Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنین هنیس پلاسچارت روز سه شنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که درباره نگرانی‌های اخیر در عراق برگزار شد، در گزارشی به آخرین شرایط این کشور پس از اعتراضات اخیر اشاره کرد و افزود: این اعتراضات ، ابتدا توسط جوانان انجام شد تا صدای ناامیدی آنها از چشم انداز ضعیف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و آرزوهای بزرگشان برای فردایی بهتر به دور از فساد و منافع حزبی و به دور از مداخلات خارجی شنیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: صدها هزار عراقی از اقشار مختلف زندگی با عشق به میهن خود به خیابان‌ها رفتند و بر هویت عراقی خود تاکید کردند. تنها چیزی که می خواهند این است که همه عراقی‌ها از تمام ظرفیت‌های کشور منفعت ببرند.

هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در عراق اضافه کرد: با این حال، آنها برای شنیدن صدای خود، هزینه تصور نشدنی پرداخت کردند به گونه ای که از اوایل ماه اکتبر، بیش از ۴۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۹ هزار نفر زخمی شده‌اند.

هنیس پلاسچارت با بیان اینکه یکی از معترضان به او گفته است زندگی بدون عزت و آزادی زندگی نیست، تصریح کرد: این تمام چیزی است که معترضان در عراق می‌خواهند. اکنون، این جوانان هیچ خاطره‌ای از زندگی وحشتناک برای بسیاری از عراقی‌ها در زمان صدام حسین ندارند. با این حال، آنها از زندگی وعده داده شده پس از صدام حسین بسیار آگاه هستند و به خوبی می‌دانند که آینده‌ای بهتر ممکن است.

وی خاطرنشان کرد: اغلب می‌گویم قضاوت درباره وضعیت فعلی بدون در نظر گرفتن شرایط گذشته عراق، سخت است اما آنچه ما شاهد آن هستیم انباشت ناامیدی از عدم پیشرفت برای سال‌های طولانی است.

رئیس هیات یاری رسانی سازمان ملل متحد به عراق اظهار کرد: بگذارید تاکید کنم هر ملت موفقی باید به گرمی ظرفیت‌های جوانان خود را در آغوش بگیرد. این مساله با توجه به جمعیت چشم‌گیر جونان در عراق از همه مهم‌تر است.

پلاسچارت با یادآوری اینکه اعتراضات در همان شب‌های نخست به دلیل توسل بیش از حد به زور از کنترل خارج شد، تصریح کرد: تعداد زیاد جانباختگان و مجروحان، خشونت همراه با دوره طولانی از وعده‌های تحقق نیافته، همگی منجر به بحران اعتماد شد.

وی تاکید کرد: اگرچه دولت بسته‌های اصلاحات مختلفی را برای حل مسائلی همچون مسکن، بیکاری، حمایت مالی و آموزشی اعلام کرد اما اغلب آنها به عنوان اصلاحات غیر واقعی یا "بسیار اندک و دیرهنگام" تلقی می‌شوند.

نماینده سازمان ملل متحد در عراق تحقیقات دولت درباره خشونت‌ها را ناقص دانست و ادامه داد: چه کسانی خروجی رسانه‌ها را توقیف، به تظاهرکنندگان مسالمت آمیز شلیک کردند و فعالان مدنی را ربودند؟ این مردان نقابدار، تک تیراندازها  و افراد مسلح ناشناس چه کسانی بودند؟

پلاسچارت با تاکید بر اینکه کشتار و زخمی شدن این تعداد از تظاهر کنندگان هیچ توجیهی ندارد، اضافه کرد: با این وجود، واقعیت ناگوار این است استفاده از شلیک مستقیم متوقف نشده است، وسایل مهلک همچون نارنجک‌های گاز اشک آور همچنان بطور نامناسب مورد استفاده قرار می گیرند و باعث ایجاد صدمات وحشتناک یا مرگ می شوند.

وی اظهار کرد: دستگیری و بازداشت‌های غیرقانونی همانند آدم ربایی، تهدید و ارعاب همچنان ادامه دارد که وقایع اخیر در ناصریه و نجف در همین راستا قابل توجه است.

نماینده سازمان ملل متحد در عراق بر اهمیت تضمین حقوق اساسی و همچنین حق آزادی اجتماع و بیان تاکید کرد و گفت: پاسخگو کردن و به دست عدالت سپردن همه کسانی که در این وقایع دخالت داشته اند، اهمیت حیاتی دارد.  خاموش کردن رسانه ها، اینترنت و رسانه‌های اجتماعی بر این درک عمومی افزوده است که مقامات چیزی برای پنهان کردن دارند. پرداختن به سخنان نفرت انگیز به معنای محدود کردن یا ممنوعیت آزادی بیان نیست.

پلاسچارت مدعی شد: اعمال خشونت آمیز با انگیزه سیاسی، تحریکات باندهای جنایی یا وفاداری خارجی خطرناک است و عراق را در یک مسیر خطرناک از جمله آشوب و هرج و مرج و از بین رفتن بیشتر زندگی و نابودی اموال عمومی و خصوصی قرار می دهد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد خشونت به هر شکلی تحمل ناپذیر است و نباید مطالبات صحیح را منحرف سازد. این کار فقط به اعتماد عمومی به شدت فرسوده شده، آسیب می‌رساند و توانایی دولت برای اصلاحات را بیشتر محدود می کند.

نماینده سازمان ملل متحد در عراق با بیان اینکه مردم عراق در سراسر این کشور خواستار برگزاری انتخاباتی عادلانه و معتبر هستند، گفت آنها همچنین خواستار مدیریت بی طرف و مستقل در انتخاباتند و می خواهند سیستم انتخاباتی آنها تغییر یابد تا رای دهندگان را به داوطلبان نزدیکتر کند.

پلاسچارت به مساله لزوم مبارزه با فساد در عراق هم پرداخت و افزود: نمی توانم به طور غلوآمیزی بگویم تلاش‌های ضد فساد در عراق کلیدی برای باز کردن قفل ظرفیت‌های عظیم اجتماعی، اقتصادی و سیاسی خواهد بود. بدون پیشرفت چشمگیر در این مساله، خطر جاری شدن آب در سایر جبهه‌ها را هم داریم.

وی با اشاره به استعفای عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق و پذیرش آن در پارلمان این کشور، یادآور شد: رئیس مجلس از رئیس جمهوری خواسته است تا مدت ۱۵ روز، نخست وزیر جدید را مشخص کند و پس از آن، دولت باید در مدت ۳۰ روز تشکیل شود.

این مقام سازمان ملل متحد در عراق افزود: همواره گفته ام برای اصلاح عراق، تنها دولت نباید اقدام کند بلکه یک مسئولیت جمعی از سوی همه طرف‌های سیاسی را می‌طلبد.

پلاسچارت به دیدار خود با حضرت آیت الله العظمی سیستانی هم اشاره کرد و گفت: ایشان ابراز نگرانی کردند که بازیگران ذیربط ممکن است برای انجام اصلاحات معنادار، جدی نباشند و افزودند که "وضعیت قبل از تظاهرات نمی تواند ادامه یابد".

برچسب‌ها اینترنت آیت الله سیستانی شورای امنیت سازمان ملل تظاهرات اعتراضی عراق عادل عبدالمهدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اینترنت آیت الله سیستانی شورای امنیت سازمان ملل تظاهرات اعتراضی عراق عادل عبدالمهدی اینترنت آیت الله سیستانی شورای امنیت سازمان ملل تظاهرات اعتراضی عراق عادل عبدالمهدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۵۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور با بیان اینکه در بحث ناوگان دچار چالش‌ها و مشکلاتی هستیم، گفت: بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام، داریوش امانی صبح امروز در نشست هماهنگی اربعین حسینی در بخش راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به منظور تسهیل در تردد زائران اربعین در محورهای مواصلاتی کشور که در محل پایانه برکت مهران برگزار شد، اظهار داشت: مرز مهران به عنوان یکی از عملیاتی‌ترین مرزهای کشور، بیشترین حجم زائر را دارد.

رئیس سازمان راهداری کشور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری به برگزاری هر چه با شکوه تر اربعین، گفت: امیدوارم بتوانیم اربعین امسال را بهتر از اربعین ‌ای گذشته برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه در اربعین‌های سال‌های اول حجم ترافیک تا 36 ساعت بود، گفت: با اقدامات انجام شده، سال گذشته 20 درصد حجم تردد بالا رفته و هیچ گونه گره ترافیکی در مسیرمرز مهران وجود نداشت و اتفاقات مثبتی در حوزه راه‌ها صورت گرفت.

امانی در ادامه با اشاره به اقدامات موثر انجام شده این سازمان در پایانه برکت از زمان تحویل به سازمان راهداری، گفت: این پایانه زمان تحویل به سازمان تلی از خاک بود که با تلاش‌های شبانه روزی سال به سال بهتر نیز خواهد شد.

معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری کشور با بیان اینکه تمام تلاش برای خدمت‌گذاری صادقانه انجام می‌شود، بیان کرد: در بحث حمل و نقل دچار چالش‌ها و مشکلاتی هستیم که در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه باید با تدابیر خود در بخش‌های سخت‌افزار و نرم‌افزار بتوانیم جوابگوی مردم باشیم، خاطرنشان کرد: صاحب این راهپیمایی امام حسین(ع) است که در شرایط سخت همواره یاری‌رسان ما بوده و با وجود کمبود ناوگان با کمترین مشکلی اربعین باشکوهی برگزار شد و طبق آمار ستاد اربعین بیشترین معطلی دو ساعت بود.

رئیس سازمان راهداری کشور با بیان اینکه از هم اکنون باید مشکلات و کمبودها در ستادها و جلسات استانی مطرح شود، تصریح کرد: در بحث زیرساخت‌ها هیچ گونه مشکلی نداریم و بیشترین نگرانی ما در بحث ناوگان است که هر شخصی تدبیری در این زمینه دارد، بیان کند.

امانی با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده شود، گفت: در ایام اربعین تمام سرویس‌های داخلی کشور به حداقل می‌رسد و باید از ظرفیت سرویس کارخانجات و صنایع استفاده شود.

معاون وزیر راه افزود: در ایام اربعین برای مسیر رفت مشکلی نداشته و برای برگشت زائران باید جوابگوی حجم بالای زائران باشیم.

وی عنوان کرد: در بحث خبری و انجام کارها و اقداماتی که انجام شده و باید یک کار شاخص و فاخر انجام شود و‌ برای ایام اربعین حجم فعالیت‌ها انجام شده بیان شود.

امانی با اشاره به دیگر مرزهای کشور برای تردد زوار در ایام اربعین، گفت: امسال مرزهای خوش آب و هوا باشماق تمرچین استقبال بیشتری خواهد شد در این راستا مذاکرات خوبی با طرف عراقی برای تردد در این مرزها انجام شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه امروز اینجا پیمان ببندیم تا جایی که در توان‌مان است در بحث اربعین خدمت‌رسانی به مردم و‌زوار عزیز انجام دهیم،گفت:ما باید وظیفه ی خود را در برابر این مردم که سختی راه پیاده روی را به عشق به امام حسین(ع) می پذیرند به درستی انجام دهیم.

معاون وزیر راه و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، گفت: ما ثابت کردیم که می‌توانیم و اربعین امسال هم با تلاش و پای کار بودن همه مجموعه راهداری اتفاقات خوبی همانند سال گذشته رقم‌ خواهد خورد.

اماتنی در پایان با بیان اینکه همه مدیران با تمام توان و امکانات سازمانی در خدمت اربعین باشند، بیان کرد: هیچ گونه کوتاهی از هیچ مدیری پذیرفته نخواهد شد.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • پیروزی تیم فوتسال افغانستان در برابر عراق
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • بیشترین نگرانی ما در اربعین کمبود ناوگان حمل و نقل است
  •  تأسف فرانسه از افزایش استفاده از حق وتو در شورای امنیت
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد