Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-09@02:21:16 GMT

بهترین روش پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۷۰۱۷

بهترین روش پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا

ساعت24 -مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: بهترین روش پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگیری از تماس از طریق دست است.

این روزها بیماری آنفلوآنزا به عنوان موضوعی مهم اذهان مردم  را به خود مشغول کرده و بیم ابتلا به آن موجب نگرانی شده است.البته با آنکه مسوولان وزارت بهداشت و متخصصان حوزه پزشکی توصیه‌های زیادی برای جلوگیری از ابتلا به آن کرده‌‌اند اما باید گفت می‌توان با رعایت حداقل ترین موارد بهداشت فردی نیز در مقابل این بیماری مصون ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه شهید بهشتی، درباره « بهترین روش پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا »، اظهار داشت: بهترین راه جلوگیری از آنفلوآنزا تماس با افراد مختلف از طریق دست است؛ به عبارتی اگر شستشوی دست‌ها با آب را با  100 نمره حساب کنیم، این روش نمره 70 نمره دریافت می‌کند و زدن ماسک نمره 10 می‌گیرد.

وی ادامه داد: ماسک‌های معمولی که مردم استفاده می‌کنند بعد از یک تا دو ساعت و حتی در برخی افراد که دارای علائم عطسه و سرفه هستند تنها 20 دقیقه می‌تواند موثر باشد؛ چرا که در انتقال ویروس به دلیل رطوبت ایجاد شده تسهیل ایجاد می‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به بهترین نوع ماسک، خاطرنشان کرد: ماسک N95 بهترین نوع ماسکی است که دارای فیلتر بوده و نوع مصرفی باید صورت را بپوشاند و بیشتر برای افرادی پیشنهاد می‌کنیم که مانند پرستاران از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مراقبت می‌کنند.

مردانی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی بسیار موثرتر از استفاده از ماسک است، یادآور شد: راه اصلی انتقال ویروس آنفلوآنزا عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی از راه تماس دست است. ثابت شده دانش‌آموزان در مدارس می‌توانند ویروس را به خانه انتقال دهند؛ به این شکل که کافی است یک دانش‌آموز از مداد و پاک‌کن همشاگردی خود استفاده کرده و ازطریق نوشت‌افزار مورد استفاده ویروس را به خانه انتقال دهد.

وی اضافه کرد:‌دانش‌آموز وقتی به خانه برمی‌گردد، به جای اینکه ابتدا دست‌های خود را بشوید؛ برای نمونه از کنترل تلویزیون استفاده می‌کند و یا اینکه برای مصرف مواد غذایی در یخچال را باز می‌کند و یا حتی استفاده از گوشی موبایل؛ در نتیجه ویروس‌ها از این طریق در سطح خانه گسترش پیدا می‌کنند.

این ​فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به مهمترین راهکارهای  جلوگیری از انتقال ویروس آنفلوآنزا خاطرنشان کرد: مردم در مجامع عمومی به یکدیگر دست ندهند؛ ضمن اینکه بدتر از دست دادن بوسیدن یکدیگر است. مثلا بوسیدن و در آغوش گرفتن افراد در مراسم‌های مذهبی و عروسی‌ها می‌تواند به اشاعه اپیدمی این ویروس کمک کند.

مردانی با بیان اینکه دو تا سه هفته دیگر اپیدمی آنفلوآنزا فروکش می‌کند، گفت:‌بهترین و ساده‌ترین روش در جلوگیری از ابتلا به این بیماری، شستن دست‌هاست؛ به عبارتی شستن دست‌ها نیز از استفاده از ماسک بهتر است.

وی متذکر شد:‌ ژاپنی‌ها ثابت کردند حتی اگر صابون در دسترس نباشند، افراد می‌توانند به مدت 30 ثانیه دست‌هایشان را با آب بشویند که این روش می‌تواند بسیار موثر باشد.

منبع:فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: آنفولانزا پیشگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۷۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علل اصلی ابتلا به کبد چرب
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل