Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران- هرچند به دست آوردن این عنوان آسان نبوده و در فرآیندی طولانی و پیچیده با محوریت شهرداری، به بندرعباس رسیده، اما باید توجه داشت بهره برداری درست از این عنوان و نگاهداشت عنوان شهر خلاق، خلاقیتی به مراتب بیشتر از کسب آن را طلب می کند.
تجربه نشان داده مجامع بین المللی و به ویژه یونسکو همان قدر که در دادن عناوین مختلف دقیق و سختگیر هستند، در پایش پایداری و استمرار شرایط عنوان داده  شده نیز ذره ای از استانداردهای تعریف شده خود کوتاه نمی آیند و همیشه برای بازپس گیری عنوان اعطا شده آماده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نزدیک ترین نمونه  از این دست ژئوپارک قشم در همسایگی بندرعباس است که سال ۱۳۸۵به مجموعه ژئوپارک های تحت حمایت یونسکو افزوده شد، اما سال ۱۳۹۱به دلیل ناتوانی در نگاهداشت و تحقق استانداردها، کارت قرمز گرفت و از فهرست خارج شد.
البته ژئوپارک قشم پنج سال بعد ، (۱۳۹۶) و با سختگیری های بیشتر به فهرست یونسکو بازگشت اما پیامدهای اجتماعی و فرهنگی آن اخراج، در مقیاس ملی و بین المللی تا مدتها باقی ماند.
نمونه ای دیگر شهر رشت است که چهارسال قبل عنوان در شبکه شهرهای  خلاق یونسکو در رشته تنوع غذایی قرار گرفت اما به تازگی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان از تهدید یونسکو برای بازپس گیری این عنوان خبر داد.
" شهرود امیر انتخابی" هفته گذشته نداشتن برنامه‌ریزی درست و ارائه نکردن مستندات از سوی شهرداری رشت به عنوان دبیرخانه شهر خلاق خوراک را دلایل احتمال از دست رفتن عنوان اعطایی یونسکو اعلام کرد.
شهرداری بندرعباس نیز ضمن به دست آوردن فرصتی ارزشمند باید از ۲تجربه ژئوپارک قشم و شهر رشت به عنوان یک هشدار جدی، عبرت گرفته و از هم اکنون سایه تهدید را از عنوان کسب شده دور کند.
انتظار می رود با قرار گرفتن نام بندرعباس در فهرست شبکه شهرهای خلاق یونسکو، پژوهشکده ها و آموزشگاه های صنایع دستی راه اندازی شوند.
همچنین بدیهی است هر مسافر و گردشگر ایرانی و خارجی و چه بسا شهروندان بندرعباس از این پس در گشت و گذارهای خود به دنبال نمودها و نمادها و ردپای شهر خلاق صنایع دستی هستند و اگر اثر و مصداقی برای خواسته خود نیابند، اندک اندک حس غرور و افتخار جای خود را در مرحله اول به تردید و بعد سرزنش مسئولان شهری خواهد داد.
نباید فراموش کرد شناخته شدن یک شهر با شاخصه ای برجسته یا به قول خارجی ها "برندینگ شهری"، یکی از پیش زمینه ها و تسهیل کننده های مهم جذب گردشگر و سرمایه گذار است و غفلت از این فرصت از نگاه افکار عمومی نابخشودنی است.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: بندر عباس یونسکو صنایع دستی صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۵۹۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی گفت: روستای اصفه کغیک روستای تاریخی در دل کویر در راه جهانی شدن است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از خراسان جنوبی، وحید بهفرنژاد با اشاره اقدامات بسیار خوبی که در روستای اصفهک انجام شده است، اظهار کرد: تعیین حریم، نقشه برداری، خواناسازی بافت، مرمت معابر و فضاهای عمومی، ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مرمت حمام قدیمی روستا که با مشارکت اهالی انجام شد و به عنوان حمام سنتی، مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، از جمله این اقدامات است.

وی افزود: راه‌اندازی پژوهشگاه خشت و گل در مدرسه قدیمی روستا که میزبان دانشجویان زیادی از سراسر کشور است و کارگاه‌های خشت‌زنی و معرفی انواع طاق‌ها، قوس‌ها و سایر ارکان و اجزا معماری ایرانی، راه‌اندازی هفت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و مراکز پذیرایی در بافت روستا از دیگر اقدامات ارزشمند جامعه محلی روستا است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان جنوبی ادامه داد: آسمان تاریک و پرستاره، فعالیت‌ها و ظرفیت‌های نجومی اصفهک که باعث برگزاری کارگاه‌های نجوم و ستاره‌شناسی در این منطقه زیبا شده از جمله جاذبه‌های این روستاست.

وی افزود: اصفهک یکی از ژئو سایت‌های ژئو پارک جهانی طبس است و زیرساخت برق و آب بافت اصفهک در قسمت‌های مرمت شده، ایجاد و شبکه برق به‌صورت زمینی و مخفی اجرا شده است.

معاون میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: روشنایی معابر با چراغ‌های قدیمی بوده و بافت روستا فاقد آلودگی نوری است و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن تولید زباله‌های ناشی از ظروف یک‌بار مصرف وجود ندارد و کاملاً سالم و بهداشتی هستند.

وی گفت: برگزاری جشن سده، شب چله، نوروز و عزاداری‌های ماه محرم از سنت‌ها و آئین‌هایی است که با شور خاصی در اصفهک برگزار می‌شود، آداب و رسوم، بازی‌های بومی و محلی، امامزاده زرگ، شب‌گردی در کویر، مشارکت اهالی و خصوصاً جوانان در مرمت و بازسازی روستا، مشارکت و همراهی زنان در تولید صنایع‌دستی و تولیدات و محصولات کشاورزی از مهمترین ظرفیت‌ها روستای اصفهک هستند.

احیای زنجیره ارزش صنایع دستی و سوغات روستای تاریخی اصفهک

حسنعلی فولادی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی خراسان جنوبی هم در این رابطه گفت: در روستای تاریخی اصفهک از توابع شهرستان طبس بیش‌از ۲۰ هنرمند صنایع دستی در ۱۵ کارگاه به‌صورت فردی و تجمیعی در بافت تاریخی روستا به‌کار تولید صنایع دستی مشغول هستند.

وی گفت: این هنرمندان در رشته‌های حوله‌بافی، پخل‌بافی و حصیربافی فعالیت دارند و محصولات تولیدی آن‌ها به جهت بسته‌بندی و عرضه هرچه بهتر سوغات منطقه کاربرد دارد.

فولادی افزود: از تولیدات حصیربافی و پخل بافی برای بسته‌بندی محصولات کشاورزی شامل خرما و سبزیجات تازه محلی بهره برده می‌شود و از پارچه‌های تولیدی نیز برای تهیه بسته نگه‌داری سبزیجات خشک محلی استفاده می‌شود.

وی افزود: نقش زنان در جامعه محلی و زنجیره‌ای مشارکت این تولیدات بسیار مؤثر بود و با ثبت این روستا در فهرست میراث تاریخی کشور و احیای بافت تاریخی آن زمینه ورود گردشگران زیادی برای بازدید از آن و خرید محصولات تولیدی فراهم شده است تا جایی‌که درحال‌حاضر دو برند ثبت‌شده برای عرضه محصولات کشاورزی در این روستا فعال شده‌اند.

کد خبر 751135

دیگر خبرها

  • روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • پیش‌بینی حضور بیش از ۱۰۰۰۰۰ بازدیدکننده در اینوتکس ۲۰۲۴
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند