Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: افراد از روش‌های مختلف تلاش می‌کنند، امید و آرامش روح و روان خود را افزایش دهند،معنویت بالاترین مرحله‌ای است که سلامت روح و روان فرد را تضمین می‌کند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، سومین کنگره ملی نماز، سلامت روان و نشاط معنوی امروز سه‌شنبه ۱۲ آذرماه، در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و با همکاری مراکز و نهادهایی همچون معاونت دانشجویی و مرکز مشاوره دانشگاه تهران، دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ستاد اقامه نماز، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دانشگاه علم و فرهنگ، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز خدمات روانشناسی و مشاوره احیا آغاز به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«مجتبی صدیقی»، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با حضور در این کنگره طی سخنانی بیان کرد: افراد از روش‌های مختلف تلاش می‌کنند، امید و آرامش روح و روان خود را افزایش دهند. معنویت بالاترین مرحله‌ای است که سلامت روح و روان فرد را تضمین می‌کند. اثر معنویت در آرامش روح، روان و سلامت معنوی افراد در سه بعد شناختی، عواطف و کنش و ذیل مؤلفه‌هایی همچون رضایت زندگی، حرمت خود، به‌زیستن، خلق مثبت و آرامش خاطر قابل طرح است.

 

میزان سلامت روانی دانشجویان و ارتباط آن با معنویت

وی درباره اقدامات انجام‌ شده برای بررسی میزان سلامت روانی دانشجویان و ارتباط آن با معنویت گفت: با انجام سه موج پیمایش سیمای زندگی دانشجویان در سال‌های ۹۴، ۹۵ و ۹۶ این نتیجه به دست آمد که با وجود آنکه گرایش به عبودیت در میان دانشجویان چشمگیر است، اما طی این سال‌ها، ارقام و آمارهای به دست‌ آمده در نظرسنجی‌ها روند کاهشی را نشان می‌دهد. در سال ۹۴، حدود ۷۰ درصد دانشجویان شرکت‌کننده در این پایش اعلام کرده‌اند که تلاش می‌کنند اعمال عبادی از جمله نماز را به جای بیاورند. در سال ۹۵ و ۹۶ این رقم به حدود ۶۰ درصد رسیده است.

 

صدیقی با تأکید بر اینکه باید به تمام جنبه‌های روحی و روانی که منجر به سلامت روح و روان دانشجویان می‌شود توجه کنیم، افزود: در این پیمایش ۹۰ درصد دانشجویان ابراز کرده‌اند که برنامه‌های تفریحی و فرهنگی در دانشگاه و جامعه کم است. همچنین حدود ۵۰ درصد دانشجویان گفته‌اند احساس آرامش کمتری در زندگی دارند.

 

رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دفاتر مشاوره دانشگاهی باید در برنامه‌های آموزشی خود به این عوامل توجه کنند. طی سال‌های اخیر و در مجموعه دفاتر مشاوره دانشگاهیان، کانون‌های همیار دانشجویی راه‌اندازی شده که این کانون‌ها پلی میان دفاتر مشاوره در دانشگاه و‌ دانشجویان است. اگر در بحث نماز هم کانون‌های فرهنگی و دانشجویی فعال باشند، می‌تواند راهکاری برای ترغیب و تشویق دانشجویان به انجام فریضه نماز باشد.

 

دکتر« محمود مظفر»، قائم‌مقام ستاد مرکزی اقامه نماز، سخنران بعدی این کنگره بود. وی در سخنانی بیان کرد: آنچه در جامعه شیوع دارد ترک نماز نیست، بلکه تضییع نماز است، همان نمازهایی که به آخر وقت موکول می‌شوند. در کلاس‌ها و دانشگاه‌ها معمولا کمتر پیش می‌آید استادی کلاس را تعطیل کند تا نماز اقامه شود.

 

وی با بیان اینکه تأثیرپذیری دختران در آموزش نماز بیش از پسران است، افزود: نماز دانش‌آموزان نمره بالاتری نسبت به دانشجویان دارد و وضعیت دانش‌آموزان در اقامه نماز بهتر است. وضعیت نماز دانشجویان دانشگاه‌های دولتی مطلوب‌تر از سایر دانشگاه‌ها است. دانشگاه آزاد وضعیت ضعیف‌تری در اقامه نماز دارد.

 

به گفته قائم‌مقام ستاد مرکزی اقامه نماز؛ مادر، پدر و معلم سه فردی هستند که به ترتیب بیشترین نقش را در نمازخوان شدن فرزندان ایفا می‌کنند. از جمله بیشترین علل نماز نخواندن، می‌توان به نداشتن آگاهی از برکات نماز، کاهلی و تنبلی ‌و رفتار نامطلوب نمازگزاران اشاره کرد.

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد انتخابات انتخابات مجلس قرآن شهدا انتخابات مجلس کانون های فرهنگی هنری مساجد آلودگی هوا کنگره سلامت نماز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۱۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع )در حرم مطهرحضرت شاهچراغ(ع)

به‌ مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت رئیس مکتب تشیّع، مراسم سوگواری در سوّمین حرم اهل ‌بیت(ع) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، در آستانه فرا رسیدن سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) مراسم عزاداری و سوگواری در روزهای پنجشنبه و جمعه سیزدهم و چهاردهم اردیبهش، بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در حرم مطهر شاهچراغ (ع)، سومین حرم اهل بیت (ع) برگزار می‌شود.

در این مراسم حجت‌الاسلام سیدحسین آقامیری پیرامون فضائل و مناقب این امام همام به ایراد سخن خواهد پرداخت و حاج‌مهدی سروری، ضمن قرائت دعای کمیل، مرثیه‌سرایی خواهد کرد.

همچنین روز شنبه، پانزدهم اردیبهشت هم‌زمان با سالروز شهادت شیخ‌الائمه، امام جعفر صادق (ع)، ارادتمندان اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع)، از ساعت ۹ صبح در قالب دسته‌جات عزاداری به سمت این بارگاه منور، حرکت می‌کنند و از ساعت ۱۱ نیز در شبستان امام خمینی (قدس سره)، حجت‌الاسلام محمدحسین حدائق سخنرانی و سیدحسین فتح اللهی، مرثیه‌سرایی خواهد کرد.

به گزارش ایمنا، در ظهر شهادت و بعد از اقامه نماز ظهر و عصر، حاج علی اکبر افخمی و در شام شهادت بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، سیدمحسن رسولی، مرثیه‌سرایی خواهند کرد.

کد خبر 749730

دیگر خبرها

  • اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع )در حرم مطهرحضرت شاهچراغ(ع)
  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اقامه می‌شود
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • توجه به اقامه نماز موجب ارتقای معنویت در سازمان‌ها می‌شود
  • تنفس ۲۰ دقیقه‌ای جلسه صحن مجلس برای اقامه نماز
  • نماز خواندن مرد غزه‌ ای زیر آوار ساختمان
  • برگزاری دوره تخصصی نماز در شهرکرد
  • نماز اول وقت در ادارات اقامه شود
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار