Web Analytics Made Easy - Statcounter

.

به گزارش جماران، عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه رأی الیوم به نشست سران ناتو در لندن پرداخت و نوشت: نشست سران پیمان  ناتو که در لندن به مناسبت هفتادمین سالروز تأسیس اش آغاز شد شاهد اختلاف های شدیدی است که وحدت آن را تهدید می کند و  اگر این اختلاف ها از بین نرود چه بسا فروپاشی اش را تسریع می کند و با سرنوشتی رو به رو می شود که پیش از آن پیمان «ورشو» به آن مبتلا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه از بین بردن اختلاف ها امری دشوار است اگر نگوییم که محال است.

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه اولین کسی بود که زنگوله را آویزان کرد و ناتو را این گونه توصیف کرد که اکنون دچار «مرگ مغزی» یا «مرگ بالینی» شده است؛ امری که که باعث شد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا خشمگین شود و این توصیف را بسیار توهین آمیز به شمار آورد.

اروپایی ها می خواهند از زیر چتر نظامی آمریکا خارج شوند و این تمایل به وضوح در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال 2017 بازتاب پیدا کرد آن زمان که وزرای خارجه آلمان و فرانسه خواستار ایجاد نیروی دفاعی اروپایی مستقل و نیز نیروی دخالت سریع به دور و مستقل از ایالات متحده شدند زیرا آمریکا جهان را به لبه پرتگاه می کشاند.

تأسیس ائتلاف اروپایی مستقل از همتای آمریکایی اش برای تأمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس که مقر آن پایگاه نظامی فرانسه در ابوظبی است مهمترین اقدام اجرای این رویکرد دفاعی اروپایی مستقل است.

مهمترین اختلاف ها میان ایالات متحده آمریکا و شرکای اروپایی اش شامل فشار دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا بر دولت های اروپایی برای افزایش میزان مشارکت شان در تأمین هزینه های پیمان ناتو و اختصاص 2درصد از تولید ناخالص ملی شان برای هزینه های نظامی است. علاوه بر آن که خروج آمریکا از توافقنامه هسته ای باعث شد که ایران به غنی سازی اورانیوم به میزان بالایی که به 5درصد می رسد برگردد و تهدید کند که از تعهدات دیگر که بر اساس این توافقنامه به این کشور تحمیل شده است، خارج می شود.

روابط تجاری آمریکا و اروپا نیز از بارزترین عرصه های تحت تأثیر این اختلافات است زیرا اقدام ایالات متحده آمریکا برای اعمال تعرفه بر واردات شراب و کیف های زنانه و پنیرهای فرانسوی باعث شد که پارلمان فرانسه قانونی را برای اعمال مالیات 3درصدی بر درآمدهای شرکت های آمریکایی غول پیکر مانند«گوکل»،«فیسبوک» و «آمازون» وضع کند؛ امری که باعث شد ترامپ تهدید کند که تعرفه های تولیدات فرانسوی که ارزش آنها به 2.4 میلیارد دلار در سال می رسد را به 100 درصد افزایش می دهد.

اختلاف میان ترکیه و آمریکا با کشورهای اروپایی داخل ائتلاف ناتو یکی دیگر از عوامل سردرگمی اعضای ناتو است به ویژه پس از آن که دولت ترکیه اقدام به خرید سامانه موشکی پیشرفته  «اس400» روسی کرد و اشاره کرد که احتمالا قرداد خرید این سامانه را با خرید هواپیماهای «سوخو 35» کامل می کند؛ و اینها تسلیحاتی است که اروپایی ها و آمریکایی ها می گویند با سامانه های نظامی ائتلاف ناتو در تعارض است.

بسیار دشوار است که دیدارهای علنی یا حاشیه ای نشست سران در لندن اختلافات یاد شده در بالا میان اعضای پیمان ناتو را در سایه گسترش شکاف و عبور آن از مرحله اصلاح را از بین ببرد. ما بعید نمی دانیم که ترکیه اولین کشوری باشد که از این پیمان دفاعی به دلیل نزدیکی زیادش به روسیه، دشمن نخست این ائتلاف، خارج می شود.

پیمان ناتو اکنون در دروازه های تفکیک و فروپاشی به همان شیوه ای قرار دارد که در آن پیمان ورشوی اتحاد جماهیر شوروی از هم پاشید زیرا این ائتلاف کهنه شده و دیگر قادر نیست که اعضایش را به اجرای بندهای میثاق نامه اش ملزم بکند به ویژه پس از آن ترکیه به شمال سوریه لشکرکشی کرد بدون آن که با رهبران ناتو مشورت کند.مضاف بر آن که ائتلاف قوی روسیه و چین نیز ظهور کرده و قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا در برابر آن فروکش کرده است.

هیچ تأسفی بر فروپاشی این ائتلاف یا ضعفش نمی خوریم زیرا سر نیزه دخالت نظامی در چندین کشور عربی و ویرانی شان از جمله سوریه، عراق و لیبی بوده است، البته کشور اسلامی افغانستان را نیز نباید فراموش کنیم.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان دونالد ترامپ نشست ناتو در لندن نشست سران ناتو در لندن زلزله قیمت خودرو قیمت دلار روحانی حقوق زنان امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۶۴۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیم با انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها و یا جمهوری‌خواهان دارد.در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با روسیه است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بسیاری از کشورهای غربی که ابتدا تمایلی به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نداشتند، مسیر خود را تغییر داده‌ و تجهیزات مختلفی از تانک‌های سنگین گرفته تا سیستم‌های دفاع هوایی را به این کشور ارسال کرده و همچنان به تداوم این روند متعهد هستند.

علاوه بر این، خلبانان اوکراینی در حال آموزش برای جت‌های جنگنده احتمالی هستند، مطالبه‌ای که دولت اوکراین از ابتدای شروع جنگ عنوان کرده است.

واشنگتن سرسخت‌ترین شریک نظامی اوکراین از ابتدای جنگ بوده و تسلیحات و تجهیزات بیشتری در مقایسه با سایر کشورها ارسال کرده است. جدیدترین داده‌های وزارت امور خارجه ایالات متحده نشان می‌دهد که کل کمک‌های نظامی این کشور تحت ریاست جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از 42 میلیارد دلار فراتر رفته که 41.3 میلیارد دلار آن از زمان آغاز جنگ بوده است.

با این حال به اعتقاد برخی تحلیلگران سرنوشت ناخوشایندی در انتظار زلنسکی است. واشنگتن به دست نشانده های خود در نقش سران دولت های خارجی تنها به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف ژئوپولیتیکی می نگرد و بعد از اینکه این دست نشانده ها وظایف محول شده خود را انجام دادند، آنها را برکنار می کند.

سرنوشت مشابهی در انتظار «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین نیز وجود دارد، به محض اینکه زلنسکی نقشی را که غرب برای او معین کرده، ایفا کند. زمانیکه دیگر مورد نیاز حامیان غربی نیست چه نوع خاتمه ای در انتظار زلنسکی است؟ فنا بعد از یک کودتا، برکناری از قدرت با برگزاری انتخابات یا اتهام، بازداشت، حبس و غیره.

خدمت غرب به اوکراین یک طرفه نیست

با نگاهی واقع گرایانه به جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی که تهاجم روسیه ادامه دارد، اوکراین اغلب به شدت به حمایت نظامی و اقتصادی غرب وابسته است. با این حال، این رابطه آنطور که در ابتدا ممکن است یک طرفه به نظر برسد، نیست. حمایت غرب در واقع در کمک به اوکراین برای دفاع از خود بسیار مهم بوده است، این موضوع در صورتی است که جهان دموکراتیک نیز طیف وسیعی از منافع را از حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین به دست می‌آورد.

مهم ترین این مزیت ها کسب منافع در میدان جنگ است. به اعتقادات رهبران کشورهای غربی و اروپایی، اوکراین در میدان جنگ به طور پیوسته در حال نابودی پتانسیل نظامی روسیه است. این روند جنگ به طور چشمگیری تهدیدی را که برای جناح شرقی ناتو ایجاد می‌کند، کاهش می دهد.

شکست در اوکراین، روسیه را از صفوف ابرقدرت‌های نظامی جهان پایین می‌آورد و مسکو را با سال‌ها بازسازی روبرو می‌کند و تهدید های ناشی از اقدامات احتمالی روسیه را در کشورهای دیگر به حداقل می رساند. مهم این است که غرب با حمایت از اوکراین می‌تواند پتانسیل نظامی روسیه را بدون انجام هیچ اقدامات مستقیم یا تلفات جانی، کاهش دهد.

بر اساس نگاه سیاستمداران غربی، «راه جلوگیری از رویارویی با روسیه در آینده، کمک به اوکراین برای عقب راندن مهاجم در حال حاضر است. این درس تاریخ است که باید ما را راهنمایی کند و به اقداماتی قبل از اینکه خیلی دیر شود، فوریت بخشد.»

اما اگر بازی به نفع روسیه پایان یافته و این درس نادیده گرفته شود و اوکراین شکست بخورد، غربی‌ها نگران هستند که روسیه تقریباً به طور قطع فراتر رفته و تهدیدی مستقیم برای کشورهای عضو ناتو مانند کشورهای بالتیک، فنلاند یا لهستان محسوب خواهد شد.

در آن مرحله، دیگر امکان اجتناب از تلفات قابل توجه ناتو وجود نخواهد داشت. نبرد در میدان اوکراین به ناتو هدف تازه ای بخشیده است و با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو باعث گسترش بیشتر اتحاد نظامی در اتحادیه اروپا شده است. این امر عاملی شده تا اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری متحد شود.

به طور کلی، تمایل و توانایی غرب برای ادامه حمایت از اوکراین مبتنی بر توافق در برابر چیزی است که از آن دفاع می کند. موضع غرب در مورد آینده جنگ اوکراین به دلیل چرخه انتخابات در ایالات متحده و اروپا پیچیده است.

با وجود مخالفت های فراوان در آمریکا و اروپا، بسته کمکی به اوکراین ارسال شده است و کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو به تعهد تجهیزات جنگی برای اوکراین ادامه می‌دهند. اما نکته قابل تامل، تا زمانی که چرخه انتخاباتی کامل نشود، سیاست‌ها در حالت تعلیق هستند و موقعیت اوکراین را تضعیف می‌کنند و دست مسکو را تقویت می‌کنند.  

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیمی با انتخابات آتی ایالات متحده و روی کار آمدن دموکرات ها و یا جمهوری خواهان دارد. در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با پوتین است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد و در این شکی نیست.

اما نکته کلیدی نوع حل و فصل است که ممکن است قابل قبول باشد. موضع حداکثری زلنسکی مبنی بر خروج کامل روسیه از تمام خاک اوکراین همچنان پابرجاست. این امر با واقعیت وضعیت نظامی در زمین و در میان جمعیت های سرزمینی که اکنون تحت کنترل روسیه است، تضعیف می شود.

همچنین پیوستن و یا عدم پیوستن اوکراین به ناتو از موضوعات مهمی است که ادامه و یا مذاکره برای حل و فصل جنگ را به چالش کشیده است. تصمیمی که آینده اوکراین را یا متحد شرق و یا در مقابل شرق قرار خواهد داد.

 

تحولات اوکراین| امکان درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیروتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • روسیه: رزمایش ناتو برای تقابل با ماست؛ ادعای حمله ترکیبی دروغ است
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • وزارت خارجه روسیه: ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • ناتو برای درگیری احتمالی با روسیه آماده می‌شود
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد