زیرا در شرایط بی آبی تنظیم دمای بدن سخت می‌شود.

عفونت های ویروسی

عفونت های ویروسی مثل سرماخوردگی و آنفلوانزا همراه با تب و لرز و گاهی تنها لرز است. بدن شما در اتین شرایط ممکن است در تلاش برای نابودکردن ویروس‌ها، دمایش را بالا ببرد. گاهی این شرایط منجر به لرز، تب و یا هر دو می‌شود.

آلرژی های فصلی

آلرژی های فصلی و فعال شدن واکنشهای التهابی ناشی از آن ممکن است موجب بدن‌درد و لرز شوند زیرا سیستم ایمنی، آلرژن‌ها را تهدید می‌بیند و واکنش‌های التهابی بدن را فعال می‌کند.

گرفتگی های قاعدگی

تغییرات هورمونی و ترشح پروستاگلاندینها در زمان قاعدگی باعث التهاب شده و نحوه تنظیم دمای بدن را تغییر می دهد. افت استروژن سبب تعریق‌های شبانه، گرگرفتگی و بدن‌درد می شود، در زمان تعریق، بدن سعی می کند دمای خود را کاهش داده و به همین خاطر احساس لرز خواهیم کرد.

برخی داروها

برخی داروها چون آنتی بیوتیکها، استاتین ها، نارکوتیک ها، برخی ضد افسردگی ها مدرها و شیمی درمانی و... می‌توانند موجب لرز یا بدن‌درد شوند.

بیماری مزمن

بیماری های مزمن مانند فیبرومیالژیا، دیابت، التهاب لوزالمعده، بیماری کبد و کلیوی، کم کاری تیروئید، سندرم خستگی مزمن،اختلالات خود ایمنی، ام اس و اندومتریوز و... نیز ممکن است با علائمی چون لرز و بدن درد همراه باشند.

راهکارهای خانگی برای تسکین لرزو بدن درد (بسته به علت ایجاد آن)  برای تسکین لرزو بدن درد از روش گرمادرمانی مانند حمام گرم یا کمپرس گرم استفاده نمایید. ورزش سبک چون تمرینات کششی و پیاده روی برای تسکین لرزو بدن درد مفید است. برای تسکین لرزو بدن درد استرس را با تکینیک هایی مانند تنفس عمیق،یوگا و...کاهش دهید. مکمل منیزیم به صورت خوراکی یا موضعی برای درمان لرز و بدن درد مفید است به خصوص برای افراد دچار کمبود خواب و بیماری‌های مزمنی مانند فیبرومیالژیا یا سندرم پای بی‌قرار. آب رسانی به بدن با نوشیدن مایعات، شربت آبلیموی گرم و دم نوش ها اگر دهیدراته شدن بدنتان علت بدن‌درد و لرزتان باشد، مفید است. داروهای غیر تجویزی مانند مسکن هایی چون استامینوفن یا ایبوپروفن و ضد آلرژی ها به درمان بدن درد و لرز کمک می کنند. درمان پزشکی بسته به علت اصلی مثلا مصرف آنتی بیوتیک برای عفونتهای باکتریایی و...به درمان بدن درد و لرز کمک می کند پس بهتر است به پزشک مراجعه نمایید. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • ببینید | بیماری بیرون‌زدگی چشم چیست؟
  • بیماری بیرون‌زدگی چشم چیست؟ + فیلم
  • جزئیات تازه از بیماری ترانه علیدوستی
  • آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار