Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@23:05:50 GMT

بی‌توجهی به انتشار کتاب برای کودکان نابینا

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۶۱۱۹۸

بی‌توجهی به انتشار کتاب برای کودکان نابینا

در رونمایی از ۲۲ عنوان کتاب به خط بریل، از بی‌توجهی به انتشار کتاب برای کودکان نابینا و نادیده گرفتن شدن حق این کودکان در انتشار کتاب سخن گفته شد.

به گزارش  ایسنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون،  به مناسبت روز جهانی معلولان، از ۲۲ عنوان کتاب کودک و نوجوان به خط بریل برای نابینایان با حضور تعدادی از نویسندگان کتاب‌ها و همچنین کودکان و نوجوان نابینا در مرکز فرهنگی و هنری شماره ۲۱ کانون در بوستان فدک رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهره پریرخ یکی از نویسندگان حاضر در مراسم در سخنانی گفت: کلمه‌ها مثل دانه‌های باران برای ما لذت‌بخش هستند؛ بارش کلمه‌ها گاه خوشحال، گرم و خنک‌مان می‌کند و این کلمات با فکر و خیال ما بازی می‌کنند. امیدوارم باران کلمات هر روز بیشتر از پیش شود و برای کودکان نابینا کتاب‌های بیشتری به همراه بیاورد.

سپس یکی از کودکان بخش‌هایی از کتاب بریل با عنوان «داستان قلقلک» نوشته سپیده خلیلی را خواند.

در ادامه مراسم مجید عمیق - نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان - خطاب به کودکان نابینا اظهار کرد: من همیشه از این بابت خوشحالم که کانون به عنوان پرچم‌دار چاپ کتاب‌های بریل این حوزه را گسترش دهد و تنوع موضوعی داشته باشد تا آگاهی شما در زمینه‌های مختلف افزایش پیدا کند.

او سپس توضیحاتی را درباره کتاب «انسان و طبیعت»  که درخصوص «پدافند غیرعامل» است و  در آن شیوه‌های مختلف برای جلوگیری تلفات در زمان جنگ توضیح داده شده است، ارائه کرد.

عمیق  همچنین بیان کرد: ما انسان‌ها بسیاری از اختراع‌های خود را از طبیعت و زندگی یاد گرفته‌ایم.

این نویسنده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بهتر است فقط کتاب‌های منتشرشده در کانون به کتاب بریل تبدیل نشود، بلکه کتاب‌هایی ویژه نابینایان نوشته شود. می‌توانیم رمان‌های بلند را برای نابینایان خلاصه کنیم و با خط بریل بنویسیم.

در ادامه مراسم، میترا ناظم - مسئول مرکز فرهنگی هنری شماره ۲۱ کانون - به قصه‌گویی برای کودکان نابینای حاضر در مراسم پرداخت. همچنین راضیه پارسایی یکی از دانش‌آموزان نابینای مدرسه «نرجس» برای حاضران فلوت نواخت.

روح‌الله کاظمی‌زاده - مدیرکل نظارت بر انتشارات کانون - هم در این نشست، اظهار کرد: برای عزیزان روشندل غیر از کتاب‌هایی که امروز رونمایی و در مراکز کانون در سراسر کشور پخش می‌شوند، ۳۱ عنوان کتاب بریل در اختیار دوستان روشندل قرار می‌گیرد. سال گذشته ۲۰ نسخه کتاب شنیداری داشتیم و امسال بیش از ۳۰ عنوان شنیداری داریم. اولین نمایش‌نامه شنیداری با عنوان «جزیره بی‌تربیت‌ها»، کتاب‌های علمی، رمان‌های تألیفی و ترجمه‌ای برای دوستان نابینا آماده شده است.

کاظمی‌زاده در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد در کانون کتاب‌هایی نیز ویژه کودکان کم‌بینا و کم‌شنوا تولید شود.

سپس از ۲۲ عنوان کتاب‌ منتشرشده با خط بریل رونمایی شد.

شاه‌محمدی معلم دانش‌آموزان نابینای مدرسه «نرجس» نیز در بخش پایانی مراسم بیان کرد: خوشحالم که از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کتاب‌های بریل توجه شده است. متأسفانه حق کودکان نابینا نادیده گرفته شده و کتاب‌هایی در قالب بریل منتشر می‌شدند که ناشران دوست دارند، نه موضوع‌ها و کتاب‌هایی که بچه‌های نابینا دوست دارند.

او تصریح کرد: به کتاب برای کودکان نابینا توجه نمی‌شود در صورتی‌که باید سطح علمی کودکان نابینا با همسن‌های بینای خود رشد کند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کتاب بریل رونمايي روز جهانی معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس

علی‌اکبر خواجه‌نژادیان گفت: تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۲ اردیبهشت ماه میهمان کودکان استان فارس است.

او تصریح کرد: این تماشاخانه به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی به اجرای برنامه‌های شاد و اثربخش تربیتی و دینی در مناطق کم برخوردار می‌پردازد.

خواجه‌نژادیان افزود: تماشاخانه سیار کانون به مدت ۶روز برنامه‌های متنوع فرهنگی و هنری شامل نمایش، مسابقه، انیمیشن، معرفی کتاب و سرود در استان اجرا می‌کند.

او بیان کرد: این تریلی سیار با اجرای نمایش استخان ماهی جادویی به نویسندگی منوچهر اکبرلو و به کارگردانی احسان مجیدی به همراه دو بازیگر به نام‌های الهام فرج‌پور و علی یدالهی در شیراز به روی صحنه می‌رود. مجید عبدالملکی اپراتور نور و صدا و مقصود باقر لو نیز راننده این تریلی سیار است. این نمایش ماجرای دختر پادشاهی است که استخان جادویی را پیدا می‌کند و در پایان باید بین ثروت و به دست آوردن سلامتی مادرش، یکی را انتخاب کند.

خواجه‌نژادیان در پایان افزود: تریلی تئاتر سیار پس از پیروزی انقلاب اسلامی به طور رسمی در سال ۱۳۷۳ در پارک بعثت خزانه بخارایی توسط اساتید برجسته حوزه تئاتر کودک و نوجوان کار خود را شروع کرده است و تا کنون این تئاتر میدانی در کانون پرورش فکری به عنوان یکی از شیوه‌های اجرای نمایش با حضور در میادین عمومی شهر‌ها و تفرج‌گاه‌ها برگزار می‌شود که مورد استقبال ویژه کودکان و نوجوان و خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • ترویج و آموزش مالکیت معنوی به کودکان و نوجوانان
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • فراخوان جشنواره راویان غدیر در استان قزوین
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی مازندران در ساری