Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود درخشان اقتصاددان و مدرس دانشگاه طرحی را به منظور شناورشدن قیمت بنزین بر مبنای عدالت و مشارکت مردمی ارائه داد. ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۸ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود درخشان استاد دانشگاه و اقتصاددان برجسته کشور در نشستی در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص مسئله بنزین و عملکرد دولت در سهمیه بندی و افزایش قیمت آن اظهار داشت: شوک درمانی و شوک تراپی، دستورالعمل صندوق بین المللی پول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی نیز که به این دستورالعمل معتقدند استدلالهای خاص خود را برای اجرای آن دارند.

وی افزود: برای بنزین راهکاری باید در دستور کار قرار گیرد که برمبنای دو محور عدالت و مشارکت مردمی بوده و این راهکار باید امکان تسری آن به سایر حامل‌های انرژی نیز وجود داشته باشد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه پیشنهاد خود را بر مبنای دو محور عدالت و مشارکت مردمی در زمان وزارت آقای آقازاده به ایشان ارائه کرده بودم گفت: از آن زمان که صحبت از اصلاح قیمتهای سوخت مطرح بود من عنوان کردم که باید بحث کل انرژی را با هم دید.

درخشان ادامه داد: راهکار من در مورد بنزین این است که اتومبیل‌ها که عمدتا خودروهای سواری هستند به 5 یا 6 گروه دسته بندی شوند؛ به طور مثال خودروهای گران قیمت در کلاس a یا دسته اول قرار گیرند و به ترتیب تا آخرین دسته یا آخرین کلاس که خودروهای ارزان قیمت در آن قرار می‌گیرند دسته بندی شوند و خودروهای هر کلاس یا طبقه رقم مشخصی را برای بنزین پرداخت کنند به طوری که یک قیمت پایه برای بنزین در نظر گرفته شود و آن قیمت پایه که قیمت تمام شده اقتصادی آن است مبنای پرداخت هزینه از سوی خودروهای دسته اول باشد و دولت برای دسته‌های بعدی هر کدام به میزانی تخفیف قائل شود تا اینکه مثلا خودروهای دسته آخر که ارزان قیمت ترین خودروها هستند بنزین را با نرخ 1500 تومان دریافت کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح پمپ بنزین‌ها از تمامی خودروها هزینه بنزین را براساس لیتری 1500 تومان دریافت می‌کنند اما به جز خودروهای کلاس آخر بقیه خودروها به میزانی که تعیین می‌شود مابه التفاوت این نرخ 1500 تومانی را با نرخ تعیین شده در مقایسه با نرخ پایه بعداً به دولت پرداخت خواهند کرد که این بخش از طرح بر مبنای عدالت است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر چه در کشور ما تاکنون حسابداری صنعتی برای تعیین نرخ اقتصادی بنزین صورت نگرفته اما می‌توان این نرخ پایه را با مقایسه قیمت کشورهای اطراف که حسابداری صنعتی در آنها انجام شده و پالایشگاه‌ها به صورت بنگاه داری اداره می‌شوند تعیین کرد.

درخشان با بیان اینکه در بخش دوم این طرح می‌توان مشارکت مردمی را محقق کرد گفت: در این طرح می‌توان در بازه های زمانی مثلاً سه ماهه مردم را مکلف به خود اظهاری کرد بدین صورت که مالکان خودروها بعد از گذشت هر سه ماه خوداظهاری کنند چه میزان بنزین مصرف کرده اند و مابه التفاوت آن را با نرخ 1500 تومان به دولت پرداخت کنند و اگر کسی با گذشت سه ماه خوداظهاری نکرد بعدا جریمه ای برای وی تعلق گیرد.

وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای اروپایی پرداخت هزینه‌های حاملهای انرژی براساس خوداظهاری صورت می‌گیرد اما اگر کسی در این خصوص تقلب کند پرونده های سنگینی برای وی تشکیل می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه این طرح قابلیت به روز شدن را بدون ایجاد هیاهو دارد گفت: دولتها با اجرای چنین طرحی می‌توانند قیمت پایه را هر زمان به روز کرده و حتی برای دقیق تر شدن پرداختهای مردم از ابزارهای تشویقی و تنبیهی استفاده کنند. همچنین می‌توان بر روی مصرف بنزین علاوه بر قیمت آن مالیات نیز تعیین کرد که در این صورت با اجرای چنین طرحی هم عدالت رعایت شده است و هم منابع درآمدی خوبی برای دولت ایجاد می‌شود.

درخشان با بیان اینکه چنین طرحی قابلیت اجرا در دیگر حاملهای انرژی را دارد گفت: به طور مثال برای اجرای این طرح در بخش مصرف گاز طبیعی، شهرداری‌ها تمامی مشخصات خانه‌های مسکونی و محل قرارگیری آنها، متراژ و ... را دارند و می‌توان قیمتهای متفاوتی براساس نوع، ارزش و محل قرارگیری خانه‌ها از مردم بابت مصرف گاز گرفت که در این صورت برای خانوارهایی که از درآمدهای پایین تری برخوردارند می‌توان هزینه های بسیار کمتری دریافت کرد و بدین شکل است که تعلق مردم به نظام بالا می‌رود چرا که مردم می‌بینند اگر ندارند دولت حمایتشان می‌کند.

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۱۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر

با گذشت چند روز از کشف گورهای دسته جمعی شهدای فلسطینی در محوطه مرکز درمانی ناصر در شهر خان یونس در نوار غزه، تلاش های تیم های تفحص و دفاع شهری به منظور بیرون کشیدن پیکر سایر شهدا و شناسایی هویت این افراد با دشواری فراوان ادامه دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، بیمارستان ناصر در شهر خان یونس شاهد کشف گور دسته جمعی بیش از 200 شهید فلسطینی است که با دستان و چشمانی بسته به دست نظامیان صهیونیستی به شهادت رسیده اند.

 

.

 

«رائد صقر»؛ سخنگوی نیروهای دفاع شهری فلسطین در تشریح ابعاد جنایت صهیونیست ها در این مرکز درمانی به خبرنگار تسنیم در غزه گفت: تاکنون نزدیک به 185 تا 190 شهید را در این گور دسته جمعی شناسایی کرده ایم. آمار دقیقی از تعداد شهدا در دست نیست، اما به نظر می‌رسد این آمار از 300 تا 400 شهید نیز فراتر خواهد رفت.



همزمان با عملیات تفحص شهدا، مادران فلسطینی با حلقه زدن در اطراف پیکر شهدا در آرزوی یافتن پیکر فرزندان مفقود شده خود در گورهای دسته جمعی محوطه مرکز درمانی ناصر هستند.

یک مادر شهید که پس از دو ماه موفق به شناسایی پیکر فرزندش در این گورهای جمعی شد به خبرنگار تسنیم گفت: الان که پسرم را پیدا کرده ام، قلبم آرام گرفت. همه به من می گفتند به دنبال پیکر فرزندت نباش، معلوم نیست بتوانی جسد او را پیدا کنی، اما من می خواستم او را دفن کنم و برایش فاتحه بخوانم تا آرام شوم.

افشای ابعاد تازه از جنایات صهیونیست‌ها در گورهای جمعی غزهایده‌های جالب مردم غزه در برابر توحش همه جانبه صهیونیستها




پس از پیدا شدن گورستان مخفی بیمارستان شفا در غزه، این دومین نمونه از گورهای دسته جمعی فلسطینیان است که نشانگر تلاش ارتش اسرائیل برای پنهان کردن آثار جنایات خود در بیمارستان ها و مراکز درمانی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • آخرین وضعیت از گورهای دسته جمعی بیمارستان ناصر
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • مشارکت مردمی تضمین‌کننده امنیت غذایی کشور است
  • تهیه پیش نویس سند عملیاتی تحقق شعار سال در خراسان شمالی
  • دکتر جبلی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر شعار هویت و عدالت است
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت