Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@02:31:45 GMT

تبعات آزادسازی واردت برنج در گیلان

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۵۹۲۴۸

تبعات آزادسازی واردت برنج در گیلان

به گزارش همشهری آنلاین-مریم ورشوئی: آمار گمرک نشان می‌دهد در ۶ ماهه نخست امسال میزان واردات برنج ۹۶۰ هزارتن به ارزش ۱/۱ میلیارد دلار بوده که با تأمین بازار توسط تولید داخلی، دیگر نیازی به واردات برنج نیست. همچنین معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی نیز گفته بود که میزان تولید برنج سفید کشور به ۲میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسید که بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، نیاز سالانه کشور به برنج نیز همین میزان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(صداوسیما- ۱۶ مهر)  با این وجود واردات برنج به کشور آزاد شد که این موضوع نمایندگان مردم و به‌ویژه شالیکاران و کشاورزان شمالی را نگران کرده است.

دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج ایران در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری آنلاین گفت: وقتی خودکفایی برنج در سال جاری اعلام شده است، واقعا چه نیازی به واردات داریم.

«جمیل علیزاده شایق» افزود: ورود برنج خارجی به کشور جز انباشت برنج در انبارها، هدر رفتن زحمات کشاورزان، خارج شدن ارز از کشور نتیجه‌ای دیگر ندارد.

‌نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه به خبرنگار همشهری آنلاین گفت: بلامانع بودن واردت برنج صد در صد روی قیمت برنج داخلی و به تبع برنج گیلان تاثیر خواهد گذاشت. چگونه مسئولان جهادکشاورزی اعلام می‌کنند که ما در تولید برنج خودکفا شده‌ایم، اما با این وجود اجازه واردات برنج را می‌دهند؟

«ذبیح نیکفر لیالستانی» افزود: باید ضریب امنیت غذایی مردم بالا برود. چنین دستوراتی نفعی برای کشاورزان هم ندارد. با توجه با هزینه‌های بالای تولید ضرر واردات به شالیکاران می‌رسد. واردات کالاهای اساسی مانند برنج در حالی که باتوجه به بارندگی‌های سال جاری تولید خوبی در این زمینه داشته‌ایم اشکال دارد.

وی ادامه داد: به طور قطع وقتی کشاورز در هر زمینه آسیب ببیند و محصولش آنگونه که باید به قیمت مناسب به فروش نرسد، از کاشت دل‌زده می‌شود. نتیجه واردات برنج این است که برنج شالیکاران شمالی به دلیل ارزان‌تر بودن برنج خارجی روی دست می‌ماند.

نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی کشاورز سود مناسبی از کاشت برنج نبرد، ما با مشکلاتی که هم‌اکنون هم به چشم می‌خورد مواجه می‌شویم؛ مشکلاتی مانند فروش زمین‌های کشاورزی، افزایش ویلاسازی، تغییر کاربری شالیزارها و اراضی کشاورزی.

کد خبر 467180 برچسب‌ها برنج واردات کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: برنج واردات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۹۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور

رضا پسندیده دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره براینکه طی هرساله بنیاد برکت از طرح‌های اقتصادی در سراسر کشور حتی از مناطق محروم و کم توسعه یافته بسته‌های حمایتی تخصیص می‌دهد، گفت: از ابتدای سال گذشته (۱۴۰۲)، تمرکز ویژه‌ای در زمینه زنجیره‌های سبز و آبی داشتیم؛ زنجیره سبز مربوط به کشاورزی، صنایع غذایی و صنایع وابسته به این حول محوری است و زنجیره آبی مربوط به صنایع آبزی پروری و صنایع وابسته به آن محسوب می‌شود.

دبیر زنجیره‌های بنیاد برکت در ادامه تاکید کرد: برای هر زنجیره (سبز و آبی) یک کمیته مجزا و تخصصی ایجاد شده که تمام تصمیمات طرح‌های اقتصادی بنیاد برکت به صورت جزئی بررسی و اتخاذ شود و با متولیان هر ارگان مانند جهاد کشاورزی، شرکت شهرک کشاورزی، نظام مهندسی کشوری و افراد فعال این صنعت، مسؤولیت تصمیم‌گیری‌های مهم در این زمینه را عهده دار هستند. همچنین در حوزه زنجیره آبی افراد متولی از ارگان‌های شیلات، اتحادیه آبزیان، شهرک‌های کشاورزی، سازمان تحقیقات شیلات و افراد فعال حوزه آبزی پروری حضور دارند.

وی خاطرنشان کرد: دو سال گذشته در حوزه زنجیره سبز در زمینه خورد و خانگی ۲۲ هزار طرح، کسب و کار متوسط ۹۴ طرح و در زمینه زنجیره آبی ۸ هزار طرح خورد و خانگی و ۴۶ هزار طرح کسب و کار متوسط در سراسر کشور توسط بنیاد برکت تأمین مالی شد؛ همچنین در سال جاری توسعه اشتغال این زنجیره‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

پسندیده در خصوص حمایت بنیاد در زمینه صادرات این طرح‌ها، ادامه داد: علاوه بر صادرات، در زمینه توسعه بازار این طرح‌ها بسته‌های حمایتی در نظر داریم که موجب گسترش بازار و رفع شکاف‌های چالشی کشور شود.

این مسؤول در ادامه هدف اساسی بنیاد برکت را عنوان کرد و گفت: هدف اصلی شناسایی چالش و موانع کشور است که با کشف شکاف‌ها اقدام به سرمایه‌گذاری مناسب برای مطلوب شدن شرایط در این زمینه خواهد کرد، ناگفته نماند، این بنیاد تنها مسؤولیت تأمین مالی را بر عهده دارد و هیچ‌گونه تصدی‌گری وجود ندارد.

کد خبر 6091387 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • تشکیل کمیته تخصصی «سبز و آبی» در راستای اهمیت امنیت غذایی در کشور
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • واردات چای از کشور سریلانکا
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود