Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر روابط و نمودارهایی را گسترش دادند که می‌تواند نزدیک‌شدن به ناحیه بحرانی بریده‌شدن لوله‌های حفاری که تحت تنش و کرنش‌های گوناگونی در چاه‌های نفت و گاز است را پیش‌بینی کرده و آلارم دهد.

به گزارش ایسنا، تیم تحقیقاتی پتروپلی تکنیک ۲ دانشگاه صنعتی امیرکبیر متشکل از ارسلان رفیعی سرپرست تیم، مهندس افشین بحری آنالیز داده، مهرداد قاسمی متخصص هوش مصنوعی با راهنمایی و هدایت دکتر احسان خامه‌چی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، روابط و نمودارهایی را گسترش دادند که می‌تواند نزدیک شدن به ناحیه بحرانی بریده شدن لوله‌های حفاری که تحت تنش و کرنش‌های گوناگونی در چاه‌های نفت و گاز است را پیش بینی و آلارم دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این تیم با استفاده از هوش مصنوعی و شبکه‌های عصبی برای پیش‌بینی برخی پارامترها و استفاده از داده‌های چاه‌هایی که در قبل مشکل twist_off داشته‌اند، توانسته‌اند مدلی را طراحی و ارائه کنند که در همه دکل‌های حفاری بدون نیاز به انجام هزینه‌های اضافی، ناحیه‌های بحرانی حفاری را برای رشته حفاری مشخص و برطرف کند.


همچنین به گفته سرپرست تیم، برنامه‌های داده شده فراتر از آکادمیک بودن طرح است و در تمامی دکل‌های حفاری قابلیت اجرا دارد که باتوجه به شرایط و زمان تحریم، درحال حاضر هیچ کدام از دستگاه‌های حفاری در کشور، روشی برای پیش‌بینی twist_off لوله حفاری به کار نمی‌گیرند.

یکی از پرهزینه‌ترین بخش‌های صنعت نفت و گاز در شاخه بالادستی، بخش حفاری به شمار می‌رود و در مهندسی حفاری هزینه روزانه دکل‌ها بسیار بالا است.
بریده شدن یا twist_off رشته حفاری یکی از مشکلاتی است که در حفاری چاه‌های نفت و گاز در ایران و جهان به وفور دیده می‌شود که برای برطرف کردن این مشکل هزینه‌های بسیار زیادی به شرکت‌های صاحب دکل حفاری تحمیل می‌شود؛ بنابراین برای پیش‌بینی و پیشگیری از این مشکل می‌توان بااستفاده از مدل تیم پتروپلی‌تکنیک ۲، نزدیک شدن به ناحیه بحرانی twist_off را مشخص کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه، طرح محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان «توسعه یک نرم‌افزار برای پیش‌بینی ناحیه بریده شده لوله‌های حفاری در حفاری چاه‌های نفت و گاز» در سومین جشنواره دانشمندان و اندیشمندان جوان برگزیده شد. سومین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با محوریت حمایت از ایده‌پردازی، نوآوری، کارآفرینی و تجاری‌سازی برگزار شد که در این جشنواره ایده محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزیده شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دکل حفاری دانشگاه اميركبير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۱۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتمام اجرای طراحی طرح فیبرنوری در شهرکرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز چهارمحال وبختیاری، بهنام امانی گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته و جلسات متعددی که با شهرداری شهرکرد برگزار شد، مرحله طراحی و اجرای نقشه مسیر فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها در شهرکرد به اتمام رسید و این طرح در فاز پنج اجرا می‌شود.
سرپرست اداره‌کل ارتباطات و فناوری اطلاعات شهرستان شهرکرد گفت: با برنامه‌ریزی به عمل آمده و در مرحله اول شهرکرد به پنج منطقه تقسیم و برای حفاری مجوز‌های جداگانه دریافت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۵۰ کیلومتر حفاری برای اجرای طرح FTTH در شهرکرد در نظر گرفته شده است که در مرحله اول شروع عملیات عمرانی با حفاری ۳۰ کیلومتر از مسیر طرح در منطقه منظریه و قسمتی از خیابان ملت غربی شهرکرد و با رعایت قواعد حفاری و با دستگاه ترینچر انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۹ رباط صلیبی پاره! هدیه برنامه منظم لیگ
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • دستگیری دو جستجوگر مسلح گنج در گرمدره
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • اتمام مرحله اجرای نقشه مسیر فیبرنوری در شهرکرد
  • اتمام اجرای طراحی طرح فیبرنوری در شهرکرد
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • (ویدئو) معلم عربی محمد بحرانی جواب او را داد
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • اتوبان شهید خرازی بازگشایی می‌شود